Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכנון דירות נכון

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, iAmital כתב:

מיקום ייעודי לשולחן עבודה

מיקום מכנות כביסה/מייבש

אפשרות לחדר אחד עם שירוקלחת

image.png.cd342b4bf3e1810c74b161c24653edb5.thumb.png.fde214bde4b41260906a1ee8ce5cd355.png

נראה לי קלטתי בול

כמו שהצעת לעשות בנייה של ארונות במטבח עם מ. כביסה וייבוש. 

מאחר ואם תשים אותם במקלחת אז הרעשים והוויברציות יהיו לך בחדר הורים עם החדר מקלחת שירותים..

ומרוויח חדר עבודה עם חלון קטן וכמובן צריך לשרשר וונטה אבל זה כבר לפי הטעם שלך, אם לעשות לפי מה שהצעתי או להצמיד דווקא את השירוקלחת לשורת חדר חדר מטבח..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, iAmital כתב:

image.png.f54ab57ae07227ff48d535f3d2c44fe7.png

מה אתם אומרים אפשר לשנות בדירה הנ"ל?

דברים שחשובים לי שאני חושב איך לעשות:

מיקום ייעודי לשולחן עבודה

מיקום מכנות כביסה/מייבש

אפשרות לחדר אחד עם שירוקלחת

חשבתי את הקיר של מרפסת השירות לשבור ולשלב איכשהו בנגרות של המטבח נישה למכונת כביסה/מייבש

שירותי אורחים לבטל, ולהוריד למטה קצת את חדר הרחצה.

בשטח באורך 2.38 מ' שיוגדל בכ50-60 ס"מ מהגדלת חדר הרחצה לייצר שירוקלחת + חלל עבודה קטן כלשהו לחדר העליון.

אופציה נוספת במידה ואפשרי - לשבור את חדר הרחצה העליון ואת הקיר המחבר ולעשות OPEN SPACE ענק עם מקום למטבח ופינת אוכל, ואת המטבח למטה להפוך לחדר (העניין שיש שם חלון ענק עם מתלה כביסה, קצת מכוער...)

הדירה מתוכננת די גרוע. הייתי עושה את המטבח והסלון בחלק העליון ומרכז את איזור המגורים בחלק התחתון.

צריך קודם לראות מה אפשר להזיז ומה לא ואז לשבת לתכנן. נכון לעכשיו שליש דירה זה מסדרונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפני כ 7 שנים כהבן חיפש דירה, עברתי איתו במשך כמה חודשים על מגוון דירות יד שניה, עד שהוחלט לוותר על התמודדות עם המוכרים ההזויים שדרשו סכומים שהיו קרובים מידי לדירות חדשות מהקבלנים (באותו השלב החדשות היו על הנייר) ואז נחשפנו לכמה מיפרטים שלא היכרתי.

מטבחים וחדרי שירותים ללא חלונות , עם ״אויר מאולץ״ שזה אומר , ריחות בישול בחלל הבית, כי אף ונטה לא מסוגלת למשוך ריחות בצל ושום בדירה סגורה. 

אני מבין את שיקולי הקבלנים לרכז את הצנרת והקולטנים באזור אחד ואז מקבלים מיטבחים ״גב אל גב״ בדירות צמודות. אבל זה יוצר מטבחים לתצוגה, או שפותחים את חלונות ודלתות הסלון על מנת שיהיה איוורור מספיק. 

בכלל ההתעקשות לייצר חדרי ארונות ויחידות הורים, משאירה מעט מאד שטח מחיה בחדר נטו.

בפנטהאוס לדוגמא של חברת שפיר בזמנו בראש העין המרפסות היו ענקיות והחדרים קטנים באופן מוגזם , שמו בחדר שינה מיטה זוגית ברוחב 120 רק על מנת שיהיה מקום לשידות צד של 30 ס״מ. אבל ויטרינה רחבה שיוצאת למרפסת הגג ניראתה מרשימה ביותר והכניסה הרבה אור.

רוחב הדלתות אולי התאים לילדים, אבל רחב כתפיים שכמוני, נאלצתי להכנס על הצד 😉

הסלון רוהט מאד יפה, אבל דלת הכניסה פגשה את גב הספה בכל פעם. כי בכל מיצוב אחר אתה מוותר על מיזנון בסלום ומסתפק ביחידת מדפים צרה. 

