Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

רכשתי רכב עבור חמי ל 3 חודשים באופן זמני, משהו זול שיחזיק מעמד גם הרבה אחרי ה 3 חודשים (עד שיקבל רכב שהזמין).
סביר שאחרי 3 החודשים הוא יעביר אותה אלינו ובמידה ולא נרצה בכך- ימכור אותה.

מדובר בסיטרואן C1 שנת 2013 
יד שניה פרטית, גם הראשונה (הוא שלישית) 
עם 141,250 ק"מ 
מבדיקה שערכתי אין בעיה בגיר הרובוטי, הילוכים עוברים חלק, מנוע תקין עם שמן תקין וחדש (טופל בספטמבר) מצבר חדש, 2 צמיגים חדשים

אבל
אולי טעות בשיקול הדעת שלי (האישה לא התלהבה לקנות, אני קצת הייתי נמהר) הבעלים הקודמת עשתה קומבינה שלא אהבתי ,
הצופר הפסיק לעבוד לה, אז היא התקינה כפתור בצד ההגה (מאוד בעייתי לטעמי מבחינה בטיחותית) שאיפשר לה לצפור. 
בנוסף לכך, יש בעיה (עליתי עליה רק אחרי הרכישה) של איתות ימינה שבמסגרתה המוט בעצם לא נשאר במקום וצריך להחזיק אותו על מנת שהאיתות ימשיך. 
יש עוד איזה עניין עם המגב, שלא חוזר לנקודת המוצא שלו כשמסיים לעבוד.

אלו 3 התקלות העיקריות ברכב - הקומבינה של הצופר , המוט איתות והמגב. 

שאלותיי הן :

1. כמה יקר זה עלול להיות לתקן את הצופר ולהשיב לקדמותו ? לא מתאים לי הכפתור הזה בצד. (אולי טעיתי כשלא שללתי את הרכב רק על בסיס זה?)
2. כמה יקר עלול להיות תיקון של מוט האיתות ?
3. האם יש באמת בעיה במגב ? החזרה ידנית דרך המוט מתאפשרת, אבל אני התרגלתי בכל רכב שנהגתי בו שהמגב חוזר לבד למקומו (מדובר במגב בודד)

תודה לעונים,

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם (נערך)

בכללי, מה שרשמת, נשמע כמו משהו שניתן לחיות איתו שלושה חודשים. (תלוי כמובן ב חמך)

כל הבעיות שאתה מתאר, נראה שקשורות למנופי השליטה סביב הגה.

אולי החלפה שלהם (כיחידה אחת) תביא לפיתרון הבעיות?

בדוק את האפשרות הזאת אצל חשמלאי שמכיר את הדגם.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על התגובה המהירה.

האומנם, כן, ניתן לחיות עם זה 3 חודשים בהחלט.
אבל, קרצה לנו האפשרות לקחת את הרכב בסיום שלושת החודשים ולכן כדאיות התיקון עולה.
כרגע חזרתי שוב מנסיעה ברכב וניכר שניתן להעביר איתו, בהיעדר התקלות שציינתי, הרבה יותר מ - 3 חודשים. 
אני רוצה לתקן זאת כבר כעת, על מנת שכשיעבור הרכב אלינו , נוכל להנות ממנו במלואו 

האם אתה מכיר חשמלאי טוב שכזה, באיזור הצפון (נהריה והסביבה, עד קו חיפה כולל) שיוכל לטפל בתקלה הנ"ל ?

פורסם
לפני 31 דקות, PASHUT כתב:

צופר בפירוקייה עולה גרושים

אבל הבעיה אצלו לא בצופר, זה סליל הגה או שחיקת מגעים בגלגל ההגה עצמו, לא מגיע פיקוד מההגה לצופר אז עשו מעקף ושמו כפתור חיצוני.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני כותב פה משהו מאוד כללי ויכול להיות שאני טועה.

לדעתי לתקן את שלושת הדברים האלו במוסך יעלה משהו כמו 2000-3000 ש"ח, זו גם הסיבה שהרכב נוסע ככה וזה לא תוקן.

1.לגבי הצופר, להתקין כפתור חיצוני לא עלה פחות מ 300 - 400 ש"ח וכמובן אפשר להבין שזו הייתה חלפוה שבחר בעל הרכב הקודם על פני תקין יקר יותר למצב מקורי. מניח שאם תיקון למצב מקורי היה עולה 500 ש"ח הוא לא היה בוחר בקומבינה אלא משלם 500, לכן מהמר שהתיקון היה עולה לכיוון  1000 פלוס.

2. פה צריך להחליף את מכלול הידיות איתות/מגבים, הדברים האלו יקרים, גם יכול להיות 1000 ש"ח פלוס.

3. החלק שאחרי להחזרת המגבים למצב "חניה" בתחתית השמשה הוא מכלול מגעים סיבוביים שמורכב על מנוע המגיבים וממשיך לספק חשמל למנוע אחרי כיבוי המגבים, עד להחזרת המגבים למצב חניה.

החלפת מנוע מגבים עם המכלול הזה לחלק משומש גם בשקט כמה מאות שקלים.

כל העבודה האלו הן עבודות קלאסיות ל DIY, כי יש גישה נוחה ולא מתלכלכים. איש DIY יכול לתקן הכל ברבע מחיר. אם הרכב יגיע מתישהו לכזה בן אדם, זה יתקן. אם לא, כנראה ישאר ככה וזה כמו שנכתב, לא קריטי. אפשר נסוע גם התקלות האלו.

פורסם

לדעתי נכי קריטי זה נושא הידית

אתה צריך להיות מרוכז בנסיעה ולא לחשוב כל הזמן על הידית

נהג צריך ידיים פנויות על ההגה..

אולי ידית מפירוק תעזור? ביררת במוסך?

משתדל לעזור

פורסם
בתאריך 26.12.2025 בשעה 13:17, PASHUT כתב:

לדעתי נכי קריטי זה נושא הידית

אתה צריך להיות מרוכז בנסיעה ולא לחשוב כל הזמן על הידית

נהג צריך ידיים פנויות על ההגה..

אולי ידית מפירוק תעזור? ביררת במוסך?

האמת,שהידית עובדת עכשיו רגיל, יש כנראה נתק 

לאחר התייעצות עם חשמלאי הוא טוען שגם האיתות וגם המגבים קשורים לאותו סליל כרית אוויר סורר

ביררתי כמה יעלה להחליף והמחיר לא זול - 1400 שקלים . בינתיים אני ממשיך לחפש מחיר יותר טוב,אולי משומש.
במידה ולא תהיה ברירה,נחליף 
ונחזיק את הרכב כמה שצריך, ממילא הק"מ שבו לא נורא ביחס לשנתון והיא יכולה בכיף לנסוע עוד שנים קדימה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...