Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

eSIM במקביל לSIM פיסי לשימוש בארץ

locus

פוסטים מומלצים

לפני 21 שעות, locus כתב:

אם הבנתי נכון מאיציק, אני אצתרך 2 טלפונים בכדי להניע את התהליך

@איציק נ. מבין מעולה ב 3 דברים: PSA, שיפוצים, ואנדרואיד. אל תסמוך עליו בכל מה שקשור באייפונים 🤪

לדעתי אם אתה מתקין esim על אייפון במקביל לסים הפיזי, אתה יכול לעשות דרכו הכל - גם לקבל דרכו SMS ושיחות - כך שזה יהיה ממש כמו שני מכשירים במכשיר אחד. אם אתה רוצה להיות בטוח במליון אחוז שזה המצב, פשוט תקנה esim פריפייד, יעלה לך 40-50 ש"ח חד פעמי, תנסה את זה ואם תראה שזה עובד לך כמו שצריך, פשוט תסב את הסים לקו רגיל. אם לא, תחשוב הלאה. ההוצאה לצורך הבדיקה תהיה מינימאלית.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב נתתם לי מספיק בטחון לפחות לנסות.

אנסה ואעדכן בקרוב 

עריכה אחרונה על ידי locus
  • רעיון טוב! 2

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 11.3.2025 בשעה 20:07, Fazer כתב:

@איציק נ. מבין מעולה ב 3 דברים: PSA, שיפוצים, ואנדרואיד. אל תסמוך עליו בכל מה שקשור באייפונים 🤪

לדעתי אם אתה מתקין esim על אייפון במקביל לסים הפיזי, אתה יכול לעשות דרכו הכל - גם לקבל דרכו SMS ושיחות - כך שזה יהיה ממש כמו שני מכשירים במכשיר אחד. אם אתה רוצה להיות בטוח במליון אחוז שזה המצב, פשוט תקנה esim פריפייד, יעלה לך 40-50 ש"ח חד פעמי, תנסה את זה ואם תראה שזה עובד לך כמו שצריך, פשוט תסב את הסים לקו רגיל. אם לא, תחשוב הלאה. ההוצאה לצורך הבדיקה תהיה מינימאלית.

כבר כתבתי לך שאפשר הכל, ואתה מקבל ומוציא שיחות משני מספרים, והודעות sms משני מספרים והכל מתפקד מעולה. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב הצעד נלקח.

נראה שעובד.

הגדרתי את הסים הפיסי לגלישה וברירת מחדל לשיחות. 

הצלחתי לשלוח לעצמי הודעת סמס מהסים הפיסי לeSIM ובחזרה והעולם לא קרס.

שלב הבא אנסה להתקין וואטסאפ עסקי

• רעיון טוב! 3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משהו אחד ששמתי אליו לב כשאני עובד עם שני קווים זה שהסוללה נאכלת מהר יותר. לא יודע אם יהיה כך גם אצלך, אבל כדאי לשים לב ולהיות מודע לכך.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה הגיוני - אתה מוסיף עוד יחידת תקשורת. אם מדובר בנדידה זה עוד יותר קיצוני - חיפוש מתמיד אחר רשת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 13.3.2025 בשעה 20:24, locus כתב:

טוב הצעד נלקח.

נראה שעובד.

הגדרתי את הסים הפיסי לגלישה וברירת מחדל לשיחות. 

הצלחתי לשלוח לעצמי הודעת סמס מהסים הפיסי לeSIM ובחזרה והעולם לא קרס.

שלב הבא אנסה להתקין וואטסאפ עסקי

שים לרגע בצד את נושא ה SIM או eSIM.

הטלפון שלך הוא Dual sim standby או לא ?

אם כן - אז מבנה הכנסת הקווים לא רלוונטי, אתה מפעיל את הוואטסאפ העיסקי ("עיסקי" במקרה שלך = וואטסאפ של הקו השני) כמו כל וואטסאפ אחר...כאילו היה מכשיר עם קו אחד (ברגע שיש לך תמיכה ב-2 קווים בו זמנית, אתה מקבל שיחות והודעות משניהם אז אין לך שום בעיה).

רק במידה ואתה רוצה 2 וואטסאפים של מספרים שונים בטלפון אחד על *קו אחד*, אז אתה צריך באופן חד פעמי להפעיל את הקו השני ("עיסקי") בדרך כלשהי.

