Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, בקרוב נכנסים לדירה חדשה.

מתכננים למצוא יום כדי לנסוע לאנשהו עם רשימה ולקנות במרוכז סירים, מחבתות, סכו"ם, צלחות וכו'.

כמו כן סדינים שמיכות וכריות.

יש מקום מומלץ בארץ עם מבחר סביר ולא יותר מדי יקר?

ובכללי, אצבע מול הרוח.. מה סד"ג הוצאה כזו לזוג + ילד?

ברור לי שיש סכין ב 1000 שח וגם ב 50.

כנ"ל שמיכות וכריות.

אבל היה טוב להישאר בטווח הכי טוב של ערך לשקל. בלי מותגים מפוצצים ואין צורך בכלי פאר.

דירה שכורה אם זה משנה.

תודה רבה לחכמת ההמונים של קארז פורום :)

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

איפה אתם גרים? 

התשובה הגנרית היא ״איקאה״. שם תמצא הכל במרוכז ובאיכות סבירה, אבל המבחר מוגבל.

התשובה הנכונה היא להכין רשימה ולעשות סבב בקניון הפתוח ועוד סבב באיזור הקניות הזולות/שוק שבעירך. ההבדלים במחירים עצומים.

להביא בחשבון שהרשימה אף פעם לא תהיה מדוייקת. צריך ארבע, שש או שתים עשרה מערכות הגשה? צריך סדינים 140X190 או 160X200 ס״מ? סירים וכלי בישול? מציע לשבת עם אמא שלך או של זוגתך ולהיעזר בה, הניסיון של 30 שנות ניהול משק בית לא יסולא בפז. 

לוודא שיש לכם מקומות אחסון מספקים ושמצבם שמיש וציוד התחלתי למשק הבית. אולי צריך מצע לארונות המטבח? אולי צריך להשלים איזה כוורת באיקאה? מנורה בארכה או מיקרוגל במחסני חשמל? מושב אסלה חדש? בדקת תקינות ושמישות ציוד בדירה?

לפני מספר שנים אחד הבנים שלי שכר דירת חדר. מילאנו שתי מכוניות בציוד, פרקנו אותו, וככל שהתקדמנו בסידור החדר היינו צריכים לעשות עוד סבב או שניים למרכז הקניות הקרוב.

עריכה: עכשיו אני רואה שאתם לא זוג צעיר, אז אני מניח שחלק גדול מהציוד קיים. אז תעשו אינוונטר ואז תחזרו על מה שכתבתי מבחינת רשימת קניות. ואם הציוד קיים כלום לא דחוף חוץ ממקרר, כיריים ומכונת כביסה.

ועוד הערה - בטוח שלהורים ולאחים לא מעט ציוד שזרוק במחסן וישמחו להיפטר ממנו. בדקו ונצלו זאת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין סדר גודל, מדובר בהרבה פרטים קטנים ולכן יש טווח גדול מדי של מחירים.

איקאה מקום מצוין להתחיל בו, אתם יכולים לכוון לבד כמה יעלה לכם, יש למשל כ-4 סדרות שונות של סכו"ם, כשהזולה היא מכוערת כזאת בכוונה והשאר בהתאם ליכולת הכלכלית.

משהו שאני לא מבין - אם אתם פלוס ילד, לאן נעלם הסרוויס הישן? אין לכם כבר סירים ושמיכות?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

היה. מתחילים מחדש.

חשבתי על איקאה בתור אופציה ראשונה אבל לא יודע.. זה מסוג הדברים שאין להם באמת מחיר.

אני בטוח שיש חנויות שמתחבאות באיזה רחוב צדדי בדרום תל אביב או שוק יום חמישי כזה או אחר שאצלן יש סחורה טובה במחירים סבירים.

לצורך העניין, מרכז המזון בירכא זכור לי לטובה בקטע של כלי בית.

אבל עבר הרבה זמן מאז שהייתי שם ולא הכי מעודכן. לכן פתחתי את השרשור.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)

אני לא עוקב אחרי לוח השנה העברי, אבל נדמה לי שחגי תשרי היו לא מזמן. הרבה אנשים קיבלו מתנות מהעבודה שהם לא צריכים, ובחודשים הקרובים יד2 אמור להיות מלא בכל טוב, ממכשירי חשמל קטנים ועד סירים של סולתם ומצעים/מגבות של ורדינון - הכל חדש באריזה ובהנחה של עשרות אחוזים ממה שתפגשו בחנות. 

היות ומדובר בדירה שכורה ורשמת את מילות הקסם 'ערך לשקל' - הייתי ממליץ להתחיל מסריקה מהירה של המודעות באזור שלכם. אם יש קבוצת וואטסאפ של השכונה וכד' - אפשר לשאול גם שם למי יש מה למכור. את מה שלא תמצאו במקומות האלה, תשלימו בהשקעה מינימלית מאיקאה. 

נ.ב. שווה לבדוק גם אם מישהו מוכר גיפט-קארדים לחנויות הרלוונטיות בהנחה. לא יודע אם זה קטגוריה קיימת ביד2 אבל ברוב המקומות שגרתי בהם היה לזה שוק נישה. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
פורסם

שאלתי את המומחית - התשובה שלה חד משמעית - איקאה.

