Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, MiniMiz3r כתב:

אני יכול לעדכן שלפני כשבועיים הגעתי למוסך של לובינסקי לצורך ביצוע הריקול - לא הוחלף דבר, רק הקליטו את הרעש של המנוע באמצעות התוכנה של היצרן ועדכנו תוכנה במחשב הרכב.

שלשום בבוקר נדלקה ברכב מנורת Check Engine והתחיל רעש של טרקטור - אתמול הוחלף בית קמשפטים במסגרת הריקול באחריות, בנוסף רצועת טיימינג ומשאבת מים (על הדרך, לא כלול באחריות).

כלומר התקלה שהריקול היה אמור למנוע קרתה שבועיים אחרי ביצוע הריקול. אני מוכן להמר שיש קשר בין עדכון התוכנה האחרון לתקלה, ושאני לא היחיד שזה יפגוש אותו.

לא יודע אם יש קשר בין העדכן תוכנה לתקלה, אבל בהחלט יכול להיות שהעדכון דווקא מסייע למשתמש\נהג להבין שיש בעיה (נדלקה לך נורת CHECK ENGINE).
מכל המקרים ששמעתי עליהם עד היום - לא היה שום CHECK ENGINE עם רעש. היה יכול להיות רעש או מנוע כבה בנסיעה או לא מניע (שרשרת שנשברת בהתנעה עצמה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 שעות, MiniMiz3r כתב:

אני יכול לעדכן שלפני כשבועיים הגעתי למוסך של לובינסקי לצורך ביצוע הריקול - לא הוחלף דבר, רק הקליטו את הרעש של המנוע באמצעות התוכנה של היצרן ועדכנו תוכנה במחשב הרכב.

שלשום בבוקר נדלקה ברכב מנורת Check Engine והתחיל רעש של טרקטור - אתמול הוחלף בית קמשפטים במסגרת הריקול באחריות, בנוסף רצועת טיימינג ומשאבת מים (על הדרך, לא כלול באחריות).

כלומר התקלה שהריקול היה אמור למנוע קרתה שבועיים אחרי ביצוע הריקול. אני מוכן להמר שיש קשר בין עדכון התוכנה האחרון לתקלה, ושאני לא היחיד שזה יפגוש אותו.

אתה מתכוון שהטרקטור החל להרעיש כמו טרקטור שעומד להתפוצץ.

אצלי המנוע דומם פעמיים בהפרש של כמה חודשים ללא שום סיבה נראית לעין והניע רק אחרי שהצליח להגיע לקומפרסיה.

אוויר לא חסר לו, אספקת דלק תקינה, מערכת חשמל תקינה ומערכת אזעקה תקינה לי זה צרח טיימינג....

מוסך מורשה, נפנף אותי.

עשיתי את הקיט בעצמי אבל את התוכנה צרבו לי אחכ במסגרת הריקול וזה עשה הבדל מהותי באיכות הנסיעה בייחוד במובן של העברת הילוכים, הגעה לעצירה.

וכן על הדרך עשו לי קיט טיימינג, איטום מחדש של כל הבלוק הזה.

אכלתי גם 16.5 אלף שקלים של תשלובת ממיר קטליתי, dpf ומזרק האוריאה.

וכן אני מפחד מהמזרקים והegr באותה מידה.

אני מצד אחד אוהב את איכות הנסיעה והפרקטיות מצד שני כל הזמן שואל את עצמי עם כדאי להתאמץ על עוד שדרוג. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 11 שעות, lanosforce כתב:

כל הזמן שואל את עצמי עם כדאי להתאמץ על עוד שדרוג. 

לדעתי הגיע הזמן להקטין הפסדים, זו הנקודה בה הכל תקין וניתן למכור במחיר סביר.

הפעם נסה לבחור עם הראש ופחות עם הלב 😊

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 14 שעות, lanosforce כתב:

אתה מתכוון שהטרקטור החל להרעיש כמו טרקטור שעומד להתפוצץ.

אצלי המנוע דומם פעמיים בהפרש של כמה חודשים ללא שום סיבה נראית לעין והניע רק אחרי שהצליח להגיע לקומפרסיה.

אוויר לא חסר לו, אספקת דלק תקינה, מערכת חשמל תקינה ומערכת אזעקה תקינה לי זה צרח טיימינג....

מוסך מורשה, נפנף אותי.

עשיתי את הקיט בעצמי אבל את התוכנה צרבו לי אחכ במסגרת הריקול וזה עשה הבדל מהותי באיכות הנסיעה בייחוד במובן של העברת הילוכים, הגעה לעצירה.

