Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, TZR84 כתב:

יומיים אחרי הטיפול במוסך נדלקה נורת מנוע, כבר התחלתי לכעוס על עצמי שהמוסך בכפר עשה לי נזק לרכב, חיפשתי בזול ובסוף אשלם ביוקר. מחבר מכשיר OBDII ביתי עם סורק TORQUE PRO ומקבל כמה קודים של תקלות שקשורות לטורבו ולחיישן אוויר. אין קשר לטיפול 🤭 הרכב נסע כרגיל אז סימסתי למוסך מורשה שלי את הקודים של התקלות להבין במה מדובר הוא קבע ישר שמדובר בצינור אוויר של הטורבו. מחלה מוכרת של הרכב ומפתיע שהגיעה רק עכשיו סכום של 3000 שקל + מע"מ לצינור מקורי. אמרתי תודה ושנקבע תור למוסך.

אחרי שיטוט קצר בקבוצות של בעלי הרכב הבנתי שקיימים צינורות חלופיים באיכות טובה וחמישית מחיר ואנשים החליפו בלי בעיות. מקט 9834735780. הוזמן צינור תחליפי מסין נפרדתי מ670 שקל ולשמחתי הצינור גם לא נתפס במכס. משלוח שלקח 8 ימים. החלפתי אותו לבד סיפור של כמה קליפסים ורבע שעה עבודה. בוצע איפוס לתקלה עם OBDII ביתי ואפליקציית TORQUE PRO עד כה הכל בסדר והתקלה לא חזרה.

מעבר לזה הרכב ממשיך להראות אמינות טובה אין מחסור בשמן או נוזל קירור בכלל בין טיפולים.

נמשיך לעדכן.

זכור לי שהיה לך חור בצינור טורבו וסתמת אותו בגלל העלות הגבוהה של ההחלפה, או שאני טועה??

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)

אכן אותו צינור. לא התעסקתי איתו.

חייתי בשלום עם השריקה היא הופיעה בסלד גבוה מאוד שבקושי הגעתי אליו.

כל זה בלי תסמינים מיוחדים ונורות מנוע אבל כנראה שהמצב של הצינור החמיר וכבר הופיע קוד תקלה לא הייתה ברירה אלא להחליף.

השריקה גם נעלמה לאחר ההחלפה.

מוסיף לפוסט כי שכחתי קודם:

ירידת מחיר משמעותית בביטוח

שנה שעברה בAIG 3850 מקיף

השנה בדצמבר הציעו לי חידוש ב2900. כאמור כמעט אלף שקל פחות.

החלטתי למרות ההוזלה בחידוש לעשות סקר שוק.

עזרה קטנה מסוכן הביטוח שלי ובוצעה רכישה של מקיף במגדל  ב-2580 ש"ח! (2 נהגים נקובים מעל 40 ללא עבר ביטוחי)

מחיר פשוט מעולה

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

קודם כל תענוג לקרוא,

דבר שני,

אלה שהחליפו לך נוזל קירור,

החליפו את כל הנוזל? הכוונה סחררו מים עד שיצא יחסית בהיר?

או שרק החליפו בערך 2 ליטר? יעני הוצאה של הצינור למטה סגירה ומילוי מחדש (סביב 2 ליטר)

תודה

פורסם

תודה על העדכון.

אכן, בכל הפלטפורמה יש נטיה של הרדיאטור הפנימי להסתם, זה מתחיל בהפרשים של חום ואוויר רגיל שיוצאים מפתחי המזגן

אצלנו בDS7, רדיאטור חימום הוחלף לפני כשלוש שנים, כשהרכב היה ב-70 אלף ק"מ.

לפני כשבועיים, התחלנו להרגיש שוב את התופעה המדוברת, עכשיו הרכב עם 120 אלף ק"מ.

העניין עם צינור הטורבו מוכר בכל מנועי הפרינס הגודשים, יש חלופות, גם מסיליקון שעולים הרבה פחות מהמקורי.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
בתאריך 17.1.2026 בשעה 21:52, Liran xsi כתב:

אכן, בכל הפלטפורמה יש נטיה של הרדיאטור הפנימי להסתם, זה מתחיל בהפרשים של חום ואוויר רגיל שיוצאים מפתחי המזגן

וזה כמובן לא תקלה בייצור של איזה חלק או משהו...פשוט תדירות טיפולים כושלת.

ריענון של הנוזל בתדירות נורמלית - והבעיה לא קיימת בכלל.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

אני עומד עכשיו על 196K ק"מ, המזגן חימום עבד מצויין.

היה לי נזילה בצינור שמאחורי המנוע, נתתי למכונאי להחליף אותו (הרבה לפרק וחייב ליפט) אח"כ המזגן חימום כמעט ולא מוציא אוויר כלל.

איך יכול להיות ? לפי מה שהבנתי לתרמוסטט הזה יש ניקוז אוטומטי (על הצד שלא ניקז)

• מעניין 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 15.1.2026 בשעה 07:51, TZR84 כתב:

עדכון תקופתי אחרי שקרו לאחרונה כמה דברים ולמרות שלא עברה שנה מאז העדכון הקודם.

