Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב חסכוני - 40K

פוסטים מומלצים

פורסם

הגעת כמעט ל 1/17 צריכת דלק טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 49 דקות, kfirg כתב:

אז לאחר בדיקת צריכת דלק נוספת הגעתי ל-515 ק"מ ותדלקתי 30.4 ליטר (אפילו יכולתי לנסוע עוד כמה ק"מ).
הפעם נסעתי בנסיעה רגועה יותר 80-100 קמ"ש ולעיתים ויתרתי על המזגן.. 
בקיצור נראה שהכי נכון כלכלית זה להישאר עם המאזדה.

לוותר על מזגן ? בשיא הקיץ ?

מה עם הערנות והבטיחות ?

פורסם

כמובן שלא.. זה נעשה לצורך הבדיקה..

בחורף דווקא זה כן יהיה יותר רלוונטי..

אגב לצורך העניין הבדיקה הראשונית נעשתה על מזגן יומיומי בטמפ' הכי קרה LO ששם בערך צריכת הדלק הייתה קרוב ל - 1 ל 15.

פורסם
בתאריך 29.7.2025 בשעה 09:16, kfirg כתב:

אז לאחר בדיקת צריכת דלק נוספת הגעתי ל-515 ק"מ ותדלקתי 30.4 ליטר (אפילו יכולתי לנסוע עוד כמה ק"מ).
הפעם נסעתי בנסיעה רגועה יותר 80-100 קמ"ש ולעיתים ויתרתי על המזגן.. 
בקיצור נראה שהכי נכון כלכלית זה להישאר עם המאזדה.

צריכת דלק מצויינת.

אפילו מעולה לדעתי לרכב בנזין בתנאים אמיתיים, ובקיץ...

אין שום משמעות לאם יכלת או שלא יכלת "לסחוט" את טנק הדלק עד התחתית ולהוסיף עוד ק"מ...

צריכת דלק עושים כשמודדים כמה ק"מ הרכב עשה על כמה ליטר דלק  - ואת כמות הדלק מודדים על ידי כמה ליטר דלק תדלקת בין מיכל מלא אחד למיכל המלא הבא אחריו וכו' (בעצם - מה שמשאבת הדלק רושמת שמילאת בליטרים, אין ברירה אחרת).

מודדים צריכת דלק אך ורק בין מיכלי דלק מלאים עוקבים, כל פעם מחדש, וכשפיית מזיגת הדלק קופצת - לא סוחטים אותה שוב פעם כי זו טעות (להניח לה, היא בסדר).

עדיף למדוד צריכת דלק יותר מ- 1-2 מיכלי דלק מלאים ולעקוב אחרי הק"מ, אלא לקחת נתונים (סטטיסטיקה).

תמשיך לעקוב.

בתאריך 29.7.2025 בשעה 10:07, zvigolden כתב:

לוותר על מזגן ? בשיא הקיץ ?

לא לנשוך.

יש אנשים שאין להם שום בעיה בשיא הקיץ והחום לפתוח חלונות לרווחה כמו פעם ולוותר על המזגן (כמוני), בלי קשר לבדיקה של צריכת דלק או שלא.

הרבה פעמים אני מאוד אוהב להזיע ולהרגיש שאני "מחסן" את עצמי או מתקן את התרמוסטט העקום של החיים.

אל תשאל :-)

פורסם

במהירויות נסיעה מזגן יעלה פחות דלק מהאוירודינמיקה של חלונות פתוחים. מהזכרון מסביבות 50-60 קמש, אם כי זה תלוי ברכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני פותח חלון לפעמים , בעיקר בירושלים בשעות הערב כדי לנשום אוויר הרים צלול כיין.

אשתי אוהבת לפעמים לפתוח חלון גם כשהמזגן פועל וכל ההסברים שלי שלא נכון לפתוח חלון , לא משכנעים.

פעם היינו בצימר באיטליה והמזגן סירב לעבוד כי החלון היה פתוח .

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

במהירויות נסיעה מזגן יעלה פחות דלק מהאוירודינמיקה של חלונות פתוחים. מהזכרון מסביבות 50-60 קמש, אם כי זה תלוי ברכב.

תודה :-)

אני יודע את זה... בנסיעה עירונית - פתיחת חלונות לרווחה היא חסכונית יותר מלהפעיל מזגן ברכב (ומזיעים את הנשמה).

בנסיעה בין-עירונית - לסגור חלונות לגמרי, להפעיל מזגן ולהתפנק זה זול יותר (פתיחת החלונות בנסיעה בין עירונית יוצרת גרר גדול על הרכב שבתורו מעלה מאוד את צריכת הדלק).

95% מהנסיעות שלי אני נוסע עם חלונות פתוחים ובלי מזגן, גם בשיא הקיץ... אני שונא חורף ומאוד אוהב קיץ.

ברכב הקודם שלי לפני 4 שנים, נסעתי 3 שנים שלמות (2017-2021) ברכב שהמזגן בו לא עבד (סה"כ מילוי גז בלבד שלא מילאתי), וגרתי בת"א החמה והמהבילה...

למה? ככה.

אוהב להזיע (ולסבול).

מוכיח לעצמי שאני מסוגל ליותר (השיא היה 45 מעלות בדרום, כשאני נוהג משהו כמו 5 דקות בעיר עם הראש מחוץ לחלון, אחרי שנכנסתי לרכב שעמד בשמש בחנייה והטמפרטורה בפנים הייתה כנראה 678 מעלות).

פורסם

אני להפך, אוהב קור. אין כמו דצמבר באיזו מדינה אירופית מושלגת.

ברכב המזגן כמעט נון-סטופ - בקיץ נגד הזעה, בחורף נגד עיבוי. גם כך ההנאה שלי מנהיגב אבדה, לא רוצה לסבול מהחום.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...