Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בגדול ככל שתמלא את החיים שלך בדברים אחרים זה ישפר את האיזון כי פשוט לא יהיה לך זמן לענות לטלפון מחוץ לשעות העבודה.

השאלה היא מה מצפים ממך. אם תרבות העבודה כמורה בתיכון היא להיות זמין בשעות מאוחרות וזה קריטי למי שמעליך, כנראה שאין מה לעשות וזה המצב במקצוע שלך. 

כל החוכמה זה לא להפוך דברים כאלה לנורמה אם זה לא היה קודם כדי להצטייר כמשקיען. אבל אם זה מה שיש, זאת העבודה...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

אם תרבות העבודה כמורה בתיכון היא להיות זמין בשעות מאוחרות וזה קריטי למי שמעליך, כנראה שאין מה לעשות וזה המצב במקצוע שלך. 

זה נטו עניין של נוחות. להורים יותר נוח להתקשר בערב אז המורה המקצועי מתקשר אחרי השיחה למחנך וכו'. עניין של הצבת גבולות נטו.

אני זמין לעובדים שלי 24/7 אבל בכל 30 שנות העבודה שלי אפשר לספור על יד אחת את מספר הפעמים שהתקשרתי לעובד בחופשה או אחרי שעות העבודה בענייני עבודה ועוד ישארו לך אצבעות לחטט באף.

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
  • מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם ההורים יתלוננו להנהלה שהמורה לא זמין כי הם התרגלו להתקשר ב8 בערב זו בעיה.

בגלל זה השאלה היא אם זה משהו נורמלי שמצופה מכל המורים או שהוא מיוחד ועונה גם בשעות שהשאר לא כי לא נעים לו.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, שביט כתב:

שכיר דרג זוטר, 43, לוגיסטיקה, משלוחים ומחסן. רוב העבודה שלי היא פיזית ואני לא לוקח את המחשב הביתה. יש קבוצת וואצאפ של הצוות ולפעמים מדברים שם גם ב9 בערב במוצאי שבת. לא מרגיש שזה מעיק או מכביד עליי. יכול להיות שזה בגלל שהתרגלנו שזה מקובל... אבל זה לא כזה נורא בעיניי. 

?!

שם בדיוק התחלתי את הקריירה המפוארת שלי לפני אי-אילו שנים. 

דווקא כשכיר בדרג זוטר, לא הייתי מרשה לעבודה לפלוש אלי לחיים הפרטיים שלי כלל.

כמנהל רכש בימינו אנו, הסיפור שונה מעט (שכירים, מנסיוני-לרוב, לא תמיד קולטים שמנהל זה הרבה יותר חובות מאשר פריווילגיות), ואם יהיו מקרים דחופים אני ממש לא הולך להיעלם עד למחרת בבוקר\תחילת השבוע אם זה סופש. 

מנחש שאתה או במרלו"ג גדול, או בתעשייה ביטחונית או ברשת גדולה כלשהי לפי התיאור שנתת. לא חייב לענות. 

המקומות שבהם עבדתי כמחסנאי פשוט, ממש לא היו מאופיינות בדחיפות משום סוג שהיא. ובהחלט לא בסופי שבוע.

פות"ש, לגבי תחביבים- 

למה לא?! אדרבה. אם יש לך את הזמן והיכולת להשקיע, לך על זה. רצוי ביותר. 

איזה? צ'טער. תצטרך לשבור את הראש שלך לבד לגבי זה...

חדר כושר יכול להיות נחמד. אני מעדיף אמנויות לחימה (קראטקה פעיל, יחסית עד כמה שאני יכול עם הלימודים שעוד לא נגמרו בלאט). בהתחלה, גם רכבתי על אופניים (וכשעברתי דירה החלפתי את הרכיבה בחדר כושר).

אני גם אוהב לתכנן ולבנות דברים. 

עד שלא תנסה דברים שונים ומשונים, לא תמצא משהו שאתה באמת מתחבר אליו- לדעתי. אלא אם כן אתה יודע מראש מה מושך אותך, ופשוט תנסה להתחיל. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

אם ההורים יתלוננו להנהלה שהמורה לא זמין כי הם התרגלו להתקשר ב8 בערב זו בעיה.

זו לא בעיה של המורה אלא של ההנהלה ושתעמיד את ההורים במקום.

לכל עובד יש את שעות העבודה שלו והזכות לחיים פרטיים. כמעסיק אני קונה את הזמן שלו אבל לא אותו.

