Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תןדה על הסקירה.

בהתחשב בכך שהוצת צריכה 1 ל 17 מ יונדאי גטס ציפיתי לראות פה לפחות 1 ל 30 😁

שכחת רק לרשום מה הקילומטרז' שהאוטו עשה ב 5 שנים. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, Platinum כתב:

"נהג של שבת"

תודה על הסיכום, אבל רק לציין - המונח "נהג של שבת" הוא מונח שבא לתאר בדרך כלל נהג שאינו מיומן בנהיגה ובדרך כלל נוהג ברכב בשבתות ובחגים ובצורה שאינה מאפיינת נהג מנוסה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Platinum כתב:

* סטארט סטופ? ניתקתי את המערכת הזו. אם הייתי יכול, הייתי מעיף גם את המובון, אבל זה כבר עבירה על החוק.

מפתיע. דווקא ברכבים עם תיבה ידנית המערכת הזו עובדת מצוין, בעיני. עיקר הבעיה שלי איתה זה שלמנוע לוקח רגע להניע, ובאוטומט המעבר מבלם לגז הוא מהיר יותר (ואז יש רגע שבו הלחיצה על הגז לא מגיבה כצפוי). אבל בידני המנוע מונע ברגע שאתה נוגע במצמד, ועד שאתה מכניס הילוך ומשחרר אותו, המנוע כבר עובד רגיל. אלא אם מציק לך שהמזגן מפסיק לקרר, לא רואה למה לנתק את המערכבת ברכב ידני...

פורסם
לפני 4 שעות, Buki כתב:

תןדה על הסקירה.

בהתחשב בכך שהוצת צריכה 1 ל 17 מ יונדאי גטס ציפיתי לראות פה לפחות 1 ל 30 😁

שכחת רק לרשום מה הקילומטרז' שהאוטו עשה ב 5 שנים. 

עם הגטס הצריכה היתה נהדרת כי את רוב זמנה היא בילתה בשיוט מתון על כביש החוף.
מאמצע 2019 אני נמצא בתקופה שרובה חוסר יציבות תעסוקתית ולכן אין לי צריכה מפתיעה בחסכוניותה. אני בטוח שאם המצב היה דומה לזה שהיה עם הגטס, הצריכה היתה בהחלט טובה יותר.

לאור הנ"ל, הרכב נמצא על פחות מ50K.

לפני 3 שעות, גור אדם כתב:

תודה על הסיכום, אבל רק לציין - המונח "נהג של שבת" הוא מונח שבא לתאר בדרך כלל נהג שאינו מיומן בנהיגה ובדרך כלל נוהג ברכב בשבתות ובחגים ובצורה שאינה מאפיינת נהג מנוסה.

לא האופן שבו אני מכיר את האימרה הזו. אני נוהג מאז 1988 ואני מאוד מיומן ומנוסה

לפני 24 דקות, נתנאל מ כתב:

1-23 צריכת דלק? זה מטורף.

כמה אתה תוציא ברכב היברידי 1-40 ??

למה מטורף? למיטב זכרוני ראיתי פעם בהצהרת יצרן (או אולי מקור אחר) שהצריכה אמורה\יכולה להיות 1:24

פורסם
לפני 15 שעות, Platinum כתב:

עם הגטס הצריכה היתה נהדרת כי את רוב זמנה היא בילתה בשיוט מתון על כביש החוף.
מאמצע 2019 אני נמצא בתקופה שרובה חוסר יציבות תעסוקתית ולכן אין לי צריכה מפתיעה בחסכוניותה. אני בטוח שאם המצב היה דומה לזה שהיה עם הגטס, הצריכה היתה בהחלט טובה יותר.

לא האופן שבו אני מכיר את האימרה הזו. אני נוהג מאז 1988 ואני מאוד מיומן ומנוסה

למה מטורף? למיטב זכרוני ראיתי פעם בהצהרת יצרן (או אולי מקור אחר) שהצריכה אמורה\יכולה להיות 1:24 - בתנאי מעבדה

פורסם
לפני 21 שעות, Platinum כתב:

זה הסיבב שלא הייתי חושש מירידת ערך.

רכב דיזל בן 5 עם כזה קילומטרג' נמוך )גם ביחס לרכב בנזין) יימכר מאוד מהר בלוחות, לאור העובדה שהמון דיזלים בשנתון הזה חצו את ה-200 אלף ק"מ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

היי.

יפה שרשמת הסקירה,קצת מאוחר אבל למי שמחפש דגם הזה יד 2 יכול לעזור. לצערי אין יותר רכיבים מדגם הזה שנחשב באמת הכי מוצלחים של דאציה מכל הבחינות. יחס מחיר לתועלת אין רכבים אלו .

מה שמעניין שגם לי יש בדיוק אותו דגם ב2018

תקלות שהוי לי והוחלפו במסגרת אחריות זה תושבות בולמים ,צופר וגם אטם קרטר בגלל כי היה דליפת שמן . לא עשיתי אף טיפול בקרסו ,כל הטיפולים עושה לבד.

