Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור דומה

שנה א' בבן גוריון הנדסת מכונות לפני עשור 

"כל המהנדסים חייבים ללמוד תכנות" אז דחפו לנו קורס ב c שהכיל חצי תואר מדעי המחשב של מכללה. 

עבודה ראשונה בקורס נתתי לחבר את העבודה הראשונה ביותר של הקורס להשראה, הוא הגיש אותה כמעט אחד לאחד (לא עקבתי אחרי מה הוא עשה עם העבודה שלי) . 

נגמר הסמסטר, עשיתי מבחן, עברתי, חרשתי כל הסמסטר על התכנות הזה! 

אחרי הקבלה של הציון של המבחן, אני בא הביתה "הינך מזומן לוועדת משמעת" 

מפה לשם פסלו לשנינו את הקורס. 

(עזבתי את בן גוריון ואת מכונות והלכתי ללמוד תוכנה כי זה יותר דיבר אליי מסתבר) 

כמות הוועדות משמעת שהיו אחרי המבחן על הקורס הזה הייתה פשוט הזוייה. 

• מבאס 1

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שנה ב׳ רפואה בטכניון, קורס ״מבוא להנדסת חשמל ר׳״.

כמובן שלא בדיוק בראש מעייננו, למרות שבמקביל קיבלנו קורסים בכימיה פיזיקלית (שם מכובס לתרמודינמיקה) ובפיזיקה מודרנית.

כמובן שפורמלית שיעורי הבית היו אישיים, מעשית קבוצתיים. אז מרצה הקורס הרכיב את מה שנראה לו כשרשרת ההעתקות. בתור המקור הראששון הוא הציב את הסטודנטית האחת שבאמת לא הבינה כלום, את החזקים סימן כמעתיקים. אבל ועד הסטודנטים ארגן איזו מחאה ובסופו של דבר כולם עברו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברפואה לומדים הנדסת חשמל?

למה?

להבין איך בין אדם מתחשמל או איך עובד הדפיברילטור?

לא מדבר על הנדסת רפואה /ביו רפואית

אלא על רפואה פרופר...

.

פורסם

אני במחזור השלישי שהתחיל לימודים בטכניון, וכל פקולטה רצתה להטביע את חותמה על הסטודנטים לרפואה. אז למדנו מתמטיקה ופיזיקי בערך ברמה של מהנדסי מכונות, פיזיקה כמו מהנדסי בניין ובין השאר דחפו קורסים בתכנות ומבוא להנדסת חשמל.

הבדיחה שרצה באותם ימים היתה כדלקמן:

ארבעה סטז׳רים מגיעים ליומם הראשון במחלקה הפנימית. כשמגיעים לחולה השני המוניטור מצפצף.

בוגר בן גוריון מלטף לו את היד

בוגר ירושלים רץ לספריה לחפש את המאמר האחרון

בוגר הטכניון מתחיל לטפל בכפתורים

ובוגר תל אביב מכריז ״זה לא בחומר״

כמובן שהכל ברוח טובה, אישית אני מכיר יותר גיניקולוגים ומנתחי לב בוגרי באר שבע מאשר רופאי משפחה מאותו מקור, ודווקא הרבה רופאים ראשוניים בוגרי טכניון.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם כבר השרשור מתפזר לכיוונים לא קשורים, אז לפני כעשור וקצת הוצאתי 'רשיון נהיגה' למלגזה. ישראל היא כידוע בחוד החנית של הבטיחות והגיהות בעבודה, אור לגויים שמסתפקים בהסמכה של כמה שעות, ולכן דורשת (או דרשה ב-2012) לא פחות משלושה ימים לקורס הזה. 

היום הראשון היה איטי ומעייף ברמה שעד כה חוויתי רק בימים הראשונים של הבקו"ם, כשניסו להחליט לאן לשלוח את המחלקה שלי ובינתיים טרטרו אותנו בין המרפאה למטבח לעבודות רס"ר. את כל החומר הרלוונטי אפשר היה להעביר תוך שעתיים, אבל משרד הרישוי אמר שצריך למשוך את זה יום שלם אז המורה משך... ומשך, ומשך. עד שכולנו עשינו ביחד את המבחן העיוני, ובאופן מפתיע גם כולנו עברנו אותו.

למחרת כבר הגענו לחלק המעשי, שהתקיים אצל המורה בנחלה במושב ליד נתניה. לא אלאה בהסברים, אבל ביום השלישי כבר עשינו טסט, ואחיו היה הבוחן. לא תאמינו אבל גם הפעם כולם עברו, חוץ מאיזה טאלנט אחד שלא ברור מה בכלל עשה שם ואילו כימיקלים אסורים צרך טרם ההגעה.  

אני עדיין מחכה שוועדת המשמעת תיצור איתי קשר לגבי החווייה האקדמית הזאת. 

פורסם

בחייך, תראה את הגאונים ששולחים אחרים להבחן במקומם בתיאוריה של נהיגה.

