Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קפצה לי עכשיו פרסומת של אוטודיפו. במידה של הסוזוקי - שהיא די יקרה - סיניים עולים סביב 350-400 ש״ח, אירופיים 850-1350 ש״ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

אוטודיפו...אירופיים 850-1350 ש״ח.

די, נו! 

האתר שפריג'י קישר אליו אמין לפי התנסות חברי הפורום בעבר, ובין הזולים יותר ברשת. 

אפילו מישלין ספורט קאפ 2 שהוא צמיג ספורט קיצוני יחסית, לא עולה כל כך הרבה, באוטוטייר ומקורות אחרים. 

הקלבר HP5 יהיו מעל ומעבר עבורך ועולים "פרוטות" (462 לצמיג בקישור לאוטוטייר). 

אפילו אם הולכים על מישלין פרימסי 5, לא מגיעים לתמחור ההזוי של אוטודיפו. 

אגב, אתה יכול להעלות תמונה של הקוד DOT (כולל התאריך) לראות באיזה מפעל יוצרו הצמיגים הנוכחיים? 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אכן לאתר הזה מחירים יותר הגיוניים. הבעיה היא הצמיגיות שיחסית רחוקות מהבית. אבל סביר כשהמצב יירגע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

אגב, אתה יכול להעלות תמונה של הקוד DOT (כולל התאריך) לראות באיזה מפעל יוצרו הצמיגים הנוכחיים? 

האם כוונתך לקודים האלה?

אאל"ט התאריך הוא 3323

20260406_141242.jpg

20260406_141238.jpg

פורסם
לפני 14 שעות, Camaro 92 כתב:

אם כך לדעתי אתה יכול למשוך איתם עוד כמה חודשים ולקראת החורף(ספטמבר/אוקטובר) להחליף רביעייה.

לדעתי לא. אם כבר דווקא לקראת הקיץ צריך להחליף אותם, יבשים למדי. 

בזמנו הפורום יעץ לי על צמיגים של דאנלופ אם אני זוכר נכון, שהיו חצי מחיר מהקונטי שהקבועים שלי כשלא רציתי להשקיע יותר מדי. 

לא ממש אהבתי אותם, במלא הכנות, אבל כנראה נפלתי על דגם דרעק. 

ספריאל אישי הטוב, לך לפנצ'ריית יוניברס להתייעץ. אלו מקצוענים והיעוץ שלהם מדוייק, לא מנסים לדחוף לך שיט שאתה לא צריך. אני לקוח מרוצה שלהם כבר הרבה שנים. יושבים ליד (מול) השופרסל בתל חנן. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, sperial כתב:

האם כוונתך לקודים האלה?

בערך.

כלומר כן, כי למעשה הצמיג הזה לא מיוצר לשוק האמריקאי ולכן זה לא קוד DOT בעקרון (גם אין דירוג UTQG, רק הכנה עבורו).

אבל עדין מספק כנראה תשובה לפי 2 האותיות הראשונות, AH, שמתאימות לסמל את המפעל של סומיטומו (חברת האם של פאלקן) בטורקיה (יהיה גם כתוב על הצמיג Made in Turkey). אני כבר לא זוכר אם גם איתם, בדומה לגודייר, היו פערים משמעותיים באיכות התוצרת מהמפעל הטורקי מול התאילנדי שממנו גם הגיעו חלק מדגמי/מידות פאלקן (ולא מתייחס כרגע ל-ZE310R).

התאריך לכאורה שבוע 29 (אמצע יולי) 2023.

הבאסה זה לדעתי בעיקר היובש והחירוץ בהיקף דופן הצמיג.

קשה לראות בתמונות בתחילת השרשור, אבל זה נראה כאילו מרכז הסוליה תקין בגדול. תמונות גם שלהן וגם הדפנות הפנימיות, ככל שניתן לצלם, יוסיפו.

האם היובש הזה קיים בכל ארבעת הצמיגים בדיוק אותו הדבר? הרכב חונה בחוץ בשמש?

לפני 11 דקות, ברווז כתב:

בזמנו הפורום יעץ לי על צמיגים של דאנלופ אם אני זוכר נכון, שהיו חצי מחיר מהקונטי שהקבועים שלי כשלא רציתי להשקיע יותר מדי. 

לא ממש אהבתי אותם, במלא הכנות, אבל כנראה נפלתי על דגם דרעק. 

?

אתה מדבר על השרשור הזה שלך?

ואם כן, אתה מדבר על האקו-קונטקט או האולטרה-קונטקט שרכשת שם בסוף, בלי שאף אחד המליץ עליהם (או דגם כלשהו של דנלופ)?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אני מדבר על השירשור הזה, ולא על מה שאתה ציטטת. 

זה היה סביב 2017 אאל"ט.

פורסם

@Tom_22 הצמיגאי הראה לי רק את הימני אחורי, זה היה לפני שבדק את הקדמיים, לא כל כך התעמקתי באחרים וגם התאורה בשעעה 07:45 לא היתה אופטימלית. ממילא כאשר אחליף זו תהיה רביעיה, הרי כל הצמיגים חשופים לאותם תנאי סביבה.

ו…כן. אין לי חניה מקורה, הרכבים שלי חונים בחוץ וחשופים לפגעי הטבע.

