Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, flytomars כתב:

גם ביוטיוב אורך הפרסומות עלה בלי יכולת לדלג, וגם ערוצים שקודם היו נטולי פרסומות (כמו כאן11) עכשיו יש פרסומות...

פעם שמעתי שהערוץ עצמו בוחר אם וכמה פרסומות לשים. 

למשל חנן בן ארי בוחר שלא לשים בכלל. 

כך שמעתי, לא יודע כמה זה נכון.

פורסם

למיטב הבנתי גוגל מכניס אוטומטית כמות/אורך כלשהם על סמך אלגוריתם, ויוצרים מתקדמים מספיק טכנולוגית יכולים לערוך ספציפית נושאים שלא יוצגו או לבחור את המיקום של ההפסקות בסרטון. אבל זה דורש התעסקות והבנה, לכן חלק גדול מהיוצרים משאירים הכל על פול-אוטומט ואנחנו מקבלים פרסומת של שלוש דקות לפני שנוכל לצפות בסרטון של 45 שניות. 🤨

מבחינתי זה הפך לפילטר טוב שמזכיר לי להדיר את רגליי מערוצים מסויימים, כי אם היוצר התעצל להקדיש כמה דקות לנושא כ"כ חשוב - אני לא מעוניין לתמוך בו כלכלית.

פורסם

לגבי האתר שלנו - האם שמתם לב לירידה בעצבים אחרי השינוי שעשיתי או שגוגל עדיין זבלים? :LOL: 

אגב גוגל - סתם מחשבה שעלתה לי לאחרונה: היא שולטת בשוק הפרסום כמעט מהתחלה עד הסוף (כמעט - חוץ מיצירת הפרסומות עצמן), והיא רוצה כל הזמן להרוויח עוד ועוד כסף (שזה לגיטימי). למה, שבמקום להציג עוד ועוד פרסומות, לעצבן אנשים יותר ולהפוך אותנו דה-פקטו לעיוורים לפרסומות - לא יחליטו שהם חותכים עכשיו את החשיפה של פרסומות למאית מהכמות הנוכחית, ומעלים את התעריפים פי 100. זה לא יהיה הדבר הכי טוב בעולם?

לכבשים (אנחנו) זה יהיה יותר טוב לא רק בגלל האובייס שיראו פחות פרסומות. אלא שכל פרסומות גם "תיתפס" במוח יותר חזק (כי יהיו פחות), כל פרסומת תהיה הרבה יותר אפקטיבית (כי אני אראה רק את מה שאני *באמת באמת* רוצה לקנות, ולא את כל מחלקת "נוער, מבוגרים צעירים, והצעצועים שהם משחקים בהם בלי לספר לאף אחד" בעלי אקספרס כל פעם שאני נכנס לוואלה).

זה יהיה טוב יותר ליוצרים כי הם לא יצטרכו to churn out כמויות מגונות של תכנים בלי הפסקה. יהיה להם זמן לחשוב, לנתח, לחקור את השוק, וגם לשפר לקמפיין הבא.

למנהלי הקמפיינים זה יהיה טוב כי יהיה להם *הרבה* פחות רעש במערכת ובנתונים, הם יוכלו לראות הבדלים באפקטיביות הרבה יותר ב....וול, אפקטיביות - כי הרבה יותר קל להבין שעשית משהו טוב כשיחס ההמרה שלך עלה מ-35% ל-92% מאשר כשהוא עלה מ-2.4% ל-5.5%

למפרסמים זה יהיה יותר טוב כי אנשים פחות ישנאו אותם (תשאלו אותי למה I says no to Mentos gum), וכי הפרסומות שלהם יוכלו לחזור ולככב בגלל ויראליות, יצירתיות נפלאה או סתם פאנץ' טוב, וכמובן שהוא יהנה מפרסומות יותר יעילות, איכותיות, ויבזבז פחות זמן על שיט.

אז מההיכרות שלי עם עצמי, ההימור שלי הוא שאני מפספס משהו - אבל מה?

בתאריך 14.7.2024 בשעה 20:48, topop כתב:

פעם שמעתי שהערוץ עצמו בוחר אם וכמה פרסומות לשים. 

