Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמונות של המקלט הנ"ל, יש?

בעיקרון, לאורך תקופת קיומה של מדינת ישראל היו מספר שיטות להתמגנות, החל מבניית בתים עם crawl space, מקלטים, חדרים ממגונים ברמות משתנות (ראיתי את החדר "הממוגן" בתמ"א אצלי, ובוא נגיד שזה לא בדיוק ממוגן בשיט), ממ"דים, פעמונים וכו'. יכול להיות שפעם זה היה מקלט תיקני אבל עכשיו בשביל להכשיר אותו יצטרכו להשקיע כסף.

רק אומר שהכשרה של המקלט, הם יצטרכו להוסיף גם מערכות סינון אוויר וכיבוי אש(?) חוץ מהדלת פלדה, כאמור בטח גם יש התפרקות של הבטון אז לטפל בהתפרקות עם חומרים מתאימים.

וכאמור גם צבע זוהר, פסים נגד החלקה וכו', בדיקת תקינות השירותים/מקלחות (אם קיימים). 

מאמין שעלות התחלתית (לפי ג'מיני) באזור ה8 אלף שקל.

מערכת סינון אוויר - אלפיים שקל לינק

מאמין שמדובר באזור ה20 אלף שקל בשביל להכשיר, זה כמובן תלוי בפיקוד העורף שיעשה ביקורת ויתן הדגשים חשובים לגבי מה צריך לעשות בשביל לעמוד בסטנדרט שלהם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אחרי שראיתי איך טיל שפגע בבניין מולי אייד את 2 הממדים בהם הוא פגע בהחלט יש מצב שהייתי מוריד את המשפחה למקלט אילו היה, אם הממד שלי היה חשוף לכיוון מזרח.

פורסם

לא יודע אם אתה זוכר אבל במלחמת המפרץ פגע טיל עירקי במקלט ברמת גן פגיעה ישירה. המקלט לא שרד וגם האיש שהיה בתוכו.

גם מקלט אטומי לא עמיד לפצצות חודרות בונקרים ואים לזה סוף. אל תשכח שחוצו בינתיים יותר גופות מהריסות בניינים מאשר מפגיעות ישירות בממדים כך שבכל מקרה אתה מהמר.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 20 שעות, Night Driver כתב:

היא היתה נפתחת לו גם בדחיפה בלי לגעת בידית. הלשוניות פשוט לא היו בחורים שלהם.

ניסית לגרד קצת את הלשוניות?
נכון שזה עלול ללכלך אם תיגע בחורים במשקוף אבל זה עדיף על תינוק ער ועצבני.

הרעש בא מתוך הדלת עצמה, משהו במנגנון הנעילה, רעש חזק של מנגנון מתכתי קפיצי שעושה סוג של הד חזק בתוך הדלת

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

לא יודע אם אתה זוכר אבל במלחמת המפרץ פגע טיל עירקי במקלט ברמת גן פגיעה ישירה. המקלט לא שרד וגם האיש שהיה בתוכו.

גם מקלט אטומי לא עמיד לפצצות חודרות בונקרים ואים לזה סוף. אל תשכח שחוצו בינתיים יותר גופות מהריסות בניינים מאשר מפגיעות ישירות בממדים כך שבכל מקרה אתה מהמר.

לא נראה שהטילים האיראניים מסוגלים להקריס בניין מודרני.

פורסם

לפני 6 דקות, Nemesis כתב:

לא נראה שהטילים האיראניים מסוגלים להקריס בניין מודרני.

בבנין מודרני אין מקלט.

פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

אני אחשוף את הגיל שלי אם אגיד שהפגיעה הייתה במקביל של ממ"ד דאז והאדם שנהרג לא הספיק לסגור את הדלת ועמד לידה?

פורסם

קוראים לזה מקלט. אבל גם הדבר הזה עבר אבולוציה.

בדירה שבה גדלתי, בניה מסוף משנות ה-50, אני אפילו לא בטוח שהמקלט היה בנוי בטון.

בדירה אליה עברנו באמצע שנות ה-60 המקלט היה בנוי קירות בטון עבים, אבל הדלתות היו דלתותֶעץ (שמאחוריהן היה מעבר סלאלום עם קיר בטון עבה.

בדירה הנוכחית שלי, משנות ה-80, מקלט שבנוי מבטון עבה עם חלון פלדה ודלת כבדה מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Rשף כתב:

אני אחשוף את הגיל שלי אם אגיד שהפגיעה הייתה במקביל של ממ"ד דאז והאדם שנהרג לא הספיק לסגור את הדלת ועמד לידה?

הספקתי להכיר את איתן לפני שנהרג (עשה לנו בעבודה חלקי פלסטיק. הכרתי אותו לפני שהתגייסתי והייתי אצלו כמה פעמים בשנת 90 אחרי שהשתחררתי ועד שנסעתי לחו"ל). ראיתי את הממד אחרי הפגיעה והדלת לא היתה הבעיה.

• מבאס 1

• תוכן חדש...