Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריליי עם דיודה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י מרק10,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי רנו לוגאן

בעקבות כמה פעמים שנשרף פיאוז 25 אמפר, החלפתי 2 ריליי שמוזנים מהפיאוז הזה, ונראה שהבעיה הסתדרה, עובד כבר הרבה זמן לא נשרף כלום.

אממה, הריליי הקודמים היו עם דיודה, עכשיו שמתי ללא דיודה, הרבה אמרו שזה בסדר, אבל אני לא שקט עם זה. ניסיתי וקשה לי להשיג ריליי עם דיודה. אם מישהו יוכל להסביר במילים פשוטות איך לחבר דיודה לבד.

תודה

20240515_215731.jpg

• פיתרון
פורסם (נערך)

תפקיד הדיודה המולחמת במקביל לסליל של הממסר הוא לספוג (או להדעיך) את הכוח אלקטרו מניע הנוצר בסליל בכדי למנוע

נזק לשאר רכיבי מערכת החשמל. מי שאמר לך לוותר עליה כנראה לא מבין כלום באלקטרוניקה.

אתה יכול להלחים או לחבר בצורה כולשהי דיודה סיליקון מסוג 1N4007 או 1N4004 במקביל לסליל ובקוטביות הפוכה.

צלם את צד הפינים של הממסר בכדי שהסביר לך לאיזה רגלים לחבר את הדיודה.

בקישור המצורף תוכל לרכוש דיודה מתאימה.

https://www.4project.co.il/product/1n4007-diode

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

איזה כייף לי :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

במקום להתחיל הלחמות, למה לא פשוט להזמין מחו"ל את הריליי המקוריים של היצרן?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 3 שעות, מוישלע כתב:

למה לא מוצאים כאלה לקנות

בעלי אקספרס אני מוצא רק עם נגד

זה גם טוב?

אם במקור הממסר הגיע עם דיודה אז בהחלט רצוי לקנות ממסר עם דיודה. הדיודה הרבה יותר יעילה בדיכוי קפיצות מתח.

יש לך מק"ט של הממסר המקורי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אם מעתיקים תמספר שרשימתה. גוגל נותנת תוצאות. ממסר של רנו ועוד. מצרף תמונה. כנראה שזה המספר.

.thumb.jpg.0c49be163fabb62b41a70ed6848ce817.jpg

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• 3 חודשים מאוחר יותר...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...