Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

אם טיפלת במוסך שאיננו של היבואן ב-3 השנים האחרונות, ויש לך תקלת מנוע, אתה יכול להבין למה היבואן לא ימהר להחליף לך מנוע..

יש מקרים שלובינסקי החליפו מנוע, אני מכיר מקרה אחד כזה מהשנים האחרונות ממש. מישהו שעשה 120K ק"מ בשנתיים וחצי בערך, והלך לו מנוע. ברלינגו.

הוא טיפל כל 10K ק"מ או 15K ק"מ במוסך של לובינסקי. לא איחר פעם אחת.

לובינסקי החליפו לו מנוע.

אתה טיפלת במוסך שאיננו של היבואן, אז לכן אתה צריך להיות יותר אסרטיבי ממנו, שהוא פשוט הלך למוסך, שם את האוטו, קיבל תשובה תוך משהו כמו 3-4 ימים שהלך מנוע, והחליפו לו תוך לדעתי עוד 3-5 ימי עסקים. להבנתי בחינם דרך אישור של היצרן או משהו כזה.

אתה צריך לפנות למיילים של לובינסקי, לברר מה אתה צריך לעשות.

כל הטיפולים השנתיים והתקלות הרבות היו בטיפול של מוסך מורשה

פעם אחת אין לי מושג למה עשיתי טיפול שנתי של החלפת שמן במוסך שאינו של היבואן,אבל בהחלט מוכר

אם אני מבין נכון טיפול כזה כל עוד נעשה בהתאם להוראות  היצרן ,לא אמור לפגוע ברצף ובאחריות

אז לכאורה הם צריכים לקחת אחריות.

• תגובות 218
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

עוד אפשרות - לפנות למוסך המדובר, לבקש מהם שיוציאו מכתב/ אמייל - השמן הינו שמן בתקן xyz מיוצר על ידי ₪%&*. 

חייב לציין שעברתי על החשבונית. הפילטר שמן נראה תקין. כתוב גם חיצוני, שזה אומר שזה מוצר של היצרן כנראה.

הפילטר אווייר - סיכוי טוב בכלל שלא צריך היה להחליף. החלפה פעם היתה בשנתיים או 30 אלף. המחיר נראה לי זול מדי, זה פילטר ענק, מקווה שזה לא פילטר סיני זול כי אז סיכוי טוב שזה לא נראה דומה למקורי.

השמן לדעתי שמו לך שמן 5W30 C3 ללא ציון יצרן וכו - יש סיכוי שהוא לא מתאים או לפחות רשמית אין לו את התקן שפיזו דורשים.

לא זוכר את התקן שמתאים, נדמה לי B71 2297, כבר הרבה שנים אין לי רכב כזה. פעם היה רק מוביל1 וטוטאל ושוב רק דגמים מאוד ספציפיים. מתישהוא התווסף עוד שמן או שניים זולים יותר.

סליחה שאני בא לבאס אותך. השמן מנוע זה הדבר הכי חשוב עם המנוע המחורבן הזה, ומוסכים מתמחים כותבים ממש את הסוג והדגם של השמן בחשבונית. זה בדיוק הסיבה למה לא לטפל בכל מקום שהוא לא מוסך יבואן או מוסך מתמחה.

ובשנת 23 כל מוסך שמכבד את עצמו היה צריך להכיר את השטויות של פיזו והיבואן שלה !

אולי אם מוסך שם שמן לא לפי הוראות יצרן, סיכוי שאפשר לתבוע אותו.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

זה בדיוק הבעיה לא ביבואן שלא מכיר את הדגם.

לא ברור מה זה השמן הזה.

כרגע ביבואן משתמשים בשמן של טוטל htc ineo.

אצלך זה שמן בלי שם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כתבה שפורסמה בביזפורטל אתמול על תביעה כנגד חברתת ליסינג שמכרה פיג'ומוהתקללקלל לה המנוע. 

מעניין אם מדובר במנוע פיורטק

https://www.bizportal.co.il/takdin/news/article/20027162

• מעניין 1
פורסם
לפני 8 שעות, KipodYam כתב:

עוד אפשרות - לפנות למוסך המדובר, לבקש מהם שיוציאו מכתב/ אמייל - השמן הינו שמן בתקן xyz מיוצר על ידי ₪%&*. 

חייב לציין שעברתי על החשבונית. הפילטר שמן נראה תקין. כתוב גם חיצוני, שזה אומר שזה מוצר של היצרן כנראה.

הפילטר אווייר - סיכוי טוב בכלל שלא צריך היה להחליף. החלפה פעם היתה בשנתיים או 30 אלף. המחיר נראה לי זול מדי, זה פילטר ענק, מקווה שזה לא פילטר סיני זול כי אז סיכוי טוב שזה לא נראה דומה למקורי.

השמן לדעתי שמו לך שמן 5W30 C3 ללא ציון יצרן וכו - יש סיכוי שהוא לא מתאים או לפחות רשמית אין לו את התקן שפיזו דורשים.

לא זוכר את התקן שמתאים, נדמה לי B71 2297, כבר הרבה שנים אין לי רכב כזה. פעם היה רק מוביל1 וטוטאל ושוב רק דגמים מאוד ספציפיים. מתישהוא התווסף עוד שמן או שניים זולים יותר.

סליחה שאני בא לבאס אותך. השמן מנוע זה הדבר הכי חשוב עם המנוע המחורבן הזה, ומוסכים מתמחים כותבים ממש את הסוג והדגם של השמן בחשבונית. זה בדיוק הסיבה למה לא לטפל בכל מקום שהוא לא מוסך יבואן או מוסך מתמחה.