למשל חנן בן ארי בוחר שלא לשים בכלל. 

כך שמעתי, לא יודע כמה זה נכון.

הערוץ יכול לבחור האם הוא רוצה להיות מ....מומן...? יעני Monetized - יעני מציג פרסומות או לא.

אחרי זה (לפחות ככה זה היה בפעם האחרונה ששמעתי על זה לפני איזה 3-4 שנים) הוא יכול לבחור האם להציג פרסומת בהתחלה, בסוף, ואיפשהו במהלך הסרטון (מניח שגם שם יש אפשרות לבחור את כמות הפרסומות).

בתאריך 14.7.2024 בשעה 21:45, Derish כתב:

למיטב הבנתי גוגל מכניס אוטומטית כמות/אורך כלשהם על סמך אלגוריתם, ויוצרים מתקדמים מספיק טכנולוגית יכולים לערוך ספציפית נושאים שלא יוצגו או לבחור את המיקום של ההפסקות בסרטון. אבל זה דורש התעסקות והבנה, לכן חלק גדול מהיוצרים משאירים הכל על פול-אוטומט ואנחנו מקבלים פרסומת של שלוש דקות לפני שנוכל לצפות בסרטון של 45 שניות. 🤨

מבחינתי זה הפך לפילטר טוב שמזכיר לי להדיר את רגליי מערוצים מסויימים, כי אם היוצר התעצל להקדיש כמה דקות לנושא כ"כ חשוב - אני לא מעוניין לתמוך בו כלכלית.

קבל - כשאני מפעיל סרטון ביוטיוב עם פריסומת (יעני פרסומת-Pre-סרטון) ארוכה (מעל 15 שניות) שאי אפשר לדלג עליה, אני פשוט יוצא אחורה מהסרטון ומפעיל אותו שוב. לפעמים זה לוקח איזה חמישה-שה פעם, אבל בסוף אני מבסוט על עצמי הרבה יותר ממה שהגיוני להיות מבסוט על זה שבמקום לראות פרסומת 15 שניות ישבתי ולחצתי אוקיי-אחורה-אוקיי-אחורה-אוקיי-אחורה במשך 30 שניות. אבל ניצחתי אז זה שווה את זה.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 9 דקות, פבל כתב:

גוגל - סתם מחשבה שעלתה לי לאחרונה: היא שולטת בשוק הפרסום כמעט מהתחלה עד הסוף (כמעט - חוץ מיצירת הפרסומות עצמן), והיא רוצה כל הזמן להרוויח עוד ועוד כסף (שזה לגיטימי). למה, שבמקום להציג עוד ועוד פרסומות, לעצבן אנשים יותר ולהפוך אותנו דה-פקטו לעיוורים לפרסומות - לא יחליטו שהם חותכים עכשיו את החשיפה של פרסומות למאית מהכמות הנוכחית, ומעלים את התעריפים פי 100. זה לא יהיה הדבר הכי טוב בעולם?

לדעתי, שלא מבוססת על כלום חוץ מקצת היכרות עם פסיכולוגיה אנושית, הבעיה לא בגוגל, אלא במפרסמים. גוגל מתיישרת לפי המודל שמוכר לה הכי הרבה, כאשר הלקוחות הם המפרסמים. 

והמפרסם הממוצע מחפש מקסימום חשיפות לשקל. אני ואתה מבינים שמה שבאמת משנה זה כמה אותו מפרסם עשה בסוף ביזנס לכל שקל פירסום, אבל לדעתי רוב המפרסמים פשוט מעניין אותם מקסימום חשיפות והם לא חושבים עם זה מספיק רחוק. 

ואם יבוא פבל, ויגיד לגוגל שהוא רוצה שהפרסומת שלו תוקרן רק עשירית מהפעמים, הוא פשוט יטבע בכמות הפרסומות האחרות שמוקרנות. 

ואם תבוא גוגל ותציג רק עשירית מהפרסומות, יבוא משהו אחר וימלא את שאר 9/10 מהשטח וימשוך את כל אותם הלקוחות שגוגל תאבד.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...