Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בעצם כל שנתיים בערך צריך להחליף מגבות ידיים או גוף כי הן כבר לא סופגות טוב

כל פעם שסט חדש מגיע, הסט הישן נכנס לכביסה של 90 מעלות ואז בעצם נשמר ברכב למקרה ו.. (כמובן לא ניקוי חיצוני, כי זה לא מתאים לזה, לבדיקות שמן וזה לנקות מדיד כן)

יש לי כבר יותר מדי מגבות וגם חולצות ישנות

מה אתם עושים עם המגבות הישנות? יש רעיונות?

אולי לחתוך לחתיכות ואז עם זה לבדוק שמן במדיד ולזרוק כל פעם את החתיכה מאשר לאחסן בשקית בבגאז'?

תודה

פורסם

קודם כל, מומלץ להשקיע במגבות יותר איכותיות שיחזיקו מעמד קצת יותר משנתיים. אני עדיין משתמש במגבות של ורדינון שקיבלתי מהעבודה בארץ, וזה היה לפני יותר מעשור.

לגבי הפסולת - יש הרבה עסקים שרוכשים מדי חודש סמרטוטים בסיטונות, שבד"כ הם פשוט בגדים משומשים שנגזרו לחתיכות בגודל מתאים. בתי דפוס, מוסכים, מפעלי יצור וכד' משלמים 10-20 שקלים לקילו כתלות בחומר (טריקו, כותנה, עם או בלי סיבים), כך שאם יש לך חבר או קרוב משפחה בעל עסק בתחום עבודת הכפיים, הוא כנראה ישמח לקבל את המגבות שלך ולעשות איתן משהו מועיל.

לחלופין, אפשר להביא אותן לאחד הילדים במשפחה ולפתוח דוכן השכרת מגבות בחוף הים הסמוך. זה ילמד אותו שיעורים חשובים על ניהול עסק, שירות לקוחות, ופשע מאורגן כשהם יבואו לגבות ממנו פרוטקשן (או מס הכנסה). 

נ.ב. איפה בכלל מצאת מכונת כביסה שמגיעה ל-90 מעלות? אוברקיל טוטאלי, 40-60 יעשו את העבודה בהרבה פחות כסף.  

פורסם

יש מכולות לאיסוף בגדים ישנים. התכולה מועברת ליצרני סמרטוטים.

וצודק דריש - כביסה ב-40-60 מעלות מספיקה ל-99.9% מהכביסה. מגבות מחזיקות מעמד מספיק שנים בכדי שלא אנסה לעקוב אחר קצב השחיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, Derish כתב:

קודם כל, מומלץ להשקיע במגבות יותר איכותיות שיחזיקו מעמד קצת יותר משנתיים. אני עדיין משתמש במגבות של ורדינון שקיבלתי מהעבודה בארץ, וזה היה לפני יותר מעשור.

אתה רוצה להגיד לי שהמגבות שלך עברו לפחות 400 כביסות והם עדיין סופגות? בשנתיים שלי כבר לא סופגות כמו פעם, קיבלתי מגבות ידיים חדשות השבוע והן הרבה יותר טובות

הסיבה שרציתי גם להחליף זה בגלל שיש מצב שמגבות בנות שנתיים יש בהן כל מיני בקטריות וכדומה? בכל מקרה, אני בהלם שיש לך מגבות בנות עשור שסופגות סבבה. 

אם יש לי מגבת מעל 5 שנים היא הגיבוי של הגיבוי לאורחים (מגבת רצפה), אם אתה תקנה מגבות ידיים חדשות (לי עלה סביב 70 ש"ח ל 6 חדשות תוצרת הודו) שהן סביב ה 400 GSM אתה תראה הבדל מטורף

פורסם

לבקטריות לא לוקח שנתיים לדבוק במגבת. זה קורה אחרי ניגוב אחד. להזכירך - העור שלך הוא בית גידול להרבה מאוד חיידקים. 

קצב שחיקת המגבות תלוי גם בסבב. אצלי אין למעשה סבב - מגבת הולכת לכביסה בבוקר וחוזרת לשימוש בערב. אבל מי שמחזיק בסבב 3-4 מגבות מכבס אותן פעם בחודש, אז אורך החיים גדל פי כמה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, sperial כתב:

אבל מי שמחזיק בסבב 3-4 מגבות מכבס אותן פעם בחודש

6 מגבות ידיים, מכבס אותן פעם בשבוע בערך, ואחרי שנתיים אני רואה שהן סופגות משמעותית פחות טוב מחדשות. ידעתי שזה יקרה, ככה היה גם עם המגבות הקודמות.

