Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה במשא ומתן להעלאת שכר הדירה לדייר קיים שמשלם סכום נמוך

Jeka88

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

אנחנו בתהליך מתקדם של רכישת דירה להשקעה בהוד השרון, שמיועדת לפרויקט פינוי-בינוי שנמצא כרגע בשלבים ראשוניים מאוד - יש חתימות ובשלב שבוחרים יזם.

הדירה נמצאת בקומה השלישית (והאחרונה) בבניין בן שלוש קומות על עמודים, ללא מעלית.

מצב הדירה סביר בהחלט, והיא ממוקמת ברחוב מרכזי בעיר.

בדירה מתגורר דייר ותיק שגר שם קרוב לשש שנים ולפי בעלת הדירה הנוכחית לא היו איתו בעיות לאורך השנים והיא מגדירה אותו כדייר טוב.

אנחנו מעוניינים להמשיך את ההתקשרות איתו ואין לנו כוונה להכניס דייר אחר במקומו אבל ראינו את החוזה הנוכחי שלו – שכר הדירה עומד על 4,300 ש"ח בלבד, סכום נמוך יחסית לאזור שהבנו שבעלת הדירה כמעט לא העלתה לו את השכ"ד מאז שנכנס ובנוסף הוא לא משלם ארנונה – בעלת הבית משלמת אותה – אבל הוא כן משלם את שאר ההוצאות (חשמל, מים, גז, ועד בית).

החוזה הנוכחי שלו מסתיים בסוף ספטמבר, ומאותו רגע נוכל לחדש את ההסכם.

הדירה היא בגודל 87 מ"ר עם 3.5 חדרים. לפי נתונים ביד 2, דירות דומות באזור מושכרות כיום בטווח של 4,700–5,200 ש"ח לחודש.

אנחנו כמובן רוצים לשמור על הדייר, אך במקביל חשוב לנו ששכר הדירה יתאים למחיר השוק, ושגם הארנונה(670 ש״ח לחודשיים) תעבור אליו.

ופה אתם נכנסים לתמונה:

1. איך נכון לגשת לשיחה איתו כדי לייצר הסכמה מצד הדייר ולהגיע למצב שכולם מרוצים?

2. אילו בטחונות נהוג לבקש מדיירים? נציין שהוא גרוש עם ילדה.

3. האם יש המלצות או טיפים נוספים לגבי חוזה חדש? מבחינתנו אין בעיה לחתום על חוזה ארוך טווח, כי אנחנו לא מתכוונים לגור בדירה בשנים הקרובות – נמתין לסיום הפינוי-בינוי ואז נחליט אם למכור או לעבור אליה.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

בתור הגינות, חותם איתו על חוזה באותו סכום אבל דורש שארנונה הוא ישלם בעצמו. וגם מיידע אותו בע"פ והן בכתב, בעצם מכניס סעיף חידוש חוזה עם העלאה ל 5 אלף לחודש.

יש כאלה שיעשו את זה הדרגתי כמה מאות שקלים בכל שנה ויש כאלה שיעלו ישר ל5.

לפני 35 דקות, Jeka88 כתב:
  • אילו בטחונות נהוג לבקש מדיירים? נציין שהוא גרוש עם ילדה.

•  

אני לוקח צ'ק פתוח על שמי, חברת חשמל, מים, עירייה. 

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, DareDevil כתב:

בתור הגינות, חותם איתו על חוזה באותו סכום אבל דורש שארנונה הוא ישלם בעצמו. וגם מיידע אותו בע"פ והן בכתב, בעצם מכניס סעיף חידוש חוזה עם העלאה ל 5 אלף לחודש.

לפי החוק אני מחויב לחוזה הקיים(עד סוף ספטמבר) כלומר הוא ימשיך לשלם 4300 לחודש והארנונה עליי.

מניח שהדירה תעבור להיות על שמינו בתחילת יולי, מתי כדאי להתחיל לדבר איתו על החוזה הבא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, Jeka88 כתב:

לפי החוק אני מחויב לחוזה הקיים(עד סוף ספטמבר) כלומר הוא ימשיך לשלם 4300 לחודש והארנונה עליי.

מניח שהדירה תעבור להיות על שמינו בתחילת יולי, מתי כדאי להתחיל לדבר איתו על החוזה הבא?

מתי לדבר איתו - ככל המוקדם.

לגבי הארנונה, ייתכן שהוא זכאי להנחה (תלוי בהכנסות שלו). בכל אופן זה בכלל לא מקובל שהמשכיר משלם, אתם לא צריכים להרגיש אי נעימות.

