Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התלבטות לגבי רכישת רכב שני למשפחה (זוג + 3, ללא מגבלות כסאות בטיחות וכאלה) - סופר מיני (או משפחתית קומפקטית אם יש משהו שיעמוד בתקציב ובציפיות).

הרכב ישמש לנסיעות עירוניות יומיומיות (הלוך חזור לרכבת, הקפצות לחוגים וכדומה) ורק לעיתים רחוקות לנסיעות בינעירוניות. צפי נסועה שנתית סביב 7,000 ק״מ.

הדרישות די צנועות - בטיחות נוסעים ואמינות. לא צריך תא מטען גדול, לא צריך דינאמיות או מהירות, לא צריכת דלק מדהימה וגם לא פוזה.

הכוונה היא לרכוש רכב יד שנייה בן 3-4 שנים עם קילומטראז׳ נמוך, לטפל בו כמו שצריך כל שנה ולמשוך איתו הרבה שנים קדימה (עשינו את זה עם קיה פורטה שנת 2010 שאצלנו כבר 12 שנים וטפו טפו עדיין סוחבת היטב אבל כבר מיושנת).

תקציב - גמיש בין 80 ל- 100 אלף ש״ח. כמובן שאני מעדיף לשלם פחות, אבל לא במחיר של לרדת שנתונים מתחת ל- 2021 או להסתפק ברכב עם בעיות ומחלות ידועות.

מחיפוש כאן בפורום האפשרויות שראיתי הן:

• טויוטה יאריס
  • יונדאי I20 (למרות שהגיר שלה יכול להיות רגיש יותר למתאר הנסיעה שלנו)
  • הונדה ג׳אז
  • קיה סטוניק בדגם ה- 1.4
  • סיאט איביזה ((גם כאן יש ענייני גיר? או שכבר נפתרו?)
  • סקודה פאביה (גם כאן יש ענייני גיר? או שכבר נפתרו?)

האם אחד מהדגמים מומלץ יותר מהאחרים לצרכים שלנו? 

האם באחד הדגמים אפשר לרדת לשנתון 2020 בלי להפסיד יותר מדי? (או אולי אפילו להרוויח משהו כמו מנוע וגיר אמינים יותר)

דגם אחר שלא מופיע כאן שכדאי לקחת בחשבון? אולי איזושהי משפחתית קומפקטית שמשום מה נמכרת במחיר דומה אבל עומדת בדרישות ותיתן VFM גבוה?

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי Agent Purple
פורסם

סטוניק אחלה אופציה, מנוע וגיר פשוטים ואמינים, ולהיר הביצועים יהיו בסדר גמור.

הגרמניות עם גיר רובוטי פחות אמין ולעיר זה גם פחות מומלץ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחרי קריאה של עוד שרשורים שונים בפורום ואני מנסה להבין משהו לגבי התיבות המתקדמות (של VAG או יונדאי/קיה לצורך העניין).

אנחנו גרים בעיר פריפריה נחמדה - אמנם הנסיעות יהיו בעיקר בעיר (כאמור - כל יום רכבת ובחזרה, להקפיץ את הילדים לחוגים אחה״צ, נסיעות לסבתא-סבא וכדומה) אבל בעיר שלנו כמעט אין פקקים או עומסים יוצאי דופן שלוקחים יותר מחמש-עשר דקות בשעות העומס.

האוטו יראה מתאר של פקקים באיילון או בכביש החוף או נסיעות פנים תל-אביביות שלוקח שעה לחצות את העיר בזחילה לעיתים רחוקות מאוד.

זה משפיע באיזושהי צורה על ההתייחסות?

פורסם

גם אם אין פקקים, התיבה בעיר עובדת יותר מאשר נסיעה בין עירונית כלומר המצמדים עובדים. מעבר למצמדים, יש את עניין המכטרוניק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני אישית לא הייתי דוחס 3 ילדים מאחורה ברכב סופר מיני או ג'יפון מבוסס סופר מיני , בטח אחרי קיה פורטה,

וקונה יונדאי אלנטרה הכי חדשה שנכנסת לתקציב, עם תיעוד הטיפולים בזמן. 

מתוך הרשימה שנתת, הייתי מעדיף הונדה ג'אז למטרות שרשמת.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה צפויה להיותֶתדירות הנסיעות בהרכב מלא? אם זו צפויה להיות שגרה ממליץ לעלות לקטיגורית המשפחתיות.