ובשנת 23 כל מוסך שמכבד את עצמו היה צריך להכיר את השטויות של פיזו והיבואן שלה !

אולי אם מוסך שם שמן לא לפי הוראות יצרן, סיכוי שאפשר לתבוע אותו.

השאלה עד כמה קריטי פה התקן

למה שהמוסך לא יכניס מה שבתקן

כשהתחילה הבעייה של התראות על תקלת מנוע לא זכרתי איזה  שמן צריך להוסיף

ואז במוסך.המורשה,אמרו לי  5w...,

לא התחילו לפרט מספר מסויים ותקן

פורסם
לפני 30 דקות, שחר 1 כתב:

התקן מאוד קריטי, ואם בטיפול במוסך כללי מילאו שמן בתקן אחר - לא אמורה להיות אחריות. 

יש איזו דרך לברר מה בדיוק התקן?

די ברור שכל הכשל כבר נגרם בגלל המנוע הכושל ולא השמן.

האמת שב 2024 כשהתחילה תקלה דומה ,הם לקיו אחריות ועשו תיקון למנוע במקוםצלהחליף, זא שאפשר להגיד שלקחו אחריות  מסויימת,וחא התחמקו בגלל סוג השמן

לפני 7 שעות, yulianx כתב:

זה בדיוק הבעיה לא ביבואן שלא מכיר את הדגם.

לא ברור מה זה השמן הזה.

כרגע ביבואן משתמשים בשמן של טוטל htc ineo.

אצלך זה שמן בלי שם.

יש דרך לברר במה  השתמשו זה טיפול מלפני כמה שנים שעשיתי.

יש מצב שפשוט כותבים בקיצור את המוצר ולא מתחילים לכתוב בפירוט ?

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, שחר 1 כתב:

לא. התקן הוא b71 2297, כמו שכבר כתבו פה

אתה מדבר על אותם מהנדסים גאונים שהחליטו לשים רצועה שעשויה מחומר אורגני עם שמן חם במנוע שתתפורר,

התקן שלהם ייתכן והוא סתם סגירת פינות למען ביזנס כלשהו עם חברה כזו או אחרת.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 41 דקות, שחר 1 כתב:

לא. התקן הוא b71 2297, כמו שכבר כתבו פה

אם אני לא טועה

כאשר התחילה לאחרונה ההודעה על תקלת מנוע

אז במוסך הוסיפו לי שמן,לא בכמות,בחינם..

והמוצר היה של 5w

פורסם (נערך)

השמן של טוטאל INEO HTC שהוזכר קודם, מעבר להיותו בתקן הנדרש של פיז'ו B71 2297 (יש אפשרות כי ההמלצה עודכנה לתקן החדש של סטלנטיס, FPW9.55535/03), עומד גם בתקן ACEA C3. 

שמנים אחרים שעומדים בתקן C3 לא בהכרח עומדים גם בתקן של פיז'ו ולהיפך.

לכן, יתכן והמוסך הכללי שהרכב טופל בו, השתמש בשמן הנכון, ויתכן שלא. נסה לברר מולם באיזה שמן הם משתמשים בפועל/במה השתמשו לפי המק"ט שלהם. 

5W זה לא שם של חברת שמנים, זה חלק מצמיגות השמן, 5W30 במקרה זה. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

לא נראה לי שבגלל ששמו שמן שהוא באמת 5W30 C2 או C3 במקום משהו שעומד בתקן על פי הגדרה (וגם שילמו כסף כדי לקבל תקן) זה מה שהרס את המנוע.

אבל אני לא קובע עובדות. לא יודע. רק חושב.

ייתכן ומה שהרס את המנוע שנסעו עם הרכב 52,000 ק"מ רק בתוך העיר, ומבחינת הבלאי ידוע לנו שנסיעה בתוך העיר גורמת לפי בערך 8 יותר בלאי מנסיעה בין עירונית ללא פקקים.

עם כל זאת, אני בהחלט אחליף את השמן שיש לי במנוע שמיוצר ב UAE והוא 5W30 C2/C3 למשהו ממותג בקרוב.

52K ק"מ רק בתוך העיר זה המון.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 15 דקות, גולדן191 כתב:

לא נראה לי שבגלל ששמו שמן שהוא באמת 5W30 C2 או C3 במקום משהו שעומד בתקן על פי הגדרה (וגם שילמו כסף כדי לקבל תקן) זה מה שהרס את המנוע.

אבל אני לא קובע עובדות. לא יודע. רק חושב.

ייתכן ומה שהרס את המנוע שנסעו עם הרכב 52,000 ק"מ רק בתוך העיר, ומבחינת הבלאי ידוע לנו שנסיעה בתוך העיר גורמת לפי בערך 8 יותר בלאי מנסיעה בין עירונית ללא פקקים.

עם כל זאת, אני בהחלט אחליף את השמן שיש לי במנוע שמיוצר ב UAE והוא 5W30 C2/C3 למשהו ממותג בקרוב.

52K ק"מ רק בתוך העיר זה המון.

אני נסעתי לפני הפיגו  בפיאט פונטו שנת 2000 אוטומטית הדגם הראשון שיצא אוטומטי, מעל 14 שנה בתוך העיקר ובקילומטר נמוך ולא הגעתי למצב כזה של התיקונים האלו 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...