Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו זוג פלוס ילד, כרגע בעלים של טסלה מודל Y ומחפשים לרכוש רכב שני (חדש).

הצורך לרכב הנוסף יהיה בעיקר לטובת נסיעות בתוך העיר או נסיעות קצרות אל מחוץ לעיר, כי במקרים שבהם אחד מאיתנו/כמשפחה ניסע נסיעות ארוכות יותר אנחנו נשתמש בטסלה כברירת מחדל. במילים אחרות, הרכב לא יעשה יותר מ15K קילומטר בשנה אני מאמינה.

אנחנו כרגע מחפשים רכב גבוה (SUV) אך קומפקטי, בטיחותי וששומר על הערך שלו באם וכאשר נרצה למכור אותו. התקציב הוא באזור ה-150K (גמיש).

בגלל שמדובר ברכב שני פחות חשוב לנו שיהיה מרווח לנוסעים מאחורה, תא מטען לא חייב להיות גדול, חיסכון בדלק גם פחות קריטי.

ההתלבטות המרכזית כרגע היא בין סקודה קאמיק 1.5 גרסת Style לבין טויוטה יאריס-קרוס היברידית 1.5 Urban. עשינו נסיעת מבחן בשתיהן.

מה שאהבתי בסקודה זה קודם כל העובדה שמדובר ברכב חזק מבחינת נסיעה, תאוצה טובה, עיצוב פנים שמרגיש איכותי ונעים למראה ולמגע (אבל אולי זה רק בראש שלי). מאוד מתאים לאופי שלי כנהגת. מה לא אהבתי? את העובדה שאין אוטו-הולד, העוצמה של המזגן ניתנת לשליטה מהמסך בלבד (גם בטסלה זה ככה - אבל בטסלה לפחות המסך הוא גדול ואינטואיטיבי כך שזה לא מסיח את הדעת בזמן נהיגה).

מה שאהבתי בטויוטה זה העיצוב החיצוני היפה, הנסיעה החלקה כאשר מתניידים במהירויות לא גבוהות בתוך העיר, חסכון בדלק (תמיד נחמד), ממה שאני מכירה רכבי טויטה יחסית סחירים כאשר רוצים למכור אותם. מה לא אהבתי? הרכב הרבה יותר מאכזב מבחינת ביצועים על הכביש (116 כ"ס בטויטה לעומת 150 בקאמיק) וגם התאוצה מן הסתם פחות טובה, כפועל יוצא כל לחיצה שלי על הגז הרכב מתאמץ ורועש, הגימור הפנימי מרגיש זול יותר.

אנחנו מאוד מתלבטים בין שני הדגמים ולכן אשמח לשמוע דעות ומחשבות לכאן או לכאן. אם יש לכם רעיון לרכב אחר שעונה על הצרכים ועומד בקריטריונים אשמח גם לשמוע. אציין שוב שבעיקר חשובה לי הסחירות שלו כי בעבר מאוד נכוויתי ממכירה מתחת למחירון של סיטרואן C5 איירקרוס והיות ומדובר בלקיחת הלוואה על רכב שני, שמירה על ערך זה יתרון בעדיפות גבוהה. כמו כן, בעלי טויוטה וסקודה - האם אתם מרוצים מהשירות כאשר עולה הצורך בטיפולים כאלה ואחרים לרכב?

תודה מראש!

פורסם

בימים אלה עומדת לצאת גירסה משופרת של היאריס קרוס ההברידית עם 130 כ"ס ובידוד רעשים משופר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Nikita_K כתב:

לא אהבתי? את העובדה שאין אוטו-הולד

זהו זה סגר לך את הדילמה, העדר אוטו הולד בשבילי פוסל רכב, לא משנה כמה טוב הוא והוא יכול להיות גם מצופה זהב ויהלומים.

כל הכבוד ששמת לב לזה, כאן בפורום יש כמה חברים "גברים גברים מחוספסים" שצוחקים על החשיבות של הפיצ'ר הזה, תתעלמי מהם ותני להם להמשיך לעשות כושר לרגל ימין בכל עצירה ויש הרבה מאד עצירות בנסיעה בסביבה עירונית ואת לעומת זאת תנוחי בכל עצירה ותתפני לעיסוקייך 😁

מעבר לזה היאריס קרוס נותן חבילה יפה מאד, מאובזר, מרווח יפה, תא מטען גדול, יחידת ההנעה ההיברידית נעימה ושקטה מאד ברוב המצבים ובעיקר בסביבה עירונית ותיתן לך חוויה הקרובה ביותר לרכב חשמלי, בפועל הביצועים טובים, בעיקר אם תשימי "מצב ספורט" אבל אז יחידת ההנעה יותר רועשת, חסכוני מאד בדלק, אמינות צפויה להיות גבוהה מאד ויש אפשרות להארכת אחריות בתשלום עד השנה ה- 12, שמירת ערך צפויה להיות טובה מאד. עדיף לחכות לגירסה המחודשת תבררי בסוכנות מתי היא תגיע.

הקאמיק מרווח יותר בציר האורך, איכות חומרים עדיפה, ביצועים טובים, יחידת הנעה פחות חלקה בגלל הגיר הרובוטי, הנדסת אנוש לקויה בחסר בכל הנוגע לתפעול דרך מסך המולטימדיה, תא מטען קטן יותר, יש שחיקת מצמדים בגיר הרובוטי, אחריות קצרה יותר.

