Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, מיץ פטל כתב:

כמובן שזה על סולם שחור לבן. 

אם כל נהיגה ברכב מלווה בחשש מהפתעה - בעיני אין התלבטות.

העניין הוא שאתה אוהב אתה הרכב  וכנראה עדיין יותר נהנה מחושש. אחרת, מחכה לשרשור הבא שלך.

הוא מחפש לעצמו סיבות להעיף, עדיין לא הבנת ?

איזה סיבה יש לרכב הזה להיכשל בזיהום אויר עם מסנן חלקיקים חדש ?

זה שהבוחנים לפעמים מתעכבים בבדיקה הזו - יכול להיות ממיליון סיבות...שלא לדבר על זה שבדיזלים עושים בדיקת זיהום אויר 3 פעמים (3 פעמים "פול גז" כאשר בין כל סשן יש זמן המתנה).

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 474
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב נו אני עדיין טירון עם דיזל, לא ידעתי שזה אשכרה הנוהל. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש מקומות שבכלל לא בודקים זיהום אויר בדיזל. ב-2 רכבים שלי, עשיתי טסט לאחרונה במכון שבכלל לא מריץ את המנוע לסל"ד גבוה ולא מחברים כלום לרכב. במכונים אחרים מבקשים מהנהג לצאת והבוחן מבצע בדיקה.

חבר מהעבודה עשה אתמול טסט ל-2008 דיזל שלו שם, דיווח גם הוא שלא בדקו זיהום

מבחינתי, שאני יודע ומכיר שהרכבים שלי תקינים ולא מעשנים שחור,  לא מפריע לי. פחות מאמץ מיותר, גם ככה הבדיקה בישראל לא שווה הרבה

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 13 שעות, מלטבשי כתב:

יש מקומות שבכלל לא בודקים זיהום אויר בדיזל. ב-2 רכבים שלי, עשיתי טסט לאחרונה במכון שבכלל לא מריץ את המנוע לסל"ד גבוה ולא מחברים כלום לרכב.

איפה?

פורסם

אתמול הייתי בטסט בדינמומטר רעננה.

לפני בתור עמד מיצובישי טנדר דיזל.

לא שמו לו כלום באגזוז (אולי בתא המנוע כן), נתנו גז חזק 3 פעמים קצרות (בקושי לשנייה רצוף), וזהו.

ברכב שבאתי איתו (בנזין 1.0L) בדקו איזה 10-15 שניות ב-4K סל"ד.

ברכב שלי (בנזין 2.5L) בודקים בד"כ על 2.5-3K סל"ד, גם לשניות ארוכות, ועם אלקטרודה באגזוז.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פוסט פריקת תסכול סתמי שכזה 

אי שם בארץ הצפרדעים בשלהי 2017 יושבים להם שני מהנדסי גופי תאורה של PSA להפסקת צהריים על באגט, חמאה וכוס יין.

כמובן, בכדי לעצב הזיה קודם דופקים את הראש ומרגיעים את הכיבה. 

אומר לו ז'אן פייר פפי לחברו לואי לה-רוש (ראש) 

לואי מון שר - איך נתעלל הפעם במכונאי היקר שלנו, טיירי לה פן? 

אה מרד אלורז אני יודע! אומר לואי לפייר-פפי, נשים לו ברגי טורקס 15, בתוך בית נורה!!! 

הוווו זו'נגלייר מאמאאאאא התעלית הפעם על עצמך לואי! ניתן לו סה א-בק לה שטרונגול! 

וכך היה. 

מי...

מי?

מיייי?!? 

תופס תושבת של נורת H7 לבית הפנס - עם שני ברגי T15?!?

לא מאמינים לי - תראו בעצמכם 

ובאמת - זה באמת ככה! 

חניתי מול קיר בחניון של העבודה ואז קלטתי שנורת דרך צד נהג החזירה חוט להט לבורא נורות. 

מתאר לעצמי שזה יהיה כנראה כמו ברוב הצרפתיות סוג של תושבת לחיצה שהנורה פשוט נלחצת אליה רק לך תמצא בדיוק איפה השגם נכנס ותתפלל לא לשבור שם משהו או להוציא לכוון. 

אמרתי לעצמי בטוח הם יתעללו בי איכשהו - אבל אולי, אולי פעם אחת רכב צרפתי עם פנס נורמאלי?!? 

כן בטח... מסיר את מגן האבק כולי שמחה ואז מנסה להבין על מה אני מביט מה קורה שם ומה יקרה אם יפול לי שם בורג אוי ואבוי... נכנס ליוטיוב רואה את הזוועה. 