בדירת הורי, משנת 1971  (98 מ״ר) יש יותר מירווח בכל חלל מאשר בדירות החדשות של 135 מ״ר שמחולקים ל5 חדרים עם 3 שירותים. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

סבחר להניח שאם היית מודד אז גם הריהוט בסלון היה קטן מהסטנדרט.

פסלתי לא מעט פנטהאוסים כאלה.

פורסם

@zaf חולק עליך. חדר ארונות או ארון קיר - שניהם יתפסו שטח דומה, אז העדיפות היא לפי המבנה הכללי של הדירה. וגם ״יחידת ההורים״ נוחה מאוד. יותר מזה, לי יש גם ״יחידות מתבגרים״ שזה מצויין, יכולים להביא את בנות הזוג ולהנות מפרטיות. אבל זו פריווילגיה של דירה מאוד לא שגרתית.

גם לגבי מספר בתי השימוש - נדמה לי שבדירת 5 חדרים יש דרישה של שלושה לפי התקן. ומניסיון, במשפחה עם 3 ילדים זה גם שימושי, מה גם שהשלישי נכנס בפחות משני מ״ר.

ופעם נתקלתי בשילוב נדיר. בחיפוש דירה מצאתי דירה עם ארון ענק בחדר ההורים. אבל היתה בו דלת מוזרה. כשפתחתי אותה מצאתי את השירותים. כמעט יהודה ברקן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

image.png.cd342b4bf3e1810c74b161c24653edb5.thumb.png.fde214bde4b41260906a1ee8ce5cd355.png

נראה לי קלטתי בול

כמו שהצעת לעשות בנייה של ארונות במטבח עם מ. כביסה וייבוש. 

מאחר ואם תשים אותם במקלחת אז הרעשים והוויברציות יהיו לך בחדר הורים עם החדר מקלחת שירותים..

ומרוויח חדר עבודה עם חלון קטן וכמובן צריך לשרשר וונטה אבל זה כבר לפי הטעם שלך, אם לעשות לפי מה שהצעתי או להצמיד דווקא את השירוקלחת לשורת חדר חדר מטבח..

במקרה הזה החדרים פתוחים כולם לסלון ואין פרטיות, ואני גם נשאר עם חדר רחצה אחד ל4 חדרים.

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

הדירה מתוכננת די גרוע. הייתי עושה את המטבח והסלון בחלק העליון ומרכז את איזור המגורים בחלק התחתון.

צריך קודם לראות מה אפשר להזיז ומה לא ואז לשבת לתכנן. נכון לעכשיו שליש דירה זה מסדרונות.

יש מסדרון קטן ליד החדרים, למה שליש דירה?

פורסם

שים לב איזו רחבה בגודל של חדר יש לך שלא לדבר על זה שהמטבח חדר סגור.

פורסם

כרגע זו פינת משפחה, בהמשך התכנון זה להפוך את זה לחדר עבודה/שירוקלחת.

לגבי המטבח - אני צריך להביא איש מקצוע לבדוק האם אילוצי הצנרת מאפשרים הזזה של המטבח לחלק העליון של הדירה.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

@zaf חולק עליך. חדר ארונות או ארון קיר - שניהם יתפסו שטח דומה, אז העדיפות היא לפי המבנה הכללי של הדירה. וגם ״יחידת ההורים״ נוחה מאוד. יותר מזה, לי יש גם ״יחידות מתבגרים״ שזה מצויין, יכולים להביא את בנות הזוג ולהנות מפרטיות. אבל זו פריווילגיה של דירה מאוד לא שגרתית.

גם לגבי מספר בתי השימוש - נדמה לי שבדירת 5 חדרים יש דרישה של שלושה לפי התקן. ומניסיון, במשפחה עם 3 ילדים זה גם שימושי, מה גם שהשלישי נכנס בפחות משני מ״ר.

ופעם נתקלתי בשילוב נדיר. בחיפוש דירה מצאתי דירה עם ארון ענק בחדר ההורים. אבל היתה בו דלת מוזרה. כשפתחתי אותה מצאתי את השירותים. כמעט יהודה ברקן.

