Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, Nakamichi כתב:

ילד אחד (יותר נכון ההורים שלו) בחרו לא להזמין מספר מצומצם מאוד של ילדים מהגן - מסיבות כאלו ואחרות

די קריטי להבנת הרקע היא כמה ילדים לא הוזמנו ולמה (סכסוך אישי, סכסוך בין ההורים וכו').

בגדול ובהכללה ובכפוף לזה שהרקע לא ברור, לא מקובל, ולא הייתי מגיע, בכפוף לשיחה עם ההורים המחרימים. 

זה נכון שלילד שלהם גם לא מגיע, אבל יש פה נורמה מאוד בעייתית, לגילאי גן.

בגילאים מאוחרים יותר, אם ילד רוצה להזמין מס' מצומצם של חברים, עניינו.

לא יודע 2-3, כי מעגל החברים של הקטנה שלי (שש) יותר גדול מזה, אבל בטח לא מחריג כמה ילדים. 

בתחילת השנה, כניסה לכיתה א', נאמר לחברה קרובה שהרבה הורים ביקשו לא להיות עם הבן שלה בכיתה.

נעזוב את זה שלהגיד את זה להורה זה לא תקין, הציגו לה את זה כבעיה בשיבוץ...

הילד חבר של הבת שלי (יענו, מכיר אותו, הוא ישן אצלנו לפעמים וכו'), ואכן הוא ילד שיכול להיות אגרסיבי אם מתגרים בו, אבל לא חריג ברמה אלימה.

סה"כ ילד סבבה, עם אנרגיות גבריות רגילות.

היחס כלפיו נובע, כנראה, מאיזה באזז שלילי שמקורו בגילאים מוקדמים יותר, שם באמת הייתה בעיה, וטופלה.

כבר שנתיים שהוא לא נופת צופים, אבל לא הילד הכי מופרע בגן, בטח לא ברמה חריגה. 

את השיבוץ ל-א' עשו בסוף לאחר כמה ימי "אבחון בקבוצות" בשבוע הראשון.

הילד היה עם הבת שלי בקבוצה, והרכזת מאוד התרשמה מהקשר ביניהם (הם מכירים מאז שזוכרים את עצמם, אבל לא מי יודע מה קרובים, שזה אופייני לגיל בין בנים ולבנות).

הוא שובץ איתה לכיתה ולהוציא קשיי קליטה ראשוניים רגילים, הכל טוב.

[נ.ב. הבת שלי היא מגה חננה]

ככה שהורים נוטים להגזים, בטח בימינו, ולא צריך לשתף עם זה אוטומטית פעולה.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל השאלה מה הסיבה שמזמינים רק חלק.

אם זה קטע חברתי של ההורים שמסננים, שילכו קיבינימט אבל תכלס למי אכפת? למה להטמיע בילד את החרדה החברתית המיותרת הזאת, ככה יגדל לכם ילד שמנהל רישומים מי הביא לו הזמנה ביד...

אם זה כבר הילד שלא אוהב רעש ומעדיף להיות עם 2-3 חברים טובים זה כבר סיפור אחר. ואם זה בכלל בגלל עלויות? יותר אנשים זה מסיבה יותר יקרה. מסיבה עם מפעיל, פיצות ועוגה זה כמה אלפים טובים.

אישית אני לא סובל את השטויות האלה, אני מניח שבגן עצמו חוגגים יום הולדת לכל ילד, או שעושים משהו מרוכז לכמה ילדים כל חודש. למה צריך מסיבה נוספת בשעות הערב עם כל הילדים בגן, נשגב מבינתי. לדעתי זה מנהג מטופש ומיותר.

אנחנו משתדלים להגיע למסיבות כזאת אם מזמינים אותנו, תלוי בחשק של הילד, אבל ממש לא יזיז לי אם יחליטו לא להזמין אותנו. עוד לא שמעתי את הילד שלי מתלונן שלא הזמינו אותו למשהו כזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 שעות, Nakamichi כתב:

מסיבות כאלו ואחרות

הסיבות משמעותיות מאד. 

ויכולות לשנות את התשובה שלי. 

יש נסיבות אוביקטיביות (אם למשל הילדים שלא הוזמנו אלימים או משהו). את זה אני עוד יכול להבין. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני עם אלה שאומרים לא לבוא.