@ברווז אני לצמיגי יוניברס לא מתקרב. פניתי אליהם פעם והצמיגאי התעקש למכור לי צמיגים סיניים, כשביקשתי צמיגים מערביים התגובה היתה ״מה אתה חושב שאתה מבין״. הלכתי לצמיגיה מול מגדל הנביאים שדאגה לי לקונטיננטל ונתנה יחס טוב.

• מבאס 1

פורסם

ספריאל,

אתה לא צריך לקנות מהאתר, אתה רק צריך להראות שאתה מכיר את מחירי השוק והדגמים הטובים. 

זה לבד כנראה יבטיח לך מחיר סביר.

הנה עוד אתר, יש בו ברידג'סטון במחיר הגיוני. 

לא יודע ולא מכיר את האתר, עושה רושם טוב, יש נקודה בחיפה:

https://bengal.co.il/cartype/רכב-פרטי/?width-select=205&cut-select=50&diameter-select=17

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה. 

פורסם
לפני 35 דקות, sperial כתב:

@ברווז אני לצמיגי יוניברס לא מתקרב. פניתי אליהם פעם והצמיגאי התעקש למכור לי צמיגים סיניים, כשביקשתי צמיגים מערביים התגובה היתה ״מה אתה חושב שאתה מבין״. הלכתי לצמיגיה מול מגדל הנביאים שדאגה לי לקונטיננטל ונתנה יחס טוב.

מבאס טילים וחצי,

כנראה זה היה מזמן. אני מעולם! לא נתקלתי ביחס כזה אצלהם. מעולם. 

אני לא נותן המלצה בקלות, אם אני נתקל ביחס גרוע פעם אחת אני מקפיד לציין את זה. את ההמלצה על יוניברס נתתי בראש שקט ולב שלם. 

אני יכול גם להמליץ על צמיגי תמר, שהמליצו לי עליהם פה בעבר, אבל הייתי שם רק פעם אחת כך שזו לא המלצה "שלמה". אין מספיק מידע (הדגימה קטנה מדי). 

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

אני מדבר על השירשור הזה, ולא על מה שאתה ציטטת. 

רק שלא רשמת שם מה רכשת בסוף. וההתייחסות שם מצידי לגבי דנלופ היתה רק להימנע מה-FM800 וללכת רק על דגם בלוריספונס שדאז עוד נמכר בארץ אולי.

לפני כשעה, sperial כתב:

הצמיגאי הראה לי רק את הימני אחורי...לא כל כך התעמקתי באחרים...ממילא כאשר אחליף זו תהיה רביעיה, הרי כל הצמיגים חשופים לאותם תנאי סביבה.

לא חבל על כסף שאולי אין צורך להוציא כעת?

כשיהיה לך נוח, תעלה צילומים ברורים של כל הצמיגים אצלך, דופן וסוליה. ונעזור לך גם עם הערכת המצב.

או לפחות תעיף מבט בעצמך לראות שאכן כולם כאלו. אולי ניתן "להציל" זוג.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

יש צמיגייה במת"מ, בתוך "פז" אם אני זוכר נכון. 

עובד שם בחור בשם נתי. 

ישר ונחמד. 

לא זוכר אותו כזול במיוחד ולא כיקר במיוחד. לפני כמה שנים הייתי מרוצה ממנו מאוד. 

אם אזור הקריות רלוונטיות לך, יש לי עוד מקום להמליץ עליו רק אני צריך לחפש בגוגל כי לא זוכר את השם. 

אני מסכים שנראה סביר למשוך עד החורף. כמו כל דבר בחיים, זה ריבוד סיכונים. אני אישית הייתי "מחפף" בכל דבר אחר לפני צמיגים, כי בסוף זה הקשר האחד והיחיד של הרכב שלי לכביש, אבל זה עניין של גישה וסדרי עדיפויות. זה לא שצמיג סיני טוב או עוד פאלקן ואתה תתחיל להתעופף בכל פניה. פשוט בבלימת חירום או בתנאים לא אופטימליים (כביש רטוב) זה יעלה לך בכמה ס"מ או מטרים בבלימה, כתלות בסיטואציה.

מאידך עשרות אלפי אנשים נושאים עם צמיגים פח וכולם בסדר (עד שהם לא).

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• אחראי פורום
פורסם

אתה מדבר על צמיגי פרויד.

נתי כבר לא שם כמה שנים אבל שי כן.

ספריאל, גם אם אתה לא מזמין אונליין, תסגר על 2-3 דגמים ובקש אותם מפנצ'רייה שנוח לך או שלפחות נענית לבקשות שהן לא "שים לי הכי זול".

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

אני לא מכיר צמיגיה במת״ם. אכן יש צמיגיה בפז מול קניון חיפה (צמיגי פרויד), בשנים האחרונות אני מטפל אצלו, אני מתרשם שהוא מקצועי אבל לא זול. מבחינתי יש לו עוד שני יתרונות - פותח ב-7:30 בבוקר ונמצא במרחק 3 דקות נסיעה מביתי. ויש גם צמיגיה בקניון עצמו שזוכה להמלצות בשכונה, אין לי ניסיון איתה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...