Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת מזרן זוגי

ChaoscripT

פוסטים מומלצים

לפני 15 שעות, mikyl כתב:

משער שמזרונים טובים של היום יותר נוחים ממזרונים טובים מלפני 30 שנה.

ניסוח בעייתי- "נוח" זה מונח מאד!!! יחסי ולא ניתן לכימות. 

האם המזרונים של היום טובים יותר? מבחינות מסויימות, כן. החומרים השתנו לאורך השנים. 

לפני 15 שעות, mikyl כתב:

או ששום דבר לא השתנה? 

מיבנית, לא היו יותר מידי שינויים - זה תחום שקשה לחדש בו :lol:

לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

למה יש חברות שנותנות לך לניסיון מזרן, אבל בתנאי לשימוש עם הניילון?

האם מזרן כזה במידה שמוחזר, יעבור ללקוח אחר?

כן, למיטב הבנתי. לכן אני לא מעיז לנסות אפילו את הימי-ניסיון האלו. 

לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

ובחברות שבהן אין חובת שימוש בניילון, האם מזרן שמוחזר מושמד?

או שמפורק ורק הבד החצוני מושמד ועדיין משתמשים שנית בחלקים הפנימים?

מכיון שאני לא מצאתי לקנייה מזרן מחודש.

למה מי יגיד לך שזה מזרון מחודש??? אתה תסכים לקנות אחד כזה? :lol:

קשה לי לענות לך, המפעל שבו אני עובד לא משחק בשטויות האלו. כך שאין לי מידע לגבי הנושא הזה.

אני לא יודע לגבי מושמד, יכול להיות שהוא מועבר לתצוגה למשל. יכול להיות שאם מדובר על מפעל, אז רק הבד מוחלף והמזרון יוצא שוב למכירה. אבל שוב, אלו השערות שלי ולא מידע מבוסס. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

באמת בעיית שכיבה רצינית... לא  חשבתי עליה (:brickwall:ואני חשבתי כי לי יש בעיות)

אני אצור קשר עם סגן הרמטכ"ל לעניני מזרונים - לספק מזרון חדש לכל חייל המגיע לשרות.
שחלילה וחס לא ישן על מזרן ישן.
ובהזמנה הבאה בבית המלון - אבקש  מראש מזרן חדש ללא ניסיון קודם.
ואני גם רוצה מועדון חדש.. למה המועדון הישן היה עשוי מעץ.

החשוב מניסיוני - אם יש דילמה בבחירה בין מזרון קצת רך לקשה, לבחור במזרן היותר רך.

אייל

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 50 דקות, ליין מן כתב:

אני אצור קשר עם סגן הרמטכ"ל לעניני מזרונים - לספק מזרון חדש לכל חייל המגיע לשרות.

שקודם יקבלו נשק חדש, אחד שיורה.

ובקשר למזרנים, כבר כתבתי שבגיל 18 אפשר להירדם על ריצפת בטון. העיקר שיתנו לך לישון. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, ליין מן כתב:

החשוב מניסיוני - אם יש דילמה בבחירה בין מזרון קצת רך לקשה, לבחור במזרן היותר רך.

מצטער לבאס אותך, אבל זו לא עצה טובה לכולם. 

יש כאלו שהיא מתאימה להם, לחלוטין כן. 

אבל לא חסר אנשים עם צרכים שונים. 

למי שיש בעיות גב דווקא יכול להתאים אחד קשה יותר. 

יש הבדל בין המזרונים גם בהתאם למשקל המשתמשים, רך לא בהכרח יתאים לכל אחד. 

מזרן קשה קצת מתרכך לאורך זמן. גם מזרן רך עוד קצת מתרכך.

• רעיון טוב! 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 4.1.2024 בשעה 13:45, ברווז כתב:

מזרן ספוג ישקע לך, בדיוק כמו ששכבת הויסקו שקעה לי ולכל אחד אחר. אלא אם אתה שוקל 48 ק"ג ויש לך שטח פנים (טכנית, גוף) רחב מאד (לא אמור ללכת  ביחד השילוב הזה...).

לפי הטבלה הזאת דווקא למזרני קפיץ תוחלת חיים הכי קצרהScreenshot2024-11-05172953.thumb.png.e7429524079026dad8cfe39d2c0b65a5.png.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה תלוי חברה אני מניח. מה שאפשר שולחים למחזור רכיבים ומה שלא להטמנה.

*עריכה - בתגובה לron poh

אגב, הוזכרו בשרשור כאן מזרני "סוהם" (כלומר פולירון עם מדבקה) ממליץ לא להתקרב.