ואגב, לחם שלי היה רישיון למלגזה מ-1955, רישיון 02 הוציא רק ב-1990 . אין לי מושג מה היו הדרישות באותה מדינה שמצד אחד כבר היתה בה ביורוקרטיה מסודרת, מצד שני רוח פלמ״חית.

פורסם
בתאריך 11.9.2025 בשעה 17:48, חולה רכב#1 כתב:

הוא הגיש את הקובץ שלי כפי שהוא, חשב שהוא חכמולוג גדול. 

סליחה, אפשר הסבר פשוט למשפט הזה?...

הוא בעצם הגיש את העבודה שלך כפי שהיא, כלומר ממש אחד לאחד את התוכן שלך, התוכן שאתה כתבת/יצרת, רק עם מאפיינים "טכניים" שונים של קובץ ה- WORD?...

ככה בפנים? (In your face)

ואם התשובה לזה היא כן - אז מה הוא קיווה שיקרה? הרי אתה כותב העבודה ואתה מגיש אותה כמו שהיא, הרשת לו להעתיק או לקחת את מבנה העבודה, אז הוא חשב שלא ישימו לב ש- 2 העבודות שלכם כמעט זהות?

אז בקצרה באתי לעזור לחבר וכמעט נפסל לי קורס שלם בגלל זה. 

מנחם לדעת שאתה לא הראשון, לא האחרון, ולא טוב הלב היחיד שבא לעזור לחבר סטודנט ואוכל את הלקרדה?...

גם אני נפלתי בדבר הזה ולמזלי הרב ניצלתי מכך בעור שיניי.

במקרה שלי את העבודה לא נתתי לאף אחד להעתיק, אלא הגשתי כמו סטודנט טוב באיזו תיבת עץ כלשהיא של המתרגל, הגיעה מישהי שלא הספיקה לעשות את המטלה, שלפה מהתיבה את העבודה שלי, העתיקה אותה אחד לאחד, והגישה אותה כמו שהיא אחד לאחד עם השם שלה (כן, כמו שהיא, אותו התוכן בדיוק, רק על שמה, אחד לאחד), והחזירה את שלי לתיבה ושמה את שלה בתיבה.

אנשים דפוקים בראש.

מצד אחד, זה לא ממש רוע לב טהור (אני דן לכף זכות), לא בזדון, לא בכוונה תחילה להזיק ולדפוק את האחר, אלא שזה פשוט טמטום חסר התחשבות.

זה מסוג עיגולי הפינות/טימטום לא מובן שאנשים נואשים ונבלות נוקטים בו לפעמים ומקווים שזה יעבור ושהם לא יידפקו (אבל לא חושבים שהם יכולים ממש לדפוק את הצד האחר).

אין מה לעשות.

העיקר שיצאת מזה.

פורסם

הוא הגיש את הקובץ שלי כפי שהוא, חשב שהוא חכמולוג גדול. 

עליתי לועדת משמעת, השמעתי להם את השיחה והראיתי להם מתי אני שלחתי את הקובץ. 

הם הבינו אותי וכעת מתחילים בענישה נגדו. 

זה שהוא ביקש רפרנס זה לא משהו מיוחד.

זה שהוא הגיש את זה מילה במילה מראה שהוא או טיפש לא קטן או נבלה לא קטנה.

זה שהוא שינה את התאריכים של יצירת הקובץ מראה שהוא לקח בחשבון שתגיעו לוועדת משמעת ואז הוא תכנן שאתה תיפול על זה ולא הוא. זה כבר מוכיח שהוא נבלה גדולה מאוד ובמדינה מתוקנת הייתי חושב שתהיה עבירה פלילית מתאימה בספר החוקים לדבר הזה.

אני אעריך את זה אם תוכל לעדכן מה נגמר איתו כשיסתיים הסיפור.

• אהבתי 1
פורסם

לפני 7 שעות, DAHUJI כתב:

סליחה, אפשר הסבר פשוט למשפט הזה?...

אני בזמנו סיימתי את מרבית העבודה ונשארו לי אחוזים בודדים והוא ידע את זה כי סמכתי עליו. 

הטעות שלי הייתה ששלחתי לו קובץ word. 

כי אפשר לבדוק לפי מאפייני קובץ את המידע כמו מתי נוצר ומתי שונה לאחרונה. 

אז הוא יצר קובץ וורד שנראה כאילו נוצר הרבה לפני שאני יצרתי את שלי. 

למשל אצלי מופיע 1.9.2024 

אצלו 25.8.2024 

וככה הוא הצליח לעבוד על המרצה עד שהמרצה נתן לי צ'אנס להסביר מה האמת. 

לפני 10 דקות, stx כתב:

אני אעריך את זה אם תוכל לעדכן מה נגמר איתו כשיסתיים הסיפור.

קיבל נזיפה שלא שווה גרוש ועשה קורס חוזר, יצא מזה די בקלות למען האמת. 