וכן על הדרך עשו לי קיט טיימינג, איטום מחדש של כל הבלוק הזה.

אכלתי גם 16.5 אלף שקלים של תשלובת ממיר קטליתי, dpf ומזרק האוריאה.

וכן אני מפחד מהמזרקים והegr באותה מידה.

אני מצד אחד אוהב את איכות הנסיעה והפרקטיות מצד שני כל הזמן שואל את עצמי עם כדאי להתאמץ על עוד שדרוג. 

וואו כמה אנשים מוכנים לסבול בשביל הרכבים האלה כאילו מדובר באקזוטיקה מוטורית ברמת פורשה נדירה (או אפילו סתם איזה מיאטה פחות נדירה אבל חסרת תחליף). בסכ״ה ג׳יפונים עם אקסטרה פינפון על פני הפלסטיק היפני המוכר והשקט. באמת לא ברורה לי ההקרבה הזאת. 

פורסם
לפני 9 שעות, Doron_Z כתב:

באמת לא ברורה לי ההקרבה הזאת. 

זה שילוב של רכב שהוא גם נוח, גם פרקטי, גם חזק וגם חסכוני - כי הוא דיזל. אני לא חושב שבכלל מוכרים היום בארץ רכבי דיזל חדשים מהקטגוריה הזאת.

התקלות האלה הן באמת חרא (גם אצלי הוחלף כבר המיכל אוריאה הארור הזה - בפעם הבאה שאני שומע ציוץ מהכיוון הזה אני מבטל את המערכת וזהו), ואני מקווה שזו האחרונה שבהן.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, zaf כתב:

לדעתי הגיע הזמן להקטין הפסדים, זו הנקודה בה הכל תקין וניתן למכור במחיר סביר.

הפעם נסה לבחור עם הראש ופחות עם הלב 😊

הDS היתה בחירה מהלב. האיירקרוס? בחירה שהיא רובה דווקא מהראש - אין שום דבר מיוחד שמדבר אל ה"לב" שלי במובן של לראות את המונית הזאת בחניה שלי. 

בחרתי בכוונה תחילה בדגם הפשוט ביותר - לא סאנרוף, לא ג'אנטים גדולים (שהתברר בסוף שזה דווקא מצמצם לי את מבחר הצמיגים במקום ההפך), לא ריפודים שדורשים תחזוקה מיוחדת, לא פנסים יקרים - כלום, נאדה! 

ידעתי על השרשרת והסכום היה מוכן לזה מראש.

ידעתי על תקלת האוראה אבל לזה אני יודע איזה מוסכים כן עוזרים. 

לא ידעתי על הDPF (שמשולב לתוך הממיר הקטליתי) ועד כמה שהמוסכים מנסים להסוות את זה כתקלה נדירה - רק מעצם זה שישב במחסן היבואן חלק אחד אחרון זמין + המוסכניק כבר הסגיר שבכל פעם שהם רואים את התקלה הזו זה נגמר בהחלפה לממיר חדש ולקוחות שמנסים לנקות אותם חוזרים תוך חודשיים שלושה - ברור לי שגם על הדבר הזה מתישהו תהיה ייצוגית. 

לא ידעתי על המזרקים - EGR אפשר לנקות.

לפני 10 שעות, Doron_Z כתב:

וואו כמה אנשים מוכנים לסבול בשביל הרכבים האלה כאילו מדובר באקזוטיקה מוטורית ברמת פורשה נדירה (או אפילו סתם איזה מיאטה פחות נדירה אבל חסרת תחליף). בסכ״ה ג׳יפונים עם אקסטרה פינפון על פני הפלסטיק היפני המוכר והשקט. באמת לא ברורה לי ההקרבה הזאת. 

במקרה שלי זה לא כזה פשוט כי מותקנת ברכב מערכת שההתקנה שלה זה חתיכת כאב, ההחזרה לכשרות גם וברכב הבא - אני כבר לא חושב שאני ארצה להתעסק עם הדברים האלה עם המורכבות של הרכבים היום. 

זה יהיה המוות הסופי של התחביב הכי גדול שלי.

תחשוב שכבר קנית - כי היית בטוח שיש לדגם כנראה תחלואה או שתיים ידועות ועל אחת מהן אחריות. 

התקנת ברכב את האבזור שלך.

אתה מבסוט עליו כי הוא סוחב נהדר, הוא חסכוני, הוא נוח וסה"כ גם רכב שנראה טוב ועושה לך טוב סה"כ שהוא בחניה שלך - אפילו שזו לא באמת בחירה מהלב באופן מלא. 