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זאת בעיה של המורה אם ההנהלה רואה בזה משהו נורמטיבי. בסוף הוא זה שצריך את העבודה.

פורסם

ההורים יכולים לחפש. 

ברצינות. 

יכולים לחפש את המורה ולשאול אותו. היי הייתי שמח לדבר על ככה וככה. מתי אפשר להתקשר אליך? 

ואז הכדור במגרש של המורה. 

אם ירצה יענה מיד. אם לא, יענה למחרת. 

מאוד פשוט. 

בעניין של מורים זה בעייתי להתקשר רק בשעות העבודה, כי בשעות העבודה של מורה מלמד, או בהפסקה נח, אז זה זמן שפחות נעים להפריע. לכן שכל מורה יבחר מתי הוא רוצה לדבר עם הורים בין אם בשעות ריקות/חלונות ובין אם אחרי שעות העבודה בבית. נראה לי הכי נוח לשני הצדדים. 

לגבי טיפים כלליים, אני לא חושב שיש משהו מעבר להצבת גבולות. גם אין צורך במשהו מעבר. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 13 דקות, ניקו פ. כתב:

בעניין של מורים זה בעייתי להתקשר רק בשעות העבודה, כי בשעות העבודה של מורה מלמד, או בהפסקה נח, אז זה זמן שפחות נעים להפריע. לכן שכל מורה יבחר מתי הוא רוצה לדבר עם הורים בין אם בשעות ריקות/חלונות ובין אם אחרי שעות העבודה בבית. נראה לי הכי נוח לשני הצדדים

אפשר להגדיר שעות מענה למשל בין 6 ל 7 בערב. הרבה מורים אצלנו עשו את זה ורוב ההורים כיבדו את זה (ומי שלא פשוט קיבל תשובה שזה לא מקרה חירום ושיתקשר מחר בשעות המענה).

מי קבע שהנוחות של 40 הורים (ואם הוא מורה מקצועי זה יכול להיות גם 120) יותר חשובה מהנוחות של המורה?

פורסם
לפני 18 דקות, ניקו פ. כתב:

יכולים לחפש את המורה ולשאול אותו. היי הייתי שמח לדבר על ככה וככה. מתי אפשר להתקשר אליך? 

לגמרי. בהחלט יכולים. 

אז נשאלת השאלה הפשוטה- מה עוצר אותם?... מלעשות בדיוק את זה.

זה משהו שנראה לי שעבר מן העולם, בעידן של היום שבו הכל זמין 24\7 ומידית. 

אני מבוגר יחסית להרבה מאד מההורים של ימינו, אני לא גדלתי עם סלולרי בטוסיק. הם כן. 

גוגל יצא לאור כשהייתי בן 18; טכנולוגית המיסרון המיידי, כשהייתי סביב גיל 20. 

וכל המהפיכה הטכנולוגית של שנות ה-2000, כשההורים של היום היו עוד ילדים\נערים, שגדלו עם הטכנולוגיה הזו, גרמה להרבה מאד שינויים בתפיסה.

אני מקפיד לשאול אם זה זמן טוב כשאני מתקשר למישהו שאני לא מכיר היטב. זו מיומנות חברתית שעברה מן העולם בדורות הצעירים יותר. 

ויש עוד הרבה הבדלים בתפיסה. מהפיכה טכנולוגית זה לא בהכרח דבר טוב לכל הכיוונים- דברים הולכים לאיבוד בדרך. גם דברים שהם נחשבים לבסיסיים. 

מצד שני, מי יודע. אולי חלק מהמיומנויות הללו יחסרו לנו בהמשך הדרך בדיוק כמו שחסרה לנו המיומנות של מזלג מקורר לסלט, מזלג מחומם לבשר ו-5 סוגי כפיות בארוחת הערב לאור עששיות, או המיומנות ליצוק חרבות מברונזה, או אפילו משהו יותר בסיסי כמו ציד ממותות צמריות.

העתיד לדעתי נראה עוד יותר גרוע- עם עלייתו של ה-AI, הצורך הבסיסי של קשר אנושי בין 2 אנשים גם הוא יעבור שינויים וידעך לאיטו. הצ'אטבוטים יוכלו יותר מדי בקלות להחליף אינטראקציות אנושיות, במיוחד עבור אנשים מופנמים או אלו עם חרדות חברתיות, וזה ידרדר את המצב עוד. 

(אני מבקש. אל תקראו לי חוזה; אני לא יודע מאיפה למצוא סומבררו במידה שלי)

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ניקו, נהג לילה, בוודאי שמתם לב לזה שאנחנו פה כותבים בצורה אסינכרונית והכול בסדר. במיילים ובוואצאפ בוואצאפ אנחנו מתקשרים אסינכרונית.

