Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל אולי לעשות משהו מיותר לחלוטין ולהחליף רכב שלא לצורך. 

עלה אקזמפלר, ששוהה תקופה בלוח, במחיר אטרקטיבי, אבל הוא חשוד ברמות. 

דיברתי 2 מילים עם הבחור, נשמע אמין וסבבה מהטלפון, לא נסעתי עדיין לראות את הרכב, ולא לקחתי אותו למקום בדיקה. 

הבחור בטלפון אמר שהיה לאוטו תאונה מתישהו בהיסטוריה, שבמסגרתה הוחלפה כנף מכסה מנוע פנס. בלי נזקי שלדה. לטענתו. 

ממה שאני מבין, האוטו שלו ואצלו, והוא החליף כי קנה משהו חדש שהגיע כבר ולכן מוכר את הישן. 

כל ההסטוריית ידיים הזאת לא עושה לי שכל. 

איפה אני יכול למצוא פרטים על התאונה /תמונות, כדי לקבל החלטה יותר מושכלת? 

חשבתי להוציא בלקר, או דו"ח סליקה, אבל בשביל זה צריך פרטים מזהים שאני לא רץ לבקש )אם איך ברירה אני אבקש )

השאלה האם יש עוד משהו שאני יכול לעשות? 

https://meshumeshet.com/c/56087801

Screenshot_20241018_135907_Chrome.jpg

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

• אחראי פורום
פורסם

חסרות S3 שאתה רוצה לרכוש רכב ש-6-7 סוחרים לא הצליחו להיפטר ממנו?

זה לבד היה פוסל אצלי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 6

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא שווה לא דוח סלקה ולא בלקר.

אם זה הולך כמו ברווז, ונשמע כמו ברווז - זה ברווז.

ההחלטה המושכלת היא לברוח.

אגב נוכלים תמיד נשמעים נופת צופים - אחרת הם לא היו נוכלים.

• אהבתי 4

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

העיניין הוא , שלרכב יש מחיר מאוד אטראקטיבי יחיסית S3 אחרות שעומדות למכירה, ויש לי עומק כיס לעמוד באיזה הוצאה או שניים לא מתוכננות. 
כמובן שעדיף שזה לא יהיה בור ללא תחתית. 

דברים כמו "אובדן להלכה \ אובדן חלקי\ אובדן מלא" וכל השיט הזה . איך מגלים ? 
אני צריך את עזרת ההמונים , להבין "whats the worse that could happen?" 
כי נניח , אני אקח את האוטו , אני אבדוק שאין פגיעת שלדה , אני איישר קו .
ומה ? 
מה כבר יקרה ? 
(אני פה בשביל לקבל עצות, כי אני לא מצליח להוריד את עצמי מזה , בידיעה לוגית ברורה שזה ברווז . )

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרכב בן יותר מ- 6 ולא היה אפילו שנתיים ברצף אצל בעלים אחד. לא יודע אם מישהו טיפל בו ואיך, זה רכב שכנראה ננהג חזק וצבר בלאי.

לדעתי אם אין לו היסטוריה ידועה- יפול עליך הרבה בלאי יקר וגם כשהרכב 100% תקין הוא יקר יחסית לאחזקה.

• אהבתי 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני כשעה, ninickname כתב:

לטענתו. 

ממה שאני מבין, האוטו שלו ואצלו, והוא החליף כי קנה משהו חדש שהגיע כבר ולכן מוכר את הישן. 

אבל הרכב עכשיו אצל סוחר. איזה סיפור אתה ״קונה״ כאן.

כמו שכבר אמרו - עזוב, זה ככל הנראה נבלה רצינית שאפילו סוחרים נתקעו איתה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 18.10.2024 בשעה 15:31, ninickname כתב:

העיניין הוא , שלרכב יש מחיר מאוד אטראקטיבי יחיסית S3 אחרות שעומדות למכירה, ויש לי עומק כיס לעמוד באיזה הוצאה או שניים לא מתוכננות. 
כמובן שעדיף שזה לא יהיה בור ללא תחתית. 

1. אף סוחר לא יציע למכירה רכב במחיר מתחת למחיר השוק, אלא אם יש לכך סיבה טובה.

2. אאודי, ובמיוחד הדגמים המיוחדים הם רכבים לא פשוטים ולא זולים לאחזקה.

3. עלויות ביטוח בדקת?