כמי שעבר דירה כמה פעמים בחייו - אני בהחלט לא הייתי רוצה ״להתחיל מהתחלה״. את זה עשיתי פעם אחת - כשעברתי לחדר רווקים - מאז משכתי תמיד את רוב הציוד מדירה לדירה. לא ספל בודד שנשאר משישיה ולא צלחות שרוטות, אבל אין סיבה לזרוק ציוד תקין רק כיוון שאתה עובר דירה. מדובר בהרבה כסף וחבל.

הקניון בירכא אכן גדול מאוד, בעבר הייתי שם כמה פעמים, אני לא בטוח שהייתי נוסע מהמרכז לירכא לצורך זה. אפילו לא מחיפה. אל תשכח שמדובר גם בנפח לא קטן, אז אם אין לך הרבה מקום ברכב הכדאיות יורדת.

@Derish חולק עליך לגבי גיפטקארדים. השימוש בהם מבטל כל מבצע והנחה, ואף אחד לא ימכור לך אותם ב-2/3 מהערך הנקוב, שזה הערך האמיתי. מה שכן - סביר שיהיה כדאי להצטרף למועדוני לקוחות רלוונטיים, גם אם זה עולה כמה עשרות ש״ח לשנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

איקאה

ואם מחפשים זול (ובחלק מהדברים יש גם קצת פשרה על האיכות) מקס סטוק

אם יש כרטיסי הנחה. אפשר לבדוק גם בפוקסהום. יש לנו לא מעט דברים שלהם. הרוב טובים. 

עריכה אחרונה על ידי om2

.

פורסם

מהיכן אתם בארץ?

ממליץ לבקר בחנות העובדים של התעשיה האווירית שנקראת ש א ל

יש שם כל מה שתרצה ובמחירים נוחים. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אמנם עברו כמעט עשרים שנה מאז ששירתתי בבסיס חיל האוויר הסמוך, אבל עד כמה שזכור לי הכניסה לש.א.ל הייתה אחרי השער של התעשייה האווירית, סמוך לחניון האוטובוסים. היה גם את העניין הפעוט שכדי לקנות בחנויות 'שירות אשראי לעובד' היית צריך להיות... עובד.

האם כיום אדם מן היישוב יכול פשוט להיכנס לשם ולקנות מה שבא לו באותם מחירים נוחים שהעובדים נהנים מהם? ואפילו יש שם חניה?

פורסם

את הדברים הבסיסיים  אפשר גם למצוא בחנויות הום סנטר ואייס. פחות מבחר מצד אחד, אבל אם פתאום תזכרו שאתם צריכים גם מקדחה מקצועית, אז יש להם גם דברים שאין באיקאה.

פורסם
לפני 17 דקות, Derish כתב:

אמנם עברו כמעט עשרים שנה מאז ששירתתי בבסיס חיל האוויר הסמוך, אבל עד כמה שזכור לי הכניסה לש.א.ל הייתה אחרי השער של התעשייה האווירית, סמוך לחניון האוטובוסים. היה גם את העניין הפעוט שכדי לקנות בחנויות 'שירות אשראי לעובד' היית צריך להיות... עובד.

האם כיום אדם מן היישוב יכול פשוט להיכנס לשם ולקנות מה שבא לו באותם מחירים נוחים שהעובדים נהנים מהם? ואפילו יש שם חניה?

דוד שלי עובד בתעשיה אווירית (אם ישאלו - ולא שאלו מעולם)

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

צ'מע, הפתרון הראשוני הוא, מה לעשות- איקאה. 

יש להם כל מה שצריך, במחיר סביר. 

כשהדירה ריקה, אין יותר מדי זמן ואפשרויות להסתובב ולהתברבר ולהתברווז. עושים קנייה מרוכזת שם של כל מה שצריך, ובהמשך כשיש זמן וכח וחשק ועצבים ומקום (אחרי שהכל כבר מסודר בדירה) הולכים פרטנית למקומות חשובים (חנות טובה לכלי מטבח, חנות טובה למצעים וכו). 

אתה צריך לאכול, כשהבית ריק זה לא ממש משנה לך אם זה צלחת בנאלית גנרית של איקאה או משהו עם עיטורים ולא יודע מה עוד. צלחת, יוטליטרי, וזהו. אחרי זה כבר אפשר למצוא סרוויס יפה כשיש זמן, חשק ונמאס לך סופית מהסרוויס ה"בלנק" של איקאה:lol:

ככה אני עשיתי. ואני לא סובל את איקאה :lol:

בתאריך 24.10.2025 בשעה 18:27, Be roo כתב:

פחות מבחר מצד אחד, אבל אם פתאום תזכרו שאתם צריכים גם מקדחה מקצועית, אז יש להם גם דברים שאין באיקאה.

מבחר יותר נאה, אם כבר, אבל המחירים. 

וכן, יש להם גם כלים מקצועיים, אבל אלוהים ישמור מהמחיר. מאד לא מומלץ לקנות שם כלים, אלא אם כן יש מבצע עצבני באותה נקודת זמן או שאתה סופר-תקוע וחייב להשלים משימה, יעלה כמה שיעלה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...