לגבי התיבות הרובוטיות - צריך ללמוד להשתמש בהן נכון. לא סיפור גדול, אבל צריך לשנות כמה מנהגים שמקורם בנהיגה עם תיבות פלנטריות. לגבי רכבים של קונצרן פולקסוואגן - תיקון תיבת ההילוכים הרבה יותר זול מאשר בקוריאניות. אבל בכל מקרה, ברכישת רכב עם תיבה רובוטית יש מידה של הימור על צורך קרוב בטיפול בתיבה, שיכול לעלות כמה אלפי שקלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על ההתייחסויות.

חשבנו פעם נוספת על עניין הסופר-מיני ותדירות הנסיעות בהרכב מלא - גם אם זה לא יקרה באופן יום יומי, נסיעות ארוכות ייעשו ברכב הזה וזה בהחלט לוקח אותנו אל רכב משפחתי.

אז אני מעדכן את הדרישות - רכב משפחתי, אותם שימושים כמו מקודם.

לגבי אלנטרה - ראיתי שעד שנת 2021 עוד אפשר למצוא אותה עם מנוע אטמוספרי ותיבה פלנטרית.

האם כדאי להימנע מהגרסאות ההיברידיות שבאו אח״כ? (מה גם שהגרסה ההיברידית יקרה משמעותית)

איזה מכוניות משפחתיות נוספות יעמדו בצרכים שלנו?

תודה לכולם!

פורסם
לפני 17 דקות, Agent Purple כתב:

תודה על ההתייחסויות.

חשבנו פעם נוספת על עניין הסופר-מיני ותדירות הנסיעות בהרכב מלא - גם אם זה לא יקרה באופן יום יומי, נסיעות ארוכות ייעשו ברכב הזה וזה בהחלט לוקח אותנו אל רכב משפחתי.

אז אני מעדכן את הדרישות - רכב משפחתי, אותם שימושים כמו מקודם.

לגבי אלנטרה - ראיתי שעד שנת 2021 עוד אפשר למצוא אותה עם מנוע אטמוספרי ותיבה פלנטרית.

האם כדאי להימנע מהגרסאות ההיברידיות שבאו אח״כ? (מה גם שהגרסה ההיברידית יקרה משמעותית)

איזה מכוניות משפחתיות נוספות יעמדו בצרכים שלנו?

תודה לכולם!

לא בדיוק סופר מיני, אבל לצרכים שציינת הייתי שוקל מאזדה cx30. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אלנטרה בנזין 1.6, איו צורך או הצדקה לרכב היברידי במקרה שלכם.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לכולם על התגובות, זה מיקד אותנו היטב.

מסתכלים כרגע על אלנטרה בדגם הבנזין 1.6 או ספורטאז׳ 2.0. בגדול באלנטרה זה יאפשר לנו להתקדם שנתיים קדימה ולהישאר בחלק התחתון של התקציב.

נראה שאין הבדלים מאוד משמעותיים בין הדגמים - לא בסוג המנוע והגיר, לא באבזור וגם לא במערכות הבטיחות.

אז בגדול אם אני מבין נכון - זה בעיקר תחושת ה- SUV מול סדאן, וכנראה שהאלנטרה קצת יותר מרווחת לנוסעים מאחור, אבל בספורטאז׳ כנראה יהיה קצת יותר מקום בבגאז׳ וקצת נוח יותר להעמיס עליו בגלל הדלת החמישית.

משהו נוסף שצריך לדעת בהשוואה בין שניהם?

מדהים איך שרשור שהתחיל בצורה מסוימת עובר לכיוון אחר לחלוטין :)

פורסם (נערך)

באלנטרה ( או ספורטאז'/ טוסון) עם מנוע 1.6 אטמוספרי 132/135 כ"ס צריך לבדוק שאין בוצה במנוע.

גם ספורטאז' 2.0,  אבל המנוע הזה נוטה פחות לצבור בוצה.

רק אל תקנה דגם 1.6 טורבו בנזין או דיזל עם גיר רובוטי.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

ניסאן סנטרה דגם החדש מ2020 ומעלה יכול להלקח בחשבון, הדגם החדש מוכיח אמינות עם מנוע 2.0 וגיר רציף,ויש המון אקסמפלרים בשוק,והוא נופל לגמרי בתקציב שאתה העלת כאן. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...