חדרי הארונות שראיתי כולל זה שבדירה של הבן הם ריבועיים ונחתן לסדר בהם מידוף מוגבל . במרבית הדירות שראיתי חדר ארונות הוא פחות מ 1.50 על 1.50 וזה מחייב מידוף בצורת ר אחרת אין מקום לעמוד בתוכו , לכן אצלי ויתרתי על הקירות שיוצרים את חדר הארונות ויש ארונות מותאמים ברוחב קיר הכניסה שזה 2.50 מטר עומק 60 עד התיקרה, כולל מגרות בחלק התחתון שמאפשר גישה נוחה לתכולה.  אבל זה אני.

בדירת הוריי משנות ה 70 יש ״הול כניסה״ שהיה מקובל ועל ידי פתיחת המטבח הסגור קיבלתי חלל ענק . מדלת הכניסה לדירה עד הויטרינה בסלון האורך 11 מטר בערך.

048FEDB5-FD91-445A-B260-C83E0DFC2E91_1_105_c.thumb.jpeg.b7ee821ae078c15f8d5dfe313d2441e4.jpeg

0E2C111F-D8ED-42C8-B3DC-F6B757A3008E_1_105_c.thumb.jpeg.da314582ef375952301551dda9132cb2.jpeg 

לא בונים כך היום.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 4 שעות, zaf כתב:

אומר , ריחות בישול בחלל הבית, כי אף ונטה לא מסוגלת למשוך ריחות בצל ושום בדירה סגורה. 

כי מתקמצנים על מנדף איכותי. בטח שאפשר. מליוני בתים בארהב

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

יש עוד כל מיני מנהגים. למשל המטבח הפתוח. לא סובל את הדבר הזה, אתה לא יכול להשאיר צלחת בכיור או על מתקן הייבוש, כי כל מי שנכנס רואה את זה.

בדירה הקודמת היה לי חדר שאני מעריך מעריך שהיה קצת יותר גדול ממה שאתה מתאר. מידוף בצורת ח׳ כאשר ה״גג״ שלו הוא הצלע הארוכה. הטעות היחידה שלי היתה שלא החלפתי את דלת הכנף בדלת קונצרטינה, או פשוט וילון.

הבעיה בארונות היא שהם נוטים לסבול ממילוי יתר או מסתם עיוותים עם הזמן, ואז לא נסגרים כראוי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש פתוח לחלוטין ויש פתוח מופרד. בבית הקודם לא הסכמתי להוריד לחלוטין קיר בדיור מהסיבה הזו והנמכתי אותו לגובה הגב של כיסא פינת האוכל.

זה נתן את המרחב אבל הסתיר את הבלגאן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 16 שעות, Night Driver כתב:

משהו שחשבתי עליו הלילה,

אדום זה הריסה וירוק אלה החלקים החדשים.

המטבח עובר למעלה לOpen Space עם פינת אוכל למטה.

המטבח הופך לחדר מאסטר עם מסדרון כניסה ארוך שישלב ארון ושולחן עבודה, ובפנים תהיה מקלחת באיזור ה1.75x1.75 עם ונטה/חלון פנימי.

IMG_4249.jpeg

פורסם

חושש שתהיה בעיה מבחינת אינסטלציה, בעיקר ביוב.

אתה צריך לוודא שיש לך אפשרות להעביר קווי ביוב בשיפוע מתאים אל הניקוז המשותף. אם המרחק גדול מידי לא יהיה שיפוע מספיק, ואני חושש שזה מה שיקרה עם העברת המטבח. מצריך בדיקת אדריכל/מהנדס.

בעיה שניה היא שילוב פינת עבודה בפרוזדור - הוא יצטרך להיות רחב מאוד כדי לספוג שולחן, כיסא ואת מי שיושב עליו, ולכן בזבוז מקום.

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

הבעיה בארונות היא שהם נוטים לסבול ממילוי יתר או מסתם עיוותים עם הזמן, ואז לא נסגרים כראוי.

זה לא הבעיה בארון זה בעיה של אגרנות הבעלים שלו. 😜

• מצחיק 1

• תוכן חדש...