Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 49 דקות, taranta כתב:

אני מת על אלו שקוראים חצי משפט ומנסים להגחיך בלי לטרוח לקרוא את כל הטענה.

כאמור, מדובר על הריסה ובניה - שיכריחו את היזם למצוא פתרון בתוך שטח הבניין כפי שכולם כאן הגדירו על בניינים חדשים.

אכן קראתי את כל הטענה, היטב. 

לפני 19 שעות, taranta כתב:

הפוך גוטה. לקחו מקומות חניה ציבוריים כדי שיזם יעשה כסף וישדרגו לדיירים את הדירה. לדירות ישנות מותר להשרף, רק לחדשות לא?

ונניח שהרחבה הזו פתאום קריטית - יתכבד היזם ויוסיף חניות ציבוריות בחניון הבניין. לפני שאתה קופץ - אני יודע בוודאות על מקרים שהוקצתה חננית נכה ציבורית בתוך שטח של בניין שעבר תמ"א.

זה הציטוט המלא של ההודעה שלך. 

אם אתה רוצה שיכריחו את היזמים למצוא פתרון בתוך שטח הבניין, תצטרך לגשת לכמה משרדי ממשלה אחרים מאלו שציינתי קודם (או לפחות בסדר שונה), כדי לייצר את החוקים החדשים שיבוצעו לסבירות רצונך.

לגבי החלק השני של ההודעה שלך, שלא התייחסתי אליו בהודעה הקודמת שלי- לגבי "לדירות ישנות מותר להשרף, רק לחדשות לא?".

שוב- אתה יותר ממוזמן, אם אתה כל כך מבין בתחום, למצוא את הפתרון התקציבי והביצועי ליצירת רחבות הצלה לבניינים הקיימים שלא עוברים תמ"א או משהו אחר, תוך אי-גניבת מקומות חנייה קיימים, אם אתה כבר ממילא מקפצץ בין משרדי הממשלה השונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מביא החלטה שנעשתה, מראה שהיא מחוררת בחורים לוגיים מכל כיוון ובעצם נבחרה כפתרון הקל ביותר תוך כדי זריקת אחריות ופגיעה בתושבים.

התגובה שלך - ההחלטה הזו קדושה, תנסה לעקם את כל שאר העולם כדי להתיישר איתה.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אבל זה לא נכפה עליהם מהקבלן או העיריה, זה החוק בארץ.

ישום החוק נכפה ע"י העירייה, שיכלה לאלץ את הקבלן להיות יצירתי יותר בעיצוב הבניין החדש, שלמיטב הבנתי נבנה מאפס ולא רק הוסיפו לו כמה קומות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כמו שכתבתי, כל העיריות שאני מכיר מעדיפות שזה לא יהיה פרוס על כל הרחוב מול הבניין. יש לכל עיריה חוברות של הנחיות מרחביות שקבלנים צריכים לעבוד עפ"י זה.

יש מקרים שלא תמיד זה מתאפשר, ויש עוד הרבה שיקולים כשבונים בניין חוץ ממיקום רחבת הצלה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 36 דקות, taranta כתב:

התגובה שלך - ההחלטה הזו קדושה, תנסה לעקם את כל שאר העולם כדי להתיישר איתה.

לא ממש. 

התגובה שלי- אתה יכול להילחם בהחלטה הזו בצורה כלשהי? אתה יודע איך? מצויין, תעשה. קח בחשבון במה זה כרוך.

+תוספת הומור.

פלוס, כן, אני בעד רחבת הצלה שכזו. יש לה עוד שימושים בשגרה מעבר לשעת חירום לדעתי. עדיף שתהיה אחת כזו, מאשר שלא תהיה, גם אם היא גוזלת כ-4 מקומות חנייה ציבוריים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 14 דקות, Derish כתב:

ישום החוק נכפה ע"י העירייה, שיכלה לאלץ את הקבלן להיות יצירתי יותר בעיצוב הבניין החדש, שלמיטב הבנתי נבנה מאפס ולא רק הוסיפו לו כמה קומות.

בתמ״א 38/1 (חיזוק בניין קיים והוספת דירות) אין שום שפיל, גבולות הבניין קבועים מלפני 50 שנה. גם בתמ״א 38/2 (הריסת בניין והקמת חדש) יש הרבה אילוצים, כי מדובר בשכונה קיימת עם מגבלות של תשתיות (למשל רוחב הכביש) ובנייה קיימת שכנה, בדרך כלל צמודה.  הדבר קשה שבעתיים בשכונות ותיקות שאם בכלל תוכננו זה היה בסטנדרטים של לפני 70-80 שנה (ויותר), ובלי מחשבה על צפיפות האוכלוסיה שאליה הגענו. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, taranta כתב:

אשמח להפניה ללשון החוק

הכל מופיע בתקנות התכנון והבניה- סידורים לכיבוי אש בבנייני מגורים.

