Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחזיקים עד שהרכב מתחיל לעשות יותר צרות מלשרת אותך.. אפשר להגיד שמשתלם לקנות רכב בן 3 ולהחזיק אותו עשור נוסף אבל שוב, יש פה המון סיפורים טובים אחרים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצלי ,הרכב הראשון כשהייתי ילד גדול , הייתה מאזדה 2 בת 10~ עם 100KKM שסבלה מהזנחה ישראלית קלאסית (2008 , אני קיבלתי אותה ב2017) . 
ליקקתי לה את הצורה, נסעתי עלייה 80 אלף , ואז הבתזוג שלי נסעה עליו עוד 16, ואז הבאתי את האוטו להורים , והם איתה גם כבר כמה שנים ועברו מעל 20KKM. 
אני מגיע למוסך , לא עם חשש , של אומייגאד הולכים לאנוס אותי, אלה "א,ב,ג,ד זה מה שמפריע לי. תעשה מהשצריך , ומה שאתה חושב לנכון" ויוצא לשלום . 
מתחבר פה לבחור שאמר , שאני מחליף חלקים , אז אני יודע שיש להם אורך חיים חדש מאותה הנקודה והם פחות סביר להניח שיהיו הנקודת כשל שלי פעם הבאה . 
יש חלפים שהחלפתי יותר מפעם אחת בכל התקופה , כי לא תמיד מוצאים במלאי את הסחורה הכי טובה.

ב3 שנים שהאוטו אצל ההורים , כמעט ולא נגעתי בה , עכשיו לקחתי אותה לסיבוב, ואני כזה WTF , למה האוטו מתפרק? 
מתפרק, כי ההורים שלי לא יודעים מספיק לשים את האצבע על מה לא בסדר , ולא יודעים לבוא למוסך ולוודא שהם יוצאים עם התוצאה שצריך . 
אחרי שעשיתי עלייה סיבוב , ולקחתי למוסך ליישר קו , וניקיתי אותה כמו שצריך (כי עלה לי התחביב של הדיטיילינג לאחרונה) , פתאום ההורים החליפו נרטיב מ " אולי נתחדש באוטו טרי ורענן יותר" ל "זה בכלל לא אוטו האוטו שהיה לנו "
7 שנים האוטו בחזקתי. 

• אהבתי 1

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם
לפני 11 שעות, nit_zan כתב:

ProjectFarm  בדק את זה על 2 מכוניות שבארץ כבר מזמן היו שוכבות במגרש במקרה הטוב (או משטובות בשטחים במקרה הרע😄)

הונדה סיויק 2008 עם 320KKM

ושברולט סבורבון 2003 עם 480KKM

מכיר... מעבר לעניין התרבותי ולנושא החלפים, מדובר בבחור מוכשר כמו שד -

הוא ביצע חתיכת יישור קו בסאבארבן לבד, לגמרי לבד.

לדעתי בארץ (נתעלם לרגע מהתרבות, לא ממש מעניין אותי מה אחרים חושבים/עושים)

הקושי הגדול ביותר הוא השילוב המצער של עלות חלפים האסטרונומית - שלא לדבר על הזמינות שלהם,

יחד עם רמה מקצועית נמוכה - בכל הסקפטרום של המוסכים. מוסך מדרכה יתקע לך שמן לא מתאים,

ואילו מוסך יבואן לא יתחיל אפילו בדיאגנוסטיקה של הבעיה - מחליפים את כל החלק.

רק משוגעים לדבר, מוכשרים עם מספיק זמן פנוי מצליחים באמת לחתוך עלויות

עם הזמנת חלפים מרחבי הגלובוס, טיפול עצמי, היעזרות פרטנית בבעלי מקצוע וכיו״ב.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אוטו מחליפים בגלל שתי סיבות: הראשונה שמתחיל להיתקע וגם עלות התיקונים גבוהה, אז עדיף כבר להוציא כסף על רכב חדש מאשר על תיקונים.

הסיבה השניה שהרכב עושה רעשים מרגיש גרוטאה ולא נעים לנסיעה.

הרכב שלי פריוס 2008 שעוד חודש חוגג חצי מיליון קילומטר, עדיין לא הגיע הזמן להחליף מהסיבות שרשמתי למעלה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

נוסע בפריוס 2008

פורסם

רכב שמטופל כמו שצריך בדגש על בלאי טבעי וקריטי במספר מערכות לא אמור להיתקע..

כגון: טיימינג, מערכת קירור, ציריות, גיר, וכמובן מנוע. כל תקלה אחרת תדליק מנורת מחשב בלי להשבית את הרכב.

