Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2 שאלות לגבי בורג ריקון שמן peugeot 208 vti

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Gauss,

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מתכנן להחליף שמן לבד בפעם הראשונה בעוד כמה חודשים. אולי לפני זה כי יש לי במנוע שמן של פטרוטק 5W30 C2/C3 שקניתי לפני שהכרתי את הפורום.

מה הצד הנכון ל O-Ring? מצרף 2 תמונות

הבורג ריקון של 208 הרגיל ל VTi זהה? אני חושב, אבל לא בטוח. המרובע הזה זה לא הדיפולטיבי כי הדיפולטיבי עם הברגת אלן 8mm וכאן יש ריבוע 8mm שלא בטוח שהמתאם שלו יתחבר לידית מומנט.

(כאמור, אם הייתי מתעניין יותר לפני רכישת הבורג, הייתי מבין שאני אמור לחפש בורג שתואם גם לפג'ו לגם למיני R55 וככה להביא את הבורג הנכון. נראה לי שלפי הגודל זה תואם אך לא בטוח)

עדיף לי פשוט לקנות בורג חדש 8mm כי יש לי אופציה לחבר לידית מומנט?

תודה

IMG_20260107_180933.jpg

IMG_20260107_180848.jpg

IMG_20260107_180856.jpg

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • פיתרון
פורסם

אם ההברגה שלו לא חרושה והוא נסגר רגיל, אין צורך להחליף אלא אם ממש בא לך.

בגדול מה שמשנה בבורג ריקון זה שההברגה שלו תהיה זהה למקור, איזה ראש יש לו זה די זניח כל עוד יש לך את הכלים לפתוח ולסגור אותו.

הבורג עם הריבוע שהעלית נפוץ בדגמי רנו ( יש לכך מפתח ייעודי שניתן להזמין בכמה גרושים - ויתכן ויש מתאמים גנרים שגם מתאימים למשל מתאם בין 1/2 ל3/8 אולי יתאים פה - לא בדקתי אישית,הזמנתי את המפתח מאלי פשוט).

• אהבתי 1
פורסם

תודה. אז בינתיים לא הולך לכיוון של החלפה.

ידוע לך באיזה צד האורינג יושב על הבורג? אני חושב שהצד החלק לגמרי בלי הפס למעלה, ראיתי בסרטון אחד, לא מראים את זה בהרבה סרטונים

פורסם (נערך)

זה תלוי במבנה של השייבה ובשטח שבא איתה במגע על הבורג ובשטח שבא במגע באגן השמן,
 קשה לראות מהתמונות פה.
(אבל ברוב המקרים זה יעבוד משני הצדדים..בד"כ זה לא סופר קריטי).

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • אהבתי 1
פורסם

יש מנועים שהוראת היצרן היא להחליף בורג בכל טיפול. לא נראה לי שכאן המקרה.

יש לי מנוע שהוחלף בו מעל 40 פעם שמן והבורג עדיין מקורי.

לגבי האורינג, מעולם לא שמעתי על כיוון הרכבה. פשוט מחליף את האורינג עם הכלי של הרופא שיניים וזהו.

לגבי ראש הבורג, תרים את האוטו, תראה איזה ראש יש שם, ותקנה בוקסה מתאימה לידית המומנט שלך. שים לב שהרבה פעמים מקום העבודה מוגבל ולא ניתן לעבוד עם כל סוגי הכלים. למשל, משום שהבורג נמצא בתוך מגרעת אין מקום להכניס רינג ראצ'ט אלא רק מפתח רינג פשוט. ככה יש גם מגבלות שמחייבות בוקסה קצרה או בוקסה ארוכה.

האם וידאת שעוצמת הסגירה הנדרשת נמצאת בתוך הטווח של הידית שלך בכלל?

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

פשוט מחליף את האורינג עם הכלי של הרופא שיניים וזהו.

אני אעלה את הסרטון ששם הוא מסביר לגבי הצדדים כשאגיע ליד מחשב 

לפני שעתיים, amosbmw כתב:

לגבי ראש הבורג, תרים את האוטו, תראה איזה ראש יש שם, ותקנה בוקסה מתאימה לידית המומנט שלך. שים לב שהרבה פעמים מקום העבודה מוגבל ולא ניתן לעבוד עם כל סוגי הכלים

בוודאות צריך אלן 8 מ"מ כי לפני שנרשמתי לפורום קניתי כזה. תואם. חבר החליף לי.

יש לי כבר ידית מומנט וגם מתאם לאלן 8

זה בתוך הטווח של המומנט

זה מ10עד 210 Nm

פורסם

אם אתה כזה בטוח אז למה שאלת?

לא ממליץ להשתמש במתאם, ייתכן שלא יהיה מספיק מקום להכניס כלי עם מתאם. זה גם משבש את הקריאה של מד המומנט.

תרכוש בוקסה שמתאימה לכלי ישירות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 25 דקות, amosbmw כתב:

אם אתה כזה בטוח אז למה שאלת?

לא ממליץ להשתמש במתאם, ייתכן שלא יהיה מספיק מקום להכניס כלי עם מתאם. זה גם משבש את הקריאה של מד המומנט.

תרכוש בוקסה שמתאימה לכלי ישירות.

אני בטוח אך ורק לגבי ה 8 מ"מ 

לא הסברתי טוב. 

קיבלתי לפני שבוע בוקסה 8 מ"מ אלן שמתאימה לחצי אינץ' וידית המומנט שלי היא חצי אינץ' 

מה שקרה לי שלפני שהבנתי בכלל בתחום הזמנתי בורג שהגיע כמו שגאוס אומר. זה מתאים ל208 לא vti

לגבי הצד הנכון של האורינג מתכת

אין לי מושג

ראיתי רק סרטון אחד

אני לא בטוח שהוא צודק. הוא הסביר שהצד ללא הפס הוא העליון 

נשמע הגיוני אבל אולי זה לא משנה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...