Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Seat Ibiza 1900TDI / Alfa Romeo 147 TS

Vertigo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום,

יש לי שאלה לגבי 2 רכבים שאני מתלבט בינהם:

סיאט איביזה 1900 TDI עם 130 כ"ס משנת 2003 יד 1

אלפא רומאו TS 1600 עם 105 כ"ס משנת 2002 יד 2

שתיהן ידניות כמובן, שתיהן באותו מחיר (למרות שזה לא כך במחירון)

אני מבין שהאיביזה יותר ספורטיבית ומהירה, אך מצד שני האלפא יותר יוקרתית. גורם חשוב שאני צריך לקחת בחשבון היא תחזוקת הרכב, צריכת דלק, ביטוח וכו'. האיביזה היא דיזל, ואני לא אנצל אותו עד כדי כך מהבחינה הזאת, יותר ספורטיביות מנסיעה למחרקים.

כמו כן איך הרכבים מבחינה בטיחותית? שמעתי שאלפא בכללי לא משו בעניין הזה.

קיצר בכללי, איך 2 הרכבים משתווים ומה הייתם מעדיפים?

Vertigo

~If you cant lower heaven, raise hell~

פורסם

איביזה: מנוע חזק, התנהגות כביש פושרת, היגוי גרוע, נוחות נסיעה זוועתית, צריכת דלק מעולה.

147: מנוע חלש, התנהגות כביש טובה (אם כי המכונית רכה מדי), היגוי טוב, נוחות נסיעה סבירה, צריכת דלק כשל כל 1.6.

על האיביזה אני לא יכול בשום פנים ואופן להמליץ, עקב הנוחות הגרועה ביותר שלה (ולמרות המנוע הנהדר). על ה-147 קשה לי להמליץ כי זו גרסת הכניסה של האלפא הזאת, ורואים את זה.

בנוגע לתחזוקה - קשה מאוד לדעת מראש. צריכת דלק תהיה עדיפה באלפא, ביטוח - להתקשר לסוכנויות ולשאול.

מבחינת בטיחות ה-147 בעייתית, רק 3 כוכבים ב-NCAP עם ציון ממש גרוע בפגיעה מלפנים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כאחד שנוהג מדי יום על מנוע ה-130TDI כ"ס 6 הילוכים ידני רק ברכב הרבה יותר כבד, הכח שהוא מייצר מ-1900 סל"ד הוא מדהים. הבעייה היא שהאויר נגמר די מהר (רצועת כח קצרה).

בנהיגה ספורטיבית משהו אני מוצא עצמי רב הזמן אי שם ליד מנתק ההצתה. לקו ישר ונסיעה במהירויות גבוהות פעולתו של המנועה חלקה שקטה וטובה. הבעייה היא בכביש מפותל כשנדרשת גם גמישות המנוע.

היה לי העונג לנהוג (ולכתוב) על האחות הבכירה במשפחת 147 (2 ליטר) אינני יודע מהם ההבדלים בין 2 הגרסאות ואם הם רבים אבל בהנחה וה-1.6 דומה לאחותה הגדולה (ואם המנוע אינו כה חלש כפי שציין SRONIS) אין לי ספק במה הייתי בוחר.

מכאן שלטעמי אתה צריך לבחור בין:

קו ישר=>איביזה דיזל

זיגזג=>147

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם
צריכת דלק עדיפה באלפא? רוני? הכל בסדר?

כן, פשוט התלבלבתי, כמובן שצריכת הדלק תהיה עדיפה באיביזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
איביזה: מנוע חזק, התנהגות כביש פושרת, היגוי גרוע, נוחות נסיעה זוועתית, צריכת דלק מעולה.

על האיביזה אני לא יכול בשום פנים ואופן להמליץ, עקב הנוחות הגרועה ביותר שלה (ולמרות המנוע הנהדר).

רוני

לא פעם אחת שמעתי על כך שהנוחות באיביזה על הפנים. עוד לא יצא לי לנהוג על אחת, אתה יכול להסביר לי קצת יותר למה אתה מתכוון? מה מפריע מבחינת נוחות? והאם היא באמת לא מהנה לנהיגה?

147: מנוע חלש, התנהגות כביש טובה (אם כי המכונית רכה מדי), היגוי טוב, נוחות נסיעה סבירה, צריכת דלק כשל כל 1.6.

על ה-147 קשה לי להמליץ כי זו גרסת הכניסה של האלפא הזאת, ורואים את זה.

רוני

אז אתה אומר לוותר על האלפא אלא אם כן לוקחים את המנוע החזק יותר?

אגב תודה על התגובות :smile:

פורסם
לא פעם אחת שמעתי על כך שהנוחות באיביזה על הפנים. עוד לא יצא לי לנהוג על אחת, אתה יכול להסביר לי קצת יותר למה אתה מתכוון? מה מפריע מבחינת נוחות? והאם היא באמת לא מהנה לנהיגה?

אז אתה אומר לוותר על האלפא אלא אם כן לוקחים את המנוע החזק יותר?