דברים כמו "אובדן להלכה \ אובדן חלקי\ אובדן מלא" וכל השיט הזה . איך מגלים ? 

מגלים את זה בדוח סליקה, אבל במקרה שהרכב לא היה מבוטח - זה לא יהיה כתוב בשום מקום.

"whats the worse that could happen?

כשתגלה שהרכב שווה הרבה פחות מהמחיר ה"אטרקטיבי" ששילמת עבורו, אחרי שתשקיע הרבה כסף בלנסות ליישר קו.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא רואה שום בעיה לרכוש את הרכב, נשמע סבבה לחלוטין, והעבר שלו לא חשוד בכלל.

יכול להיות שהסוחרים לא שמו אותו בחזית של המגרש, כל הסוחרים, ואז לא שמו לב לבונבוניירה. 

יכול להיות שלא הגיע הקונה הנכון, וכפתגם הידוע "לכל בור ספיגה יש משאית שאיבה".

תגיד מתי לחמם פופקורן במיקרוגל כשאתה קונה. 

• מצחיק 6

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• אחראי פורום
פורסם
לפני 28 דקות, ninickname כתב:

ויש לי עומק כיס לעמוד באיזה הוצאה או שניים לא מתוכננות. 

אז קח את העומק הזה והוצא אותו על רכב עם פחות סימני שאלה.

במקרה כזה של רכב לא נדיר, תמיד שווה להוציא יותר על רכב טוב מאשר פחות על רכב כזה, שסך ההוצאות עליו אמור לכסות את ההפרש כמה פעמים.

אתה גם צריך להיות ער לעובדה שהיסטוריה ביטוחית ובדיקות הם אחלה, עד שיד של קומבינטורים נכנסת לסיפור.

כמובן, הכל פה ניחושים.

עם הכסף שלי לא הייתי מהמר אפילו על שיחת הטלפון.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

פרספקטיבה קצת אחרת, לא יודע עד כמה הרבה היו להם כאן רכבים בסגנון, אבל מה שאני רואה לא בלתי סביר.

כן תדליק נורה אצלך, ותבדוק קודם כל עבר ביטוחי אחרי זה אם עשית נסיעה ובדקת לבד קח למכון בדיקה שאתה סומך עליו שיבדוק שלדה(זה בערך הערך היחיד שמכון בדיקה יכול לתת), רוצה אקסטרא קח למכנואי שאתה סומך עליו שיבדוק בנוסף לכך.

באופן כללי רכבים מהסוג הזה לא בלתי סביר שיהיו אצל סוחרים ויעברו הרבה ידיים של סוחרים, שוב תדליק נורה ותבדוק את העניין, אבל העניין לא בלתי סביר בכלל.

גם אם הייתה תאונה, אתה תגלה שפחות או יותר כל GTI\S\RS\כל דגם ספורט אחר כנראה חטף איזה מכה, זה לא סוף העולם מה שמעניין אותך זה שלדה, אין ירידת ערך אז הכל טוב(זאת אומרת אין נזק לשלדה), ואם יש ירידת ערך עדין לא הכל אבוד לא בטוח בכלל שיש נזק לשלדה, זה נותן לך מקום לשחק על מחיר, אבל אתה צריך לבדוק טוב טוב את השלדה לוודא שהיא תקינה.

יש המון ניואנסים בזה ואתה צריך להבין שלא כל ירידת ערך(אם יש) היא שווה, סתם דוגמא כנף הוחלפה אתה תקבל ירידת ערך, האם יש לזה באמת משמעות- לא(זה חשוב לדעת כדי לתמחר כמובן),

לעומת זאת אתה יכול לראות נזק של 30-40 אלף וללא ירידת ערך למשל במקרה של איזה מכה קטנה בפגוש- החלפה של פגוש ברכב בסגנון תהיה בטווח מחיר הזה, האם יש לזה באמת משמעות-לא.

מעניין אותך שלדה, לראות שהרכב יושב ומתנהג כראוי, אם הוחלפו חלקי פח או פגוש וכו' אין לזה משמעות מעבר לאפשרות לשחק על מחיר הקניה, מבחינתך לפחות ומבחינת איך הרכב יהיה והאם יוכל לתת את מה שהוא אמור לתת לך.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

כבר בתחילת ההודעה אתה תופס את המוכר בשקר, הוא מתנהג כאילו מדובר באדם פרטי שהרכב אצלו והוא מוכר כי קנה משהו חדש, אבל בדוח שפרסמת הרכב עכשיו למעשה אצל סוחר.

