Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ביטלתי טיסה אחת משפחתית דרכם והזמנתי אחרת ליעד אחר. הבעיה שהם לא מחזירים לאשראי אלא זה ניתן כקרדיט לאתר שתקף לשנתיים. אני בכלל לא בטוח שאטוס שוב בשנתיים הקרובות וכרגע יש לי כמעט 3800 שח תקועים שם בחשבון.זה המון כסף שאני צריך עכשיו.  תחנונים לא עזרו והם מסרבים להחזיר את הכסף לאשראי. פשוט לא ברור. זה לא שביטלתי וזהו. ביטלתי והזמנתי ליעד אחר דרכם.

הם אמרו לי שאין בעיה שמישהו אחר ישתמש בקרדיט וישלם לי את הסכום הזה אבל מעגל החברים שלי מצומצם ואף אחד לא מתכנן לטוס איתם בקרוב.   אם מישהו מכם מתכנן, או מכיר מישהו שמתכנן לטוס איתם, זה מאוד יעזור לי. חוץ מזה אין לי משהו אחר שאפשר לעשות אלא אם למישהו יש רעיון שלא חשבתי עליו.   אחרי שנתיים הכסף ימחק מהאתר

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם (נערך)

יש קבוצות טיסות בפייסבוק בהם אנשים מפרסמים קרדיטים/ואוצ׳רים כאלה בהנחה קטנה, למשל ״טיסות סודיות״ בפייסבוק. כמובן שעסקה כזו מחייבת אמון מלא בין הצדדים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, guya72 כתב:

תבדוק בחוק/ תקנות הגנת הצרחן (ביטול עסקה). האם אתה עומד בתנאים לקבלת החזר כספי

בדקתי. אני לא עומד בתנאים כי עברו קצת יותר מ 14 יום

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם

תודה על העדכון, לרגע כבר דאגנו שהשחקן החדש בשוק יתנהל בצורה קצת יותר מוסרית מקודמיו. לדעתי הסיכוי הכי טוב שלך להוציא מהם משהו הוא ע"י פניה לגורמי תקשורת כמו 'הצינור' או מדורי צרכנות למיניהם. במצבים כאלה יש לעסקים נטיה להחזיר את הכסף 'לפנים משורת הדין' כדי לשמור על המוניטין.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש כל מיני קבוצות פייסבוק בהן מפרסמים את הקרדיטים בהנחה קלה ואם המוצר מבוקש וההנחה סבירה קל למכור. 

ללפחות לפי התגובות הנחה של כ-10-20 אחוז זוכה לתגובות רבות של "בפרטי". 

נתקעתי עם חופשה.

מכירת שוברים. 

וכו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם הם לא מציעים להחזיר את הכסף בזמן הביטול, הם עוברים, לדעתי, על חוק הגנת הצרכן, כך ש-14 ימים לא רלוונטי. מה זה השטויות הללו? בשאר חברות התעופה הישראליות זה גם קורה? לא ידוע לי. אתה לא צריך לוותר על הנושא.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, mcaspi כתב:

הם עוברים, לדעתי, על חוק הגנת הצרכן, כך ש-14 ימים לא רלוונטי

רק שזה לא ענין של דיעה, זה ענין של חוק, וזה בדיוק מה שהוא מגדיר, ביטול עסקה והחזר כספי אפשריים עד 14 יום. אם עבר יותר זמן, העסק רשאי לנהוג כפי שריצה. לבטל או לא, להחזיר או לתת קרדיט או באופן חלקי.

לפני 14 דקות, mcaspi כתב:

מה זה השטויות הללו? בשאר חברות התעופה הישראליות זה גם קורה? לא ידוע לי. אתה לא צריך לוותר על הנושא.

שטויות או לא, ככה עובד חוק, וככה פועלת המציאות. למה אתה קורא לא לוותר? 