אגב תודה על התגובות :smile:

בשמחה. הכוונה בנוחות על הפנים היא, שהמכונית מתרסקת על מהמורות באופן נוראי "תודות" לצמיגים בחתך אולטרה נמוך ולמתלים קשיחים ביותר (שנדרשים כנראה בגלל מנוע הדיזל הכבד). זה מפריע לא רק במהמורות אלא גם בשיוט רגוע מחוץ לעיר, המתלים כל הזמן עובדים, המכונית כל הזמן מקפצת, זה פשוט מאוד מפריע.

מבחינת הנאה מנהיגה היא כמו כל סיאט ספורטיבית - אחיזה טובה אמנם, אבל אין שאר רוח. אין תגובה ראויה מצד השלדה לפרובוקציות, ההגה חסר תחושה - הכל עובד, אבל זה פשוט לא ממש כיף, אם אתה מחפש רכב שיגרום לך לחייך בכל סיבוב.

בנוגע לאלפא - ה-120 כ"ס יותר טוב, אבל הכי טוב - 2.0 ל' 150 כ"ס. הוא רק מאוד נדיר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש לך אולי אלטרנטיבות למכוניות הללו? לפי 2 הרכבים אולי הבנת פחות או יותר מה שאני מחפש, כמו שאמרת משו שיגרום לי לחייך ושכיף לנהוג עליו, אבל בו זמנית לא יעלה הון מבחינת תחזוקה.

כעיקרון אני יכול להשיג את 2 הרכבים שציינתי בפחות מ-80K, כך שזה פחות או יותר התקציב.

איזה מכוניות עוד ניתן להכניס לקטגוריה הזאת שצריך לשקול חוץ מהאלפא 147 ואיביזה 1.9TDI?

פורסם

בתור התחלה רד מהאיביזה היא נוראית. נהגתי עליה גם, והיא בלתי נסבלת, ואני נסעתי עם אימפרזה GT בתור רכב יום יום, ככה שלא הגעתי מC5 לרכב הזה.

אם תצליח למצוא פוקוס ידנית, מעבר לזה שהוא נראה סתמי קצת, זה רכב מהנה למדעי (הרבה יותר מהאיביזה), חבל רק שהוא לא נראה כמו האלפא... (לדעתי הוא גם יהיה יותר מהנה ממנה, בגרסת 1.6 הפשוטה שלה).

אופציות אחרות? TS משנת 2004, 206GTI או קליאו ספורט מעט זקנות יותר. השאלה האם הגודל של הרכבים הללו יספק אותך.

גיא

פורסם

אני דוקא חשבתי בכוון של הפוקוס האצ'בק ואמרו לי לרדת ממנה, אבל אני שמח לשמוע שדוקא מישו שמבין ממליץ עליה. תודה רבה :-)

פורסם

פוקוס? ידנית עוד?! מילא פוקוס אוטומטית, תחשוב 2 צעדים קדימה כאשר תרצה למכור אותה... מי יקנה ממך פוקוס ידנית?

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם

תתפלא, אבל אני לא חושב שתהיה בעיה למכור פוקוס ידנית. לא חסרים עדיין אנשים שיעריכו רכב כזה, והוא מאוד נדיר. אם יש לך משהו באופן כללי נגד הפוקוס, זה כבר סיפור אחר. אני הייתי קונה ממנו בשמחה פוקוס ידנית משומשת במצב טוב (בהתאם לצרכים...)

לא מדובר פה בהזמנה מיוחדת של A6 ידנית, שאותה יהיה קשה למכור, אלא במשפחתית. למי שרוצה הנאה מנהיגה + צריך רכב פרקטי, זה אופציה מעולה.

אופציה נוספת בתקציב הנ"ל, גולף GTI. אבל לא יהיה קל למצוא אחת במצב טוב מהשנים שנכנסות לתקציב.

גיא

פורסם
פוקוס? ידנית עוד?! מילא פוקוס אוטומטית, תחשוב 2 צעדים קדימה כאשר תרצה למכור אותה... מי יקנה ממך פוקוס ידנית?

איזו גישה רעועה, ישראלית ממש.

כאשר אתה קונה רכב(במיוחד רכב ספורטיבי כמו שרוצה הבחור, פוקוס לא כזו אבל הנאה מנהיגה - יש) קודם כל אתה צריך לחשוב על עצמך ועל הצרכים שלך כי אתה זה שהולך לבלות עם האוטו זמן לא מבוטל.

בנוסף, אם היית יודע את הביקוש לפוקוס ידנית לא היית כותב את מה שהיה לך להגיד. אני מכיר מישהו שחיפש פוקוס ידנית יותר מ-9 חודשים.

מחכה ומחכה ומחכה ליום שזה יבוא...:rolleyes:

פורסם

פוקוס ידנית בקושי יש. נדירה זה לא מילה.

קונים בטוח יש אבל מוכרים לא ממש.

אני אישית, את האלפא הייתי מעדיף כאופציה אחרונה.

• תוכן חדש...