Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחוזים בודדים אם בכלל...

המערכת ההברידית נועדה על מנת להוריד את זיהום האוויר לפי תקנות הטרלול האירופי - החסכון בדלק (אם קיים בכלל) זניח לגמרי. 

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

כל המכוניות מונעות בנזין/דיזל הולכות להיות "היברידיות" בקונסטלציה מסוימת...

מלבד השיט הסביבתי, מדובר פשוט בהחלטה של היצרנים להחליף את האלטרנטור והסטרטר במנוע חשמלי שמחובר ישירות לציר ההנעה, והוא גם משמש כבלם רגנטיבי.

החסכון בדלק, כאמור, די נמוך אבל קיים.

בעיקר עוזר למערכת סטארט/סטופ יעילה יותר ולבלימה קצת יותר סביבתית.

עריכה אחרונה על ידי דג
פורסם
לפני 57 דקות, zvit כתב:

הטרלול האירופי

איחוד הטרלול האירופי. ברשותך, אגנוב לך את הביטוי בלי תמלוגים...

לא נספר לאף אחד שבנורבגיה חזרו להסיק את הבתים בעצים בגלל עליית מחירי החשמל, ושבגרמניה חוזרים לייצר חשמל עם פחם, אבל היה מאוד מאוד מאוד חשוב לסבך לכולם את החיים עם מיקרו היברידי חרטא.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

איחוד הטרלול האירופי. ברשותך, אגנוב לך את הביטוי בלי תמלוגים...

לא נספר לאף אחד שבנורבגיה חזרו להסיק את הבתים בעצים בגלל עליית מחירי החשמל, ושבגרמניה חוזרים לייצר חשמל עם פחם, אבל היה מאוד מאוד מאוד חשוב לסבך לכולם את החיים עם מיקרו היברידי חרטא.

למה דיון על צריכת דלק בסקודה זולג ישירות לפוליטיקה?

ואם כבר אז הטיעונים האלה שנועדו להגחכה לא תופסים...

גרמניה מעולם לא הפסיקה עם פחם, אך אכן צמצמה משמעותית את השימוש בו. רוב החימום הביתי והציבורי בנורווגיה מגיע מתחנות district heating. תנורי עץ זה בעיקר בשביל האווירה.

פורסם (נערך)

אתה לא מעודכן.

הירוקים-מטורללים בגרמניה הביאו לסגירת תחנות הכוח הגרעיניות.

בד בבד תכננו שהמחליף ה"נקי" שלהן יהיה צינור הגז הרוסי. מה זה תכננו, הניחו את כל הביצים בסל אחד.

מגיעה שנת 2021 - אין צינור גז רוסי ואין תחנות גרעיניות - שורפים פחם יותר מאי פעם!

בנורבגיה יצא לי לטייל ככה במקרה בדיוק לפני שנה ויצא לי גם לדבר עם המקומיים וגם לראות את ערימות העצים שהם **חזרו לאגור** בגלל קפיצת מחירי החשמל.

אה, ואפילו יצא לי להריח.

הריח שמאפיין את נורבגיה הוא ריח **דיזל**, לכל משפחה שתי מכוניות, בתור התחלה. דיזל. החשמליות מתקשות שם בחורף, מסתבר...

בארצות שבהן האחיזה של הירוקים קצת פחות חזקה דחו את סגירת התחנות למועד מאוחר יותר, ע"ע שוויץ שפשוט החליטה לא **להקים** חדשות, ולתת זמן לטכנולוגיות אחרות להבשיל לכאורה. אבל זאת רק דחיית הקץ, בהצלחה עם אנרגיה סולארית בשוויץ ובהצלחה עם סכרים נוספים ש... גם הם פוגעים בסביבה. כשאתה going full retard בכיוון הירוק קורה בדיוק ההפך מהרצוי.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ברכבים עם גיר רובוטי שהזינוק והזחילה הם על המנוע החשמלי זה בהחלט מאריך מאוד את חיי הגיר

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני שעה, hans כתב:

אתה לא מעודכן.

מאד מעודכן.

ג''נ: מאד אוהב את כדור הארץ, מתנגד בתוקף לכל ההזייה שהירוקים מנסים לעולל. לדעתי כל מה שהם מנסים להעביר רק פוגע בסביבה במישרין ובעקיפין, עם זאת...

לפני שעה, hans כתב:

שורפים פחם יותר מאי פעם

הנתונים מראים אחרת... שוב, אני לא סותר את זה שמהפכת הקסמים של שבשבת רוח שתפתור את כל תחלואות העולם זה חרטה, אבל גם אי אפשר סתם לזרוק טענות ללא ביסוס.

לפני שעה, hans כתב:

בנורבגיה יצא לי לטייל ככה במקרה

לדעתי נורווגיה מהמקומות היפים בעולם ושמח שטיילת שם, מקווה שנהנית. ככה במקרה יצא לי לגור שם פרק זמן לא מבוטל (ולהיוולד במדינה שכנה), ככה שההכרות שלי ממקור ראשון. שוב, סתם זריקת טיעונים זה יפה אבל מה שאתה אומר זה אנקדוטלי וחסר קונטקסט.

החשמליות צברו תאוצה במיוחד בנורווגיה בראש ובראשונה בעקבות תנאי מימון נוחים.

הדיזל פרח ופורח גם הוא בעקבות הקלות במיסי הדלק (איך זה קשור לירוקים? זה הכעס רציני שלהם). הדיזל למשל היום זול יותר מבנזין, ומכיוון שמנועי דיזל יעילים יותר הדיזל מנצח בענק במדד הקילומטר לקרונה.

בנוגע לעצים שראית... עדיין רוב החימום זה ציבורי או חשמלי בצורה פרטית. זה לא סותר שלאנשים יש גם תנורי קמין וגם חימום מרכזי/חשמלי. העץ ברוב המקרים נשאר לאווירה. אל תשכח גם שלחלק לא מבוטל מהאוכלוסיה יש "בית קיץ" בו בדר''כ התשתיות נחותות יותר ושם באמת החימום לרוב עץ בלבד אבל לא חיים בו מרבית הזמן. "מאגרי עץ" זה נשמע מפוצץ אבל סך הכל זה סטנדרטי. שטחים עצומים מסקנדינביה זה יער אחד גדול. אני לא זוכר שקנינו עץ, תמיד נפל עץ בשטח שלנו פעם בכמה שנים בצורה טבעית (רוח חזקה, גיל). עץ אחד טוב מוליד "מאגר" רציני. מקסימום עושה טלפון לסוחר עץ והוא משליך לך בשטח נגרר עמוס בעלות זניחה. המלחמה ברוסיה לא גרמה למשבר אנרגיה רציני באירופה על אף ההפחדות, ואכן המון מדינות היום חוזרות לגרעין. אם תתעמק בפוליטיקה הפנימית תראה תמיכה ציבורית רחבה יותר בחיזוק החוסן הכלכלי/אנרגטי על פני הסביבה, אבל משום מה המדיה הפופולרית מתמקדמת בירוקים הרועשים. בזאת אסיים את הבריחה מנושא השרשור.

עריכה:

אפרופו דיזל וירוקים... ניתן לראות את הרכב הדלק על המשאבה במרבית התחנות. ההרכב משתנה ממקום למקום אבל ברובן הדיזל לא 100% פוסיל, בממוצע כ80% ממקור פוסילי,  אך אפשר למצוא גם באחוזי נמוכים יותר עד לכדי 99% ממקור אחר (שמן צמחי, שומן בע''ח וכו').

עריכה אחרונה על ידי דג
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...