Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

עד עכשיו השתמשתי בסיאט איביזה מליסינג, ודי נהנתי מההתנהגות של האוטו יחסית לסופרמיני - אבל עכשיו אני מחויב להחזיר אותו לליסינג, אז החלטתי לקנות אוטו במקום

הדברים שהכי חשובים לי הם הנאה מהנהיגה, ולאחר מכן דברים כמו אמינות ונוחות יומיומית

בהתחלה חיפשתי לקנות רכב חדש - אבל ראיתי שהתמורה למחיר די גרועה, במיוחד עם כל ההתייקרויות לאחרונה

אז, יצאתי לחפש משפחתית ספורטיבית משומשת, בעדיפות שתהיה יחסית חדשה (עד 3-4 שנים) ועם קילומטרז׳ יחסית נמוך (עד 50-60k), ככה אקבל בערך תחושה של רכב ״חדש״, ולא אשבור את הכיס יותר מדי

מהחיפושים שלי עד כה, ראיתי ש Seat leon FR 2.0 ו Honda Civic 1.5 הם מועמדות די טובות שמביאות התנהגות ספורטיבית, ודי הרבה כו״ס (180-190) ביחס למחיר לא יקר מדי (120-140K)

מבחינת הלאון,

יש לי כבר חיבה לסיאט מהניסיון שלי עם האיביזה, והלאון נראה מאובזר טוב

נראה שהחיסרונות הראשיים הם הנדסת האנוש בדגמי 2021 ומעלה (הכל טאצ׳, יש על זה הרבה תלונות ממבקרים ויכול להבין למה)

בכללי שמעתי שסיאט לא מאוד אמין, מניח שתהיה אמינות דומה כמו שאר הרכבים של קבוצת פולקסווגן

ומנוע 2 ליטר שיהיה פחות חסכוני בדלק

מבחינת הסיוויק,

נראה שהנדסת האנוש יותר טובה ושם ויש יותר פוקוס על שימושיות יומיומית, גם מנוע 1.5 שלוקח קצת פחות דלק אז טיפה יותר חסכוני

מבחינת חסרונות, הונדה סיוויק החדשה ממש יקרה אז אני מניח שהנוכחות של הונדה תרד בישראל בזמן הקרוב, אולי יהיה יותר קשה למצוא תיקונים וכדומה, ואולי ירידת ערך יותר חזקה

גם, לא ניסיתי אף פעם CVT ואני יודע שלא כולם אוהבים - אצטרך לנסות כדי לדעת אם זה חיסרון אמיתי

בנוסף קראתי פה בפורום על בעיית שמן כלשהי, אבל נראה שזה פחות קריטי בדגם של ה1.5

מה אתם חושבים? האם כדאי לי לקנות אחד משני הרכבים האלו? יש לכם רעיונות לרכבים דומים באזור התקציב שיביאו לי יתרונות דומים?

פורסם

הנה משהו שלא חשבת עליו - אלפא רומאו ג'וליה!

תהיה מאובזרת יותר מכל האופציות, מרווחת יותר, בטופ של הבטיחות, חזקה מאוד (300 כ"ס) וסופר מהנה לנהיגה.

האחזקה אמנם מעט יקרה יותר (באמת שמעט), אבל אם תצליח להתגבר על הסטיגמה תקבל באמת רכב שהוא קטגוריה מעל כל מה ציינת.

לחילופין, קאדילק ATS גם נותנת תמורה מעולה.

וגם אינפיניטי Q50.

בהצלחה!

• רעיון טוב! 2
פורסם

לסיוויק היתה בעיה של חדירת דלק לשמן. להבנתי, הבעיה נפתרה באיזור 2019 ולא קיימת במכוניות שיוצרו אחרי מתיחת הפנים.

אני מחזיק כזו ידנית 3 שנים (בדיוק) ולא סבלתי משום בעיה במכונית.

עם ואגיות היו לי נסיונות לא טובים ואני נמנע מהתוצרת.

פורסם
בתאריך 3.1.2024 בשעה 23:28, omerkot כתב:

לסיוויק היתה בעיה של חדירת דלק לשמן. להבנתי, הבעיה נפתרה באיזור 2019 ולא קיימת במכוניות שיוצרו אחרי מתיחת הפנים.

אני מחזיק כזו ידנית 3 שנים (בדיוק) ולא סבלתי משום בעיה במכונית.

עם ואגיות היו לי נסיונות לא טובים ואני נמנע מהתוצרת.

רכשתי סיוויק ידנית 1.5 שנת 2020 לפני מספר חודשים.

הבנתי שחדירת הדלק לשמן לא רלוונטית גם בגלל מתיחת הפנים וגם כי התןפעה רלוונטית רק באקלים קר.

הבנתי שבמתיחת הפנים שינו משהו בניהול המנוע ושצריך להחליף שמן בהתאם להנחיית מחשב הרכב.

הבנתי שלעתים זה מצריך החלפות שמן תדירות יחסית.

הבעלים הקודם החליף כל 12-13 אלף ק"מ. לפי הניירת. לדבריו החליף בהתאם להוראות המחשב.