לא חייבים להתקשר, אפשר לשלוח הודעה/מייל נורמלית ולקבל תשובה למחרת כשלמורה יש זמן לעבור על מיילים, בדיוק כמו שאני עושה בבוקר.

וזה גם מונע צעקות בטלפון.

אבל צריך להיות בשביל זה מתורבת ורגוע.

• רעיון טוב! 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לא יודע אם הפתרון הזה, מתאים למורים, אבל הרבה אנשים יכולים להיעזר בווטסאפ ביזנס.

זה לא עולה כסף ולא דורש חשבון חדש.

זה מאפשר לקבוע שעות פעילות שמעבר להן מי שפונה יקבל הודעה אוטומטית, על זה שתחזור אליו מחר או משהו אחר, ושבמקרה ממש דחוף אפשר להתקשר (הטכנולוגיה קיימת).

אפשר להגדיר התנהגות שונה לאנשי קשר כמו משפחה, חברי צוות.

עוד פרטים:

https://internet-israel.com/רשת-האינטרנט/מידע-כללי-על-אינטרנט/ווטסאפ-ביזנס-לא-רק-לבעלי-עסקים/

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 36 דקות, ברווז כתב:

אני לא יודע מאיפה למצוא סומבררו במידה שלי

בדקת באמאזון? 😀

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

לא יודע אם הפתרון הזה, מתאים למורים, אבל הרבה אנשים יכולים להיעזר בווטסאפ ביזנס.

תודה על הרעיון. מכיר מורה שיש לה את זה.  אבדוק את זה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

ניקו, נהג לילה, בוודאי שמתם לב לזה שאנחנו פה כותבים בצורה אסינכרונית והכול בסדר. במיילים ובוואצאפ בוואצאפ אנחנו מתקשרים אסינכרונית.

לא חייבים להתקשר, אפשר לשלוח הודעה/מייל נורמלית ולקבל תשובה למחרת כשלמורה יש זמן לעבור על מיילים, בדיוק כמו שאני עושה בבוקר.

וזה גם מונע צעקות בטלפון.

אבל צריך להיות בשביל זה מתורבת ורגוע.

את כל ההתקשרויות במשך כל השנים עם המוים של הבנות תמיד ניהלתי בהודעת ווצאפ או עם השאלה או עם מתי נוח לנהל שיחה. רק במקרים ממש ממש שלא סובלים דיחוי התקשרתי וגם אז פתחתי בהתנצלות.

לפני 8 דקות, פינדר כתב:

זה מאפשר לקבוע שעות פעילות שמעבר להן מי שפונה יקבל הודעה אוטומטית, על זה שתחזור אליו מחר או משהו אחר, ושבמקרה ממש דחוף אפשר להתקשר (הטכנולוגיה קיימת).

הבעיה שכל אימא חושבת שזה שהבת שלה קיבלה 60 במקום 61 זה מקרה חירום שחייבים להתקשר ב 10 בלילה בגללו.

גילוי נאות: נשוי למורה.

• אהבתי 3

פורסם

כשאישתי ניהלה בית ספר התקשתה לשלוט בשיחות המכנסות, אבל מעשית, באיזה שעה סבירה הטלפון עבר למצב שינה שקט.

אני לא מתיר הפצת מספר הטלפון האישי שלי. לא מטפל במצבי חירום (ממילא אני לא יכול לעזור מרחוק) והתיקים הרפואיים לא נמצאים לפני, אם מישהו צריך אותי מחר ב-7:45 אני במרפאה מול המחשב ואשמח לקבל את הפניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

אני לא מתיר הפצת מספר הטלפון האישי שלי. לא מטפל במצבי חירום (ממילא אני לא יכול לעזור מרחוק) והתיקים הרפואיים לא נמצאים לפני, אם מישהו צריך אותי מחר ב-7:45 אני במרפאה מול המחשב ואשמח לקבל את הפניה.

היום כשניתן לפנות לרופא דרך האפליקציה בכלל אין שום סיבה לתת מספר טלפון.

הכירורג שניתח אותי את ניתוח הבקע נתן לי את הטלפון שלו עוד כשנקבע הניתוח (דרך קופ"ח). לא התקשרתי בכלל וכשהיו לי שאלות שלחתי ווצאפ. הדבר האחרון שהוא צריך זה שכל נשחט יתחיל לבלבל לו את המוח.

• תוכן חדש...