אבל בתכל'ס הוא שרף את עצמו איפה שחשוב, אם ישאלו אותי עליו בעתיד אגיד פשוט מניסיון אישי לא הייתי מפקיד אצלו כל פיסת מידע או דבר בעל ערך. 

פורסם
לפני 7 שעות, DAHUJI כתב:

ואם התשובה לזה היא כן - אז מה הוא קיווה שיקרה? הרי אתה כותב העבודה ואתה מגיש אותה כמו שהיא, הרשת לו להעתיק או לקחת את מבנה העבודה, אז הוא חשב שלא ישימו לב ש- 2 העבודות שלכם כמעט זהות?

בטח הוא ציפה למה שהבת שלי וחברה שלה ציפו כשהגישו עבודה עם השמןת של אלה שכתבו אותה.

למזלן הן קראו את העבודה, ידעו להסביר את הכל וטענו שהן השתמזו בכמה עבודות כרפרנס ועשו לחלקים היתק הדבק.

בטוח שהמורה ידעה שזה לא המצב אבל בגלל שהן באנת ילדות טובות ותלמידות משקיעות זה הסתיים בלהגיש עבודה מועתקת חדשה.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 47 דקות, חולה רכב#1 כתב:

ככה נולדים נשיאים וראשי ממשלה. קודם יש להם את הדחף לעשות משהו אנטי-סוציאלי, ואז זה הופך לדפוס הפעולה הקבוע שלהם כאשר הם מגלים שאין לכך השלכות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 שעות, Derish כתב:

אם כבר השרשור מתפזר לכיוונים לא קשורים, אז לפני כעשור וקצת הוצאתי 'רשיון נהיגה' למלגזה. ישראל היא כידוע בחוד החנית של הבטיחות והגיהות בעבודה, אור לגויים שמסתפקים בהסמכה של כמה שעות, ולכן דורשת (או דרשה ב-2012) לא פחות משלושה ימים לקורס הזה. 

3? בתקופתי זה היה 2, ופעם זה היה רק "אפילו לא אחד". 

את הרישיון המקורי למלגזה הוצאתי סביב 2003 דומני. קצת עיוני, קצת מעשי, מבחן, זהו. ברמה של קורס ריענון בטיחות ולא מעבר לזה, וזה היה מספיק בשביל הרשיון. 

את הרישיון הנוכחי נאלצתי להוציא כדי לעמוד בתקנה ה"חדשה" (כבר ישנה) שאומרת שהרישיון מלגזה חייב להופיע ברישיון הנהיגה בצורה שמאלצת את בעלי הרישיון להוציא רישיון. וכמובן, שזה בתשלום- או שלך או ממקום העבודה שלך. 

זה היה יומיים- יום עיוני משולב מעשי ויום של מבחן באיזה חור קרוב לנשר למיטב זכרוני. כן הייתי בפעם הראשונה והאחרונה בחיי על מלגזת צריח כחלק מהמבחן (כל המבחן, טכנית. מעולם לא נגעתי במלגזה כזו לפני, או אחרי כן. כולל ב"לימודים" לרשיון :lol: )

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 10 שעות, Derish כתב:

ככה נולדים נשיאים וראשי ממשלה. קודם יש להם את הדחף לעשות משהו אנטי-סוציאלי, ואז זה הופך לדפוס הפעולה הקבוע שלהם כאשר הם מגלים שאין לכך השלכות.

ממליץ על הדוקו על צ'ארלי שין בנטפליקס. הוא פשוט המשיך להתחרפן על סמים ובמקביל, לא שילם על זה. נהפוכו, הלך והצליח יותר ויותר...

דרך אגב, מאוד קשה להזהר מאנשים כאלו, כמו מעתיק העבודה. אנשים שהם פסיכופטים פר אקסלנס, שדורכים על אחרים בלי שום תחושת חרטה. לא תזהה אותם מההתנהגות שלהם, הרמז היחידי הוא שהם נוטים להחליף סביבה תדירות, כל פעם שעולים עליהם. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 12 שעות, חולה רכב#1 כתב:

בתקופה שלי היה בחור שלקח עבודה של סטודנט אחר, צילם במכונת צילום והגיש את הצילום. גם אצלו זה נגמר בנזיפה וקורס חוזר.

רמאים זוכים לסלחנות מפליגה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אחרי שלמדתי משפטים, הבנתי כי החוק הינו המלצה בלבד. 

למשל הפרקליטות מדווחת על אחוזי הרשעה גבוהים, אך בפועל גם עסקת טיעון זו הרשעה. 

וכך יוצא כי למשל המשפט הפלילי אשר צריך לשמור על החברה לא שווה גרוש כי הוא לא מאיים. 

וכך גם בועדת משמעת, כאשר דבר כזה מקבל נזיפה וקורס חוזר אז הסיכון די שווה את זה. 

• תוכן חדש...