לפי ההתראה שקיבלתי אני צריך להחליף עוד כ 1000 ק"מ. זה יצא כ 9000 מההחלפה הקודמת.

אני סקרן כל כמה ק"מ אתה מחליף? האם לפי מחשב הרכב?

פורסם
לפני 8 שעות, razi_pazi כתב:

רכשתי סיוויק ידנית 1.5 שנת 2020 לפני מספר חודשים.

הבנתי שחדירת הדלק לשמן לא רלוונטית גם בגלל מתיחת הפנים וגם כי התןפעה רלוונטית רק באקלים קר.

הבנתי שבמתיחת הפנים שינו משהו בניהול המנוע ושצריך להחליף שמן בהתאם להנחיית מחשב הרכב.

הבנתי שלעתים זה מצריך החלפות שמן תדירות יחסית.

הבעלים הקודם החליף כל 12-13 אלף ק"מ. לפי הניירת. לדבריו החליף בהתאם להוראות המחשב.

לפי ההתראה שקיבלתי אני צריך להחליף עוד כ 1000 ק"מ. זה יצא כ 9000 מההחלפה הקודמת.

אני סקרן כל כמה ק"מ אתה מחליף? האם לפי מחשב הרכב?

ממה שאני זוכר, הסיפור של ניהול המנוע וההתראות האלה היו גם לפני מתיחת הפנים (כשהבעיה המהותית היתה עם האיטום של הצילינדרים)

אני נוסע בשנה משהו כמו 8000-7000 ק״מ והוא הוא אף פעם לא הקפיץ לי התראה. אני מחליף שמן בטיפול השנתי.

פורסם
לפני שעתיים, omerkot כתב:

ממה שאני זוכר, הסיפור של ניהול המנוע וההתראות האלה היו גם לפני מתיחת הפנים (כשהבעיה המהותית היתה עם האיטום של הצילינדרים)

אני נוסע בשנה משהו כמו 8000-7000 ק״מ והוא הוא אף פעם לא הקפיץ לי התראה. אני מחליף שמן בטיפול השנתי.

תודה. אם אתה נוסע 7000-8000 אז זה באמת לא משפיע עליך. ההתראה עולה לדעתי 1500 לפני הצורך בהחלפה.

אם בא לך לסייע לי ואתה במקרה לקראת הטיפול השנתי אז אשמח אם תחטט במחשב רכב לבדוק מתי הןא אומר לך שצריך להחליף. לדעתי בתפריט של התחזוקה אפשר בכל רגע לבקש הערכה לקילומטרים להחלפת שמן.

נניח ואתה לקראת טיפול אני סקרן האם מאותת לך שאתה צריך להחליף עוד 2000 או 5000 ק"מ....

אני ידעתי על העניין הזה מראש. אז מקבל בהשלמה צורך בהחלפות שמן תדירות.

מבירורים במוסך היבואן משתמשים שלא נוהגים מעט בד"כ משלבים בצורה סבירה החלפת שמן וטיפול כך שצריכים להגיע פעם נוספת בשנה להחלפת שמן. קצת ניג'וס, ותוספת עלות. אבל לקחתי את זה בחשבון ברכישה. לא משהו לוותר על הרכב עבורו.

אם זה היה פגם אז זה אחרת. אבל זו פשוט תחזוקה קצת יותר דורשנית. לא נורא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 3.1.2024 בשעה 11:37, Ziv כתב:

הנה משהו שלא חשבת עליו - אלפא רומאו ג'וליה!

תהיה מאובזרת יותר מכל האופציות, מרווחת יותר, בטופ של הבטיחות, חזקה מאוד (300 כ"ס) וסופר מהנה לנהיגה.

האחזקה אמנם מעט יקרה יותר (באמת שמעט), אבל אם תצליח להתגבר על הסטיגמה תקבל באמת רכב שהוא קטגוריה מעל כל מה ציינת.

לחילופין, קאדילק ATS גם נותנת תמורה מעולה.

וגם אינפיניטי Q50.

בהצלחה!

מאלו שכתבת, אני מכיר רק את הג'וליה, שתהיה יפה, חזקה וספורטיבית יותר מהרכבים שפותח השרשור ציין. 

הנעה אחורית, אבזור טוב ברמות גימור מסויימות, אפשרות לתוספת כוח גדולה באמצעות תוכנה.

• אהבתי 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 34 דקות, הרקוליטו כתב:

שלום

בדור העשירי  בכל הדגמים ניתן בכל זמן לראות כמה מרחק נשאר עד הצורך להחליף שמן.

לכן ביקשתי אם יכול להציץ במחשב הרכב.

כאמור אין לי בעיה ברכב, אבל אני קצת סקרן לדעת מה קורה אצל אחרים מבחינת דרישות מחשב הרכב להחלפת שמן.

פורסם
לפני 3 שעות, razi_pazi כתב:

תודה. אם אתה נוסע 7000-8000 אז זה באמת לא משפיע עליך. ההתראה עולה לדעתי 1500 לפני הצורך בהחלפה.