הרכב נכון להבוקר על 182,000KM.

1) באמצע דצמבר עם ההתקררות של מזג האוויר אשתי התלוננה שהחימום לא עובד טוב. תופעה מוכרת ברכב הזה של רדיאטור חימום פנימי סתום. בדיקה מול המוסך מורשה שלי נדרש להחליף את הרדיאטור חימום פנימי עלות של כמעט 4000 שקל.

לצערי למרות שהחלפתי נוזל קירור לפני זמן ההנחיה של היצרן הוא נסתם בכל זאת (ראיתי גם אנשים שהתלוננו גם עם 80,000KM בשעון על התקלה הזאת).

בכל מקרה קיבלתי המלצה למוסך שמתקן רדיאטורים ואגזוזים בכפר קאסם (לא זוכר את שמו). נסעתי אליו בלי תיאום בוצע פירוק של לא מעט חלקים בדשבורד הרדיאטור הוצא נשטף בלחץ ונראה שהתקלה נפתרה. עבודה של בערך 4 שעות 2 פועלים עבדו על הרכב נפרדתי מ850 שקל. אחרי ההרכבה לשמחתי לא נשמעו קרקושים ורעשים והכל שב למקומות כנדרש.

מה שכן אני די בטוח שמולא נוזל קירור חדש לא בתקן. אז בגלל שכבר גם ככה הייתי קרוב ל180KM נכנסתי לחנות חלפים בכניסה לכפר קאסם נרכש מסנן שמן מקורי + שמן קסטרול מגנטק P (מאושר תקן PSA B71-2297) + נוזל קירור מקורי של פיג'ו 2 בקבוקים של 5 ליטר לצורך החלפה. לחנות היה צמוד מוסך קטן וביצע לי את החלפת השמן, המסנן ונוזל קירור נפרדתי מ300 שקלים למוסך.

2) יומיים אחרי הטיפול במוסך נדלקה נורת מנוע, כבר התחלתי לכעוס על עצמי שהמוסך בכפר עשה לי נזק לרכב, חיפשתי בזול ובסוף אשלם ביוקר. מחבר מכשיר OBDII ביתי עם סורק TORQUE PRO ומקבל כמה קודים של תקלות שקשורות לטורבו ולחיישן אוויר. אין קשר לטיפול 🤭 הרכב נסע כרגיל אז סימסתי למוסך מורשה שלי את הקודים של התקלות להבין במה מדובר הוא קבע ישר שמדובר בצינור אוויר של הטורבו. מחלה מוכרת של הרכב ומפתיע שהגיעה רק עכשיו סכום של 3000 שקל + מע"מ לצינור מקורי. אמרתי תודה ושנקבע תור למוסך.

אחרי שיטוט קצר בקבוצות של בעלי הרכב הבנתי שקיימים צינורות חלופיים באיכות טובה וחמישית מחיר ואנשים החליפו בלי בעיות. מקט 9834735780. הוזמן צינור תחליפי מסין נפרדתי מ670 שקל ולשמחתי הצינור גם לא נתפס במכס. משלוח שלקח 8 ימים. החלפתי אותו לבד סיפור של כמה קליפסים ורבע שעה עבודה. בוצע איפוס לתקלה עם OBDII ביתי ואפליקציית TORQUE PRO עד כה הכל בסדר והתקלה לא חזרה.

מעבר לזה הרכב ממשיך להראות אמינות טובה אין מחסור בשמן או נוזל קירור בכלל בין טיפולים.

נמשיך לעדכן.

למה סיני ולא לקנות צינור מקורי גם בארץ דרך כמה מוכרים . עד כה לא הגעת לכאלה?.

שלהבנתי יכול להגיע ל40 אחוז הנחה . ואת העבודה אתה עשית או תתן למוסך לא יבואן.

לי בדרך הזו עלה כולל עבודה רפידות אחוריים מקורי 500  שח כולל עבודה 

ביבואן זה 1250 . Ds4 2022

בתאריך 19.1.2026 בשעה 17:04, איציק נ. כתב:

מה זה תדירות נורמלית?

ומה הכוונה רעינון זה החלפה של כל הנוזל קירור?

עריכה אחרונה על ידי RROONNII30
פורסם
לפני כשעה, RROONNII30 כתב:

מה זה תדירות נורמלית?

ומה הכוונה רעינון זה החלפה של כל הנוזל קירור?

3-4 שנים זה סביר לגמרי. כמובן שגם הק"מ משחק תפקיד.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 19 שעות, RROONNII30 כתב:

למה סיני ולא לקנות צינור מקורי גם בארץ דרך כמה מוכרים . עד כה לא הגעת לכאלה?.

שלהבנתי יכול להגיע ל40 אחוז הנחה . ואת העבודה אתה עשית או תתן למוסך לא יבואן.

הצינור המקורי הכי זול שמצאתי עולה 2800 שקל בלי עבודה.

בהתחשב בזה שהמקורי גם לא מחזיק מי יודע מה, זה חשבון מאוד פשוט לשלם בערך רבע ולחסוך 2000 שקל על מוצר שיתן את אותה תמורה ותועלת.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...