עריכה אחרונה על ידי S^M

Insane things comes from insanely people.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה לא סוהם? אני ממש שוקל לקנות. אפשר גם בפרטי.

אגב, הולופיל כשכבת פינוק, מחזיק מעמד? לתחושתי לא. ראיתי במקום בודד.

איך טמפור One? יש עליו מבצע עם מיטה. נשמע בסיסי מאוד. מגיע רק בsoft אם מבין נכון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, mikyl כתב:

לפי הטבלה הזאת דווקא למזרני קפיץ תוחלת חיים הכי קצרהScreenshot2024-11-05172953.thumb.png.e7429524079026dad8cfe39d2c0b65a5.png.

האם הטבלה נלקחה מאתר שמוכר מיטות מים במקרה? :lol:

אני רק שאלה (או 7).

על איזה קפיצים הם מדברים? 

קפיצי בונל? באיזו תצורה? פרטים טכניים נוספים, כמו עובי, אזורי גבול, שזירה, קוטר, עובי חוט? שהם קובעים 5-10 שנים.

או אולי קפיצי פוקט? שזו טכנולוגיה אחרת לגמרי, עם כמה אפשרויות יישום שונות? כי שם יש אפילו עוד פחות אפשרויות לכשל מאשר בקפיצי בונל. פלוס, להבדיל ממזרון ספוג, במזרון קפיצים מסוג פוקט העומס מתחלק על עשרות קפיצים בודדים ומעלה את אורך החיים של הקפיצים משמעותית.

גם לגבי לטקס יש לי שאלות. איזה עובי? למשל? נתוני מפרט טכני של הלטקס שמשתמשים בו? במה עוד משתמשים?

כל הטבלה הזו שקולה מבחינתי לטבלה שמדברת על "איזה אוטו יותר טוב:

רנו, 83

שקודה, 77

פולקסווגן, 54

למבורגיני, 46"

כאילו, מה??? מה הקשר. מה הפרמטרים. מה המפרט. על מה אתם מדברים בדיוק. 

במילים אחרות- אני מתייחס לטבלה הזו כאל שורשיט שיווקי שנועד לפאר מוצר ספציפי אל מול אחרים שמוצגים כנחותים ממנו, וכנראה גם מוצר או 2 שמוצגים כאיכותיים יותר (אך מחירם גבוה משמעותית). 

זה הניחוש שלי, רק מהטבלה עצמה, בלי לדעת אפילו מאיפה היא הגיעה בכלל. 

ולמה דה דאק מיטת מים נמצאת שם בכלל????? 

ולמה המיטה המתכווננת - יודעים מה, די, שאלתי מספיק שאלות טכניות על הטבלה הזו. לא שמישה ולא אינדיקציה לכלום...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נלקח מכתבה How to Choose a Mattress של Sleep Advisor. הם לא מוכרים שום דבר ומפרסמים מזרנים מכל הסוגים. כתבה אחרת How to Choose a Mattress – Complete Buying Guide מ-SLEEPOPOLIS עם טבלה דומה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 דקות, mikyl כתב:

הם לא מוכרים שום דבר ומפרסמים מזרנים מכל הסוגים.

לא מוכרים, רק אפילייט... עם כפתורי ענק של "בדוק מחיר" מתחת לכל מזרון. 

image.thumb.png.63776e050a58ca6dfb720754eb2f4302.png

זה לא יותר מחלק מטקטיקה של שיווק, לצערי הרב, וגם אם היא נותנת מעט מידע ללקוח הקצה- שבדברים מסויימים הוא מורעב למידע איכותי שפשוט לא זמין לרוב האנשים- הוא נועד לשרת מטרה מסויימת. 

הנה שאלה שלא שאלתי בהודעה הקודמת, שתעזור לי להסביר את הנקודה. 

בטבלה מופיעה מיטה מתכווננת (מעל המיטת מים). סבבה. 

מבוססת על קפיצים? או על ספוג? אין להם אפילו את ההפרדה הדי בסיסית הזו. אז מהיכן ההשערה של אורך חיים של בין 7-10 שנים? וגם, במיטה מתכווננת, מה ישרוד את האורך חיים הזה- הוא לגבי המנגנון הרמה? המזרון עצמו? 

אני מאד נזהר מכל מיני מקורות מידע שכאלו. מה שנקרא ה"משפך השיווקי" נועד לכוון את האנשים להגיע למסקנות מסויימות שמסייעות למכירות של דברים ספציפיים, המיטיבים עם מי שכתב את הדברים. אז גם אם רואים שם מידע שנחשב להגיוני, צריך להיות סקפטיים לגביו. 

