Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא בדקתי לעומק, אבל יש לי רושם חזק שככל שדגמי מכוניות חדשים יותר, חלונות הנוסעים האחוריים והחלון האחורי הולכים וקטנים.

אני לא אוהב זה. פחות נוח בנהיגה מבחינת ראות, וגם לא נעים בפנים. מרגיש צפוף או קלסטרופובי.

האם זה אכן כך, סטטיסטית?

יש לזה סיבה?

אבולוציה:

5C2ccvl.jpeg

RPLzCC0.jpeg

Om2YwqN.jpeg

p5cqLi1.jpeg

plOBEIc.jpeg

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

ושיפוע משאיר מעט מאוד שטח ראיה אפקטיבי.

image.png.301cdf55dea439b0779a3a9e1e882aae.png

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

נראה לי זה  תלוי מה מזמינים פה במדינה. אני נוסע בים המלח ורואה מלא רכבי הסעות פלסטינים שאצליהם כאילו אין מזגן. כל החלונות נפתחים כמו פעם באוטובוס טייגר ורובם עם היד בחוץ {כל הנוסעים} מה שאני לא רואה ברכבים ישראלים שמזמינים חלונות אטומים על כל הרכב.

לגבי פרייבטים, וולוו S60 2008 שלי שהחנתי ליד S60 חדשה, החלונות אותו גודל.

אולי אתה מדבר על החשמליות הסיניות ההזויות ואלו שקונים אותם עוד יותר הזויים {אוטו בלי אבא בלי אימא}

• רעיון גרוע 3

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

קח מטר תימדד את רוחב הגג קרוב לשמשה הקדמית וקרוב לאחורית. במכוניות חדשות ובישנות 

אני חושב שמה שהשתנה זה בגלל הקטנת משקל. חוזק שלדה למבחני ריסוק. עיצוב. אוירודנמיות. וחיסכון של חומר

חלונות אחוריים ניפתחים בישנות ובמכוניות החדשות פחות — במכוניות רגילות - בגרסת 3 דלתות - ומסחריות

לפני 35 דקות, eladns כתב:

נראה לי זה  תלוי מה מזמינים פה במדינה. אני נוסע בים המלח ורואה מלא רכבי הסעות פלסטינים שאצליהם כאילו אין מזגן. כל החלונות נפתחים כמו פעם באוטובוס טייגר ורובם עם היד בחוץ {כל הנוסעים} מה שאני לא רואה ברכבים ישראלים שמזמינים חלונות אטומים על כל הרכב.

לגבי פרייבטים, וולוו S60 2008 שלי שהחנתי ליד S60 חדשה, החלונות אותו גודל.

אולי אתה מדבר על החשמליות הסיניות ההזויות ואלו שקונים אותם עוד יותר הזויים {אוטו בלי אבא בלי אימא}

היום ראיתי טרנספורטר פלסטיני שיש חלונות גם לשורה האחרונה- העדפות קובעות

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, elera כתב:

אני לא אוהב זה. פחות נוח בנהיגה מבחינת ראות, וגם לא נעים בפנים. מרגיש צפוף או קלסטרופובי.

אני איתך.

גם אני שמתי לב למגמה הזו וזה מבאס אותי ממש... מלבד לסיבות שרשמת זה גם הרבה פחות פונקציונלי מבחינת מרחב פנימי ואחסון.

הדוגמא שנתת מעולה ותמצא אבולוציה דומה בהרבה דגמי סטיישן לאורך השנים. אישית זה מבאס אותי מאד.

זה כנראה העדפה אסטית של הצרכן.

ביפן לדוגמא יש הרבה יותר רכבים "מרובעים" מאשר בשוק האירופי/אמריקאי.

• אהבתי 1
פורסם

בעיקר מדובר על גימיקים עיצוביים על חשבון שימושיות.

במושב האחורי של מאזדה 3 האצבק החלון מרגיש כמו להסתכל החוצה דרך חריץ של תיבת דואר. כששמתי את הילדים מאחור בנסיעת מבחן שעשיתי לאוטו שניהם ישר אמרו שהחלון גבוה מדי וגם על כסאות בטיחות שהיו להם בזמנו הם ראו החוצה רק שמיים, אבל היי היא נראתה נפלא.

אותו דבר לגבי טויוטה c-hr, מאחור מרגישים כאילו יושבים בבור וההרגשה מאוד קלסטרופובית.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 4 שעות, Roycohen1979 כתב:

בעיקר מדובר על גימיקים עיצוביים על חשבון שימושיות.

במושב האחורי של מאזדה 3 האצבק החלון מרגיש כמו להסתכל החוצה דרך חריץ של תיבת דואר. כששמתי את הילדים מאחור בנסיעת מבחן שעשיתי לאוטו שניהם ישר אמרו שהחלון גבוה מדי וגם על כסאות בטיחות שהיו להם בזמנו הם ראו החוצה רק שמיים, אבל היי היא נראתה נפלא.