פות״ש אם במקרה אתה עונה על התנאים הבאים, אז 14 יום מתארכים ל-4 חודשים, אולי זה רלוונטי:

צרכן שהוא אזרח ותיק (מעל גיל 65) או בעל מוגבלות או עולה חדש (עד 5 שנים) אתה רשאי לבטל עסקה ברוכלות ועסקת מכר מרחוק שבוצעה באמצעות שיחה, תוך ארבעה חודשים 

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

החוק גם מחייב להחזיר את הכסף, ולא רק ביטול תוך 14 ימים. אם הם לא מאפשרים לקבל החזר כפי שנראה לי ממה שנכתב, אז מה הקשר ל-14 ימים? "הבעיה שהם לא מחזירים לאשראי". או שמשהו לא הוסבר או הובן בסיפור.

לפני 36 דקות, mcaspi כתב:

אם הם לא מציעים להחזיר את הכסף בזמן הביטול...

ונא להבין משפטים שלמים.

פורסם (נערך)

לפני 28 דקות, mcaspi כתב:

החוק גם מחייב להחזיר את הכסף, ולא רק ביטול תוך 14 ימים. אם הם לא מאפשרים לקבל החזר כפי שנראה לי ממה שנכתב, אז מה הקשר ל-14 ימים? "הבעיה שהם לא מחזירים לאשראי". או שמשהו לא הוסבר או הובן בסיפור.

פות״ש ביטל אחרי יותר מ-14 יום. לא חייבים לו כלום, בכלל לא חייבים לבטל לו. מצידם הם יכולים להחזיק אצלם את כל הסכום ואם הוא לא טס, זבש״ו.

תאורטית הם גם לא היו חייבים לאפשר החלפת טיסה או לתת את הקרדיט על ההפרש, אלא אם כמובן זה צויין שאלה תנאי העסקה, כפי שהם החליטו להגדירם.

פורסם

גם לא ברור לי סיפור שינוי היעד. להבנתי פות״ש לא ביצע שינוי יעד, אלא ביטל הזמנה אחת (וקיבל קרדיט, שזה יותר ממה שמחויב בחוק) וביצע הזמנה חדשה.

פות״ש - עד כמה שאני מבין אין לך תוכניות לנצל את קרדיט. בדוק אם יש במשפחה מישהו שירצה אותו, ואם לא, נסה למכור אותו בשוק החופשי. ממה שאני רואה ב״טיסות סודיות״ הפחתה של 10% תהיה סבירה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פות"ש כתב שהוא אינו עומד בתנאים לביטול עסקה הקבועים בחוק. למעשה עצם מתן הקרדיט הוא לפנים משורת הדין.

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, mcaspi כתב:

זה חדש לך שכסף תמורת ביטול לעסקה?

אתה פשוט לא יודע לקרוא את לשון החוק.

נתחיל מהתחלה: ״ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג)״:

כלומר, הסעיף הזה מתייחס לסעיפים שבאו לפניו:

סעיף 14א(ג) מתייחס ליחידות נופש - לא רלוונטי

סעיף 14ג (ג): עסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה... בשירות – בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה - רלוונטי

סעיף 14ג1(ג) מתייחס לאדם עם מוגבלות או קשיש, לא רלוונטי לכאן כנראה, ועוסק רק בפרק הזמן המוארך לביטול.

ועכשיו לתוכן:

כלומר כל מה שבא מתחת ומסביר את נושא ההחזר, מתייחס מראש אך ורק לביטול שבוצע לפי הסעיפים הנ״ל. במקרה שלנו, ביטול שבוצע בתוך 14 יום.

רק שפות״ש התחרט אחרי יותר מ-14 יום.

אז אני אחזור שוב, כל מה שמגיע אחרי 14 יום לא נכנס תחת שום חובה בחוק. העסק לא חייב לבטל, להחזיר, לתת שובר או קרדיט מעבר למה שהוא פרט בחוזה העסקה.

החוק במלואו:

https://he.wikisource.org/wiki/חוק_הגנת_הצרכן

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

פות"ש כתב שהוא אינו עומד בתנאים לביטול עסקה הקבועים בחוק. למעשה עצם מתן הקרדיט הוא לפנים משורת הדין.

פות"ש גם כתב: "הבעיה שהם לא מחזירים לאשראי אלא זה ניתן כקרדיט לאתר שתקף לשנתיים".

• תוכן חדש...