Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אתמול אחה"צ אוטובוס עירוני של חברת קווים פגע ברכב שלי שעמד בחניה.

למזלי ירדתי מהבית בדיוק שתי דקות לאחר הפגיעה והספקתי לקחת פרטים מהנהג ולצלם את הנזק.

פניתי לחברת קווים והם מבטיחים 'לטפל' ללא התחייבות לעמוד בזמן מסוים.

מה ההתנהלות הנכונה מבחינתי כעת?

להזמין שמאי מטעמי ולנסות לתבוע באמצעות דו"ח השמאי?

לחכות למענה מהחברה?

קראתי היכן שהוא שלחברה הזו אין ביטוח צד ג' אלא הם משלמים  בעצמם את הנזקים, ולכן מאוד קשה להוציא מהם כסף.

הרכב הוא פיאט 500L גיר ידני 5 מקומות, והמחירון הרכב הוא 18700ש"ח.

היות ובכוונתי למכור את הרכב בקרוב (הרכב מעולה. ממש דבש. אבל אני צריך רכב 7 מקומות...) הייתי שמח לקבל את מחירון הרכב ולא לתקן אותו בכלל. נראה לכם שהנזק הוא בהיקף של אובדן להלכה?

20241021_173234.jpg

20241021_173243.jpg

20241021_173253.jpg

20241021_173327.jpg

20241021_173332.jpg

פורסם

אני הייתי מזמין שמאי מטעמי
השמאי יחליט אם כדאי או לא לתקן
די בקלות מגיעים ל 9000 ש"ח ככה שיש סיכוי טוב להשבית את הרכב
אתה שולח להם את הערכת השמאי + עלות השמאי ומבקש לשלם תוך 14 יום
אחרי 14 שולח להם תזכורת והתראה לפני נקיטת הליכים
לא שילמו אחרי חודש... תביעות קטנות
אני מניח שהם ישלמו, אבל יוציאו לך את המיץ עד שיעשו את זה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אתה חייה להראות שמיצית את התהליך, אי אפשר להתחיל ישר בתביעה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

עדכון:

התקשרו מהחברה ולקחו אחריות על התאונה. (הקלטתי את השיחה)

הציעו לי לתקן את הנזק במוסך שיש להם הסדר אתו.

סירבתי ובקשתי שיבוא שמאי להעריך את הנזק לפני שמחליטים לתקן.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הכוונה לשמאי מטעמם? לא טוב.

שמאי מטעמם יקטין את הנזק.

עדיף שמאי שלך. הם יהיו מחויבים לשלם גם את העלות ההיא.

תוכל גם לבקש מהשמאי שלך לקבוע את הנזק על שקל אחד פחות מה "טוטל לוס" (אם הוא באמת מגיע לעלות הזו ולא עובר אותה בהרבה), לתקן את הרכב בעצמך בזול יותר ולמכור, וכך תשלשל הפרש לכיסך באופן ישר וחוקי. וגם יהיה לך רכב לבינתיים. אוטו חמוד!

היה לי נסיון חיובי בעבר הרחוק עם החברה הזו שלקחו אחריות על תאונה. מכיוון שלא היתה לי אז מצלמת דרך והרכב שלי היה בתנועה (לא אני נהגתי) הייתה להם אופציה לנסות להמעיט אחריות.

התיקון היה מעולה ובמוסך הסדר שלהם שרק חיפשו שאהיה מרוצה. ויתרתי על שמאי ועל ירידת ערך קטנה שכנראה הייתה מגיעה לי. מי שמכבד אותי אני מכבד אותו.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

כן. שמאי מטעמם הגיע ביום שיש.

מה יכולתי לעשות?

הם הציעו לתקן את הרכב במוסך מטעמם, סירבתי, אז הם הציעו לשלוח שמאי מטעמם. אני לא יכול לסרב גם לזה..

הזמנתי במקביל שמאי מטעמי שאמור להגיע מחר. אני מחכה לראות את הפער בין שתי ההערכות ואז נראה איך מתקדמים.

אגב, האדם שהגיע ביום שישי היה ערבי ממזרח ירושלים שהציג עצמו כשמאי רכב שעובד במשרד שמאים פלוני, אבל בדקתי ושמו לא מופיע בפנקס השמאים. כן מצאתי על שמו תוצאות שקשורות למוסך. 