אותו דבר לגבי טויוטה c-hr, מאחור מרגישים כאילו יושבים בבור וההרגשה מאוד קלסטרופובית.

ב-CHR זה באמת מוגזם ברמות.

זה כמו להציץ מחרך ירי.

פורסם

אכן ברכבים רבים שיקולי מראה חיצוני מייצרים תחושה סגורה בפנים ולעיתים פגיעה במרחב הפנימי.

זה קיים בצורה די רווחת בשוק ואצל חלק מהיצרנים יותר במובהק.

לנו היתה אלטו ולאחריה קליאו ולאחריה איגניס. אף שהקליאו גדולה יותר משתי הסוזוקי מבחינת מימדים המושב האחורי אצלה מרגיש סגור מבחינת חלונות ולא מרווח. לא רק בהשוואה לאיגניס (שנהנית גם ממימד גובה) אלא אפילו במידה מסויימת בהשוואה לאלטו הקטנטונת.

אז ברנו תיעדפו עיצוב על פני מרחב. ובסוזוקי הפוך. 

אבל היצרנים יודעים כנראה מה הקהל שלהם אוהב. הקליאו בדור הנוכחי וגם הקודם (מה שכתבתי נכון לשתיהן. שלנו היתה דור קודם) נמכרה יפה מאוד באירופה כך שכנראה המראה מנצח מבחינת הקהל של הרכב.

אני חושב שבכל דגמי מזדה אפשר בקלות לזהות שיקולי עיצוב שמייצרים מושב אחורי קטן וקלסטרופובי

לפני שעתיים, cohen motor 377 כתב:

ב-CHR זה באמת מוגזם ברמות.

זה כמו להציץ מחרך ירי.

נכון. מצד שני לטויוטה יש מגוון רכבים בהם זה לא המצב. כך ש CHR זה המודל המעוצב יותר. במזדה זה לכל רוחב הליין

• אהבתי 1
פורסם

אולי הרגשתך נכונה .אבל היום יש מסך ומצלמת רוורס והמראות בצידי הרכב כך שכמעט והשימוש בשמשה האחורית לא ממש שימושית

• מצחיק 1
פורסם

לא ממשֿ רכב שנמצא מאחוריך בדיוק, או דו-גלגלי, אתה לא רואה במראות הצד אם הוא מאד קרוב ומצלמת הרכב מאחור לא מציגה אם אתה לא בהילוך אחורי.

אין שום סיבה שברכב פרטי ולא משאית או טנדר גדול, לא תוכל לראות מה קורה מאחורי הרכב שלך כשאתה נוסע קדימה.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן, זה עיצוב על חשבון השימושיות. כמו עם דחיפת גלגלים ענקיים למכוניות. למה מאזדה 3 צריכה ג'אנטים 18 אינץ'? זה לא שיש לה בלמים ענקיים לקרר. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, razi_pazi כתב:

אבל היצרנים יודעים כנראה מה הקהל שלהם אוהב.

לפחות מהפרספקטיבה שלי זה לא שיש הרבה אפשרויות, ושיקול הארגונומיה לא נמצא גבוה בסדר העדיפויות.

יותר חשובים אמינות, מקום אחסון, בטיחות, צריכת דלק, עלות...

לפני כשעה, SlowRide כתב:

זה עיצוב על חשבון השימושיות.

השאלה אם זה עיצוב, או בטיחות, או משהו אחר.

פחות זכוכית נשברת? יותר חוזק מבני?

למעלה הציעו שזה אולי חוסך משקל. אם אכן כך, אולי זה עוד קורבן על המזבח ה"יעילות", כמו מגמת ההילוכים הרובוטיים.

לפני שעתיים, 550 כתב:

היום יש מסך ומצלמת רוורס והמראות בצידי הרכב כך שכמעט והשימוש בשמשה האחורית לא ממש שימושית

גם כשיש, אני נוטה יותר להסתכל אחורה פיזית, כולל בתמרוני חניה.

לפני 37 דקות, mh53 כתב:

לפולסטאר 4 אין חלון אחורי בכלל. יש מצלמה.

מגמה מצערת. מזכיר את מראות הצד ב-e-tron שהן רק מצלמות.

2skO4hr.jpeg

לפני 15 שעות, cohen motor 377 כתב:

ב-CHR זה באמת מוגזם ברמות. זה כמו להציץ מחרך ירי.

לפחות יש גם מיגון ירי?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

עוד סיבה למה אני לא מצליח לחשוב על היום שאחרי הפיקאסו שלי, כמוביל משפחתי

הרכב הזה אקווריום

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...