Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, shake כתב:

נתחיל מזה שהשרות והמונטין של אסוס לא מצטיין, למרות כל מיני הבטחות לשיפור שהם נתנו בחול
https://www.youtube.com/watch?v=7pMrssIrKcY

לא פלא שהמנכל שלהם מגדיר את המקבוק NEO כהלם ליצרנים, שהתרגלו לחסוך בסגמנט הזה.

לASUS\GB\MSIיש נסיון בתכנון וייצור ופיתוח תוכנה (UEFI זה לא כזה פשוט). אי אפשר לדעת איזה סדרה הם מייצרים בעצמם ואיזה מעבירים לקבלני משנה. אבל זה לא משנה, כי האיכות,הרכיבים ובקרת איכות תלוייה בדרישות של המזמין. 
להגיד שכל מה שיוצא מODM זהה בגלל שהרכיבים מיצרן X (שגם לו יש איכויות שונות), זו הזייה, יחד עם הצהרות ריקות כמו "נייד זה מותג מדבקה".

אין יותר מדי סקירות במפעלים, אבל גם במעט שכן אפשר לראות שהקו מותאם למזמין

והסתכלתי על הטינקפד שלי, MADE IN CHINA. הם עדיין מתכננים בעצמם

https://www.ifixit.com/News/115827/new-thinkpads-score-perfect-10-repairability

כן כי פשוט התכנון והמימוש של 12VPHR הוא דוגמה מופתית.

ידוע שהשירות של אסוס לא טוב, זה לא קשור לטיב המוצרים, רוב הסדרות הזולות בסבירות גבוהה מיוצרות ע"י ODM.
תכנון ייצור והכול הם עושים.
לאף אחד אין אינפורמציה מדוייקת בדיוק מה מיוצר ע"י מי, כפי שאמרתי לי יש לנובו idea pad slim, לא ממש מחשב זול, הוא לא מיוצר ע"י לנובו, מוטבע עליו.
תסתכל על הthink pad שלך , לא אתפלא אם זה אותו המצב, גם שלי מיוצר בסין, זה לא אומר שלנובו ייצרו אותו.

ברור מאליו שהקו מותאם אל היצרן OEM, עדיין הם לא מייצרים בעצמם.

לגבי 12VPHR, לא יודע מה הקשר, זה בכלל תקן של Nvidia, שבגרסה האחרונה שלו הוא בסדר גמור, אין לך אפשרות לקנות כרטיס מסדרת RTX ללא 12VPHR, זה לא שיש לך ברירה.

לפני 9 שעות, hans כתב:

אתה יכול להגן על אסוס עד מחר אם זה מה שעושה לך את זה. בינתיים במציאות בשטח, הלפטופים שלהם כן מתפרקים ונשברים בסיטונאות, ויש לזה אפילו עדויות נרחבות במנוע החיפוש של הפורום.

אפשר לאזן מה שהרגע כתבתי עם המשפט הבא: "לפטופים זולים לא מחזיקים מעמד וזאת קטגוריה לא מוצלחת באופן כללי".

אף אחד לא מגן על אסוס, אין לי מניות שלהם, פשוט לך אין מדגם מייצג, ובטח בהשוואה למותגים אחרים.
יש לי לפטופ של אסוס בבית משנת 2013 , מהדגמים הכי פשוטים , מסך 11 אינצ' ועשוי כולו פלסטיק זול, שעדיין עובד.
שתביא נתונים אמיתיים נתחיל לדבר, ולא ראיתי שמעתי אמרו לי.

לפני 11 שעות, borsood כתב:

הנדסה של לפטופ היא לא דבר טרוויאלי: איפה ישב הספק ה SSD הזכרונות, איזה מסך יהיה ואיזה מקלדת, כמה כניסות ויציאות יהיו ובאילו מיקומים מאיזה חומר תהיה המעטפת החיצונית. זרימת דאטה, זרימת חשמל. זרימת חום קלות תחזוקה מבחינת פירוק והרכבה וכמובן משקל עיצוב ועלות. לכל אלה יש חשיבות בתכנון הנדסי של לפטופ, לנובו מחזיקה מרכז הנדסי בטוקיו (היה של יבמ) לHP ודל מרכזים דומים בטקסס. מאחורי כל לפטופ עסקי יש שעות של תכנון של מהנדסים מעבר לדרישות הדי-בסיסיות של אינטל או AMD. 

דסקטופים זה עולם אחר לגמרי.

כפי שכבר כתבתי , יצרני ODM עושים את כל הדברים האלו.
אם אתה חושב שהיצרנים הגדולים שוקדים על תכנון לכל לפטופ אתה מתבלבל, אולי רק בגרסאות קצה וגם אז אני לא בטוח.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 10 שעות, shake כתב:

לא פלא שהמנכל שלהם מגדיר את המקבוק NEO כהלם ליצרנים, שהתרגלו לחסוך בסגמנט הזה.

