Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יציבות של רכבי קרוסאובר

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה צודק ברמה הבסיסית, בפועל לרוב האנשים שאין להם בכלל מושג מה זה גבולות הרכב זה לא יפריע.

בוא נסתכל על זה מנקודת מבט של יצרני הרכב, אפשר לייצר רכבים שהם יהיו פחות מתנהגים(נחותים) והלקוחות עוד ירצו לשלם על זה יותר כסף, למה לא?

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

בטוח שהיית מגיע בנסיעה לסיבוב? 

עכשיו צריך לחשב באיזו מהירות הגרר יכול לקחת את הסיבוב...

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

זה נכון ברמת העקרון, אבל יש כל כך הרבה משתנים בדרך שלא מאפשרים הכללה כזו,

ולכן המציאו את "מבחן אייל הצפון" - Moose Test שמדמה תמרון חמיקה מ...אייל שעלה במפתיע על הכביש.

אצלנו אפשר להמיר את האייל בגמל או חמור (בצורת אדם או בהמה, לא משנה).

היה סיפור ידוע עם מרצדס A דור ראשון שלמרבה הבושה התהפכה במבחן הזה,

והיצרן עצר את קווי הייצור שלה עד שהוכנסו מערכות בטיחות שפתרו איכשהו את הבעייה.

גם לכבוד הרב4 של טויוטה הייתה פדיחה בתמרון כזה, כש-SUV מקבילים באותה תצורה צלחו אותו יפה.

https://thecar.co.il/טויוטה-ראב-4-נכשל-במבחן-האייל-הצפוני/

סרטון שמראה כמה נכשלים במבחן הזה, 3 מהם די במפתיע...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, discoTD5 כתב:

בטוח שהיית מגיע בנסיעה לסיבוב? 

גם על הגרר היא נמוכה יותר מג'יפון אז פחות סיכוי שהגרר יתהפך.

ולצורך העניין, זה שרכבים בעלי מרכז מסה גבוה יותר קל להתהפך זה עדיין לא אומר שהם מתהפכים כל שני וחמישי או שזה קל במיוחד להפוך אותם בנסיעה. 

לא הייתי אומר שהנהגים פה מיומנים יותר במקומות אחרים בעולם, אולי מיומנים בעמידה בפקק ובעליה וירידה ממדרכות. רוב האנשים לא אוהבים להרגיש תנועה מצד לצד ולכן הם מאיטים בסיבובים.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 דקות, BoazB11 כתב:

גם לכבוד הרב4 של טויוטה הייתה פדיחה בתמרון כזה, כש-SUV מקבילים באותה תצורה צלחו אותו יפה.

אכן גם בספר רכב של הרב4 תמצא אזהרת התהפכות בפניות...

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

גם על הגרר היא נמוכה יותר מג'יפון אז פחות סיכוי שהגרר יתהפך.

ולצורך העניין, זה שרכבים בעלי מרכז מסה גבוה יותר קל להתהפך זה עדיין לא אומר שהם מתהפכים כל שני וחמישי או שזה קל במיוחד להפוך אותם בנסיעה. 

לא הייתי אומר שהנהגים פה מיומנים יותר במקומות אחרים בעולם, אולי מיומנים בעמידה בפקק ובעליה וירידה ממדרכות. רוב האנשים לא אוהבים להרגיש תנועה מצד לצד ולכן הם מאיטים בסיבובים.

לגבי הרמת מיומנות של הנהגים לפחות בממוצע היא קטסטרופה, מי שבתחום ומתרגל את עצמו ולומד זה סיפור אחר.

אבל הנהג הממוצע משמעותית ברמה נמוכה מאשר לצורך ההשוואה באירופה. ויש לזה כל מני סיבות חלקן ברורות מאוד חלקן אפשר להעלות עליהן ספקולציות, אבל בפועל אנשים לא יודעים לתכנן נסיעה לא יודעים לחזות מה הולך להתרחש מולם וכל הזמן מוצאים את עצמם "מופתעים", לא יודעים להגיב ברגע שצריך ולא יודעים להתמודד עם תנאים שהם לא "כביש 6 בקיץ"

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • מעניין 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 20 שעות, Max83 כתב:

שלום לכולם,

ישנה טענה שפיזיקלית נשמעת מאוד הגיונית שרכבים מוגבהים כמו קרוסאוברים למיניהם פחות יציבים בסיבובים בגלל מרכז מסה מוגבה.

אי שם לפני בערך 2 עשורים, הייתי נהג חדש. הרכב שהיה זמין לי- קנגו. טנדר גבוה. מפרש מעולה ברוח, אבל נעזוב את זה. 

נהג חדש, ירידה, סיבוב, לא מחשב נכון את המהירות- ומוצא את עצמי עם 2 גלגלים באוויר. סיפרתי פה את הסיפור הזה מספר פעמים. למזלי ידעתי מה לעשות ואיך לצאת מזה (הפוך מהאינטואטיבי ולמזלי ידעתי מה לעשות). 

במהירות זהה ניתן לעבור שם עם פרייבט רגיל, יחסית בשקט, ולא להתקרב לקצה היכולות. 

זה מה יש. 

כיום יש כבר אין סוף טכנולוגיות שנועדו לעזור מחד, ומאידך גם הטכנולוגיות שהיו אז חדשות יחסית (כל טרנד הקרוסאוברים הוא עצמו יחסית חדש) כבר צבר כל כך הרבה תאוצה ומחקרים, שגם הטכנולוגיות הקיימות (מתלים וכו וכולי וכדומה ושות' בע"מ ובניו) השתפרו לטובת הקרוסאובר. איפה שיש דרישה, יש גם כספים. 

מאמין שעם קנגו של ימינו הייתי עובר את הסיבוב באותה מהירות כמו עם הלנסר שלי בלי למצוא 2 גלגלים באוויר, אבל לא ממש רוצה לבדוק את זה. 

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

זה נכון ברמת העקרון, אבל יש כל כך הרבה משתנים בדרך שלא מאפשרים הכללה כזו,

ולכן המציאו את "מבחן אייל הצפון" - Moose Test שמדמה תמרון חמיקה מ...אייל שעלה במפתיע על הכביש.

אצלנו אפשר להמיר את האייל בגמל או חמור (בצורת אדם או בהמה, לא משנה).

היה סיפור ידוע עם מרצדס A דור ראשון שלמרבה הבושה התהפכה במבחן הזה,

והיצרן עצר את קווי הייצור שלה עד שהוכנסו מערכות בטיחות שפתרו איכשהו את הבעייה.

https://thecar.co.il/טויוטה-ראב-4-נכשל-במבחן-האייל-הצפוני/

סרטון שמראה כמה נכשלים במבחן הזה, 3 מהם די במפתיע...

לפני שעתיים, דג כתב:

אכן גם בספר רכב של הרב4 תמצא אזהרת התהפכות בפניות...

מהר מאוד יצא עדכון תוכנה ששינה את ההתנהגות של ה ESP ברכב והוא עבר את המבחן בהצלחה.

"ai motoare capul doare"

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...