העלאת השכ"ד זה קצת יותר רגיש (כותב כשוכר דירה כ-13 שנה), אבל כמובן שזו זכותכם המלאה. ממליץ להעלות בפחות ממה שחשבתם, ולו כדי להשאיר את ההרגשה הטובה. בפרט אם הוא מתחיל לשלם ארנונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Jeka88 כתב:

דיברתי על החוזה החדש 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, Jeka88 כתב:

שלום לכולם,

אנחנו בתהליך מתקדם של רכישת דירה להשקעה בהוד השרון, שמיועדת לפרויקט פינוי-בינוי שנמצא כרגע בשלבים ראשוניים מאוד - יש חתימות ובשלב שבוחרים יזם.

הדירה נמצאת בקומה השלישית (והאחרונה) בבניין בן שלוש קומות על עמודים, ללא מעלית.

מצב הדירה סביר בהחלט, והיא ממוקמת ברחוב מרכזי בעיר.

בדירה מתגורר דייר ותיק שגר שם קרוב לשש שנים ולפי בעלת הדירה הנוכחית לא היו איתו בעיות לאורך השנים והיא מגדירה אותו כדייר טוב.

אנחנו מעוניינים להמשיך את ההתקשרות איתו ואין לנו כוונה להכניס דייר אחר במקומו אבל ראינו את החוזה הנוכחי שלו – שכר הדירה עומד על 4,300 ש"ח בלבד, סכום נמוך יחסית לאזור שהבנו שבעלת הדירה כמעט לא העלתה לו את השכ"ד מאז שנכנס ובנוסף הוא לא משלם ארנונה – בעלת הבית משלמת אותה – אבל הוא כן משלם את שאר ההוצאות (חשמל, מים, גז, ועד בית).

החוזה הנוכחי שלו מסתיים בסוף ספטמבר, ומאותו רגע נוכל לחדש את ההסכם.

הדירה היא בגודל 87 מ"ר עם 3.5 חדרים. לפי נתונים ביד 2, דירות דומות באזור מושכרות כיום בטווח של 4,700–5,200 ש"ח לחודש.

אנחנו כמובן רוצים לשמור על הדייר, אך במקביל חשוב לנו ששכר הדירה יתאים למחיר השוק, ושגם הארנונה(670 ש״ח לחודשיים) תעבור אליו.

ופה אתם נכנסים לתמונה:

1. איך נכון לגשת לשיחה איתו כדי לייצר הסכמה מצד הדייר ולהגיע למצב שכולם מרוצים?

2. אילו בטחונות נהוג לבקש מדיירים? נציין שהוא גרוש עם ילדה.

3. האם יש המלצות או טיפים נוספים לגבי חוזה חדש? מבחינתנו אין בעיה לחתום על חוזה ארוך טווח, כי אנחנו לא מתכוונים לגור בדירה בשנים הקרובות – נמתין לסיום הפינוי-בינוי ואז נחליט אם למכור או לעבור אליה.

קומה שלישית ואחרונה, זה לא כל כך אטרקטיבי.

לדעתי ההפרש בין הסכום שהוא משלם 4,300 ש"ח ל 4,700 ש"ח (כסכום קו תחתון לאיזור שציינת) לא כזה גדול, כנראה שהוא נוצר בגלל שלא העלו לו את שכר הדירה בשנים האחרונות. אם הוא דייר טוב לפעמים הפרש כזה שווה את השקט הנפשי.

ממש לא מקובל להשאיר ארנונה על שם המשכיר, לא רק זה ייתכן שגרוש השוכר גם זכאי להנחה, שלב ראשון תעביר את הארנונה על שם השוכר, והנה יש לך "כביכול" עוד 300 ש"ח לחודש. בשלב שני תדון איתו על העלאת השכירות במאה ש"ח בשנה הראשונה, ובמאה ש"ח בשנה הבאה+הצמדת מדד, מה שיביא אותך ל 4,900 ש"ח שזה כמעט שכר מקובל לאיזור.

לפני 6 שעות, DareDevil כתב:

אין צורך בצ'קים פתוחים, שגם ממש או כמעט עלולים לא להיות שווים כלום.

אבל... חובה ויש להעביר שם משלם: בעירייה, בחברת חשמל, מים, גז, על שם השוכר, ככה שאם הוא לא משלם לא אתה רודף אחריו.

כמשכיר דירה בעברי, בטחונות למינהם לא בדיוק שווים משהו. לכן דייר טוב שווה גם התפשרות, אני לדוגמא לא העלתי שכר דירה לדיירת שהיא אם חד הורית, במשך יותר משמונה שנים.

היום יותר קל "להעיף" דייר שלא משלם מהדירה, ככה שצבירת חובות קוטנת. 

יש היום חברות שתמורת אחוזים בודדים בשנה , יקחו את אי התשלום עליהם.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרים כבר הדגישו את זה, אבל אני אדגיש גם בתור משכיר. 

שוכר טוב זה הנכס האמיתי. לא מאחל לאף אחד ללמוד מנסיון מה זה שוכר גרוע, כמו שאני למדתי. 