אבל שוב כל זה חסר חשיבות כאשר הרכב עם בלם יד ידני ללא "אוטו הולד".

תתחדשי.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

כדאי לבדוק מאזדה cx30, הדגם ה"בסיסי" נמכר בכ-160k שח, מציע תא נוסעים מאוד איכותי כבר בגרסה ה"בסיסית", יחידת הנעה חלקה ונעימה ובעיקר פשוטה במובן הטטב שלה, כך שצפויה להיות אמינה ולהיסחר היטב כמשומשת

בין שתי האופציות שהעלית: קאמיק ויאריס קרוס, הקאמיק עדיפה בכל היבט למעט צריכת דלק וכנראה גם אמינות.

הטויוטה צפופה יטתר, פשוטה יותר,  רועשת במאמץ ולא נעימה לנהיגה.

פורסם (נערך)

לטויוטה גם זווית פתיחת דלת קטנה יחסית , מה שמקשה על הושבת תינוק/ילד מאחורה עם כיסא בטיחות(אלא אם כן עדכנו את הנושא בשנה האחרונה, לא ניראה לי)

כדאי לבדוק את הנושא הזה באולם תצוגה עם כיסא ילדים במקום.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם
לפני 14 שעות, zvit כתב:

בימים אלה עומדת לצאת גירסה משופרת של היאריס קרוס ההברידית עם 130 כ"ס ובידוד רעשים משופר.

תודה! הכי הזוי שהנציגת מכירות לא יודעת על זה שום דבר..קראתי קצת על הדגם החדש וזה באמת קצת פותר את הדילמה. יש לך רעיון לגביי צפי של מתי רכב כזה מגיע לארץ? כלומר, אם משיקים אותו בשנת 24, בטח יקח כמה חודשים עד שיתחילו למכור? תודה!

עוד שאלה קטנה בהתלבטות - איך הסיאט אטקה מבחינת השוק שלה? בביצועים ובמחיר היא לא מאוד שונה מהקאמיק וכן יש לה אופציה של אוטוהולד...השאלה שלי היא מבחינת אמינות.

פורסם
לפני 15 שעות, zvit כתב:

למיטב הבנתי, אין כוונה להביא את הדגם המשופר אלא להישאר עם הדגם הקודם (החלש יותר)

פורסם

ממליץ לך לנהוג לפי עצתך ולפתוח את לוח המשומשות ביד שניה. אני פתחתי, לא ראיתי הבדל בכל הנוגע לירידת ערך. יאריס הברידית וקאמיק 1.5 נמכרות כחדשות באותה סביבת מחיר, ובאותה סביבת מחיר כיד שניה, כל זה לפחות במבט חטוף. בכל הנוגע לאיכות, סביבת נהג, מרחב פנים במיוחד מאחור, חווית נסיעה ונהיגה, פשוט אין מקום להשוואה. לזכות היאריס מוניטין עדיף ( לא בהכרח מוצדק אבל לא נכנס לשם ) וכנראה חיסכון משמעותי בצריכת דלק בדגם ההיברידי. אני עשיתי לפני מספר שבועות נסיעת מבחן ביאריס כזו לצורך החלטה על קבלת רכב חברה ( שווי השימוש הנמוך פיתה ), ומכיר מצוין קאמיק של בת משפחה. שני עולמות אחרים.

פורסם
לפני שעה, רועי5 כתב:

ממליץ לך לנהוג לפי עצתך ולפתוח את לוח המשומשות ביד שניה. אני פתחתי, לא ראיתי הבדל בכל הנוגע לירידת ערך. יאריס הברידית וקאמיק 1.5 נמכרות כחדשות באותה סביבת מחיר, ובאותה סביבת מחיר כיד שניה, כל זה לפחות במבט חטוף. בכל הנוגע לאיכות, סביבת נהג, מרחב פנים במיוחד מאחור, חווית נסיעה ונהיגה, פשוט אין מקום להשוואה. לזכות היאריס מוניטין עדיף ( לא בהכרח מוצדק אבל לא נכנס לשם ) וכנראה חיסכון משמעותי בצריכת דלק בדגם ההיברידי. אני עשיתי לפני מספר שבועות נסיעת מבחן ביאריס כזו לצורך החלטה על קבלת רכב חברה ( שווי השימוש הנמוך פיתה ), ומכיר מצוין קאמיק של בת משפחה. שני עולמות אחרים.

אז מה מבין השתיים היית בוחר?

פורסם

יאריס קרוס עם 130 כ"ס לא תגיע לישראל כי המחיר גבוהה גם ככה.

מקצה השדרוג כולל גם מולטימדיה חדשה, לוח מחוונים דיגיטלי חדש שלא בטוח שיגיעו, יהיה שיפור בבידוד הרעשים. הדגם המעודכן יגיע כנראה רק בחציון השני של 2024.

פורסם

אם יש טסלה בבית למה לא ללכת על רכב חשמלי ?

יש מבצעים על ה MG4 שלטעמי עדיף במיוחד אם מדובר על נסיעות עירוניות \ בין עירוניות קצרות.

באם רוצים משהו גדול יותר , BYD משומשת בת שנה תכנס בקלות לתקציב, היצע ענק של רכבי יד 2 .

היאריס קרוס מתומחרת בחזירות , כסא נהג בעייתי, איכות גימור עלובה ביחס למחיר ויחידת הנעה עצלה , לטעמי האישי אינה ראויה מול המתחרות.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...