אם יש 2-3 ילדים שלא רוצים להזמין זה לגיטימי אבל אי אפשר לא להזמין רק אותם ואז עוברים או לחגיגה בגן ששם הגננת אחראית או שמזמינים רק קומץ.

לדעתי במיוחד בגילאים הצעירים אם מזמינים יותר מ 50% מהכיתה אז את כולם. זה בסדר ליצור קבוצה קטנה של "מקובלים/מיוחסים" אבל לא בסדר ליצור קבוצה קטנה של מנודים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 25 דקות, ברווז כתב:

יש נסיבות אוביקטיביות (אם למשל הילדים שלא הוזמנו אלימים או משהו). את זה אני עוד יכול להבין. 

ממש לא.

...ובכיתה\גן הם לא אלימים ?

אם יש בעיה התנהגותית ויש להם סייעת צמודה, עדיין שווה לדבר עם הגננת ולהתייעץ איתה - אחרת שום סיבה לא תופסת בשביל לעשות חרם בסגנון הזה (וכפועל יוצא יש גם שאלות אחרות שאפשר לשאול - האם מדובר בגילאים שההורים נשארים צמודים או "שגר ושכח" ותבוא עוד שעתיים ? עניין אקוטי להבנת האירוע).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אישית אני לא סובל את השטויות האלה

אישית גמני לא, אבל הילדים נהנים ברובם המכריע, וזה מה שקובע 

לפני 34 דקות, ברווז כתב:

הסיבות משמעותיות מאד. 

ויכולות לשנות את התשובה שלי. 

בגילאי גן ההורים נשארים ואמורים להשגיח 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 19 דקות, falou כתב:

אישית גמני לא, אבל הילדים נהנים ברובם המכריע, וזה מה שקובע

הילדים נהנים גם במסיבת יום הולדת בגן ואני לא חושב שיש מה לנרמל את הדבר הזה שעולה אלפי שקלים ויוצר מצבים לא נעימים כמו שמתואר כאן אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

הילדים נהנים גם במסיבת יום הולדת בגן ואני לא חושב שיש מה לנרמל את הדבר הזה שעולה אלפי שקלים ויוצר מצבים לא נעימים כמו שמתואר כאן אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

אין קשר בין יש/אין הפעלה לבין לא להזמין כמה ילדים.

להפך.

יותר קשה לנהל פעילות של ילדים באירוע ללא מפעיל, שמרתק את תשומת ליבם.

"הדבר הזה" כבר מנורמל, לפחות בסביבה שלי. כמובן שיש מי שיש להם כסף ומזמינים את יובל המבולבל ויש מפעילים זולים יותר.

לרב מתאגדים 3-4 ילדים ועושים אירוע משותף, מה שמוריד מאוד את העלות.

לגבי יומולדת בגן, זה לא אותו סוג של אירוע. 

הקטנה שלי מאוד אוהבת את ימי ההולדת הללו, ומאילו שכן נאלצתי ללכת אליהם, כך גם שאר הילדים.

ככה "שהדבר הזה" דווקא עובד טוב, בייחוד שהמפעיל מוצלח. הבעיה היחידה שלו זו העלות.

• אהבתי 1

פורסם

נתתי את זה כדוגמא, אחת שאני יכול לחשוב עליה וגם להבין אותה. 

לא מצליח לחשוב על סיבות אחרות שמצדיקות את זה. 

דוגמא לא טובה, סבבה, מקבל. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, falou כתב:

אין קשר בין יש/אין הפעלה לבין לא להזמין כמה ילדים.

להפך.

יותר קשה לנהל פעילות של ילדים באירוע ללא מפעיל, שמרתק את תשומת ליבם

ככה "שהדבר הזה" דווקא עובד טוב, בייחוד שהמפעיל מוצלח. הבעיה היחידה שלו זו העלות.

לפעמים יש כי אם אתה מזמין פחות ילדים אתה לא צריך הפעלה, בדיוק מהסיבה הזאת.

אם אתה לא מזמין ילדים מסויימים בגלל סיבות אחרות זה כבר סיפור אחר.

הבעיה היא לא העלות עצמה אלא שאנשים מרגישים מאולצים מבחינה חברתית לשלם אותה ולהפיק אירוע.