אין ספק שאתה צריך לבצע שינויים(כמו למשל להעביר את הארנונה על שמו) אבל לא הייתי מציע להיות יותר מדי ראש בקיר בקשר לדמי שכירות. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תבדוק את מחיר הנכס ביחס לשכר הדירה הנוכחי ומנף את זה למו"מ של הקנייה (התשואה מהשכירות די מגדירה את שווי הנכס).

עם הדייר בחידוש תעביר לו את החשבונות ובחידוש הבא שקול את צעדיך בהתאם גם לפינוי בינוי.

בכל מקרה דייר טוב שווה יותר מעוד 300 שקל בחודש, דמי תיווך וכאב ראש של דייר חדש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול המחשבה שלנו הייתה להעלות לו את השכ״ד ל4600(כשזה עדיין פחות ממה שמשלמים באיזור) לחוזה תלת שנתי כשכל שנה השכד יעלה ב100 שקל ובסוף כל שנה גם לנו וגם לו יש האופציה לצאת מהחוזה, וכמובן שהארנונה תעבור אליו(זה 670 שח לחודשיים כלומר 335 לחודש).

אנחנו מאוד מסכימים עם הגישה שאפשרי שהוא ישלם פחות ממה שמקובל באיזור אבל יהיה לנו שקט ממנו כי הוא דייר טוב(שוב, זה לפי בעלת הדירה הנוכחית...מה יהיה איתנו אף אחד לא יודע).

אנחנו בוודאות לא נשאיר את השכ״ד כמו שהוא היום, אנחנו גמישים בשכ״ד אבל גם לנו יש גבול ו4300 זה לא מקובל.

מניח שמה שנציע זה משהו כזה:

שנה ראשונה - 4600

שנה שנייה - 4700

שנה שלישית - 4800

וכמובן שהארנונה עליו...

לפי מה שרשום למעלה זה בעצם יוצא שההפרש בין מה שהוא משלם היום למה שאנחנו רוצים לפי השנה הראשונה זה 635 ש״ח לחודש(300 ש״ח בשכ״ד פלוס ארנונה חלקי 2 - 335).

נשמע לכם סביר?

מעט מידי?

יותר מידי??

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע, אופציה שכל אחד מהצדדים יכול לצאת ממנה היא לא באמת אופציה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 31 דקות, Jeka88 כתב:

אנחנו בוודאות לא נשאיר את השכ״ד כמו שהוא היום, אנחנו גמישים בשכ״ד אבל גם לנו יש גבול ו4300 זה לא מקובל.

החלטת כבר... אתה מתייעץ לא כדי להתייעץ, אלא כדי לקבל אישור.

אל תדאג, אף אחד לא יקרא לך "חזיר" (וזו גם לא הסיטואציה המתוארת, נקרא שאתה כן מאוד רוצה להתחשב)... אתה חושב על מה אתה יכול להשיג, ושוב - זו זכותך.

תחשוב על כמה מקובל בתור בעל בית להעלות דמי שכירות לדייר - 2-3% בשנה בממוצע.

אתה בעלים חדש, ואתה רוצה להתחיל ברגל ימין וזה יפה ומתחשב צידך כי אתה מבין שדייר טוב ושקט זה זהב.

הדייר משלם כרגע 4,300 ש"ח וזו עובדה, והוא גם לא משלם עכשיו ארנונה.

העובדה שאתה מעביר אליו את הארנונה בעלות של 330~ ש"ח בחודש - זו כבר הוצאה שהיא כמעט 10% מהשכירות שהוא משלם וזו העלאה בפני עצמה.

3% העלאה שנתית מאותם 4,300 ש"ח הם 130~ ש"ח.

אם אני אתה (אבל אני לא), אני הולך איתו יד ביד ולאט - בשנה ראשונה קובע איתו שמעביר על שמו את הארנונה ואין פה שאלה בכלל, ומתאפק עם העלאת השכירות שנלקחת (לדעתי גם העברת הארנונה וגם העלאת דמי השכירות זה פחות מתחשב).

קובע איתו בחוזה שהחל מהשנה השניה (בראשונה הוא סופג את הארנונה) אני מעלה לו את דמי השכירות מ- 4,300 ש"ח ל- 4,500 ש"ח (200 ש"ח יותר החל מהשנה השניה), ושב- 3 השנים הבאות לאחר מכן (שנה שלישית-רביעית-חמישית) מעלה לו את דמי השכירות ב- 150 ש"ח בכל שנה (150 ש"ח מתוך 4,500 ש"ח הם 3.3% ומשם ה- % העלאה יירד כי 150 ש"ח מ- 4,650 ש"ח הם פחות מ- 3%).

נשמע לך הגיוני?

נראה לי שבמדרג הזה אתה יוצא גם בסדר גמור, גם מתחשב וגם סבבה.