חפש את תיקון מס' 3. הוא ל לאדעתי האחרון.

*מודה ומתוודה מראש- הידע שלי בעניין זה הוא כללי, רק מתוך הנסיון שלי, יש לי  מהנדסי בטיחות שהם האוטוריטה מבחינתי, והם גם מאשרים תכניות בפועל מול כב"א.*

הידע הצנוע שלי:

בבניינים גבוהים (לא רבי-קומות), רחבת כיבוי נדרשת רק כשאין חדר מדרגות מוגן, או כזה שמוגן ע"י מערכת מתזים בלחץ גבוה, ומרחק ההליכה מפתח הדירה הרחוקה ביותר אינו עולה על 25 מ' (שני התנאים צריכים להתקיים יחד). 

כלומר- יש צדק בדבריך, כשאתה כותב שהיזם מגדיל פה רווחים על חשבון הציבור.

הוא יכול לבנות חדר מדרגות מוגן, הוא יכול (בבניינים עד 5 קומות) לעשות ספרינקלרים, אבל אם נותנים לו לצייר ריבוע על המדרכה במקום זה, למה שהוא ישקיע?

אתה אגב מבלבל בין הגישה לרכב כיבוי (שזו הצרה בכל הקישורים שהבאת) לבין רחבת הכיבוי עצמה, שכמו שנכתב כאן, נועדה לחילוץ של לכודים (צריכה להיות במרחק של עד 6 מ' מחלון החילוץ. זו דרישה שאני זוכר, כי היא חוזרת בכל הפרויקטים...)

דרך הגישה, שמובילה לרחבת הכיבוי, אכן צריכה להיות ברוחב מסויים, אבל הרחבה עצמה זה כבר סיפור אחר, והמיקום שלה כפוף למס' גורמים שצריכים להתלכד.

אחד החוליים שבאים עם העמסת הזכויות המטורפת שמתאפשרת בתמ"א 38/2, הן הפשרות שמקבלים בתחום התשתיות המשותפות. יש לי בטן מלאה על העניין הזה, ומוטב שלא אתחיל...

עריכה אחרונה על ידי natco
  • מעניין 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
בתאריך 28.8.2024 בשעה 08:34, taranta כתב:

בארה"ב יש שלטים וכדו

אין שום שלטים בבוסטון. לפעמים שפת המדרכה צבועה אדום, לפעמים אפילו זה לא. מי שלא יודע לומד בדרך הקשה.

פורסם

האירוע הזה היה 'אבן דרך' בכל הקשור לפינוי מבניינים גבוהים.

הרבה ארגונים בישראל ניסו להפיק ממנו לקחים, לרבות כב"א. 

בהרבה מקרים מנופים לא יכולים להגיע לקומות גבוהות בגלל הפרעות שונות ומשונות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא יותר קל לצייד את הכבאיות במגן חזירים מאסיבי. ובמקרה הנדיר של שריפה פשוט יזיזו את המכוניות בכח?

(אפשר להגדיר מראש כרחבת הצלה שהמשמעות במקרה חירום שרכב חןנה יכול להינזק אני מהמר שאנשים יקחו את ההימור לחנות שם את רכבם)

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, yd b-4 כתב:

(אפשר להגדיר מראש כרחבת הצלה שהמשמעות במקרה חירום שרכב חןנה יכול להינזק אני מהמר שאנשים יקחו את ההימור לחנות שם את רכבם)

גם בלי להגדיר את זה במיוחד, במקרה חרום רכב חונה שמפריע לשירותי כיבוי עלול להנזק.  זאת סמכות שלהם עם גיבוי חוקי (ראה סעיף 21 לחוק הרשות הארצית לכיבוי והצלה)

לגבי רחבת הצלה - מטרתה לשמש בזמן חירום כרחבת היערכות של כב"א. לא בהכרח לצורך גישה של סולם אלא בכלל לצורך הגעה קרוב ככל הניתן לאזור הארוע, כך שיש להם גישה יותר מהירה.

ראיתי סרטון מארה"ב (מאמין שניתן למצוא אותו ביוטיוב). שריפה במועדון. מאחר והגישה היתה מוגבלת ע"י רכבים שחנו במקום (לא היה איסור חניה), אז שרותי כב"א נזקקו ליותר זמן בכדי להגיע למקום האירוע ולהתחיל טיפול. דבר שעלה בחיי אדם.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

לא יותר קל לצייד את הכבאיות במגן חזירים מאסיבי. ובמקרה הנדיר של שריפה פשוט יזיזו את המכוניות בכח?

ולאן יזיזו אותן? גם פינוי אלים גוזל זמן והמכוניות הדרוסות תופסות מקום ומפריעות לרכבי ההצלה. חוץ מזה, תזקק לרכבי הצלה עם כוח של קטר רכבת כדי שיעשה את העבודה.

אגב (ותקנו אותי אם טעיתי) - לא כב״א כי אם כב״ה - כיבוי והצלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...