Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, discoTD5 כתב:

זה בכלל סקר על ישראלים. כמה עונים על הסקר, לעומת כמה נותנים עצות, ויודעים יותר טוב מכותב הסקר מה מטרת הסקר.

לא מסכים איתך.

לפני 3 שעות, ofekchen6 כתב:

המטרה היא לבדוק איך אנשים תופסים רכבים *רק לפי העיצוב*, בלי נתונים טכניים או ידע מוקדם.

פות"ש ביקש לבדוק איך אנחנו רואים את הרכב רק לפי העיצוב בלי נתונים טכניים או ידע מוקדם. איך אתה מנטרל את הידע המוקדם בתשובה?

כאיש בתחום הרכב ( ואני מניח שגם אתה) כאשר אתה רואה רכב, עולים לך כל כך הרבה נתונים רק ממבט עליו ( כח, נוחות, הספק, צריכת דלק, תקלות, ביקוש ועוד) שאני פשוט לא יודע לנטרל את זה. כמו שכתבתי. אם זה היה רכב שאינני מכיר כלל אז יכול להיות שהייתי יכול לענות. 

לכן אמרתי שהשאלון לא אמור להיות בסביבת חובבי רכב אלא בפורום שאין לו כל ידע ברכב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 דקות, asix כתב:

כאשר אתה רואה רכב, עולים לך כל כך הרבה נתונים רק ממבט עליו ( כח, נוחות, הספק, צריכת דלק, תקלות, ביקוש ועוד) שאני פשוט לא יודע לנטרל את זה. כמו שכתבתי. אם זה היה רכב שאינני מכיר כלל אז יכול להיות שהייתי יכול לענות. 

לכן אמרתי שהשאלון לא אמור להיות בסביבת חובבי רכב אלא בפורום שאין לו כל ידע ברכב.

נכון, גם אני לא יכול לנטרל את אבל במקרה הספציפי זה לא שינה כלום, תשובה "לא מסכים בכלל" לכל השאלות.

פורסם
לפני 1 דקה, asix כתב:

איך זה מקדם את פות"ש מבחינת המחקר?

הוא ביקש דעות, זו הדעה שלי.

שלושה רכב מיד ריינג' סטנדרטיים ללא עיצוב מיוחד או משהו בולוט, לא משדרים יוקרה או  אומרים משהו על בעל הרכב. 

פורסם

בתור מתנשא הבית של הפורום, אני חושש שהסקר שלך מוטה וקצת פרובינציאלי. הוא מזכיר לי סקרי שביעות רצון לקוחות שבהם האפשרויות היחידות הן טוב/נהדר/מעולה.

אני למשל רואה מיצובישי אאוטלנדר ומיד מסיק לפחות ארבע מסקנות שליליות על חדל האישים הנוהג בה, אבל אף אחת מהן לא נמצאת ברשימה שלך. 

• מצחיק 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, sperial כתב:

אני לא עונה על השאלון. רק רוצה להעיר לפות״ש: כיצד הגדרת את קבוצת המחקר שלך? קבוצת אנשים שעונים מיוזמתם לסקר אינטרנטי, ועוד בתוך קבוצת עניין, מייצגת את עצמה ולא שום אוכלוסיה אחרת. אולי מספק לצורך התרגיל, אבל אל תנסה להסיק מהתוצאות שום מסקנה יותר רחבה. התוצאות טובות אולי לתרגיל בסטטיסטיקה, אבל כושלות בשיטות מחקר ובוודאי לא מתאימות לתיזה.

בלי להכיר בכלל את פות"ש, כנראה שאם הוא היה כותב תזה - הוא כבר מזמן היה יודע שפורום חובבי רכב הוא כנראה לא קבוצת המחקר המתאימה לשאלת מחקר שאנחנו בכלל לא יודעים מה היא, מעבר לזה שהיא קשורה למכוניות. ואם לא הוא, אז קולגה או ממונה כבר כנראה היו מבהירים לו את זה הרבה לפני שהתזה הייתה כתובה.

עריכה - הוא כתב שזה לסמינריון ממש במשפט הראשון

לפני 3 שעות, sperial כתב:

אופנה, דבר שמשתנה. אבל, בהחלט, אם תסתכל על האבולוציה של הרכב ב-130 השנים האחרונות תראה שרכבים הפכו יותר חלקים, מעוגלים ואווירודינמיים.

זה מזכיר לי את הכתבה הזו (שבוודאי כבר נדונה פה בעבר):

https://cars.walla.co.il/item/3653270

אישית, לגבי נטרול ידע קודם, אכן בעיה. ועדיין, אני ממש זוכר מה היה הרושם שהרכבים הללו השאירו עליי כשראיתי את העיצוב שלהם לראשונה, עוד לפני שידעתי עליהם יותר מדי. אז התבססתי גם על זה במענה.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

עניתי.
בהצלחה עם הסמינריון.