רוב האנשים יגידו שזה עדיין סבבה, אבל ההבדל משמעותי לבין מגבות חדשות

אני שוטף ידיים הרבה פעמים ביום, סוג של סטרילי וגם שם עדשות מגע וכו', ועושה כל מיני DIY שמצריכים שטיפת ידיים

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אז תחליף מגבות בעם בשמה - שנתיים. אתה בעצמל מספר שיחידה עולה 10-12בש״ח, אם כי אני מנחש שמדובר במשהו ממקס-סטוק, לא איכות ערד או ורדינון.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, sperial כתב:

אז תחליף מגבות בעם בשמה - שנתיים. אתה בעצמל מספר שיחידה עולה 10-12בש״ח, אם כי אני מנחש שמדובר במשהו ממקס-סטוק, לא איכות ערד או ורדינון.

https://ksp.co.il/web/item/427928

מבחינתי אותה רמה של 6 שקניתי סביב אותו מחיר באמזון במשלוחינם לפני שנתיים

נראה מה אעשה עם הישנות

אולי אחתוך וכל חתיכה תהיה לבדיקת שמן כשאצטרך

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 30 דקות, sperial כתב:

יש מכולות לאיסוף בגדים ישנים. התכולה מועברת ליצרני סמרטוטים.

זה סוג של שקר מאורגן.

במקרה הטוב, התוכן הולך להטמנה עם שאר האשפה הביתית.

במקרה הפחות טוב, נשלח למזבלה במדינת עולם #3.

פורסם

השקר הוא שזה הולך לעניים ולצדקה. מכירה לפי קילו לשטחים ולמשווקי סמרטוטים זו המציאות, בגלל זה האיסוף מתבצע ע"י חברה פרטית (שלפעמים מתחזה לעמותה) ולא ע"י העירייה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שום שקר. ציינתי יותר מוקדם שהבגדים מועברים ליצרני סמרטוטים. מנגנוני המיחזור פועלים במסגרת כלכלית, לא לשם שמים.

גם עיתונים וקרטונים מועברים ליצרני נייר. זה פוסל את האיסוף והמיחזור?

פורסם
לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

כבר יותר מדי מגבות וגם חולצות ישנות

מה אתם עושים עם המגבות הישנות? יש רעיונות

כמובן שמדובר בפריטים אחרי כביסה, שם במיטה של החתולה ואם בורח לה פיפי או משהו, אז לא נורא. 

אם יש עבודה שצריך לשים משהו על הרצפה.. גם זה יכול לעזור. בתור סמרטוטים חד פעמיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 13 שעות, sperial כתב:

שום שקר. ציינתי יותר מוקדם שהבגדים מועברים ליצרני סמרטוטים.

הכרתי מישהו שעבד בזה כנער לפני הגיוס (חלק ממחלקת האיסוף).

ממה שהוא אומר, הבגדים הללו מגיעים לשטחים. לא יודע אם כולם, אבל לפחות חלק מהם. 

גולדן, מה אני אגיד לך. תפעיל קצת את הדמיון ותמצא כבר מה אפשר לעשות עם המגבות הבלאי- בתור חובב DIY, לא חסרות לך אפשרויות והזדמנויות לשימוש במגבות הישנות, גם בתור סמרטוט חד פעמי, כמו שציינת עם הבדיקת שמן למשל. ניגוב אחרי דגריזר, למשל. אני משתמש בסמרטוטים כל פעם שאני משתמש בדבק נגרים, בשביל לנקות את האצבעות (אבל לא את המשטח המודבק, לא "התחברתי" לטיפ הזה). סמרטוטים לניגוב כלי מטבח, סמרטוטים להגנה על משטחים, כבר תמצא שימושים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 7.2.2026 בשעה 13:32, גולדן191 כתב:

מה אתם עושים עם המגבות הישנות? יש רעיונות?

תנו לחיות, צער בעלי חיים או כל עמותה להצלת כלבים ישמחו לקבל ממך מגבות ישנות

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...