לאחר רכישת רכב משומש שנסע הרבה כדאי להחליף כל מה שאפשר בעלות של מספר אלפים בודדים ולהנות מרכב תקין אשר ישרת הרבה שנים.

כמובן שצריך להיות ער למצבו בין טיפול לטיפול. נכון שזה לא הכי נוח, אבל עדיף כך מאשר להיכנע למימון יקר והוצאות כבדות לאורך שנים.

• אהבתי 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

"לא אמור" זה סיפור שפורד לא שמעו עליו.

יש מספיק סיפורים אמיתיים לגמרי בחיים האמיתיים של טורבו מת, גיר נוזל, משאבת מים,  צינורות נסדקים ומה לא למרות טיפול מושלם לפי הספר בלי לחפף כלום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

היה לי פורד פוקוס 2008 נקנתה ב240,000 קילומטר ושימשה אותי למעלה משנתיים בלי שום תקלה, חוץ מזה שחיברתי בוסטר הפוך, והיא עדיין נוסעת.

במהלך השנתיים האלה האוטו חטף מכות מכל כיוון, באוטו חדש הייתי מוציא על פחחות פי כמה ממה שעלה לי כל הרכב, ופה פשוט לא טיפלתי...

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

"לא אמור" זה סיפור שפורד לא שמעו עליו.

יש מספיק סיפורים אמיתיים לגמרי בחיים האמיתיים של טורבו מת, גיר נוזל, משאבת מים,  צינורות נסדקים ומה לא למרות טיפול מושלם לפי הספר בלי לחפף כלום.

נכון נכון.

אבל בדיקה נכונה בכל כניסה למוסך תצמצם את התקיעה כמעט לחלוטין. 

ציינתי שחובה לעשות יישור קו מלא לרבות משאבת מים, טרמוסטט ובית טרמוסטט, מיכל עיבוי, צניורות למינהן.. נכון שזה עולה כסף, אבל הרבה פחות מתקלה אחת בעקבות נזק רציני.

כמובן שזה נכון לרכב שטופל בעבר ללא הזנחה.

קניתי מדוד עלי שעון חיצוני נחמד שמתחבר ל obd שמציג חום מנוע בזמן אמת, ניתן לכוון אותו שיצפצף במקרה והחום עובר את הטמפ' שנבחרה. בפאביה שלי למשל כיוונתי ל 100° שבינתיים לא ראיתי אף פעם.. מגיע עד 97 לכמה שניות..

לכאורה מוצר שעולה 70₪ ויכול למנוע נזק יקר.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני שעתיים, LEGACY 1.8 כתב:

נכון נכון.

ציינתי שחובה לעשות יישור קו מלא לרבות משאבת מים, טרמוסטט ובית טרמוסטט, מיכל עיבוי, צניורות למינהן.. נכון שזה עולה כסף, אבל הרבה פחות מתקלה אחת בעקבות נזק רציני.

כמובן שזה נכון לרכב שטופל בעבר ללא הזנחה.

קניתי מדוד עלי שעון חיצוני נחמד שמתחבר ל obd שמציג חום מנוע בזמן אמת, ניתן לכוון אותו שיצפצף במקרה והחום עובר את הטמפ' שנבחרה. בפאביה שלי למשל כיוונתי ל 100° שבינתיים לא ראיתי אף פעם.. מגיע עד 97 לכמה שניות..

לכאורה מוצר שעולה 70₪ ויכול למנוע נזק יקר.

היה לי כזה במאזדה גם , אהבתי את זה נורא , תמיד הייתי מציץ בו.
גם שימושי שאפשר לראות בו קודי תקלות ( מניח שמאוד חלקי) ואפילו לאפס .

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם
לפני 3 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

אין ספק שמעקב קפדני עוזר, ושעון חום עוזר, אבל יש תקלות שהן תוקעות אותך ולו רק מסיבה גיאוגרפית.

פעם אחת ניגשתי למכונית ותוך כדי שאני משחרר את הנעילה אני רואה מי קירור מתחילים לנזול... כן, בעמידה בחנייה, לפני ההתנעה.

אפס נזק כמובן אבל באותו יום הייתי תקוע.

לפני 3 שעות, מאזדה 3 כתב:

היה לי פורד פוקוס 2008

פורד לפני הרובוטי והאקובוסט... עידן אחר.

היום גם המכוניות היקרות ביותר שלהן זה שק תקלות בפוטנציה.

• תוכן חדש...