Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ במערכת קירור

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי דאצ'יה לודג'י דיזל 2016

הרכב נסע בלי מים, התחמם...

יש לחץ בצינורות מערכת קירור.

בבוקר כשהרכב קר אני רואה לחץ בצינורות, פותח פקק משתחרר הלחץ, למחרת קצת לחץ, לא פותח פקק, מחכה למחרת עוד יותר לחץ, למחרת עוד... עד שהצינור ממש נהיה קשה, משחרר שוב.

בשלב מסויים הטמפרטורה התחיל לעלות והתרמוסטט לא נפתח, בדר"כ נפתח לי ב90. הגעתי עד 104 לא נפתח. החלפתי תרמוסטט. על שניהם היה רשום 83. עכשיו באמת נפתח מ83 ל 87 בערך.

בעיית הלחץ עדיין קיימת.

הבנתי שזה כנראה אטם ראש מנוע. אבל אין שום שמן במים.

אם זה אטם אפשר להשתמש בחומר לאיטום בלוק מנוע ששמים במים?

אשמח לעזרה, תודה.

פורסם

אמור להיות לחץ במערכת הקירור זה תקין. התפקיד של מה מווסת כמה לחץ זה הפקק רדיאטור. אם הלחץ ממש מוגזם וקיצוני (דבר שאתה לא יכול למדוד בלי ציוד מיוחד) אז תתחיל בלהחליף פקק רדיאטור, פתרון הכי זול ופשוט שאפשר ולראות אם מסתדר והרכב לא מאבד נוזל.

• רעיון טוב! 2
פורסם

בתאריך 21.2.2025 בשעה 17:55, Shab00 כתב:

אמור להיות לחץ במערכת הקירור זה תקין. התפקיד של מה מווסת כמה לחץ זה הפקק רדיאטור. אם הלחץ ממש מוגזם וקיצוני (דבר שאתה לא יכול למדוד בלי ציוד מיוחד) אז תתחיל בלהחליף פקק רדיאטור, פתרון הכי זול ופשוט שאפשר ולראות אם מסתדר והרכב לא מאבד נוזל.

אין פקק לרדיאטר

גם ברנו הקודמת שהיה לי לא היה פקק לרדיאטור.

הרדיאטור פתוח כל הזמן למיכל.

הלחץ נשאר במערכת עד הבוקר הרכב קר. הלחץ בבדיקה בבוקר מתחזק מיום ליום עד שאני משחרר אותו.

בדקתי ברכב אחר של חבר לא מגיע לעשירית הלחץ

פורסם
לפני שעתיים, מוישלע כתב:

האם החומר ששמים במערכת קירור, לאיטום סדקים בבלוק מנוע, יכול לעזור לזה?

לא.

אין חומר כזה.

לדעתי לא הבנת מה שאמרו לך על לחץ במערכת הקירור וכל הפתיחות היומיות שלך להפחית לחץ לא עוזרות בכלום.

עליך ללכת למוסך לספר שנסעת בלי מים והאוטו התחמם ולבדוק אם לא נגרם נזק לרכב בגלל זה. סדרת בדיקות פשוטות וידועות לכל מכונאי מקצועי.

בתאריך 21.2.2025 בשעה 12:24, מוישלע כתב:

הבנתי שזה כנראה אטם ראש מנוע.

לא יודע מאיפה הבנת, אבל שמן במים זה לא המדד היחידי לבעיה באטם ראש.

יכול לחדור גם (לחץ) גז שריפה למערכת הקירור.

או לחילופין חדירת מי קירור לשמן המנוע ו/או לתא השריפה.

אם הרכב נוסע עכשיו בסדר ולא מקרטע ולא מתחמם. ייתכן שתפסת את הבעיה לפני שנגרם נזק רציני ויקר.

כדאי לך להגיע למוסך לפני שיתפתח נזק שכזה.

לאחר איבחון במוסך, נשמח להתעדכן כאן בפיתרון הבעיה. (אם יש בכלל).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 שעות, מוישלע כתב:

אין פקק לרדיאטר

גם ברנו הקודמת שהיה לי לא היה פקק לרדיאטור.

הרדיאטור פתוח כל הזמן למיכל.

הלחץ נשאר במערכת עד הבוקר הרכב קר. הלחץ בבדיקה בבוקר מתחזק מיום ליום עד שאני משחרר אותו.

בדקתי ברכב אחר של חבר לא מגיע לעשירית הלחץ

אז הפקק של המיכל הוא זה שמאוורר תנסה להחליף אותו זה חלק של 20 שקל, לפני שאתה קובע שראש מנוע הלך

אם יש לחץ מטורף והוא נשאר בוודאות הפקק דפוק.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...