Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

במסגרת התחזוקה השוטפת יש חשיבות לשמור על לחץ אויר תקין בצמיגים - שמוגדר עפ"י ההוראות יצרן.
בעיקר מסיבה בטיחותית (אחיזה נאותה של הצמיגים), וגם לטובת חסכון בדלק (צמיג שאינו מנופח דיו גורם לעליה בצריכת הדלק).
אני נוהג לוודא לחץ אויר מדי שבועיים תוך שימוש בקומפרסור דו ראשי (לכל רכב רשומות הגדרות על משקוף הדלת נהג).
תודה לחבר הפורום @zaf שסייע לי בשדרוג הקומפרסור :-)
עפ"י חוקי התרמודינמיקה, לחץ האויר מושפע במיוחד משינויי טמפרטורה. כשהיא עולה - הלחץ עולה. וכשהיא יורדת - להיפך.
בהתאמה, הנחיות הניפוח של היצרנים הן כשהצמיגים קרים והטמפרטורה בחוץ נמוכה (מוקדם בבוקר או מאוחר בערב).
אלא מה - לא תמיד מתאפשר לחלקנו לבדוק כשהטמפרטורות נמוכות. וכאן נכנס מחשבון, אשר מספק טבלת המרה של לחצי ניפוח כתלות בטמפרטורה:
מחשבון לחץ אויר כתלוי בטמפרטורה
לשימוש יש להזין יחידת מידה Celsius, את הטמפרטורה הנמוכה הרצויה שבה היינו רוצים למדוד בבוקר - (למשל 25 מעלות בקיץ, או 18 מעלות בחורף, כל אחד לפי אזור מגוריו), ואת לחץ האויר שהוגדר ע"י היצרן. אזי ניתן לראות בטבלת המרה את הלחץ הנדרש לניפוח, כתלות בטמפרטורה שאנחנו חווים כעת (ניתן לראות בסמארטפון). לכשירדו הטמפרטורות, נצפה למדוד את הלחץ המקורי שהומלץ ע"י היצרן.
לדוגמה - הזנתי 36PSI (הגדרת היצרן) וטמפרטורת בסיס של 25 צלזיוס (בוקר קיץ ממוצע). הטמפרטורה כעת בצהריים - 34 צלזיוס. עפ"י הטבלה נדרש 37.1PSI וניפחתי בהתאמה.

image.thumb.png.e93e4d4e65b7a6debf45f30572ac1e7d.png

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם
לפני 34 דקות, BassDriver כתב:

לדוגמה - הזנתי 36PSI (הגדרת היצרן) וטמפרטורת בסיס של 25 צלזיוס (בוקר קיץ ממוצע). הטמפרטורה כעת בצהריים - 34 צלזיוס. עפ"י הטבלה נדרש 37.1PSI וניפחתי בהתאמה.

במקרה שלך הלחץ השתנה ב-1PSI שלא משפיע במאומה על ביצועי הצמיג. אם אתה ממלא בתחנות הדלק ממילא הדיוק שלהם הוא 1PSI במקרה הטוב.

איזה כייף לי :)

פורסם

נכון, הדוגמה הספציפית אינה מהותית.
אני חושב ששימושי לתת פרופורציות מה קורה כתלות בטמפרטורה.
אגב תחנות דלק - אני ממלא 2 3 PSI מעל הלחץ הנמדד, וכשהרכב מתקרר בבית, אני מודד עם מדיד ומשחרר ללחץ הרצוי.

פורסם
לפני 57 דקות, BassDriver כתב:

לשימוש יש להזין יחידת מידה Celsius, את הטמפרטורה הנמוכה הרצויה שבה היינו רוצים למדוד בבוקר - (למשל 25 מעלות בקיץ, או 18 מעלות בחורף, כל אחד לפי אזור מגוריו), ואת לחץ האויר שהוגדר ע"י היצרן. אזי ניתן לראות בטבלת המרה את הלחץ הנדרש לניפוח, כתלות בטמפרטורה שאנחנו חווים כעת (ניתן לראות בסמארטפון). לכשירדו הטמפרטורות, נצפה למדוד את הלחץ המקורי שהומלץ ע"י היצרן.

אם כבר מדייקים (וכל המטרה בשרשור הזה היא לדייק ממש, לא?), אז הלחץ שמוגדר ע"י היצרן הוא לא עבור טמפרטורה בבוקר כתלות באקלים או תקופת השנה, אלא טמפרטורה ספציפית בטמפרטורה מוגדרת, ואותה יש להכניס במחשבון.