ובסוף? 

וואלה - מכל השיטות שראיתי עד היום, נכון - כמו בסרטון כשהוא אומר - זה לא משהו נורמאלי. 

אבל זה תכלס - משהו טוב! 

פותחים את שני הברגים - ממש טיפה - רק שלא יהיה מהודק, ומסובבים את התושבת.

היא יוצאת 

המנורה נשלפת בלי יותר מידי בעיות 

אי אפשר בכלל לטעות איך להושיב את הנורה החדשה - זה מאוד ברור וקל לאן הולך השגם. 

מכניסים חזרה וטיפונת סבלנות להושיב את התושבת חזרה בין שני הברגים.

נותנים הידוק קל וביי....

סוגרים מכסה אבק ושלום שלום - עבודה של באמת כמה דקות עם גישה טיפונת לא נוחה אבל ממש לא "פרוקטולוג פילים" של להכניס יד על עיוור דרך מגן רפש.

ממש לא - לפרק טמבון.

וממש לא - לפחד שמשהו ישבר.

וואלה - מוזר כיאה לאוכלי הצפרדעים - אבל מוזר בקטע טוב! 

• מצחיק 2
  • מעניין 3

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מעשה בקוד ושמו P119F 22 

למען חובבי הסולר הצרפתי שבינינו. 

לסיכום - שערה\סערה בכוס תה. 

לפני מספר חודשים שמתי לב שהSS הפסיק לעבוד (אני כמעט תמיד מנטרל) וזו האינדיקציה הכי טובה עבורי שהמצבר נחלש - זה חשוב מאוד גם לנושא הסטריאו. אבל רציתי לראות כמה המצבר יכול לסחוב גם כשהוא כבר חלש מידי בשביל לאפשר פעולה של המערכת. 

עד שיום שישי האחרון - בנסיעה פתוחה ורגועה לחלוטין עם אבא שלי ברכב - כשאני מהלל את הרכב עד כמה הוא נוח ובלה בלה בלה - הרעש המחריד האיום והנורא הזה של תקלת מנוע - נדרש תיקון. וסמל של מפתח ברגים. 

המבטים, השתיקה - אבל הרכב נוסע כאילו, כלום. הכל רגיל. 

שבת למחורת לוקח את הילד לבילוי עם כמה חברים שלו לרגל סגירת עשור לחייו - בן 10. 

בחזור ניסיתי לבדוק מה התקלה - אבל גיליתי שהמחשב החדש שעליו התקנתי את הדיאג-בוקס - למרות שהמכונה הוירטואלית מזהה את הVCI - המחשב עצמו בהתקנים לא - לא הצלחתי לתקשר עם הרכב.

סורק רגיל אחר שיש לי שלסובארו הוא פשוט מעל ומעבר - לא הצליח לקרוא את התקלות מהECM של הנבלה אבל ראיתי גם שהמצבר מיד אחרי נסיעה - על 12.1 וולט ויורד מיד ל12 וזה כבר אומר יאללה אבאל'ה תחליף אותי אני עייף כבר. 

קפצתי למוסך בקסם שמטפל לי בסובארו - החלפתי את המצבר והם התחברו עם סורק טוב של LUNCH או שזה LAUNCH - הצליחו לקרוא שהקוד תקלה הוא P119F אבל לא לאפס את התקלה. 

הבחור שם אמר שזה יכול להיות קשור לחיישן לחץ שמן או לDPF כי זה אומר deterioration of oil quality או oil dilution 

אמרתי לו תודה וחזרתי הביתה והתחלתי ללמוד את הקוד הזה.

אז מה זה אומר  p119f deterioration of the engine oil

מכל מה שלמדתי יש כאן כמה גורמים בסיפור הזה - 

חיישן לחץ שמן - שמודד תכלס, לחץ שמן - אין לו מושג לגבי באמת מה איכות השמן ומה זה באמת אומר. 

הDPF עצמו שיכול להיות סתום או שפשוט לא מצליח לבצע רגנרציה 

זה גם יכול להיות "מזרק משתין" 

בגדול - זה אומר שבשמן מנוע יש תמהיל של מעל 10 אחוז - סולר. 

למה סולר בשמן? 

כי זה חלק מתהליך הרגנרציה של הDPF. 

לאוריאה אין קשר לניקוי של הDPF זה קורה אחרי. 

בכדי לנקות את הDPF המנוע צריך שהוא יהיה בחום של 600 מעלות צלזיוס צפונה אז כשהמנוע חם ורץ בסלד יציב של 1500 סל"ד לפחות - הוא פשוט מזריק כמה מיליליטרים של סולר - לDPF והסולר הזה מגיע ל... שמן... 