השרשור עצמו כבר מספק שכבת מחקר נוספת: כמה אנשים עונים על מה שנשאלו, וכמה מעדיפים להסביר לשואל למה הסקר שלו לא נכון.

• מצחיק 2

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עניתי, לדעתי אם אתה רוצה לשמוע מה אנשים שקצת מכירים רכבים חושבים על סמך עיצוב נטו, תבקש מהבינה המלאכותית להמציא לך כמה מכוניות במקום לקחת דגמים אמיתיים ולמחוק מהם את הסמל כי קל לזהות איזה רכב זה וככה אתה תקבל תוצאות לא קשורות למה שניסית לבדוק.

• רעיון טוב! 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בהצלחה

בוגר רופין 2009 מנע"ס 😄

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שמע, פות"ש, היה חסר לי אופציה של "לא יודע\אין דיעה".

מעבר לזה, דווקא פה בפורום, רוב מי שענה יודע לומר לך בדיוק איזה רכב זה, כמה הוא עולה, אם הוא אמין או צרפתי, באיזו רמת גימור מדובר בחלק מהמקרים, לא בדיוק סקר ללא משוא פנים.

אלא אם הכוונה שלך פה היא קצת אחרת... ואתה בודק משהו אחר או בנוסף. 

וזה שזרקת חשמלית אחת פנימה כדי "לבלבל את האוייב", איך לאכול את זה? כולל העלויות הנלוות של הקמת תשתית טעינה ביתית או לנטרל את זה?

בהצלחה, קודם כל. 

עכשיו להערות טיפה יותר ממוקדות. 

אני לא חושב שהבחירה של הרכבים הייתה נכונה למטרה הזו, 3 קטגוריות שונות? 

גם בתוך אותה קטגוריה יש לך שונות רבה. קח סגמנט רכבי שטח- יש רכבים שנועדו להיראות קשוחים(האמר, ברונקו, ג'יפ); יש רכבים שנועדו להיראות דו שימושיים(מיצובישי, טויוטה); ויש רכבים שנועדו להיראות מעוצבים וספורטיביים(פורשה, לנדרובר). העיצוב מעביר פה מסר בעצמו. 

אותו הדבר לגבי קטגורית מכוניות "ספורט", "קרוסאובר" וכולי. 

בכלליות העיצוב הוא חלק מה-DNA של כל מותג. יש סיבה למה כל רכבי מיצובישי של השנים האחרונות מציגים את אותו פרונט, למשל. למה לג'יפ ול-BMW יש את אותו הגריל בכל הדגמים (BMW בכלל יוצא משליטה כבר, OMG, אבל נעזוב את זה), למשל. זה אמור להתכתב עם הזהות של המותג, לדבר יחד עם עוד נתונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 18.4.2026 בשעה 13:34, ofekchen6 כתב:

היי חברים!

אני סטודנט שעושה סמינריון על עיצוב רכבים, ואני צריך את העזרה שלכם 🙏

המטרה היא לבדוק איך אנשים תופסים רכבים *רק לפי העיצוב*, בלי נתונים טכניים או ידע מוקדם.

מדובר בסקר קצר של בערך 3–5 דקות (סה"כ 3 רכבים), ואשמח ממש אם תוכלו לעזור ולהשפיע על התוצאות:

https://ruppin.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_3Je6QUv6ftbX06G

בקשה קטנה:
תנסו לענות נטו לפי איך שהרכב נראה לכם, כאילו אתם לא יודעים עליו כלום מעבר לזה.

זה ממש יעזור לי לסיים את העבודה, ובמיוחד חשוב לי לקבל דעות מאנשים שאוהבים רכב 🙂

תודה רבה ♥♥♥

עניתי.

לא יודע מה זה מתנשא בהקשר לבחירת רכב, לכן התייחסתי כאילו הכוונה לראוותן או שופני.

פורסם (נערך)

וואי דווקא בחרת רכבים שאני אוהב במידה בינונית ומטה. טסלה- Meh

מיצובישי-  עיצוב שמיושן כבר ולא יוקרתי

יונדאי שלעלם לא תהייה יפנית או תתחרה בעיצוב של מרצדס

למשל אם היית שם הונדה הייתי יותר חיובי בהכל מבחינת עיצוב ,או מרצדס או לקסוס(למרות שהדגמים החדשים גם לא משהו במחינת נראות אז לא יודע)

עריכה אחרונה על ידי FoxLight
פורסם

חבר'ה, שחררו. 

מבלי לזלזל, מדובר בסקר כחלק מעבודת סמינריון, שהמטרה היחידה שלה היא לקבל ציון גבוה.

אין צורך להעיר ולתת הערות על איזה אוטו רשמת ומה זה שופוני ולמה החלקת את הסמלים. 

הבחור לא מתכנן לשנות את עולם עיצוב הרכב. הוא רוצה לסיים עם התואר כמה שיותר מהר... 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

צודק... לא חשבתי על זה ככה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...