Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

לאחרונה מישהו נכנס בי, הרכב הלך טוטאלוס, ועברו הימים וסוף-סוף קיבלתי את הכסף מחברת הביטוח (אחרי שהפעלתי את המקיף) לחשבון הבנק.

באחד מהסעיפים של התשלום, הם הורידו 1360 ש"ח עם הסעיף "בגין הנחת העדר תביעות ככל ויוצג עבר ביטוחי לשנת 2021-2024 יבחן ההפרש".

זהו הרכב הראשון שאני רשום עליו. יש לי נסיון רב בכביש ונהגתי על לא מספר רכבים אך מעולם לא הייתי מבוטח שמית על אחד מהם. כשנרשמתי לביטוח (ליברה), קיבלתי מחיר סביר כי הצהרתי שנהגתי על הרכב של אחי (למרות שלא הייתי רשום עליו שמית).

בכל מקרה, השאלה שלי היא האם יש משהו לעשות, האם זה סטנדרטי. חיכיתי מלא זמן עד שהם הואילו להעביר לי את הכסף, ומבאס לראות סכום נכבד מקוצץ ממנו. תודה!

פורסם

כמה זמן היה הרכב ברשותך?

בדוק בפוליסה האם קיבלת הנחת העדר תביעות מותנית בהצגת אישור העדר תביעות לשנים קודמות. אם אין לך אישור כזה (או משהו שווה ערך, כמו הצהרה על שימוש ברכב אחר וללא תביעות) חברת הביטוח מקזזת כעת סכום שהיתה אמורה לגבות בעת רכישת הפוליסה, ולא גבתה.

השאלה שנשאלת היא מדוע תבעת את המקיף שלך ולא את הפוגע והביטוח שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרכב היה ברשותי 10 ימים (באמת רק 10 ימים).

תבעתי את המקיף כי לא היה לי כוח להתעסק בכל התביעות וכו'. לא שילמתי כסף (אבל זה כן אמור להירשם בעבר הביטוחי. בינתיים לא מתכנן לרכוש רכב חדש). לא הייתה לי שום אשמה בתאונה (גם הנהג השני הודה), ואף אחד לא דרש ממני שקל. 

בדקתי עכשיו ואכן קיבלתי הנחה (עם אותו הסכום). מה ניתן לעשות כעת? אני יכול לכתוב הצהרה (עם אישור של המבוטח ברכב בו נהגתי) שנהגתי ברכב ללא תביעות?

תודה רבה על העזרה

פורסם

דבר עם סוכנות הביטוח. לכל חברה התנאים שלה. זו יכולה להיות, למשל, הצהרה של ההורים על נהיגה ברכב שלהם (בד״כ עד גיל 32) או אישור על שימוש ברכב ליסינג.

חבל שלא התיעצתֶכאן לפני שתבעת את הביטוח, אבל את הנעשה אין להשיב (או, לפחות, מסובך).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, Merofaza כתב:

מלא זמן עד שהם הואילו להעביר לי את הכסף, ומבאס לראות סכום נכבד מקוצץ ממנו. תודה!

לפני שעה, Merofaza כתב:

תבעתי את המקיף כי לא היה לי כוח להתעסק בכל התביעות וכו'

ענית לעצמך

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אם אין לך עבר ביטוחי על שמך, בדרך כלל אינך זכאי להנחת העדר תביעות. לא ברור אם כך, איך קבלת אותה מלכתחילה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אין לך כוח להתעסק בזה?

מה יש להגיד כשאין מה לומר?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לא הייתי תובע את המקיף אם הייתי יודע שיורידו לי את הסכום הזה מן הסתם. אולי באמת חבל שלא התייעצתי כאן לפני.

קיבלתי את ההנחה כי הצהרתי (ואח שלי הצהיר) שנהגתי ברכב שלו כך וכך פעמים, מבלי תביעות וכו'. 

ולפני שתבעתי את הביטוח היו כל מיני סאגות עם השמאי שרצה למכור את הרכב, לתבוע את החברה השניה וכו', עד שנמאס לי. מה אני אעשה, לא אני בחרתי שמישהו יכנס בי, שהכל יקח זמן, אנרגיה ובירוקרטיה עד שיכריזו שהרכב טוטאלוס. 

פורסם

לא רצית את הסאגה - עכשיו שילמת השתתפות עצמית, איבדת את הנחת העדר התביעות לעוד 3 שנים, ואם תהיה לך תביעה נוספת במהלך 2-3 השנים הקרובות אתה עלול להיות מסורב ביטוח בעתיד. הדרך הנכונה היתה להוריד את הרכב מהכביש באמצעות השמאי ולהמתין לתשלום מהביטוח של הפוגע. אולי היה אורך עוד כמה שבועות, אבל היית חוסך כמה אלפי שקלים.

אגב, משהו לא ברור לי: אם החברה קיבלה את ההצהרה לגבי נהיגה ברכב של אחיך לא היתה אמורה לגבות (או לנכות) את הנחת העדר התביעות. אז עליך לברר האם אכן לא התחשבה בהצהרה, או שמא מדובר בטעות.

פורסם

לא שילמתי השתתפות עצמית. לפי מה שאמרו בחברה זו תביעה שאפשר לבטלה ויכולה גם לא להשפיע על העתיד. בכל מקרה אני לא בטוח שארכוש רכב בזמן הזה.

אבדוק לגבי ההצהרה, שלחתי להם מייל. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...