זה תהליך תקין. 

האם זה הDPF? 

כנראה שלא - הDPF והממיר ומזרק האוריאה הוחלפו אצלי בדיוק ב26 לפברואר 2025 עוד לא עברה שנה. 

התחברתי עם הסורק שלי של THINKSCA והוא כן הצליח - לקבל בLIVE DATA - מה הלחץ על הDPF - בסרק הוא נע בין 0.1 ל0.3 PSI - רוב הזמן על 0.1 וזו קריאה תקינה לחלוטין. 

אז DPF לא חסום. 

האם זה חיישן לחץ שמן? 

גם כנראה שלא - בדקתי ובאמת השמן היה קצת גבוה על המדיד וכשפתחתי את המכסה של מילוי השמן - היה ריח ברור! של סולר... אז כנראה החיישן - דווקא עושה את העבודה שלו נאמנה. 

אז מה בעצם קרה? 

הרכב נסע 8 אלף קילומטרים מהטיפול הקודם - הרבה נסיעות קצרות - כנראה הרבה ניסיונות לבצע רגנרציה שלא הצליחו - סולר שהוזרק לתוך השמן וחיישן אחד שהקפיץ את זה כתקלה כי זה האלגוריתם שלו - לחץ שמן גבוה + ניסיונות כושלים לבצע רגנרציה.

ההימור שלי הוא שבטיפול האחרון כנראה שמו קצת יותר מידי שמן למנוע - שאלתי במוסך המורשה היום כמה הם שמים - הם אומרים 3.95 ליטר בדיוק! זה מה שצריך לשים וזה כנראה לוקח בחשבון את העובדה שהשמן ידולל בסולר עד לטיפול הקרוב. 

טיפול תקופתי הוקדם - 1624 שקלים כולל מע"מ ונסעתי לדרכי. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני כשעה, lanosforce כתב:

שהקפיץ את זה כתקלה כי זה האלגוריתם שלו - לחץ שמן גבוה + ניסיונות כושלים לבצע רגנרציה.

ההימור שלי הוא שבטיפול האחרון כנראה שמו קצת יותר מידי שמן למנוע - שאלתי במוסך המורשה היום כמה הם שמים - הם אומרים 3.95 ליטר בדיוק! זה מה שצריך לשים וזה כנראה לוקח בחשבון את העובדה שהשמן ידולל בסולר עד לטיפול הקרוב. 

טיפול תקופתי הוקדם - 1624 שקלים כולל מע"מ ונסעתי לדרכי. 

טיפ קטן כבעל דיזל - להקפיד לצאת לנסיעות ארוכות מידי שבוע/שבועיים בסלד לא נמוך כדי לתמוך ברגנרציה

• רעיון טוב! 1
פורסם

אנחנו גרים בראש העין - כל שאר המשפחה חולון, ראשון, רחובות או צפונה - אין כמעט סוף שבוע שהרכב לא משייט עם מנוע חם חצי שעה - זה מה שכל כך מוזר לי. 

בידיעה שהרכב עבר עדכון תוכנה בריקול האחרון - ואמנם נוסע (בעיקר בולם) טוב יותר מאז - אולי משהו שם החמיר את כמות הניסיונות לבצע רגנרציה והנה בדיוק היום קפץ שרשור של @קיורטוש אוטומוטיב בנוגע להכפלת צריכת אוריאה. 

שוב, אני לא אהיה מופתע... 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני שעה, lanosforce כתב:

בכדי לנקות את הDPF המנוע צריך שהוא יהיה בחום של 600 מעלות צלזיוס צפונה אז כשהמנוע חם ורץ בסלד יציב של 1500 סל"ד לפחות - הוא פשוט מזריק כמה מיליליטרים של סולר - לDPF והסולר הזה מגיע ל... שמן... 

תיקון קטן. בשביל לעלות או הטמפרטורה של ה DPF ולהריץ רגמרציה, הסולר לא מוזרק ל DPF ישירות אלא למנוע דרך המזרקים הרגילים בפעימת הזרקה נוספת, חלק מהסולר הזה לא נשרף ודרך טבעות הבוכנה יורד לאגן השמן, מה שממדלל את השמן. 

יכול להיות שבהחלפת DPF שעבר הרכב בוצע גם עדכון תוכנה שיש בו פיקוח צמוד יותר על עיניין דילול השמן שמקפיץ את הקוד הזה שזה פשוט אומר "תעשה טיפול לפני הזמן".