כך שלא מדובר באדם פרטי אלא סוחר שמתחזה.

עכשיו, אני לא יודע מה איתך אבל כשמשקרים לי פעם אחת אני די נזהר מלעשות עסקים עם אותו אדם.

נשמע שאתה נעול על האוטו הספציפי הזה ולכן כל מה שלא נגיד לך וכמה שלא נזהיר אותך לא יעזור כלום.

אתה מחפש את האחד פה שיחזק את הדעה שלך ומתעלם מכל השאר.

אז עזוב- תקנה את האוטו, אחלה מכונית שבעולם, היא עברה כלכך הרבה ידיים פשוט כי מדובר ברכב מאוד מוצלח עד שהבעלים החליט שבובנוניירה כזו חייבים לשתף עם כמה שיותר אנשים.

איזה כיף שיש אנשים בעולם שתמיד חושבים על כולפ ולא רק על עצמם, הייתי ממליץ עליו לקבל פרס ישראל שנה הבאה בטקס יום העצמאות.

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
פורסם
לפני שעתיים, Roycohen1979 כתב:

כבר בתחילת ההודעה אתה תופס את המוכר בשקר, הוא מתנהג כאילו מדובר באדם פרטי שהרכב אצלו והוא מוכר כי קנה משהו חדש, אבל בדוח שפרסמת הרכב עכשיו למעשה אצל סוחר.

כך שלא מדובר באדם פרטי אלא סוחר שמתחזה.

מסכים

לפני שעתיים, Roycohen1979 כתב:

אז עזוב- תקנה את האוטו, אחלה מכונית שבעולם, היא עברה כלכך הרבה ידיים פשוט כי מדובר ברכב מאוד מוצלח עד שהבעלים החליט שבובנוניירה כזו חייבים לשתף עם כמה שיותר אנשים.

איזה כיף שיש אנשים בעולם שתמיד חושבים על כולפ ולא רק על עצמם, הייתי ממליץ עליו לקבל פרס ישראל שנה הבאה בטקס יום העצמאות.

משפט שנכון מאוד אם היה מדובר בקורולה, במקרה הזה זה יותר מורכב, למרות שהS היא לא רכב שיותר מידי קיצוני ומכוון לקהל יעד יחסית רחב, עדין צריך להבין שמדובר ברכב נישתי מאוד.

אני יכול לתת דוגמא יותר קיצונית מהS אבל אפשר להשליך ממנה על הS במידה פחותה, למשל בהונדה יש את הTYPE R, אתה תגלה שיש דגמים שעברו גם 5-8 ידיים ב5-6 שנים, ודגמים ישנים יותר אתה תראה 10-15 ידיים, וזה לא יהיה מוזר, למה? זה רכב מאוד קיצוני באופי שלו, ואם תסתכל בהיסטורית בעלויות אתה סביר להניח תמצא שהיה מעל בעלים אחד שהחזיק את הרכב בין חודש לחצי שנה, וברוב המוחלט של המקרים פחות משנה, האם זה אומר שהרכב הוא נבלה? לא, זה אומר שאנשים קונים משהו שהם לא מבינים וברגע שהם מבינים למה נכנסו הם מנסים לצאת, ויכול לקחת הרבה שנים לרכב להגיע לבעלים הנכונים שבאמת היא תתאים לו והוא יקנה אותה מהסיבות הנכונות.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• אחראי פורום
פורסם

אתה מתעלם מהעובדה שריבוי ידיים אומר הזנחת טיפולים או התקמצנות על חלקים איכותיים, ריבוי ידיים בטח אצל סוחרים אומר שיש סיכוי להעלמת מידע ועוד הפתעות.

האם זה מוחלט? לא.

האם זה סיכון גבוה? כן.

האם זה אומר ששיקום שלה יהיה סיפור יקר? כן בענק.

לי בעצמי היה רכב יד 12 אצלי ועוד רכב שטח.

אבל הוא היה כלי פשוט והיה קל לאמת שהוא ישר ולא פגוע.

רכב מודרני ומורכב כמו S3 היה נפסל אצלי על בסיס הנתונים היבשים האלה בלבד.

• אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...