והכי מרגיז אותי, זה כל נושא המאמרים ברשת.

יש לקוחות שמחפשים מידע באופן אקטיבי כדי ללמוד על המוצר, בצורה יותר פרטנית. אני גם כזה. 

אבל כל מה שאני נתקל בו זה מאמרים של קידום אתרים, ברמה טכנית ששואפת לאפס. המון טקסט, רובו לא רלוונטי, כמה קישורים חצי קשורים, וזהו בגדול. בלי לחדש שום דבר אמיתי. בלי לתת שום ערך מוסף למי שטרח למצוא את המאמר. 

זה במיוחד משגע אותי, כי כשהייתי עצמאי לא עשיתי את זה ככה. נתתי מידע אמיתי וכנה, עם ערך, למי שקרא על המוצרים שמכרתי. כן, כתבתי מאמרים בעצמי, עם קישורים, גם בתוך האתר שלי. לכולם היה ערך מוסף ללקוח, בלי שורשיט. אמיתי וכנה. לא מועתק משום מקום.

הכי עצוב? זו הייתה חלק מהבעייה שלי. הייתי חריג, ואנשים לא אוהבים חריגים. זה חשוד להם. 

אז מי שרצה להבין יותר, הלך לפי מה שהרוב כתבו.

אני רוצה לגלות לך משהו. 

יצרנים נותנים אחריות למוצר שלהם, לפי כמה שנים הוא יעבוד תקין, כסידרו, בלי להתקלקל ולהזדקק לשירות\מימוש אחריות (מתעלם כרגע מהחדרת כשל מתוכנן למוצרים). למזרונים יש אחריות של 10 שנים על הקפיצים, ברוב המקומות שאני מכיר. פשוט כי אין ממש מה שיתקלקל. אם יש קילקול זה לרוב פאק בייצור, שמתוקן בתוך האחריות כבר בשנה הראשונה. אין למזרון בעייה להחזיק גם כפול מאותם 10 שנים, מבחינת הקפיצים. הבד מתבלה הרבה יותר מהר, הספוג עצמו מאבד מהקשיחות שלו, מקבל צורה\שקע בצורת הגוף, כל מיני דברים כאלו. אבל מפה ועד להחליט שרירותית שמזרון קפיצים מחזיק 5-10 שנים (ניחא היו אומרים 7-10, קצת יותר הגיוני...) בלי שום כלום מאחורי זה? 

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, ברווז כתב:

לא מוכרים, רק אפילייט... עם כפתורי ענק של "בדוק מחיר" מתחת לכל מזרון. 

תקשיב, לא נולדתי אתמול וגם הייתי עצמאי. לכן כתבתי  מפרסמים. ואם היית בוחן קצת יותר לעומק היית רואה שיש להם המון סקירות של מזרנים גם ספוג, גם קפיצים וגם היברידים (כמו אלה שהצבעת עליהם). דרך אגב אחד ממזרנים שמככב בסקירות שלהם הוא Saatva Classic - מזרן קפיצים. אז זה לא אתר שמוכר מיטות מים.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

אני רוצה לגלות לך משהו. 

יצרנים נותנים אחריות למוצר שלהם, לפי כמה שנים הוא יעבוד תקין, כסידרו, בלי להתקלקל ולהזדקק לשירות\מימוש אחריות (מתעלם כרגע מהחדרת כשל מתוכנן למוצרים). למזרונים יש אחריות של 10 שנים על הקפיצים, ברוב המקומות שאני מכיר. פשוט כי אין ממש מה שיתקלקל. אם יש קילקול זה לרוב פאק בייצור, שמתוקן בתוך האחריות כבר בשנה הראשונה. אין למזרון בעייה להחזיק גם כפול מאותם 10 שנים, מבחינת הקפיצים. הבד מתבלה הרבה יותר מהר, הספוג עצמו מאבד מהקשיחות שלו, מקבל צורה\שקע בצורת הגוף, כל מיני דברים כאלו. אבל מפה ועד להחליט שרירותית שמזרון קפיצים מחזיק 5-10 שנים (ניחא היו אומרים 7-10, קצת יותר הגיוני...) בלי שום כלום מאחורי זה? 

אז אני ממליץ לך להיכנס לאתר של פולירן. הם נותנים אחריות של 15 שנה למזרני פוליאוריתן/אקרילן/לטקס בדיוק כמו למזרני קפיץ. לא מנסה לשכנע אותך בשום דבר כי אין לי ידע טכני בנושא. אבל נתקלתי ביותר מקומות שמזרנים איכותיים ללא קפיצים מחזיקים יותר זמן בממוצה מאשר מזרנים עם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודע אם זה נחשב ניסיון, אבל...