כשהגיע ושוחחתי אתו הוא הציג את עצמו כשמאי וכשבקשתי ממנו הוא התחמק מלהראות תעודה...בהמשך השיחה גם הודה שהיה לו מוסך...בקיצור שלחו לי מוסכניק לא שמאי רכב. אני מצפה שהדו"ח שלו ישקף את מה שעולה לתקן את הרכב במזרח ירושלים...

פורסם
לפני 17 שעות, chopin כתב:

אני לא יכול לסרב גם לזה

ודאי שאתה יכול, זו זכותך לדאוג שתיוצג ע״י מי שפועל למען האינטרסים שלך ולא שלהם.

תפסיק להיות נחמד, דאג לאינטרסים שלך.

קח שמאי מטעמך, ופעל לפי הנחיותו. אם הם יבואו בטענות תסביר להם איך שופט יראה את העובדה שהם שלחו מתחזה לשמאי.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אסביר את עצמי יותר טוב.

הם בקשו לשלוח שמאי שיתן הצעה לפיצוי על הנזק.

אמרתי להם שבמקביל אני מזמין שמאי מטעמי, ועכשיו אני מחכה לתוצאות.

בהינתן שהצעת הפיצוי שלהם תהיה קרובה להערכת השמאי מטעמי, אקבל את את הפיצוי שהם מציעים. 

בהינתן ויהיה פער גדול בין ההצעה שלהם לבין הערכת הנזק של השמאי מטעמי, והם לא יסכימו להתגמש, אאלץ לתבוע אותם.

לא רואה סיבה לסרב מראש שיבוא שמאי מטעמם.

הגישה שלי היא לא ללכת ישר למלחמות. תמיד עדיף לפתור קונפליקטים בהסכמה, ואני מסכים גם להפסיד סכום כסף כדי להימנע ממאבק משפטי.

עריכה אחרונה על ידי chopin
טעות
פורסם

עכשיו זה ברור, קודם טפטפת מידע בחלקים.
אכן אינך יכול לסרב לאפשר לשמאי מטעמם לבדוק את הרכב, במקביל לבדיקת שמאי מטעמך.
אם יהיה פער ולא ישלמו, לזכותך תעמוד העובדה שמי שהם שלחו אינו שמאי. אל תגלה להם שאתה יודע לפחות עד שתתקן.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

חברת האוטובוסים שלחה שמאי שנתן הצעה לפיצוי גלובלי. 

התייעצתי עם שמאי מטעמי שייעץ לי לקבל את ההצעה, וטען שהיא שווה או קרובה מאוד להצעה שהוא היה נותן. 

קיבלתי את ההצעה, והיום - כשבועיים אחרי, קיבלתי את התשלום מהחברה.

את הרכב תיקנתי כבר מזמן בעלות נמוכה משמעותית,  ונשארתי עם רווח יפה של כמה אלפים טובים.

אציין לחיוב את התנהלות חברת 'קווים' שההתנהלות מולם הייתה הגונה ונורמלית ולא כמו הרבה ביקורות שקראתי עליהם ברשת. 

• אהבתי 8
  • מעניין 1
פורסם

קודם כל תודה שחזרת לעדכן. בסופו של יום הרבה אנשים מתייעצים ולא חוזרים לעדכן ואז לעולם לא נדע איך העניין נסגר.

מניח שההפרש בין מה ששולם לעלות התיקון בפועל יהפוך לירידת ערך ביום בו תרצה למכור את הרכב.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

מסכים לגבי העדכון, נתקלתי בזה לא מעט...

לגבי ירידת ערך,

בדו"ח שמאי לא מצויינת ירידת ערך.

אני גם לא חושב שמעשית יש ירידת ערך.

לא הייתה שום פגיעה בשלדה ולא החלפה של דלת או חלק פח. בסה"כ החלפתי מראה ובטנה מעל הצמיג. את הטמבון הקדמי והכנף הפחח צבע, הם נראים עכשיו כמו חדשים ללא רבב.

לא מאמין שטמבון צבוע יגרום לירידת ערך ברכב בן 10 שהמחירון שלו בסביבות 18K.

עריכה אחרונה על ידי chopin
.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...