Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין גדול אבל הטענה היא שהרמה של הידית יש לה גם תפקיד מול הדף.

זה לפחות מה שאמר לי גיסי, שעובד בחברת יצור גדולה של דלתות וחלונות ממד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אין לזה משמעות. 

בוא נגיד שלדלת יש תנועה של 5 מילימטר (ואני מגזים). מדובר על שינוי נפח של 7 ליטר כשנפח הממד הוא 27,000 ליטר (ממ"ד קטן של 3X3).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

חשוב לנעול את הבריח.

תחשוב על רסיס של 2 קילו שפוגע בכנף בזוית של 30 20 מעלות. הוא יזיז את הכנף.

כן, האמת שאחרי השרשיר הזה הלכתי להסתכל איך זה בנוי, ובאמת אם יהיה הדף מספיק בשביל לקפל את הברזל של הדלת ככה שהיא תוכל להכנס פנימה - הבריח כן יעזור להחזיק אותה במקום.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

לגבי הרמת הידית מיותר. התפקיד של זה זה להדק אותה יותר כדי למנוע חדירת גזים.

לא הבנתי? איך אני מבריח בלי להרים את הידית? או שאתה מדבר על השלב הבא אחרי ההרמה, וזה החצי סיבוב הנוסף?

לפני שעה, Night Driver כתב:

להשאיר דלת לא טרוקה מסוכן. במקרה הטוב תחתוף הדף ובפחות טוב את הדלת בראש.

מה זה דלת לא טרוקה? אתה מתכוון פתוחה (לא לרווחה אבל גם לא סגורה? זה ברור שמטופש)

לפני 53 דקות, Night Driver כתב:

אין לזה משמעות. 

בוא נגיד שלדלת יש תנועה של 5 מילימטר (ואני מגזים). מדובר על שינוי נפח של 7 ליטר כשנפח הממד הוא 27,000 ליטר (ממ"ד קטן של 3X3).

עכשיו בכלל הצלחת לבלבל אותי.

נראה לי שצריך לשים פה מילון מושגים מה זה דלת טרוקה, מוברחת, פתוחה, ועם האקסטרה חצי סיבוב של הידית מעבר להעלאה שלה

פורסם

גם אני מנסה להבין את מה שאתה אומר, נהג לילה.

הדלת אצלנו לא נסגרת ללא נעילה (הרמת הידית).

בחלון יש נעילה בשני הקצוות של הפלטה.

אתה טוען שאפשר רק לסגור את הפלטה ולא לנעול?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא פיזיקאי, אבל להבנתי לגל ההדף יש שתי פאזות בכיוונים הפוכים - קודם דחיפה, אחריה שאיבה. 

חוץ מזה, עצם שינויי הלחץ גורמים חבלות פנימיות שלא נראות על פני הגוף, אבל יכולות להיות קטלניות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, flytomars כתב:

נראה לי שצריך לשים פה מילון מושגים מה זה דלת טרוקה, מוברחת, פתוחה, ועם האקסטרה חצי סיבוב של הידית מעבר להעלאה שלה

לדלת ממד יש מצב של פתוח, סגור לא על הידית ואז יש רווח של כמה סנטימטרים, טרוקה שהיא יושבת על שני הבריחים אבל לא על הלשונית שנותנת הידוק נוסף ואת השלב עם הידית המורמת שמהדקת אותה לחלוטין.

הרבה סיבוב מיותר ולא תורם כמעט כלום להדף אבל היא צריכה להיות טרוקה על הבריחים.

לפני 15 דקות, sperial כתב:

קודם דחיפה, אחריה שאיבה. 

השאיבה כבר לא מזיקה. היא חלשה מכמה סדרי גודל ויכולה להגיע במקסימום (במצב תיאורתי לחלוטין) לאטמןוספרה אחת שזה ואקום מוחלט.

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

חשוב לנעול את הבריח.

תחשוב על רסיס של 2 קילו שפוגע בכנף בזוית של 30 20 מעלות. הוא יזיז את הכנף.

לגבי הרמת הידית מיותר. התפקיד של זה זה להדק אותה יותר כדי למנוע חדירת גזים.

להשאיר דלת לא טרוקה מסוכן. במקרה הטוב תחתוף הדף ובפחות טוב את הדלת בראש.

אצלי סגירת דלת הממד ע"י הרמת הידית למעלה וסיבובה עושה רעש אימים, ואז לפתוח עושה עוד יותר רעש.. כל הבניין שומע.. והתינוק שעבר באמצע הלילה למדד לא יכול לחזור לישון כי מתעורר מרוב הרעש הזה..

אז לשאלתי - תקין לסגור את הממד בסגירה רגילה? כלומר כמו דלת רגילה עם לשונית הנעילה ולא ע"י העלאת הידית מעלה וחצי סיבוב שמצמיד את הדלת בחוזקה למשקוף?

פורסם

אני מסובב את הידית את החצי סיבוב הנוסף. עולה לי בעוד חצי שניה.

