Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טוטאל לוס בתביעה צד ג

פוסטים מומלצים

שלום רב. רציתי לברר, נפל לי עץ על הרכב בניית הבניין. יש ביטוח צד ג'. השמאי שלי קבע שהנזק וירידת הערך הוא כ 85 אלף שח. המחירון של הרכב הוא כ105000 . עיקר הפגיעות זה קוסמטיקה ולא משהו רציני. אני דורש לתקן את הרכב. חברת הביטוח שלחה שמאי שקבע אובדן להלכה עקב עלות התיקון הגבוהה. והוא מוכנים לשלם כ55% ומבחינתם שאני אמכור את הרכב ואשאר עם מחירון. האם יש להם זכות לדרוש זאת? אני מעוניין לתקן כי אין סיכוי שאמצא רכב כזה במחירון. אלא ב20 אלף יותר ..תודה לעונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברת ביטוח לא דורשת כלום. אם השמאי קובע נזק של כ80% כמו במקרה שלך, זה אומר אבדן הרכב ופיצוי בגובה המחירון (משוקלל או לא - תלוי בפוליסה). זו החובה של חברת הביטוח ולמעשה הדבר היחיד שהיא מחוייבת לעשות עבורך במקרה דמן. כל מה שאתה רוצה לסגור מעבר לכך , תלוי במו"מ שלך מול הביטוח. 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאיפה יש לחברה זכות לדרוש להשבית לי את הרכב. אם אני דורש לתקן? בכל פוליסה שאתה רוכש יש סעיף מפורש שמאפשר לחברת הביטוח להשבית את הרכב במקרה של אובדן באחוזים מסוימים. כאשר זה חברת ביטוח שאין לי שום חוזה איתה. מאיפה יש לה זכות לדרוש ממני להשבית את הרכב בניגוד לרצוני? אין לי שום פוליסה איתם. ואני לא חייב להם כלום.. 

עריכה אחרונה על ידי Ari38
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברת הביטוח פועלת לפי הנחיות המפקח על הביטוח (הרגולטור שלה).

אין קשר לכך שאין חוזה בינך לבין חברת הביטוח.

המפקח על הביטוח הגדיר מה זה אובדן מוחלט. רכבך עומד בהגדרה זאת, לכן חברת הביטוח צריכה לפצות אותך ואח"כ להשבית את הרכב.

זה שאתה דורש תיקון - זה מעולה, אך זה לא רלוונטי.

מעבר לכך, נניח והרכב באמת יתוקן.  אם וכאשר תהיה מעורב בתאונה נוספת, הפיצויים יקבעו לפי הערך "החדש" של הרכב (כלומר, לאחר ניכוי כ-80% מערכו), בלי קשר לעלות תיקון אמיתית. לכן הצורך להוריד את הרכב מהכביש מובן (אולי עדיין לא מובן לך מאחר ואתה כרגע פועל מהרגש ולא מהשכל).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנסה ערוץ אחר - למה לא תתבע את בעל העץ (בין אם זאת עיריה או בניין) על הנזקים שלך?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, Ari38 כתב:

נפל לי עץ על הרכב בניית הבניין. יש ביטוח צד ג'. השמאי שלי קבע שהנזק וירידת הערך הוא כ 85 אלף שח. המחירון של הרכב הוא כ105000 . עיקר הפגיעות זה קוסמטיקה ולא משהו רציני

ההדגשות שלי. לא ברור לי איך עץ נופל על רכב, גורם לנזק רב ואתה טוען שאין פגיעה רצינית. תמונה תעזור.

מבחינה בטיחותית מספיק שאחת הקורות קיבלה מכה חזקה מידי וכבר נפגעת השלמות המבנית של הרכב. היית רוצה להיקלע לתאונה עם רכב כזה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נזק וירידת ערך 85,000 ש״ח לרכב סטנדרטי זה הרבה מאוד. בלי לראות אותו זה רכב שלא הייתי רוצה להיות בו בתאונה.

קח את הפיצוי לפי המחירון וחפש רכב חדש.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה סיכון מוכר כשקונים מעל המחירון. ואני מבין שפות״ש דווקא רכש אותו מאוד בזול (יחסית לשוק כפי שהוא מתרשם, לא למחירון) ויתקשה להתחדש ברכב דומה מהסכום שיקבל מהביטוח.

רכב שאינו ישן מאוד, שספג נזק של 80% מערכו, כנראה לא ראוי לשימוש. לא נראה לי סביר שנזק של 85 אש״ח הוא נזק קוסמטי. חוץ מזה, רכב שספג נזק כזה לא יימכר לעולם אלא ב-700 ש״ח לברזל. מה ששולם מעל המחירון אבוד.

כנראה שהשמאי מוכן לעשות את הקומבינה המוכרת של תשלום שקל מתחת לאובדן מוחלט, אבל כך פות״ש יפסיד 25% מערך הרכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...