א. אם בטלפון יש חריץ לsim רגיל והוא תומך גם ב esim - אז אין לך בעיה לדלג בין הקווים רק לצורך הפעלת הוואטסאפ.

ב. אם מדובר בטלפון שיש לו רק sim אחד בלי שום תמיכה ב esim אתה תצטרך - 1. או לקבל את ה SMS עם sim כלשהוא במכשיר אחר. 2. להחליף בין הsim-ים רק לצורך הפעלת הוואטסאפ העיסקי (ואז להחזיר את הsim הראשון שאתה רוצה לעבוד איתו תמיד).

במכשירים שהם דואל-סים חשוב לציין שברגע שאתה בשיחה בקו 1, הקו השני "מנותק".

הדואל-סים הוא למעשה "Dual-Standby". המכשיר יכול לקבל שיחות מ-2 הקווים אבל לא בו זמנית.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק, זה עובד? אז אל תיגע 🤪

כן, יש לי אייפון 15 שנקנה בארץ, אז יש לו סים פיסי והמכשיר הוא Dual sim standby.

אני רציתי 2 קוים בנפרד על מכשיר אחד.

ברור לי, ואין לי בעיה שאני לא יכול לדבר עם 2 הקווים במקביל.

כן הייתי צריך 2 וואטסאפים, כל אחד משוייך למספר אחר ושניהם על המכשיר הפיסי האחד שיש לי.

עקבתי אחרי מדריך לאייפון ופשוט התקנתי וואטסאפ עסקי שעובד כבר במקביל לקיים, מוציא ומקבל הודעות.

לא ניסיתי לבדוק אם אפשר להתקין עוד וואטסאפ שאינו עסקי, אבל זה דווקא טוב לי, כי נראה טיפה שונה ועוזר לי להבדיל.

תודה לכולם

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בזה תם הסיפור - המכשיר הוא Dual sim standby ואין לך שום בעיה לשים עליו 2 סימים (פיזי או Esim זה לא משנה כרגע) עם וואטסאפ רגיל + ביזנס.

השאלה נשאלה כי: לא היה לי ברור אם המכשיר שלך הוא dual standby ולמה הספק אמר לך שהקו הפיזי יתנתק אם תיקח קו eSim.

מסקנה:

לא כל עובד בתמיכה של ספק הסלולר שלך הוא זב חוטם שמבין משהו מהחיים שלו ;-) 

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה בדיוק מה שהנחתי, שהוא לא יודע על מה הוא מדבר, אבל בכל זאת, בגלל החוסר ידע שלי העדפתי לוודא.

שוב תודה 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק לחדד

זה לא רק שלא ניתן לשוחח בשני הסימים במקביל, אלא בזמן שאתה בשיחה עם סים אחד, השני כאילו מנותק. מה שאומר שאתה לא יכול לדעת האם התקשרו אליו בזמן הזה.

אמנם פחות רלוונטי בימינו שרוב התקשורת נעשית בוואטספ, אבל יש כאלה שזה קריטי להם.

אפשר לפתור את זה על ידי הפניית שיחות מותנית, אבל לא מומלץ אם זה לא קריטי.

הכותב תומך לשעבר בחברת סלולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 15.3.2025 בשעה 11:14, איציק נ. כתב:

במכשירים שהם דואל-סים חשוב לציין שברגע שאתה בשיחה בקו 1, הקו השני "מנותק".

הדואל-סים הוא למעשה "Dual-Standby". המכשיר יכול לקבל שיחות מ-2 הקווים אבל לא בו זמנית.

לפני 3 דקות, אלעדית כתב:

רק לחדד

זה לא רק שלא ניתן לשוחח בשני הסימים במקביל, אלא בזמן שאתה בשיחה עם סים אחד, השני כאילו מנותק. מה שאומר שאתה לא יכול לדעת האם התקשרו אליו בזמן הזה.

אמנם פחות רלוונטי בימינו שרוב התקשורת נעשית בוואטספ, אבל יש כאלה שזה קריטי להם.

אפשר לפתור את זה על ידי הפניית שיחות מותנית, אבל לא מומלץ אם זה לא קריטי.

הכותב תומך לשעבר בחברת סלולר.

העניין כבר נאמר לו אבל תמיד טוב לתזכר שוב ;-) 

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...