Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיון שעלה לאחרונה במפגש רכבי אספנות ,יש חברים הטוענים שכדאי לשלם ולעשות ביטוח חובה ואכן עושים זאת למרות שלא מתכוונים באמת לעשות טסט בפועל ולא משתמשים בכלל ברכב, דעתכם בעניין? יתרונות/חסרונות אשמח לשמוע

פורסם

אם הרכב המושבת חונה ברחוב/מקום ציבורי - מבחינה חוקית חייב. אין אכיפה על זה.

אם חונה בחניון פרטי סגור אני לא רואה סיבה לבטח.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא התעמקתי בזה, אבל הוזכר כאן בשנים קודמות בפורום. מקרה בו ילד רוכב על אופניים ופוגע ברכב חונה (באופן חוקי) ונפצע, נחשב תאונת דרכים. אני מניח שהסעיף הרלוונטי הוא "שימוש ברכב מנועי". נראה כמו בסיס להתפלפלות של שנים לעורכי דין בבית משפט.

אני לא משפטן. אישית לא הייתי מבטח רכב שלא נוסע. אבל גם לא הייתי מחנה רכב כזה ברחוב.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא.

• רעיון טוב! 1

עמוס

פורסם
לפני 18 שעות, amosbmw כתב:

לא התעמקתי בזה, אבל הוזכר כאן בשנים קודמות בפורום. מקרה בו ילד רוכב על אופניים ופוגע ברכב חונה (באופן חוקי) ונפצע, נחשב תאונת דרכים. אני מניח שהסעיף הרלוונטי הוא "שימוש ברכב מנועי". נראה כמו בסיס להתפלפלות של שנים לעורכי דין בבית משפט.

אני לא משפטן. אישית לא הייתי מבטח רכב שלא נוסע. אבל גם לא הייתי מחנה רכב כזה ברחוב.

אין חובה חוקית לבטח, יש איסור לנסוע בו ללא ביטוח. אכן, כשמישהו נפגע מהרכב כשהוא חונה בעיקרון יהיה זכאי לפיצוי לפי חוק הפלת"ד, אבל אם הנפגע אשם בתאונה - לא ברור כלל וכלל למרות שאין קשר בין אשמה לפלת"ד עדיין פסיקות פטרו את בעל הרכב מפיצוי כשלא היה מבוטח ולא היה אשם בתאונה או שחנה בחניית הבניין ולא ברחוב.

אישית, לא הייתי מבטח רכב עומד ברחוב אך אם הוא אספנות במילא הפרמיה נמוכה ביותר וחבל.

פורסם
בתאריך 2.3.2026 בשעה 16:53, NAPOLEON כתב:

אין חובה חוקית לבטח, יש איסור לנסוע בו ללא ביטוח. אכן, כשמישהו נפגע מהרכב כשהוא חונה בעיקרון יהיה זכאי לפיצוי לפי חוק הפלת"ד, אבל אם הנפגע אשם בתאונה - לא ברור כלל וכלל למרות שאין קשר בין אשמה לפלת"ד עדיין פסיקות פטרו את בעל הרכב מפיצוי כשלא היה מבוטח ולא היה אשם בתאונה או שחנה בחניית הבניין ולא ברחוב.

אישית, לא הייתי מבטח רכב עומד ברחוב אך אם הוא אספנות במילא הפרמיה נמוכה ביותר וחבל.

זו עצת אחיתופל, בין המסוכנות שקראתי!!

רכב אשר עומד ברחוב חובה חובה חובה(!!!) בביטוח חובה בדיוק מהסיבה שציינו עם הילד.

להיות חשוף לתביעה מקרנית או גוף כזה או אחר שווה את ההימור לחסוך 1000-1500 שקל ביטוח חובה? 

• רעיון טוב! 2
פורסם

העניין שזה לא רק מסתכם ברכישת ביטוח חובה בלבד אלא גם בתשלום אגרת הרישוי השנתית(טסט) מאחר וחברות הביטוח מערימות קשיים ומסרבות לבטח חובה אם אין לרכב טסט בפועל.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 6.3.2026 בשעה 08:49, _DownLoaD_ כתב:

זו עצת אחיתופל, בין המסוכנות שקראתי!!

רכב אשר עומד ברחוב חובה חובה חובה(!!!) בביטוח חובה בדיוק מהסיבה שציינו עם הילד.

להיות חשוף לתביעה מקרנית או גוף כזה או אחר שווה את ההימור לחסוך 1000-1500 שקל ביטוח חובה? 

ביטוח זה ניהול סיכונים. הרף אצלך גבוה מאוד, אצל אחרים נמוך.

אצל אחיתופל זה היה חד משמעי.

סיפר לי חבר שרכש כעת טיסה לעוד חודשיים, וציין בחדווה כי רכש ביטוח מלא להחזר כספי בכל מקרה - מלחמה, מחלה, ביטול מהחברה וכו' וכו.

כמה עלו הכרטיסים? 600$

כמה הביטוח? עוד 160$ LOL ושכחתי לציין כי בכל מקרה שהטיסה מבוטלת הוא זכאי להחזר מלא ע"פ החוק.

עריכה אחרונה על ידי NAPOLEON

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...