Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אולי יש פה אנשים שמבינים ברישוי מקצועות חשמל

anonport

פוסטים מומלצים

כי כ המידע ברשת לא ברור. סדר הדרגות הוא: עוזר חשמלאי, מעשי, מוסמך, ראשי, מהנדס. עד כאן הכל טוב?
נתעלם מדרגת המהנדס. כל דרגה מחייבת לימודים תיאורטיים והכשרה מעשית. זה נכון שבמקום הלימודים במכללות השונות אפשר להיבחן בבגרויות בחשמל ואז החלק התיאורטי נחשב עד לדרגת מוסמך? וכל מה שנדרש הוא להשלים את ההכשרה (קודם עוזר, אח"כ מעשי ואח"כ מוסמך)?

אני ממש לא מהתחום ובטוח יש דקויות שאני לא מכיר אבל למה שאדם שהחליט שזה הייעוד שלו יחליט ללמוד במכללה שנים כולל חובת נוכחות ולהפסיד זמן וכסף במקום ללמוד לבגרויות גם אם הוא לא בגיל תיכון?

ומה לגבי הנדסאי חשמלאי? מי שלמד 3 שנים מקבל משהו בתום הלימודים או לא?

יצא לי להכיר השבוע חשמלאי הנדסאי שעושה גם עבודות שיפוצים בגבס ולמרות שלמד כל כך הרבה הוא אומר שאין התחשבות בלימודים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1.ממה שידוע לי בגרות נותנת רק הסמכה כ"חשמלאי עוזר". שזאת דרגת חשמל נמוכה מאוד.

אם אזכור אשאל מחר קולגה שלי שמשמש שמרכז מגמת חשמל בתיכון.

2. לא לכל בגרות ניתן לגשת כאקסטרני. 

3.הנדסאי מקבל סמכות  בחשמל. יתרה על מעשי אבל פחותה ממהנדס. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. המון תודה זה באמת יעזור.

3. אם הוא לא מקבל סמכויות מיידיות אז מה היתרון פה? לפחות זה מכסה את הלימודים התיאורטיים (ללא ההכשרה המעשית כמובן) או שגם זה לא? למה סתם ללמוד הנדסאי ועוד מקצוע קשה אם בסוף הדרך אין ודאות להרוויח משהו. לימודי ב.א. בתיאטרון לא יתנו לך כלום אבל כן תיחשב כאקדמאי וזה רווח עצום. הנדסאי חשמל גם לימודים קשים וגם לא מרוויח כלום? וחוץ מזה הבנתי שגם להנדסאי מכונות ואלק' אין שום סמכויות או זכות לחתום. הופתעתי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבנה הלימודים בישראל דפוק בגלל זה אתה נתקל בהנדסאים שאין להם באמת הכשרה לכלום למרות שאם היו מעתיקים את עצמם לחו"ל ולומדים שמה, היו יכולים לבצע דרגה אחת מעל לעוזר חשמלאי (הסמכה למעשי).

אני כמובן מדבר על לימודים במשך 3 שנים. 

וגם תואר הנדסאי לא משתווה לכלום בחו"ל למרות שיש כאלה שמדמיינים שזה עדיין קיים. ב2005 או 2006 הייתה ועדה שבחנה והחליטה על יישור קו בנושא הלימודים באירופה ודי חיסלה את התארים הנדסאיים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...