• אהבתי 1

פורסם
לפני 8 דקות, Buki כתב:

תיקון קטן. בשביל לעלות או הטמפרטורה של ה DPF ולהריץ רגמרציה, הסולר לא מוזרק ל DPF ישירות אלא למנוע דרך המזרקים הרגילים בפעימת הזרקה נוספת, חלק מהסולר הזה לא נשרף ודרך טבעות הבוכנה יורד לאגן השמן, מה שממדלל את השמן. 

יכול להיות שבהחלפת DPF שעבר הרכב בוצע גם עדכון תוכנה שיש בו פיקוח צמוד יותר על עיניין דילול השמן שמקפיץ את הקוד הזה שזה פשוט אומר "תעשה טיפול לפני הזמן".

בוצע עדכון תוכנה אבל לא בעת החלפת הDPF אלא כשניגשתי לריקול על השרשרת DV5 (שכבר בוצעה עצמונית) - עשו לי עדכון תוכנה וכן אני מתאר לעצמי שזה אולי סייע לדבר. 

בפועל אני שוקל אם להקדים החלפת שמן יזומה לחצי שנה או 5K קילומטרים ולאפס שירות בעצמי - בחניה כשאני על רמפות. 

או לשאוב חצי ליטר "שמן" עם משאבה דרך חור המדיד - רק שאני לא בטוח עם סולר צף מעל שמן, שוחה מתחת - או מתערבב איתו בקטע של אורגייה רומאית. 

עדכון - וובכן לאחר בדיקה קצרה - סולר אמור לצוף מעל שמן אבל... אם הנוזלים זזים - והם זזים - אורגיה מימי האימפריה הרומית זה מה שקורה בפועל. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני שעה, lanosforce כתב:

אנחנו גרים בראש העין - כל שאר המשפחה חולון, ראשון, רחובות או צפונה - אין כמעט סוף שבוע שהרכב לא משייט עם מנוע חם חצי שעה - זה מה שכל כך מוזר לי. 

בידיעה שהרכב עבר עדכון תוכנה בריקול האחרון - ואמנם נוסע (בעיקר בולם) טוב יותר מאז - אולי משהו שם החמיר את כמות הניסיונות לבצע רגנרציה והנה בדיוק היום קפץ שרשור של @קיורטוש אוטומוטיב בנוגע להכפלת צריכת אוריאה. 

שוב, אני לא אהיה מופתע... 

אמור להיות גם counter למספר ביטולי הרגנרציות בזמן שיש אחת - כלומר התחילה רגנרציה וכיבו את הרכב לפני שהיא הסתיימה.
משהו בשם dpf regen abort counter - שווה הצצה :) 

פורסם

לא יותר פשוט לשים נורה בדשבורד שאומרת אני מבצע רגנרציה ביץ' אל תדומם אותי??? 

ועדיין אני לא חושב שזה קשור לכיבוי הרכב זה קשור להורדת הרגל מהגז וצניחה של הסל"ד מתחת ל1500 שעוצר רגרנציה. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 9 דקות, lanosforce כתב:

ועדיין אני לא חושב שזה קשור לכיבוי הרכב זה קשור להורדת הרגל מהגז וצניחה של הסל"ד מתחת ל1500 שעוצר רגרנציה. 

אני מסכים איתך!! אבל יש רצוי ויש מצוי.
אני לא יודע איך זה בסיטרואן, אבל אצלי ברגע שיש רגנרציה לא רק שזה מורגש בסרק(המנוע עולה במהירות סיבוב + נשמע קצת יותר מחוספס) בוז זה גם מפעיל את מפשיר האדים של החלון האחורי - בשביל להעמיס קצת על המנוע.
אצלי אפשר פשוט לחבר ליציאה של הפשרת האדים האחורי לד וזה נותן אינדיקציה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 27 דקות, lanosforce כתב:

לא יודע איך זה ב 1.5HDi, אבל ב 1.6HDi בזמן רגנרציה מופעל חימום שמשמה אחורית וחימום מראות אם קיים, בשביל להגדיל עומס על המנוע ולאפשר לשרוף יותר סולר.

אפשר לבצע פרוייקט מאוד פשוט, נורה במקביל לקו חימום שמשמה אחורית שתדלק כשהאוטו מריץ רגנרציה. רציתי לעשות את זה אצלי אבל בסוף לא עשיתי כי אני מספיק משוגע בשביל לשמוע את ההרגנרציה (טון מנוע שונה) גם ללא הנורה 😏

עריכה - @eden-h, מתנצל על הדאבל ראיתי את ההודעה שלך אחרי שכתבתי 😁

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...