Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 8.7.2024 בשעה 17:23, עדי-אל כתב:

אולי זאת דעה לא הכי פופולרית (אולי גם לא נכונה) אבל זה טוב שהמחירים לא זולים.

אחרת היתה הצפה מטורפת של רכבים.

אני לא חושב שיש מישהו שלא קונה רכב כי יקר לו מידי, אנשים לוקחים הלוואה או קונים יד שניה.

אז לאנשים שבאים לקנות יהיו רכבים טובים יותר, אנשים עם רכבים ישנים (שכבר עברו את כל ירידת הערך) ילכו לגריטה כדי להשתדרג והמפסידים העיקריים יהיו רוב בעלי המכוניות כיום, ששווי הרכב שלהם יחתך בחצי.

אולי הורדת מס בהדרגתיות על פני 10 שנים תפתור את זה.

אבל זה לא יפתור את הבעיה שתיהיה למדינה, פחות כסף ממסים.

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 5 דקות, Mango כתב:

והמפסידים העיקריים יהיו רוב בעלי המכוניות כיום, ששווי הרכב שלהם יחתך בחצי.

אל תשכח שכשיחליפו רכב גם החדש יעלה פחות, והדלתא תחתך. הבעלים הפרטיים המפסידים היחידים הם אלה שימכרו שלא על מנת לקנות חדש.

המפסידים באמת יהיו חברות שמחזיקות צי רכב כחלק מהרכוש העסקי שלהן, במיוחד חברות השכרה וליסינג, כי שווי רכוש החברה ייחתך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

חברות הליסינג לא קונות את הרכב במחיר שהלקוח הפרטי קונה. תהיה בטוח שהן מקבלות הנחות יפות מאוד שמתגלגלות איך לא...מכיסו של הלקוח הפרטי שמשלם יקר יותר כשהוא הולך ליבואן. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
לפני 6 שעות, ניקו פ. כתב:

אני חודב שמשתפים זו מילה קצת גדולה, אבל כן, אם תתנהג לא יפה לא יזמינו אותך לדברים השווים. זה מאוד פשוט. אתה תוכל להגיע, לסקר, לעשות נזיעת מבחן - אםשר להיות עיתונאי אובייקטיבי בכיף, אלא שאם אני יבואן ויש לי איזה טיול, או אירוע במלון, או בשקה בחו"ל - אני מזמין את מי שלי טוב. זה בונוס לא חובה. אז יש אינטרס כמו בהכל. 

עכשיו זה לא שזה שחור ולבן, זה אפור כמו בהכל. 

זה עצוב מאוד שעד עכשיו יש עדיין קוראים, או כאלה שצופים ביוטיוב, "במבחני הדרכים" המושלמים של כפיר ובועז , ומסתמכים על הממצאים שלהם...

הדבר הכי קל, זה לקחת רכב ישירות מהיבואן, לבחון אותו [כביכול] , ולבסוף לחלק לו ציונים שהם לשביעות רצונם של נותני החסות, או שולחיהם.

לדעתי, עיתונאי רכב אמתי, ייקח או ישתמש ברכב השכרה\ליסינג, או של חבר או אדם שהסכים לעשות את המחווה הנ"ל.

כרגע, מבחינתי, שני אלו הם לא יותר מזוג ליצנים, אשר מתיימרים להיות עיתונאי רכב. 

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

מבחנים מקומיים רחוקים מלתת תמונה אובייקטיבית, למעט השניים שאנחנו מכירים מכאן. 

אתן דוגמא משלי -

שקלתי לפני כשנתיים לרכוש את הפורמנטור vz . חפרתי ברשת , אחר כך עשיתי נסיעת מבחן סבירה, בתנאים שלי 😉 , שוחחתי עם כמה חברים מבינים (באמת) וניגשתי למוסך מתמחה (לא ממש עבור זה, אבל על הדרך בחנתי כמה אקזמפלרים שהגיעו לשרות) . אף לא אחד מהמבחנים, בארץ ובעולם לא חשף את מה שבעלי הרכב חווים לעיתים קרובות מידי (רכב חדש באחריות, קילומטרז׳ נמוך למדי) . תקלות פנטום, במערכות שונות, מסך שליטה מת, וחישני פתיחת גג שמתפקדים אקראית או עצמאית . אחד הרכבים הגיע כשהגג נפתח אקראית עקב החום ששרר בחוץ ולא ניתן היה לסגור אותו. (הוחלפה כל יחידת הבקרה של הגג) והשוס - מעבר לפרשת כיסוי המנוע החסר/מוחלף , נזילות בין מכלול הגיר למנוע (שני מיקרים באותו היום של הביקור במוסך). 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, yossiaviel כתב:

לדעתי, עיתונאי רכב אמתי, ייקח או ישתמש ברכב השכרה\ליסינג, או של חבר או אדם שהסכים לעשות את המחווה הנ"ל.

אתה כניראה לא מבין איך העיתונות היום עובדת. תשומת לב וקליקים זה שם המשחק.

ואם אתה לא רוכב על גל הטרנד, אז פספסת בגדול. תיקח רכב השכרה חודש אחרי שכול עיתונאי הרכב קיבלו רכב הדגמה מהיבואן כבר פירסמו את הכתבות  שלהם, עדיף שלא תיקח כבר בכלל. 

ואם זה היה רק נגמר בקשרי יבואן-עיתונאי, זה עוד מילא. אתה לא יכול להיות יבש בכתבות שלך( גם אם המוצר שאתה מסקר, מה לעשות -יבש)  אחרת ף אחד לא ילחץ על הכתבה שלך. אתה חייב להיות מתלהב, ועף כול דבר. הגדילו את המסך מגע מ10 אינץ ל-11.5 אינץ! וגם שיפרו את המיאוץ מ-0 ל-100 ב-0.3 שניות!  וואו ! שיפור מטורף! 

סקירות היום ברובם הגדול,קשה לסמוך עליהם. בגלל זה אני אוהב סיכומים שאנשים עושים, אפשר ללמוד מהם הרבה יותר. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אני מוכרח להגיב כאן לכל אלו שמתלהבים מתומר הדר - הוא שחקן שמציג טוב, אבל רק בגלל שהוא מוצא ביקורת על כל שטות הוא לא הופך לאובייקטיבי או אמין יותר מאחרים. הוא מבלבל את המוח לא פעם וחולה קליקבייטים בדיוק כמו כל כלי תקשורת אחר. הנה כתבה מגיקטיים שממחישה באמצעות פירוק של אחד הסרטונים שלו כמה הוא אמין:

גם אתם ראיתם את הסרטון על "התקלות הסודיות של החשמליות מסין"? בואו נדבר על זה רגע | גיקטיים (geektime.co.il)

• אהבתי 1

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

זה ברור וכבר נכתב באחת התגובות, "כתבי רכב", לפחות בעידן המודרני בישראל, לרוב אינם אוטוריטה עבור חוו"ד אובייקטיבי (ומעצם ניסיונם היחסית דל בכל רכב חדש זה מובן), אלא יותר עבור מגישי תוכן ובידור.

• אהבתי 1
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון מעניין מהיום - יבואן ״מוותר על התענוג להפסיד״ ועושה אקזיט. 

תחרות בשוק הרכב? דלק מוטורס קונה את פעילות יבוא הרכב של מטרו
דלק מוטורס רוכשת את כל פעילות יבוא המכוניות של מטרו תמורת 110 מיליון שקל ■ העסקה הזו היא עוד צעד אחד בדרך לתחרות מוגבלת בענף הרכב, שבו היבואנים הגדולים הם היחידים שיכולים לייבא בהיקף נרחב ולהחדיר מותגים חדשים לשוק

לפי בכיר אחר באחד היבואנים, "השקת מותג חדש בישראל היא הפסדית, בהגדרה. אתה לא יכול להרוויח בשנים הראשונות, ונדרשת השקעה גדולה כדי לחדור לשוק. אחרי ההתבססות, זה עניין אחר ואפשר להרוויח". לפי אותו בכיר, למטרו היה קשה יותר להשקיע כדי שההחדרה לשוק של דונגפנג תהיה בהיקף נרחב.

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2024-11-12/ty-article/00000193-2031-db8b-addf-7831c8250000?gift=031d7e6cb4dd412abd897959547df5b1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• 6 חודשים מאוחר יותר...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...