מבחינת צריכת דלק רשמת נכון - יכול להגיע ל23 אבל בפועל בינעירוני ממרכז לאילת צריכה 1ל 21 אבל בעיר עם הפקקים ומזגן זה עולה חזק לכיוון 1ל14 . אני כמעט בטוח שגם אצלך זה כך אני מכיר את המנוע די טוב ,דגם K9K  אלו הביצועים שלו.

בזמנו רכב נרכש ב72 אלף וחשבתי להעיף אותו לאחר 4-5 שנים ,חשבתי שזה מקסימום שלו אבל טעיתי.הטעות שלא קניתי אז 2 ואחת הייתי שם בכספת ופותח ביום אחד. איזה רכב חדש ניתן לרכוש ב70 אלף היום ...

אני גם עם 55אלף ולא חושב להחליף בכלל ומקווה שנמשיך לשמור על אמינות. יש אנשים שעברו איתו את 250-300 ללא תקלות במנוע וגיר.

יתרון הגדול של הדגם שאפשר גם לא לנעול אותו כי אף אחת לא יגע בו ,כי דור חדש לא יודע לנהוג על ידני וגם עדיין מי רוצה דאציה..?

ביטוחים היו זולים כל השנים כך שזה באמת אחת הרכישה המוצלחת ביותר.

נכון להיום מחירים של דיזל עלו כך שזה כבר לא כזה משתלם אבל אם מסתכלים לאחור רכב הזה שווה כל שקל.

בהצלחה.

פורסם

גם אני עם סנדרו סטפווי דיזל - ינואר 2018.

לא הבנתי כמה קילומטר עשית? ( עשיתי 262,000 ק"מ )

נהג של שבת - כנראה בגלל זה אתה טוען שהתאוצה לא טובה לעומת הבנזין המקביל.. כי היא טובה יחסית. 

צריכת הדלק אצלי היא 18 בערך בקיץ וסביב ה20 בחורף. 

לא ציינת שהרכב נוסע ממש נוח ומהר בדרכי עפר, כי גבוה, זה בדיוק בשביל זה. 

וכן, הוא לא רוכן על המתלים בהעמסת משקל - מפתיע לטובה. 

בתקופת האחריות הוחלפו לכאורה הרבה יותר חלקים מאשר בתם התקופה. אגברצועות פעם ראשונה עשיתי ב 150k, פעם שנייה ב 250k.

אני מתכנן לעבור לג'גר ההיברידי... אבל המחיר שלו... אויי המחיר בארץ. 

פורסם
בתאריך 27.12.2023 בשעה 12:43, itsik170 כתב:

זה הסיבב שלא הייתי חושש מירידת ערך.

רכב דיזל בן 5 עם כזה קילומטרג' נמוך )גם ביחס לרכב בנזין) יימכר מאוד מהר בלוחות, לאור העובדה שהמון דיזלים בשנתון הזה חצו את ה-200 אלף ק"מ.

פחות מעניינת אותי ירידת הערך בשלב זה כי אני נוהג להחזיק רכבים לאורך זמן.
אין לי כרגע סיבה או רצון למכור את הרכב

לפני שעתיים, alechko01 כתב:

היי.

יפה שרשמת הסקירה,קצת מאוחר אבל למי שמחפש דגם הזה יד 2 יכול לעזור. לצערי אין יותר רכיבים מדגם הזה שנחשב באמת הכי מוצלחים של דאציה מכל הבחינות. יחס מחיר לתועלת אין רכבים אלו .

זה יותר סיכום מאשר סקירה. למיטב ידיעתי כבר לא מייצרים את הרכבים האלה עם מנועי דיזל

מה שמעניין שגם לי יש בדיוק אותו דגם ב2018

תקלות שהוי לי והוחלפו במסגרת אחריות זה תושבות בולמים ,צופר וגם אטם קרטר בגלל כי היה דליפת שמן . לא עשיתי אף טיפול בקרסו ,כל הטיפולים עושה לבד.

נשמע שאצלך היו לא מעט תקלות, זה מבאס.

מבחינת צריכת דלק רשמת נכון - יכול להגיע ל23 אבל בפועל בינעירוני ממרכז לאילת צריכה 1ל 21 אבל בעיר עם הפקקים ומזגן זה עולה חזק לכיוון 1ל14 . אני כמעט בטוח שגם אצלך זה כך אני מכיר את המנוע די טוב ,דגם K9K  אלו הביצועים שלו.

בכבישים בין עירוניים אני משייט על 88-90 קמ"ש בד"כ, אלא אם אני ממהר.
בעיר, אני מזדחל בפקקים כמו כולם.
נסיעה עם מזגן - לתחושתי, המזגן פחות מכביד על הדיזל.
לגבי מנועי K9K - מסתבר שזו משפחה עם הרבה ילדים. תת הדגם הספציפי שאצלי נקרא K9K 626

בזמנו רכב נרכש ב72 אלף וחשבתי להעיף אותו לאחר 4-5 שנים ,חשבתי שזה מקסימום שלו אבל טעיתי.הטעות שלא קניתי אז 2 ואחת הייתי שם בכספת ופותח ביום אחד. איזה רכב חדש ניתן לרכוש ב70 אלף היום ...