אין ספק שזה כיף ונחמד לילדים, אני בטוח שגם לסגור להם את הסופרלנד ליום זה כיף חיים, או להטיס אותם ליורודיסני...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

לרב מתאגדים 3-4 ילדים ועושים אירוע משותף, מה שמוריד מאוד את העלות.

אכן. עדיין...

אגב, אצלנו בגנים גם את ימי ההולדת שחוגגים במסגרת הגן מקיימים רק בזוגות, גם מקל על ההורים וגם מפחית את עוצמת הפולחן האישי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 37 דקות, SlowRide כתב:

הבעיה היא לא העלות עצמה אלא שאנשים מרגישים מאולצים מבחינה חברתית לשלם אותה ולהפיק אירוע.

אין ספק שזה כיף ונחמד לילדים, אני בטוח שגם לסגור להם את הסופרלנד ליום זה כיף חיים, או להטיס אותם ליורודיסני...

אנשים מרגשים מאולצים לעשות כל מיני הוצאות מכל מיני סיבות, למה דווקא להידבק לימי הולדת?!

יש פערים כלכליים גם באותה סביבה וצריך ללמוד לחיות עם זה. יש ילדים שנוסעים לסאמר סקול באנגליה ויש שנוסעים לטנטורה עם ההורים לישון באוהל.

זה החיים. 

כאמור, אצלנו בד"כ מתחברים 3-4 ילדים ועושים אירוע משותף. 

לפני 1 דקה, hans כתב:

אגב, אצלנו בגנים גם את ימי ההולדת שחוגגים במסגרת הגן מקיימים רק בזוגות, גם מקל על ההורים וגם מפחית את עוצמת הפולחן האישי.

שו פולחן?

יומולדת בגן יש בכל מקרה. האירוע הוא בנפרד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הנושא זה ימי הולדת, לא?

חגיגה עם כולם בגן.

חגיגה משפחתית.

חגיגה נוספת עם כל הגן אחרי שעות הגן.

נכון שלחגוג 3 פעמים יום הולדת זה ממש כיף לילד, אבל לא יודע כמה זה טוב באמת. מעבר לעניין הכספי.

פורסם

או כל הבנים, או כל הבנות או כולם. אם ההורים לא הזמינו את כולם צריך לברר למה - ולערב את הגננת/מורה. 

בכל מצב, אני שולח את הילדים שלי כי הילד שחוגג יומולדת לא מעורב בזה והוא לא אשם. ודואג שההורים יקבלו שיחה מהגננת.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

הנושא זה ימי הולדת, לא?

חגיגה עם כולם בגן.

חגיגה משפחתית.

חגיגה נוספת עם כל הגן אחרי שעות הגן.

נכון שלחגוג 3 פעמים יום הולדת זה ממש כיף לילד, אבל לא יודע כמה זה טוב באמת. מעבר לעניין הכספי.

חסכת

1. בגן

2. חברים

3. משפחה צד אמא, עם הבת דודה שבאותו גיל

4. משפחה צד אבא, ציון בארוחת שישי

5. עם אמא ואבא ביום עצמו

שכחתי משהו?!

ואחותי הגדולה אומרת, למסיבה לא צריך סיבה, מספיק תירוץ.

לפני כשעה, Michazzz כתב:

ולערב את הגננת/מורה

אני לא מוכן שהגננת או המורה תתערב לי בחיים מחוץ לבית הספר, כמו שאני לא מתערב לה בעבודה שלה כמורה (להוציא מקרים קיצוניים, אם יהיו).

כשהייתי בכיתה ה' הייתה לנו חבורה של איזה חמש-שה אולי שבעה ילדים וילדות, והיינו נפגשים בימי שישי. המורה גילתה והודיעה שהיא לא מסכימה שתהיה חבורה נפרדת.

אמא שלי הודיעה לה שלא שואלים אותה.

להורים יש פה, שישתמשו בו. מקסימום, לערב את הוועד, אם הוא דומיננטי. מורה לא צריכה להתערב בחיי החברה מחוץ לבית הספר, אלא אם באמת מדובר במשהו קיצוני עם חשש לשלום הילד.

• מבאס 1

• תוכן חדש...