גם אם לא יועיל, בטח לא יזיק.

image.thumb.png.bf502364d122a95bca790a6343c44e85.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 36 דקות, פינדר כתב:

אני מסובב את הידית את החצי סיבוב הנוסף. עולה לי בעוד חצי שניה.

גם אם לא יועיל, בטח לא יזיק.

image.thumb.png.bf502364d122a95bca790a6343c44e85.png

היא היתה נפתחת לו גם בדחיפה בלי לגעת בידית. הלשוניות פשוט לא היו בחורים שלהם.

לפני כשעה, omricn כתב:

אצלי סגירת דלת הממד ע"י הרמת הידית למעלה וסיבובה עושה רעש אימים

ניסית לגרד קצת את הלשוניות?
נכון שזה עלול ללכלך אם תיגע בחורים במשקוף אבל זה עדיף על תינוק ער ועצבני.

פורסם

ננצל"ש

אנחנו ישנים בימים האחרונים אצל חמי.

הבניין נבנה בתחילת שנות האלפיים. 

דלת המתכת של חלון הממד היא דו כנפית על מסילה. כאשר היא סגורה ישנם שני בריחים קטנים משני צידי המסגרת שנכנסים כל אחד לשקע בכנף כדי לנעול את חלון המתכת. הבריחים האלה עברו כנראה כמה שכבות של צבע ותקועים כהוגן.

אנחנו גם ככה משאירים צד אחד סגור קבוע ושם גם הצלחתי אחרי מלחמה ודפיקות פטיש על מברג, לסגור את הבריח בלי לשבור את הידית שלו. בצד השני שאנחנו פותחים וסוגרים כל פעם כדי שיהיה אוויר בחדר, הבריח תקוע לגמרי. ניסיתי לדפוקים גם עליו אבל עוד כמה נגיעות והידית המסכנה שלו תישבר.

יש איזו עצה מה לעשות לגבי הבריח הזה? אולי ניתן לתקוע שם משהו כדי לנעול במקומו? אני חושש שכל דבר שאדחוף שם ולא מקובע למקום, עלול להפוך לקליע קטלני במקרה של פגיעת הדף. 

ועוד עניין לגבי חלון הזכוכית הפנימי - במקרה של חמי מדובר בחלון על ציר )קיפ( שלפי ההוראה אמור להיות סגור.

האם ניתן לסמוך על כך שמדובר בחלון תקני עם זכוכית טריפלקס וכו'?

במסגרת החלון עצמה רואים שיש הרבה נקודות נעילה, כך שבסיבוב של הידית החלון ננעל למסגרת מכל הכיוונים. 

אני מוכרח להודות שדי מלחיץ לשבת בממד כשהחלון הזה סגור עם המחשבה מה יקרה לו במקרה של פגיעה קרובה. 

מה אומרים? לסגור? להשאיר פתוח? להוריד בכלל מהציר ולזרוק מחוץ לממד? 

אין לי כרגע תמונות אבל אהיה שם בהמשך הערב ואוכל לשלוח אם יש צורך. 

תודה וששמרו על עצמכם

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

,נשמע שיש לך  ממד שבנוי זהה לשלנו (הבית נבנה באותה תקופה)

רק היום גיליתי שהדלת ננעלת עם החצי סיבוב בכיוון השעון (וזה דרש הפעלת כח רב)

לגבי החלון אני סוגר את החלון ברזל עם 2 הנועלים ולאחר מכן את החלון זכוכית בנעילה. את המיטה של הבת שלי הזזתי למרכז החדר

פורסם

מוסיף שאלה אם כבר עלה פה נושא החדר מוגן 

מסתבר שבמקלט שבבית (בניה ישנה) חסרה הידית הזאתי של החלון

מישהו יודע איפה אפשר לקנות ידית כזאתי?

Window22.jpg

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אווו, לא חשבתי לשאול פה (לא שאני מתכנן להסתמך על התשובה, פשוט מסקרן אותי)-

אני גר בבניין שעבר תמ"א, יש לי ממד בבית תודה לאל, אבל השכנים לא מפסיקים לבכות על המקלט שהיה פעם ועכשיו הוא לא שמיש (אין ריצוף, יש דלת פלדלת רגילה וכולי). הם רוצים להשמיש אותו (לקנות דלת וכולי) ולרדת אליו במקום הממד, לא משנה כמה חוזרים על ההמלצות של פקע"ר שממד מספיק טוב.

לא ברור לי איך פעם החדר הזה שימש כמקלט תיקני:Screenshot_20250617_224200_WhatsApp.thumb.jpg.6d7e4dbdf63e3405f5ea4e772e08ddcf.jpg

יש מצב שהחדר הזה בכלל אף פעם לא היה מקלט? ממש מוזר הסיפור הזה...

אני מהמר שלא יביאו מומחה לבדוק ולא יחליפו את הדלת אלא רק ימשיכו ללרלר בקבוצת וואטסאפ בלי סוף, בגלל זה שואל פה 🤣

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • תוכן חדש...