Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

image.thumb.png.76a51210fe5f12b2c587722eedcdddd7.png

כתבה שנתקלתי בה בN12, אני חושב שהגיע הזמן ואבסורד שאנחנו ב2026 תכף ורק עכשיו זה קורה

דיברתי על זה לפני כמה שנים בפורום וחשבתי שלעולם לא אראה את הצעד הזה, כבר שנים שאני מתדלק עם אפליקצית סונול כי יש לי תחנה ממש ליד הבית ביישוב ולאחרונה הורדתי את כל שאר האפליקציות מהחשש שאתקע בלי דלק ליד תחנה אחרת כי אני לא מסתובב עם ארנק.

עריכה: מצאתי את הפוסט 😁

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם (נערך)

יש דיון בפורום הכללי:

בקצרה - תחנות הדלק כופפו את הידיים של בנק ישראל משך כמה שנים. עד שזה נגמר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הבנתי מה התעקשות של תחנות הדלק שלא להכניס את זה עד היום?

עצלנות?

חיסכון בכסף על המכשירים?

כפיה להוריד אפליקציה שלהם?

או שזה שילוב של כל הדברים הנ"ל?

.

פורסם

כל הסוחרים עיכבו את המהלך משך שנים כי המסופונים יחסית יקרים, עם תירוצים הזויים ש״הישראלים לא יסתדרו עם הקשת ה-PIN״. הגיעה הקורונה, התפתח פחד מהדבקה על ידי מגע ותוך שבועיים כל החנויות עברו ל-EMV.

תחנות הדלק הצליחו לדחות את המהלך בעוד כמה שנים בטענה של קשיים טכנולוגיים ובטיחותיים בהתאמת המסופונים למשאבות.

כמובן שהכל תירוצים. ה-EMV פועל באירופה, כולל בתחנות הדלק, כבר 20 שנה ויותר. הדחייה בארץ היא בושה למדינה שמתיימרת להיות מתקדמת טכנולוגית. הבדיחה היא שחלק נכבד מהמסופונים שפועלים באירופה כבר הרבה שנים מבוססים על טכנולוגיה ישראלית - אבל הסוחרים טענו שהיא לא מתאימה לישראל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, om2 כתב:

לא הבנתי מה התעקשות של תחנות הדלק שלא להכניס את זה עד היום?

לובי. כשיש כוח מוגזם, משתמשים בו. כל התירוצים העלובים האלה זה שטויות שלא קשורות לכלום, שאר המשק עבר בבת אחת למסופונים לפני שנים.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם בשאר המשק היו דחיות אינסופיות, אני חושב שלפחות 5 שנים. התירוץ ההזוי היה שהישראלים יתבלבלו בהקשת ה-PIN. כאילו שאין בארץ כספומטים מ-1970.

פורסם
לפני 9 שעות, יובל .מ. כתב:

בפז אני רואה מסופונים כאלה כבר דיי הרבה זמן.

לפני 9 שעות, עדי-אל כתב:

ראיתי גם בסונול וטן

זה נכון שיש בחלק מהתחנות, אבל בתחנות רבות אין ועכשיו שהם חייבים זה צעד נהדר

פורסם (נערך)

התחושה שלי זה שבפז זה פשוט היה תהליך, ככל שהזמן עבר פחות ופחות נתקלתי במסופונים ישנים.

שמתי לב לזה בעיקר בגלל משהו אחר, בישנים תמיד הייתה בעיה של קריאת הדלקן, בחדשים זה קורא לי בלי בעיה.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

מובן שזה תהליך. מה שהרגיז אותי במיוחד היה שגם בחנויות הנוחות לא היו קוראי EMV משך שנים לאחר שהיו חובה בכל עסק אחר, לא ברור לי התירוץ.

פורסם
בתאריך 30.10.2025 בשעה 09:10, sperial כתב:

התירוץ ההזוי היה שהישראלים יתבלבלו בהקשת ה-PIN

הבעיה כיום היא אחרת, אף אחד כבר לא זוכר את הקוד שלו כי אף אחד כבר לא משתמש במזומן :-) בכל התדלוקים האחרונים, נאלצתי להיכנס לאפליקציה ולצפות בקוד. בתחנות שניסיתי עדיין לא ניתן לשלם עם ארנק דיגיטלי, היתרון בזה הוא כמובן שלא צריך להקיש קוד ואין הגבלת סכום. 

פורסם

מתגעגע למספרים הפיזיים בתחנת הדלק ולא למסכי מגע שכמעט לא קולטים כמו שצריך את ההקשות

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

• תוכן חדש...