לפני שעתיים, mikyl כתב:

בקשר לתשלומים, אני לוקח 12 צ'קים דחויים לשנה מראש ופשוט מפקיד כל חודש. 

למה לא העברה בנקאית בהוראת קבע דרך הבנק וזהו?

ככה אני משלם לבעלת הבית שלי. 

נוח לה ונוח לי.

מה נסדר עם הצ'קים כמו בשיטות של פעם ולהפקיד וכו'.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Jeka88 כתב:

בגדול המחשבה שלנו הייתה להעלות לו את השכ״ד ל4600(כשזה עדיין פחות ממה שמשלמים באיזור) לחוזה תלת שנתי כשכל שנה השכד יעלה ב100 שקל ובסוף כל שנה גם לנו וגם לו יש האופציה לצאת מהחוזה, וכמובן שהארנונה תעבור אליו(זה 670 שח לחודשיים כלומר 335 לחודש).

אנחנו מאוד מסכימים עם הגישה שאפשרי שהוא ישלם פחות ממה שמקובל באיזור אבל יהיה לנו שקט ממנו כי הוא דייר טוב(שוב, זה לפי בעלת הדירה הנוכחית...מה יהיה איתנו אף אחד לא יודע).

מניח שמה שנציע זה משהו כזה:

שנה ראשונה - 4600

שנה שנייה - 4700

שנה שלישית - 4800

וכמובן שהארנונה עליו...

לפי מה שרשום למעלה זה בעצם יוצא שההפרש בין מה שהוא משלם היום למה שאנחנו רוצים לפי השנה הראשונה זה 635 ש״ח לחודש(300 ש״ח בשכ״ד פלוס ארנונה חלקי 2 - 335).

נשמע לכם סביר?

מעט מידי?

יותר מידי??

סביר בעיניי המתבונן...

עד כמה קל להשיג שוכרים?

כמה זמן יכולה להשאר דירה ריקה, עד שמשיגים שוכר?

אם השוכר הזה נמצא בדירה כבר 6 שנים, סביר להניח שהוא רואה בשכירות כמקום לטווח ארוך, גם אם תשיגו שוכר אחר, לכמה זמן הוא יישאר?

כל חודש שהדירה עומדת לכם ללא שוכר, משמעות של 400 ש"ח לחודש הפסד על פני שנה שלמה (תשלום ארנונה+הפסד שכר דירה+ועד בית).

שוכר חדש אולי יימצא רק דרך תיווך, עלות של חודש שכירות.

לפני כל כניסת שוכר חדש, יש יישור קו כל שהוא, עוד עלות כספית.

עכשיו תסתכלו דרך עייני השוכר, תוספת ארנונה שכמדומני כולנו כאן הסכמנו עליה, זאת כבר עלייה של 300 ש"ח לחודש.

אתה רוצה להוסיף כבר בשנה הראשונה עוד 300 ש"ח לחודש עבור שכירות.

ז"א עלייה של 600 ש"ח לחודש... בשנתי 7,200 ש"ח, סביר להניח שזה שכר עבודה נטו לחודש של המשכיר.

שנה אחרי זה, אתה רוצה להעלות לו בעוד 2,400 ש"ח בשנתי.

בעינייך זה כנראה סביר לבקש ככה, אך בעיניי שוכר זאת עלייה עצומה.

אינני יודע בכמה רכשת את הדירה, או אם יש משכנתא על הדירה, ומה הן צריכייך הכספיים.

אתה תשקלל הכל, תכניס למכונת החישוב, ותחשוב.

לדעתי זאת עלייה כספית עצומה לשוכר, גם את השוכר אינני מכיר, לי נראה שסביר שהוא יעזוב עם עלייה כזאת בשכירות, וכאמור יש עליות להחלפת שוכר, ושוכר טוב שווה במשקלו זהב.

בהצלחה בכל אשר תחליט.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם צ'קים ניגשים להוצאה לפועל. עם העברה בנקאית שלא בוצעה לא.

בכול אופן, השוכר משלם כ 20 אחוז פחות, בסביבות 10,000 שח השנה פחות ממחיר השוק. בהנחה ופותש היה הוגן בהערכתו את מחיר השוק.

פותש צריך להחליט אם כוונתו למקסם את התשואה מהשירות על חשבון התעסקות אפשרית גדולה יותר בנכס ובדיירים, או שהוא רוצה שקט תעשייתי על חשבון דמי השכירות.

מבחינת בטחונות, תלוי. אם זה איזור עם המון ביקוש, הכי טוב ערבות בנקאית / צ'ק בנקאי / פיקדון מזומן על סך שלושה חודשים ועוד ערב אחד לפחות עם שטר חוב של כ 6 חודשי שכירות. אם זה איזור חלש מבחינת ביקוש כנראה תאלץ להסתפק בשני ערבים נניח.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...