פורסם

היצרן לא מציין טמפרטורה, כי נדרש לחץ מסויים, נניח 35psi, ומנפחים כל תקופה, כמות האויר הנדרשת תלויה בטמפרטורת הצמיג. אז, בהנחה שאתה מנפח בבוקר קר (15 מעלות) 35psi ואין בריחת אויר הלחץ בחמסין הקרוב, טמפרטורה 35 מעלות, הלחץ יהיה 37.5psi, ואם ניפחת בחמסין 35psi הלחץ ביום הקר יהיה 32.7psi. מה שאפשר ללמוד מכך הוא שהשפעת הטמפרטורה החיצונית לא גדולה, לכל היותר להוסיף או להפחית 1-2psi בהתאם לתחזית מזג האויר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדיוק חיפשתי עכשיו בהוראות (של מאזדה) ולא מוצא - אבל בוודאות ראיתי את זה בעבר. כשאמצא, אחזור לעדכן. אבל גם ברמת המדע על מפית, לא סביר שיהיה מומלץ לחץ זהה לכל מצב ללא תלות בסביבה (הרי גם כל המטרה במחשבון הזה היא להציע לחץ שונה כתלות בטמפרטורת הסביבה).

פורסם

@BassDriver לא לשכוח, הצמיג מתחמם בנסיעה, גם משפיע על הלחץ. זו הסיבה להמלצה לנפח צמיגים לאחר נסיעה של  לא יותר מ-1.5 ק״מ (או מייל אחד, אני מניח שזה הבסיס).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

היצרן לא מציין טמפרטורה, כי נדרש לחץ מסויים, נניח 35psi, ומנפחים כל תקופה, כמות האויר הנדרשת תלויה בטמפרטורת הצמיג. אז, בהנחה שאתה מנפח בבוקר קר (15 מעלות) 35psi ואין בריחת אויר הלחץ בחמסין הקרוב, טמפרטורה 35 מעלות, הלחץ יהיה 37.5psi, ואם ניפחת בחמסין 35psi הלחץ ביום הקר יהיה 32.7psi. מה שאפשר ללמוד מכך הוא שהשפעת הטמפרטורה החיצונית לא גדולה, לכל היותר להוסיף או להפחית 1-2psi בהתאם לתחזית מזג האויר.

נכון, ואני חושב שהצמיגים מגיעים לטמפרטורות הרבה יותר גבוהות לאחר נסיעה, ובמיוחד על אספלט רותח וכפונקציית מהירות הנסיעה (בקיץ על כביש 6 ה TPMS מראה 41 42 PSI לצמיג שנופח במקור ב 36 PSI). לכן מומלץ (לדעתי) לנפח בחניה בבית ולא בתחנת דלק לאחר נסיעה.

פורסם

@chrono להפך - המחשבון מאפשר חישוב שינוי הלחץ לאחר ניפוח בטמפרטור נתונה. 

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

@chrono להפך - המחשבון מאפשר חישוב שינוי הלחץ לאחר ניפוח בטמפרטור נתונה. 

ברור - אבל אם אתה מנפח לאותו הלחץ בקיץ ובחורף, אז אתה מתעלם בעצם מכך שיש קשר בין הלחץ תבין הטמפרטורה, וחוטא למשמעותו של המחשבון.

אלא אם טענתך היא שהלחץ אמור להיות אותו לחץ ללא תלות בטמפרטורת הסביבה, כל עוד הצמיגים גם הם בטמפרטורת הסביבה. אבל זה לא נכון (לעניות דעתי, בספורט מוטורי לחץ הניפוח מושפע מאוד מטמפרטורת הסביבה), וגם מנוגד לרעיון המחשבון - שטוען, לפחות, שבא לעזור לנפח כשטמפרטורת הסביבה שונה מטמפרטורת הבוקר - בשום שלב לא מוזכר שצריך למדוד את הטמפרטורה של הצמיג עצמו.

פורסם
לפני שעה, chrono כתב:

ברור - אבל אם אתה מנפח לאותו הלחץ בקיץ ובחורף, אז אתה מתעלם בעצם מכך שיש קשר בין הלחץ תבין הטמפרטורה, וחוטא למשמעותו של המחשבון.

אלא אם טענתך היא שהלחץ אמור להיות אותו לחץ ללא תלות בטמפרטורת הסביבה, כל עוד הצמיגים גם הם בטמפרטורת הסביבה. אבל זה לא נכון (לעניות דעתי, בספורט מוטורי לחץ הניפוח מושפע מאוד מטמפרטורת הסביבה), וגם מנוגד לרעיון המחשבון - שטוען, לפחות, שבא לעזור לנפח כשטמפרטורת הסביבה שונה מטמפרטורת הבוקר - בשום שלב לא מוזכר שצריך למדוד את הטמפרטורה של הצמיג עצמו.

תתפלא אבל טמפ' הצמיגים בנסיעה של מעל 100 קמ"ש למשך 30 דקות מחממת את הצמיגים מעבר לטמפ' של 60 מעלות וכמובן החום הזה

משפיע על  הלחץ בצמיג.

איזה כייף לי :)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...