ואז אתה נופל על תקלה שלא ראית ואין עליה שיעורי בית בכלל כי כנראה שאלה שאכלו אותה - שתקו (או שהגיעו להסכם כלשהוא ולכן לא דיברו על כך) או שבאמת - אכלת לאקרדה נדירה. 

עכשיו - כל פעם שנכווים ללכת ולהחליף רכב? אין לא רק לי אלא לרובנו כאן לא זמן לזה ולא כוח לזה מחד - בייחוד אם עכשיו אני גם צריך לפרק מערכת סופר מסובכת ולהעביר אותה לעוד רכב - להחזיר הכל לקדמותו ואז לשבור עוד רכב. זה עוד פקטור מאוד רציני שבולם אותי. 

מקווה לשקט תעשייתי ל"פחות"  לתקופה שתאפשר לי להתכונן לעוד תיקונים או פשוט החלפה. 

וכן אם המערכת אוריאה תצייץ לי איפשהו בשנתיים הקרובות - יכול להיות שאני אספוג עוד תיקון אחד וכנראה שאם אחרי זה תבוא עוד אחת - היא פשוט תושבת והרכב יעבור ידיים ממני הלאה בהקדם. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אם חושבים מהראש ולא מהבטן, גומרים עם ASX או עם איזה קיה ספורטז'...

אני לא חושב שהייתי מחליף, אבל הייתי בודק מה המחירון של ה-C5 (וכמובן מה המחיר הריאלי ביד2) ואז מחליט מה לעשות - להחלפה יש מחיר משלה (ולא רק ביישור קו).

עריכה אחרונה על ידי ay115
פורסם
לפני 6 שעות, lanosforce כתב:

ה לא כזה פשוט כי מותקנת ברכב מערכת שההתקנה שלה זה חתיכת כאב, ההחזרה לכשרות גם וברכב הבא - אני כבר לא חושב שאני ארצה להתעסק עם הדברים האלה עם המורכבות של הרכבים היום. 

זה יהיה המוות הסופי של התחביב הכי גדול שלי.

במקומך, לא הייתי הולך על מהלך כל כך דרמתי.

אישית, אני דבק בתחביבים שלי . גם כשזה הופך יותר מורכב. 

וזה מורכב ככל שאתה מתבגר ונדרש לחובתך כאיש משפחה. אבל לוותר - לא.

לפני 6 שעות, lanosforce כתב:

עכשיו אני גם צריך לפרק מערכת סופר מסובכת ולהעביר אותה לעוד רכב - להחזיר הכל לקדמותו ואז לשבור עוד רכב. זה עוד פקטור מאוד רציני שבולם אותי. 

אני קורא לזה בלימת שוא. 

יקח זמן לפרק, ויקח עוד קצת להחזיר למקור , אולי עם ויתור על כמה מהבניות שהקונה ממך יקבל ״ללא תמורה״ . אבל אחרי תקופת אבלות קצרה זה יעבור לך. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בואו נחזיר השידור לאולפן, נשאר עם הרכב. היום התווספו לו עוד זוג רמקולים שיחוברו להגברה בשבועיים הקרובים 🤪

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 12 דקות, lanosforce כתב:

היום התווספו לו עוד זוג רמקולים

מיקומם? תפקידם ? 

פורסם

אני אוהב להיות מקורי - מתחת למושבים יש בכל בימר בכל הסדרות כבר למעלה מעשור 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 6 שעות, ay115 כתב:

אם חושבים מהראש ולא מהבטן, גומרים עם ASX או עם איזה קיה ספורטז'...

אני לא חושב שהייתי מחליף, אבל הייתי בודק מה המחירון של ה-C5 (וכמובן מה המחיר הריאלי ביד2) ואז מחליט מה לעשות - להחלפה יש מחיר משלה (ולא רק ביישור קו).

ספורטאז' לא דוגמה טובה יש מספיק אנשים שגם אכלו את הלאקרדה עם קיה ספורטז' במיוחד עם הגיר הדו מצמדי ומנוע ה1.6 טורבו.

אם חושבים מהראש קונים רכב עם רכיבים כמה שיותר וותיקים ומוכרים שעברו כבר את מחלות הילדות שלהם.

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

אני אוהב להיות מקורי - מתחת למושבים יש בכל בימר בכל הסדרות כבר למעלה מעשור 

חארטה. נהגי בימר לא שומעים חוליו איגלסיאס.

• מצחיק 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...