אני גם עם 55אלף ולא חושב להחליף בכלל ומקווה שנמשיך לשמור על אמינות. יש אנשים שעברו איתו את 250-300 ללא תקלות במנוע וגיר.

יתרון הגדול של הדגם שאפשר גם לא לנעול אותו כי אף אחת לא יגע בו ,כי דור חדש לא יודע לנהוג על ידני וגם עדיין מי רוצה דאציה..?

ביטוחים היו זולים כל השנים כך שזה באמת אחת הרכישה המוצלחת ביותר.

נכון להיום מחירים של דיזל עלו כך שזה כבר לא כזה משתלם אבל אם מסתכלים לאחור רכב הזה שווה כל שקל.

בהצלחה.

הערות בירוק,
רק אוסיף שהסנדרו נקראת למעשה לוגאן-סנדרו. אז אם לא מוצאים סנדרו, הלוגאן יהיה זהה

לפני שעה, Kremer כתב:

גם אני עם סנדרו סטפווי דיזל - ינואר 2018.

לא הבנתי כמה קילומטר עשית? ( עשיתי 262,000 ק"מ )

נהג של שבת - כנראה בגלל זה אתה טוען שהתאוצה לא טובה לעומת הבנזין המקביל.. כי היא טובה יחסית. 

צריכת הדלק אצלי היא 18 בערך בקיץ וסביב ה20 בחורף. 

לא ציינת שהרכב נוסע ממש נוח ומהר בדרכי עפר, כי גבוה, זה בדיוק בשביל זה. 

וכן, הוא לא רוכן על המתלים בהעמסת משקל - מפתיע לטובה. 

בתקופת האחריות הוחלפו לכאורה הרבה יותר חלקים מאשר בתם התקופה. אגברצועות פעם ראשונה עשיתי ב 150k, פעם שנייה ב 250k.

אני מתכנן לעבור לג'גר ההיברידי... אבל המחיר שלו... אויי המחיר בארץ. 

אני עשיתי עד כה כ50K

לא ציינתי לגבי דרכי עפר כי לא יצא לי לנסוע איתו בדרכי עפר, רק כבישים סלולים

לגבי התאוצה, לא טענתי שהיא לא טובה אלא מרגישה עצלה יותר מבנזין. זה אולי עניין של תחושה אישית. לי זה מרגיש שהדיזל מאיץ יותר בעצלות לעומת הגטס

פורסם
בתאריך 26.12.2023 בשעה 09:48, Platinum כתב:

ב2020, ממש במוסך (אומגה בחדרה) בתום הטיפול השנתי השני של הרכב.  שילמתי על הטיפול, יצאתי אל הרכב והופעתי לשמוע חריקה בלחיצה על דוושת המצמד. דבר שלא היה קודם לכן.
קצת ניסו למשוך אותי (תיסע קצת וזה יעבור) אבל זה הסתיים לבסוף בהתעקשות שלי והחלפת מצמד (

קטע הזה לא הבנתי בכלל.

איך זה מטיפול השנתי הגיע מצב של חריקה  בלחיצה על דוושת הקלאץ ולבסוף החלפת מצמד באחריות.

איזה טיפול עשו לך ? 

מי לקחת אחריות על החלפת מצמד לרכב שעשה פחות מ50 אלף קילומטרים .

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עברה עוד שנה וחצי. איך המכונית?

בתאריך 29.12.2023 בשעה 09:03, alechko01 כתב:

יש אנשים שעברו איתו את 250-300 ללא תקלות במנוע וגיר.

בתאריך 15.4.2024 בשעה 11:24, xdmanxd99 כתב:

ועוד בכלל לK9K שהם שורדים עד ל 750+ אלף באירופה בהנחה שטופלו כמו שצריך.

האם אכן כך?

פורסם

המכונית אותו הדבר וגם שביעות הרצון שלי  :)

הנסועה שלי בשנים האחרונות מאוד נמוכה כי אני עובד בעיקר מהבית ורוב הנסיעות שלי קצרות (בניגוד לעבר).

לפני מספר חודשים המצבר (המקורי) שבק חיים - 6 שנים זה אורך חיים מכובד למצבר. מצבר חדש (Varta EFB 70A) עולה באזור האלפייה, לא מעט כסף אבל בהתחשב באורך החיים, זה סביר.
בטסט האחרון (באוקטובר) הכשילו אותי על הצמיגים הקדמיים (גם מקוריים) אז החלפתי כבר את כל ארבעת הצמיגים.
אלה היו ההוצאות היחידות שלי, רק בלאי סביר.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...