Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קצר במעגל TAIL RH בקיה ריו 2013 ידני

מעבר לפיתרון נפתר ע"י yuvalmejahez,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

יש לי קיה ריו 2013 ידנית 5 דלתות.

שמתי לב שאור דרך ימני לא עובד ואחרי בדיקה מסתבר שכל צד ימין לא עובד.

בדקתי פיוזים וראיתי שפיוז TAIL RH שרוף, החלפתי אותו והוא ישר נשרף..

התחלתי לפרק את בתי המנורות (את הקונקטור מהבאקליט) ועדיין הקצר קיים.

שרפתי כבר כמה פיוזים.. ראיתי שמישהו כתב שאפשר לחבר לפיוז שרוף מנורה וככה אם היא דולקת סימן שהקצר קיים וככה חוסכים בפיוזים.

ניתקתי את כל המנורות צד ימין של הרכב כולל קונקטורים שיש בדרך אבל עדיין זה מראה שיש קצר.

צד שמאל עובד והבעיה רק בצד ימין.

זה אומר אור דרך קדמי ואחורי ימני כולל תאורת מספר צד ימין.

אני שומע את הממסר נדלק שאני מסובב את ידית התאורה, הבנתי ממה שראיתי באינטרנט שיש ממסר אחד לתאורה, אני מניח שאם הוא עובד ותאורת שמאל עובדת אז הממסר תקין ?

אשמח לעזרה באיתור מקור הקצר בכל דרך שהיא...

רכשתי מכשיר מאלי שמאתר קצרים אבל לא הבנתי איך לעבוד איתו.

תודה מראש...

פורסם

יש שם מאחורה פנס פנימי וחיצוני, למייטב זכרוני גם בפנימי יש תאורה אחורית. תבדוק שהכל תקין שם וסיבה אפשרות נוספת זה צמת חשמל  שעוברת למכסה תא מטען. בידוד משופשף באחד החוטים ואז יש קצר לגוף ברגע שמדליקים אורות. 

פורסם
לפני 20 דקות, Buki כתב:

יש שם מאחורה פנס פנימי וחיצוני, למייטב זכרוני גם בפנימי יש תאורה אחורית. תבדוק שהכל תקין שם וסיבה אפשרות נוספת זה צמת חשמל  שעוברת למכסה תא מטען. בידוד משופשף באחד החוטים ואז יש קצר לגוף ברגע שמדליקים אורות. 

אתה מתכוון לתאורה של הבאגז? אם כן היא עובדת..

ממה שהצלחתי לראות שיש כבל מתאורת מספר רכב שנכנס לתוך הטמבון ומתחת יש חיבור ככל הנראה למנורת ערפל בצד שמאל ואז הכבל הזה נכנס לתוך הרכב. גם שניתקתי את הכבל הזה הקצר קיים.

אני מחפש את השירטוט של מעבר החוטים ברכב, בספר טכני של הרכב (לא ספר רכב) לא מצאתי.

פורסם

נסה גם לשלוף את הממסר, ככה תוכל לשלול עוד גורם. ואם עדיין מקצר, אז זה כמעט בטוח קצר על החוטים.

בעיית קצר על חוטים הכי קשה לאיתור, אני לא מכיר תחליף לחיפוש בעייניים לכל אורך הרכב.

(מה שרשמת על בדיקה באמצעות נורה במקום פיוז, נשמע הגיוני, אבל יש סיכון לגרימת נזק נוסף).

הכיפוף של צמת החוטים כתוצאה מפתיחת תא המטען, זו נקודת תורפה מוכרת.

לפני 13 שעות, yuvalmejahez כתב:

רכשתי מכשיר מאלי שמאתר קצרים אבל לא הבנתי איך לעבוד איתו.

לא ברור במה מדובר. תביא קישור.

פורסם

יש על מכסה תא מטען יחידות תאורה נוספות שנפתחות יחד עם המכסה. 

אם אני זוכר נכון (היה לנו כזה אוטו, מכרתי לפני שנתיים), יש 4 נורות תאורה אחורית.  זאת אומרת נורה אחת בפנס החיצוני בכל  צד ועוד נורה אחת בפנס הפנימי שעל המכסה. 

תבדוק הזנה לפנסים שעל המכסה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 30 דקות, IsraCar כתב:

נסה גם לשלוף את הממסר, ככה תוכל לשלול עוד גורם. ואם עדיין מקצר, אז זה כמעט בטוח קצר על החוטים.

בעיית קצר על חוטים הכי קשה לאיתור, אני לא מכיר תחליף לחיפוש בעייניים לכל אורך הרכב.

(מה שרשמת על בדיקה באמצעות נורה במקום פיוז, נשמע הגיוני, אבל יש סיכון לגרימת נזק נוסף).

הכיפוף של צמת החוטים כתוצאה מפתיחת תא המטען, זו נקודת תורפה מוכרת.

לא ברור במה מדובר. תביא קישור.

https://www.aliexpress.com/item/1005006579399381.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.48.21221802dQwTNo

זה המוצר..

לפני 30 דקות, Buki כתב:

יש על מכסה תא מטען יחידות תאורה נוספות שנפתחות יחד עם המכסה. 

אם אני זוכר נכון (היה לנו כזה אוטו, מכרתי לפני שנתיים), יש 4 נורות תאורה אחורית.  זאת אומרת נורה אחת בפנס החיצוני בכל  צד ועוד נורה אחת בפנס הפנימי שעל המכסה. 

תבדוק הזנה לפנסים שעל המכסה.

עכשיו שהזכרת לי באמת יש עוד שני מנורות בכל צד של דלת המטען. אחד של הרוורס שהיא עובדת בשני הצדדים ומתחת נורה אדומה שלא דולקת בשום צד. זה לא מנורות דרך?

אני אבדוק את החיווט של דלת תא המטען ואראה האם באמת יש קצר שמה..

פורסם
לפני 16 דקות, yuvalmejahez כתב:

נורה אדומה שלא דולקת בשום צד. זה לא מנורות דרך?

כמו שאמרתי למייטב זכרוני יש 4 נורת דרך מאחורה.

אחת בפנס החיצוני בכל צד ואחת בפנס הפנימי. 

• פיתרון
פורסם
לפני 23 שעות, Buki כתב:

כמו שאמרתי למייטב זכרוני יש 4 נורת דרך מאחורה.

אחת בפנס החיצוני בכל צד ואחת בפנס הפנימי. 

תודה.

אכן היה קצת קורוזיה על חיבורי הפנס של דלת הבאגז.

שיטת הפיוז עם המנורה לא כזו אמינה כי גם אחרי שהקצר סודר המנורה עדיין דלקה

פורסם
לפני 9 דקות, yuvalmejahez כתב:

שיטת הפיוז עם המנורה לא כזו אמינה כי גם אחרי שהקצר סודר המנורה עדיין דלקה

תוכל להסביר איך בדקת בדיוק, אולי עשיתי משהו לא נכון. 

פורסם
לפני 13 דקות, Buki כתב:

תוכל להסביר איך בדקת בדיוק, אולי עשיתי משהו לא נכון. 

השארתי את הפיוז עם המנורה מחובר ושניתקתי את הקצר המנורה עדיין דלקה. יש מצב שהיא דלקה חלש יותר

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...