אם בא לך לסייע לי ואתה במקרה לקראת הטיפול השנתי אז אשמח אם תחטט במחשב רכב לבדוק מתי הןא אומר לך שצריך להחליף. לדעתי בתפריט של התחזוקה אפשר בכל רגע לבקש הערכה לקילומטרים להחלפת שמן.

נניח ואתה לקראת טיפול אני סקרן האם מאותת לך שאתה צריך להחליף עוד 2000 או 5000 ק"מ....

אני ידעתי על העניין הזה מראש. אז מקבל בהשלמה צורך בהחלפות שמן תדירות.

מבירורים במוסך היבואן משתמשים שלא נוהגים מעט בד"כ משלבים בצורה סבירה החלפת שמן וטיפול כך שצריכים להגיע פעם נוספת בשנה להחלפת שמן. קצת ניג'וס, ותוספת עלות. אבל לקחתי את זה בחשבון ברכישה. לא משהו לוותר על הרכב עבורו.

אם זה היה פגם אז זה אחרת. אבל זו פשוט תחזוקה קצת יותר דורשנית. לא נורא.

אני אכן לפני טיפול.

טיפול קודם היה ב16,420 ק״מ.

קילומטרז׳ נוכחי 22,270 ק״מ.

ההערכה בתפריט התחזוקה עומדת על עוד 5,100 ק״מ.

הנסועה הנמוכה יחסית שלי נובעת מזה שביומיום אני בעיקר משתמש באופנוע. מרווח הטיפולים המוצהר של האופנוע עומד על 15,000 ק״מ או שנה אבל אחרי פעם אחת שהרסתי קלאץ׳ עם שמן שסחב 11,000 ק״מ (באופנועים יש קלאץ׳ רטוב שטבול בשמן המנוע) אז מיוזמתי עברתי למוד של החלפת שמן כל חצי שנה. אין לי שום בעיה לשרוף עוד שעה מהחיים וכמה מאות שקלים בשנה בשביל למנוע כל מני רעות חולות כאלה.

פורסם

תודה רבה. לפי הנתונים ששלחת הצפי הנוכחי של המחשב הוא כ 11,000 ק"מ. 

אצלי זה יצא בפעם הזו (והראשונה) 9,000 ק"מ. לא פער משמעותי.

אני חושב שעם החלפת השמן מחשב הרכב תמיד מראה החלפה עוד 15,000 ק"מ. וזה מתעדכן למטה במשך הזמן והנסיעה (אני לא יודע אם בהתאם לחיישן בשמן או אלגוריתם כלשהו). ממה שביררתי פה ושם ה 15,000 אלף די תיאורטי וזה בד"כ פחות.

אני מרשה לעצמי לעשות ספקוצליה שאם היית נוסע עוד עד הטיפול אז לא היית מגיע למיצוי כל ה 5,100 הק"מ שהמחשב כעת מעריך. כי זה מתעדכן למטה לאורך הנסועה. אבל זו ספקולציה. בעיקר סקרנות.

בכל מקרה אני בהחלט מסכים איתך שלהשקיע עוד קצת כסף ועוד קצת זמן זה לא נורא. כל עוד זו לא עדות לתקלה מתפתחת. וזה לא המצב.

זה לא מפריע לי גם כי ידעתי זאת מראש. לא הייתי רוצה זאת כהפתעה. אבל אני מרוצה מאוד מהרכב ברוב ההיבטים. שום דבר לא מושלם...   

פורסם
לפני 24 דקות, razi_pazi כתב:

תודה רבה. לפי הנתונים ששלחת הצפי הנוכחי של המחשב הוא כ 11,000 ק"מ. 

אצלי זה יצא בפעם הזו (והראשונה) 9,000 ק"מ. לא פער משמעותי.

אני חושב שעם החלפת השמן מחשב הרכב תמיד מראה החלפה עוד 15,000 ק"מ. וזה מתעדכן למטה במשך הזמן והנסיעה (אני לא יודע אם בהתאם לחיישן בשמן או אלגוריתם כלשהו). ממה שביררתי פה ושם ה 15,000 אלף די תיאורטי וזה בד"כ פחות.

אני מרשה לעצמי לעשות ספקוצליה שאם היית נוסע עוד עד הטיפול אז לא היית מגיע למיצוי כל ה 5,100 הק"מ שהמחשב כעת מעריך. כי זה מתעדכן למטה לאורך הנסועה. אבל זו ספקולציה. בעיקר סקרנות.

בכל מקרה אני בהחלט מסכים איתך שלהשקיע עוד קצת כסף ועוד קצת זמן זה לא נורא. כל עוד זו לא עדות לתקלה מתפתחת. וזה לא המצב.

זה לא מפריע לי גם כי ידעתי זאת מראש. לא הייתי רוצה זאת כהפתעה. אבל אני מרוצה מאוד מהרכב ברוב ההיבטים. שום דבר לא מושלם...   

אצלי גם כ11 אלף קמ בערך עשיתי טיפול B ב15 אלף קמ ועכשיו אני על 23 אלף קמ ויש לי עוד 3200 קמ כלומר ב26 אלף צריך טיפול להחלפה.

• תוכן חדש...