לפני כ-20 שנה אחי החליט להחליף את המזרון שלו אחרי קרוב ל-10 שנים.

למה? כבר לא היה לו נוח.

נשכבתי עליו (על המזרון, לא על אחי...) והרגיש לי סבבה.

לקחתי אותו אלי, ומאז הוא אצלי. לא מצאנו סיבה להחליף אותו.

הלכתי עכשיו להציץ בתווית -  כתוב סימונס ביוטירסט (יעני - שנת יופי) מדגם סילבר.

אני זוכר שהילדים היו קופצים עליו כמו טרמפולינה, והם אמרו שזה כמו בפרסומת שהייתה אז,

שאבא דוב קופץ על המזרון וזה לא מפריע לאמא דובה להמשיך לישון.

טוב... זה נשמע קצת קינקי במחשבה שנייה, אבל אני ישן עליו פעמיים ביממה

והוא "עושה את העבודה" כלומר לא מפריע לי לישון עם איזה קפיץ סורר או ריח לא נעים,

אז כל עוד נשמר הסטטוס קוו הזה, אני לא מוצא סיבה להחליף. (גם זוגתי באותה דעה).

*יצא לי כמה פעמים לישון על פולירון ספוג בסיסי של אחד הבנים וגם הרגיש לי סבבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם לי יש מזרן קפיצים King Koil מסדרה Exclusive כבר בדיוק 30 שנה ואני מרגיש סבבה. לא זוכר איך הוא היה לפני 30 שנה, אבל לא מרגיש שום שינוי. למה אני רוצה להחליף? יותר פשוט להחליף מזרן מאשר לריב עם אישה.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, mikyl כתב:

תקשיב, לא נולדתי אתמול וגם הייתי עצמאי. לכן כתבתי  מפרסמים. ואם היית בוחן קצת יותר לעומק היית רואה שיש להם המון סקירות של מזרנים גם ספוג, גם קפיצים וגם היברידים (כמו אלה שהצבעת עליהם). 

ובתוך הסקירות, הם גם שמים את הטבלה הזו, עם האורך חיים של המזרון? או ששם לפחות הם רק משבחים את המוצר?

הנקודה, הטבלה לא קשורה לכלום ושום דבר בפני עצמה.  לכן אני סקפטי מאד לגביה, שלא לדבר על אנטי.

לגבי שאר החומר באתר? יכול להיות שהכל בסדר, יכול להיות שגם שם יש טבלאות שלא קשורות לכלום. לא יודע. לא הולך להתחיל לבדוק את האתר... 

לפני 14 שעות, mikyl כתב:

אז אני ממליץ לך להיכנס לאתר של פולירן. הם נותנים אחריות של 15 שנה למזרני פוליאוריתן/אקרילן/לטקס בדיוק כמו למזרני קפיץ. לא מנסה לשכנע אותך בשום דבר כי אין לי ידע טכני בנושא. אבל נתקלתי ביותר מקומות שמזרנים איכותיים ללא קפיצים מחזיקים יותר זמן בממוצה מאשר מזרנים עם.

מה שציטטת מתוך מה שכתבתי, התייחס לספוג שנמצא בתוך מזרוני הקפיצים, ולא למזרון שעשוי מספוג ללא קפיצים. 

גם שם, הספוג מקבל שקע וצורה של הגוף ועוד כל מיני כאלו. בספוג זה כנראה מורגש בצורה אחרת- מעולם לא היה לי מזרון ספוג, ואני לא חושב שאקנה אחד אי פעם, כך שלא התעמקתי בזה- לא אישית ולא מקצועית (בעבודתי). יש הגדרה של כמה שקיעה מותר לחומר לקבל ועוד כל מיני הגדרות שונות ומשונות לעמידות של מזרון וחומריו.

לפני 13 שעות, BoazB11 כתב:

הלכתי עכשיו להציץ בתווית -  כתוב סימונס ביוטירסט (יעני - שנת יופי) מדגם סילבר.

אני זוכר שהילדים היו קופצים עליו כמו טרמפולינה, והם אמרו שזה כמו בפרסומת שהייתה אז,

שאבא דוב קופץ על המזרון וזה לא מפריע לאמא דובה להמשיך לישון.

והוא "עושה את העבודה" כלומר לא מפריע לי לישון עם איזה קפיץ סורר או ריח לא נעים

מזרון עם קפיצי פוקט. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...