המדהים במחשב הזה, זה שהוא שמר על מסך שלא נופל בהרבה מהמקבוק אייר. שזה הרכיב הראשון והכי מהותי שהיצרנים חוסכים בו בגזרות המחירים הללו.

המסכי IPS שיש לכול המחשבים בטווח המחיר הזה הם דהויים עם בהירות נמוכה. יש אפילו כאלה שעדיין שמים פנלי TN איומים. 

רק בסעיף הזה, המקבוק ניאו, מביא להם כזה נוקאאוט. ומקווה שלא ישימו אותם בתצוגה ליד המתחרים. אחרת זה יהיה בכלל מביך. 

המחשבים היחידים עם מסך פחות או יותר באותה רמה אליו עולים 1000 שקל יותר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, ArikC כתב:

שתביא נתונים אמיתיים נתחיל לדבר, ולא ראיתי שמעתי אמרו לי.

אבל אין נתונים אמיתיים חוץ מראיתי/שמעתי.

אין סקר של הלמ״ס לדברים האלה.

לפני 11 דקות, davemustaine87 כתב:

המדהים במחשב הזה, זה שהוא שמר על מסך שלא נופל בהרבה מהמקבוק אייר.

אלמלא היו לי כבר מספיק בבית, הייתי שוקל לקנות אחד רק מתוך סקרנות... שברו את השוק לגמרי עם M1

(מאוורר? מה זה מאוורר? להטעין לפטופ? מה פתאום) ועכשיו באו עם היציאה הזאת. עדיין אישית הייתי מחכה כמה חודשים טובים

לקבלת דיווחים מהשטח מעבר להתרשמות ראשונית ע״ע נתונים אמיתיים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

Mag זה מותג מדבקה בישראל.

בתקופת מסכי ה-CRT זה היה יצרן עם מוצרים טובים אבל פריהסיטוריה ולא קשור למותג עכשיו 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 שעות, ArikC כתב:

ש לי לפטופ של אסוס בבית משנת 2013 , מהדגמים הכי פשוטים , מסך 11 אינצ' ועשוי כולו פלסטיק זול, שעדיין עובד.

שלך חדש, לי יש אסוס EEE1015 משנת 2010
משמש אותי באופן יומיומי להתחברות לרכבים, עדיין עם הסוללה המקורית שלו.

פורסם
בתאריך 29.3.2026 בשעה 00:09, doesnotmatter כתב:

שלום,

יש לי מחשב נייד של ASUS שנרכש ב-KSP ונמצא עדיין באחריות. לאחרונה הופיעה תקלה בתצוגה (פסים/עיוותים). המסך שלם לחלוטין: אין שום שבר/סדק ואפילו לא שריטה אחת על המסך. 

פתחתי קריאת שירות ושלחתי תמונות, והמעבדה שאסוס עובדים איתה טענה מרחוק שמדובר ב״שבר פנימי״ ולכן זה לא מכוסה באחריות.

כשפניתי שוב ל-ASUS, נאמר לי שאני צריך להגיע פיזית למעבדה בפתח תקווה לבדיקה, למרות שלפי תנאי האחריות מגיע לי איסוף והחזרה, ובמיוחד בתקופה הנוכחית זה לא כזה פשוט להתנייד לשם.

בנוסף, הציעו לי לשלם מראש על איסוף והחזרה, ורק אם יחליטו שאין נזק - אולי אקבל החזר, מה שמרגיש לי די בעייתי.

בקיצור, מרגיש לי שמנסים להתנער מאחריות על סמך אבחנה מרחוק בלבד, בלי בדיקה אמיתית של המחשב.

מישהו נתקל במצב דומה מול ASUS? איך כדאי לפעול מכאן?

אני מצטער שלא קראתי את כל השרשור, ואולי יש התקדמות, אבל פשוט זה הפך למלחמת ASUS זה טוב או רע.

לעניין השאלה שלך -

תבדוק לפי הדגם האם מדובר בבעיה מוכרת בדגם. ואם כן מה הבעיה - אם זה שהמסך "עדין" ויש שבר פנימי - אז הם עדיין יתנערו

הסיכוי שבפירוק במחשב יחליטו שזה לא כתוצאה משבר אחרי שקבעו את זה כבר מלהסתכל עליו הוא אפסי.

הוגן לא הוגן - לך תתלונן.

מה אני הייתי עושה? מנסה לקנות מכלול חדש ברשת ומחליף לבד/טכנאי פרטי. 

לרוב החלפים האלה זמינים גם כמקוריים וגם כחליפיים.

לשלם למעבדה המקורית על תיקון כזה בד"כ מאוד לא משתלם.

• תוכן חדש...