Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני מתלבט לגבי אחד מהשלושה. התקציב שלי הוא 40-50K ככה שארכוש רכב כנראה בסביבות שנתונים 2015-2017

מה הייתם ממליצים?  חשובה לי צריכת דלק חסכונית (ממה שאני מבין ההבדלים זניחים?) . הנסיעה שלי מעורבת- חלק בעיר וחלק בינעירוני, עושה בסביבות 20,000 ק"מ בשנה.

יש לי כמה שאלות

1) זה נכון שאיביזה וגולף חולקים את אותם חלקים? מבחינת האיכות אותה רמה?

2) אמרו לי שהתיקונים של הגולף והאיביזה יקרים משמעותית. זה נכון?

3) מבחינת תקלות. מה דעתכם?

תודה רבה

פורסם
לפני 2 דקות, darixtorento כתב:

יש לי כמה שאלות

1) זה נכון שאיביזה וגולף חולקים את אותם חלקים? מבחינת האיכות אותה רמה? נכון, אותה רמה

2) אמרו לי שהתיקונים של הגולף והאיביזה יקרים משמעותית. זה נכון? די נכון

3) מבחינת תקלות. מה דעתכם? היאריס כנראה תבלה פחות במוסך

12345

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם צריכת דלק זה מה שחשוב הייתי בוחר ביאריס לצד אמינות טובה, מבחינת ביצועים ובידוד רעשים האיביזה והגולף יהיו עדיפות, מבחינת מושבים לדעתי הם גם נוחות יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 5 שעות, yulianx כתב:

אם צריכת דלק זה מה שחשוב הייתי בוחר ביאריס לצד אמינות טובה, מבחינת ביצועים ובידוד רעשים האיביזה והגולף יהיו עדיפות, מבחינת מושבים לדעתי הם גם נוחות יותר.

תודה רבה. אבל צריכת הדלק בגולף ואיביזה טובה גם כן לא? ואני אראה באמת הבדלים מהותיים בצריכת דלק?  אני מאמין שזה יהיה זניח ויסתכם נגיד ב 1000 שח בשנה דלק? אני מתכוון אגב לקנות את הרכב לשנתיים-3 ולמכור

ביצועים ובידוד רעשים באמת מטרידים אותי ביאריס. מתלבט מאוד

הגולף אמינה גם לא?  

פורסם

מחוץ לעיר גם האיביזה תהיה בעלת צריכה טובה,לגולף אותה תיבה רובוטית.

בגדול, אם אתה רוצה רכב מהנה יותר יש סיכון עם תיבה.

היאריס פחות מהנה אך אמינה, מה חשוב לך יותר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לאיביזה יש מכלולים משותפים עם פולקסווגן פולו וסקודה פאביה.

הגולף היא קטגוריה אחת מעל בגודל, וחולקת מכלולים עם הסיאט ליאון וסקודה אוקטביה.

היאריס מתחרה בקטגוריה של הפולו/איביזה אבל היא אכן רועשת בין השאר בגלל גיר רציף בלתי נסבל.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הגולף והסיאט איביזה חולקים רכיבים רבים, בעיקר חלקים מכניים. אלה אותם מנועים. 
אך חוץ מזה לא הייתי בכלל משווה. יש לי בבית גולף ואיביזה, שני רכבים מעולים אך הגולף היא כמה רמות מעל מבחינת בטיחות ויציבות, איכות הרכבה ואיכות חומרים, בידוד רעשים (הסיאט עושה לי כאבי ראש !), אבזור. פשוט אין מה להשוות.
מבחינת תקלות, אז לכל רכב יש תקלות משלו, בVW צריך לשים לב לגיר ותיקון שלו עולה כמה אלפים, אך בעיניי שווה את הסיכון. לטויוטה לא הייתי מתקרב, נראה ומרגיש כמו צעצוע פלסטי בהשוואה לגולף. 

פורסם

אם לא נכתב, הבהרה קטנה:

סיאט איביזה ופולקסוואגן גולף לא באותה רמה. הגולף רמה מעל ונחשב לרכב משפחתי(דרגה 3) . האיביזה הוא רכב סופר-מיני(דרגה 2).

המקביל של סיאט איביזה זה פוקלסוואגן פולו;

המקביל של פולקסוואגן גולף זה סיאט לאון;

ככה שאם משווים לאותה רמה, אז איביזה ופולו

וגולף ולאון.

ולעניינך - הסיאט והפולקסוואגן יותר מתאימות לנסיעה בינעירונית וטויוטה יאריס יותר מתאימה לנסיעה עירונית (כמובן ששתיהן ייסעו בעיר ומחוצה לה, אבל לכל אחת יש ייתרונות לכאן ולכאן,שעושים את הנסיעה שלהן טובה יותר בתוואי המתאים).

יאריס זה ההימור הבטוח, אבל המחיר בהתאם. סיאט ופולקסוואגן ייתנו לך יותר, אבל בד"כ יותר יקרות לאחזקה.

אגב, אם אתה מחפש רכבי VW ,יש גם את סקודה פאביה שהיא המקבילה לסיאט איביזה ולפולו מבחינת מכלולים מכניים(כלומר, תא נוסעים שונה, אבל מנוע/תיבת הילוכים ומכלולים מכניים זהים).

בהצלחה

• תוכן חדש...