Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מפליא אותי, ספציפית VW פיתחו מוצר לא טוב, למי שרואה סירטוני Tear down למוצרים שלהם, ההנדסה שם פשוט מיושנת, סוג של מערכות תומוכת של רכבי ICE עם מנוע חשמלי, לא עוצמתי במיוחד, ללא טווח גדול במיוחד, וגם למי שלא מבין במה שקורה Unde the hood, גם המראה החיצוני והחווית משתמש מאוד לא מושכת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 38 דקות, CRuzer669 כתב:

בכותרת שלך אתה קובע בנחרצות שvw סוגרת מפעלים באירופה,

ואילו בכתבה כתוב שהמפעל אולי עומד להפסיק פעילות (לא דומה לסגירה).

בהודעה שלך אתה כותב שעלות המפעל חצי מיליארד דולר, כאשר הישראל עושה הקשר אטטומתי בין דולר לדולר אמריקאי ובכתבה הסכום נקוב בדולר אוסטרלי.

בקיצור.. על מה המהומה?

מפעלים יכולים לשנות כיוון, צמצום בכוח אדם באופן זמני זה קלאסי בסקטור הזה... לא רואה שום ערך חדשותי פה. ככה התעשיה מתנהלת.

פורסם

דג - לא קראתי את הכתבה, אבל אני מבין גם שאתה לא יודע מה קורה אצל החברות האלה באירופה או אפילו יפן לצורך העניין, המגמה שם היא להתכחש לעובדה שמכוניות חשמליות יותר טובות מרכבי בנזין והן לא העתיד של התעשייה. 

אני לא רוצה להיכנס לוויכוח מה באמת יותר טוב ICE/היבריד/דיזל/מימן אבל לפי מספרים נטו קיימת מגמה די ברורה שחשמלי זה העתיד ו"האטה במכירות המכוניות החשמליות" זה שקר גס.

פורסם (נערך)

אני לא בטוח שזו רק הכחשה. היצרנים האלו התעוררו מאוחר, חברות כמו טסלה פתחו פער מאוד גדול בכל הנוגע לחשמליות. ליצרנים לא היה מוצר חשמלי זמין ולכן "חירבנו" עליו.

ההתעוררות המאוחרת היא לא רק עיכוב בפיתוח. היצרנים האלו לא שריינו לעצמם מלאי של סוללות באמצעות חוזים ולכן איבדו את הסיכוי ליתרון תחרותי. גם עלות הסוללות עבורם גבוהה משמעותית ממי שדאג לשריין וגם האספקה היא בכמות מצוצמת.

יחד עם כל זה, לסינים יש יתרון תחרותי גם בעלות של חומרי גלם וגם בעלות של כוח אדם + ספקולציות על עזרה ממשלתית.

כלומר, ליצרנים הותיקים יש קושי אדיר להתחרות ביצרני החשמליות הגדולים ולכן לא נשאר אלא לחרבן על המוצר המתחרה.

על פניו זה היה נראה לי כמו תחילת הסוף של היצרנים הותיקים. כן אני יודע שהם עצומים עם כוח רב אבל בהינתן המוצרים שהם מוציאים כרגע, במחירים שהם דורשים, זו פשוט בדיחה.

ואז קראתי את הכתבה הזו:
https://www.reuters.com/world/europe/eu-launches-anti-subsidy-investigation-into-chinese-electric-vehicles-2023-09-13/
בקצרה: עקב ההצפה של חשמליות זולות מסין, שהאירופאים לא יכולים להתחרות איתם, האיחוד הקים וועדה שתבדוק האם הממשלה הסינית עוזרת ליצרנים כספית כדי לתמחר את המוצרים הסינים בצורה שלא תשאיר סיכוי לתחרות ותמחוק את התחרות.

הוועדה תבחן האם להטיל מכס על מכוניות שמיובאות מחוץ לאיחוד.

וזה אולי באמת מה שישאיר את היצרנים האלו בחיים.

יחד עם זאת, בכתבות אחרות רשום שזה סתם מהלך פוליטי וכרגע לא צפוי שיוטל מכס. אז גם אי אפשר להאמין לחצי ממה שרשום...

עריכה אחרונה על ידי yossi_s1
פורסם
לפני 7 שעות, viper83 כתב:

דג - לא קראתי את הכתבה, אבל אני מבין גם שאתה לא יודע מה קורה אצל החברות האלה באירופה או אפילו יפן לצורך העניין, המגמה שם היא להתכחש לעובדה שמכוניות חשמליות יותר טובות מרכבי בנזין והן לא העתיד של התעשייה. 

אני לא רוצה להיכנס לוויכוח מה באמת יותר טוב ICE/היבריד/דיזל/מימן אבל לפי מספרים נטו קיימת מגמה די ברורה שחשמלי זה העתיד ו"האטה במכירות המכוניות החשמליות" זה שקר גס.

זה שלא קראת את הכתבה זה בסדר
אבל איך הבנת משהו עליי זה לא ברור...

בעוונותי עבדתי במפעל של VW בגרמניה, ומהמעט שאני מבין כל המדובר בשרשור פה זה קשקוש מוחלט.

1- רק כדי לסבר את האוזן, המפעל שמשנה פעילות בכתבה הפותחת של השרשור הוא סוג של showroom.
מן חצי מפעל חצי מרכז מבקרים, לא משהו רציני מבחינה תעשייתית... והוא גם מפעל הרכבה (דהיינו פשוט ביותר, אין שם מערכות מורכבות).

2- אירופה לא סוגרת מפעלים. אם כבר ההפך. ובעיקר קבוצת VW שהשקיעה סכום נכבד עם חברות בנות בהקמת מפעלים לייצור תאי סוללות והרחבת והתאמת מפעלים קיימים לקווים שמותאמים לייצור רכבים חשמליים.

3- VW עדיין הרכב הכי נמכר בשוק הבית, דהיינו גרמניה. גם מחוץ לגרמניה במדינות השכנות מכירות VW מככבות.

4- אין שום הכחשה, בטח שלא באירופה, בזה שעולם הרכב עובר לחשמל.

לא ברור מאיפה הקשקוש הזה מגיע... ואגב, הם כבר היו בשוק החשמל לפני טסלה. אולי לא באותו רעש וצלצולים, אבל היה גם היה. 

וטסלה עדיין מדברים על משאית באויר בעוד הייצרנים האירופאים מוכרים כבר שנים אוטובוסים ומשאיות 64 טון חשמליות למכביר. ציים שלמים באירופה עובדים על חשמל ובפפסי ארה"ב עוד מחכים לטסלה סמי.

5- יצרנים אירופאים מקימים מפעלים במקומות אחרים בעולם ובייחוד בסין גם כדי לקחת נתח מהשוק הזה, זה לא אומר שהם מפסידים את הבית.
ככה עובדת התעשיה. ולעיתים זה גם לא קשור לעלויות וכוח אדם, לעיתים זה נטו פוליטיקיה (למשל מדינה עם שוק פוטנציאלי גדול שדורשת שלפחות X% מסוים מהרכבים הנמכרים לה ייוצרו במדינה, זה תרחיש קלאסי).

6- עולם הרכב לא נמדד רק בסמל של המכונית שאתה רואה בשכונה, אלא גם בכל הפיתוח מסביב. גם של הרכב עצמו וגם של טכנולוגיות ייצור.

בזה אירופה היא בין המובילות, וגרמניה במיוחד. כל רכב סיני שאתה רואה, הוא כמעט 100% אירופאי (טכנולוגיה וידע שנרכשו מחברה אירופאית, מנוע וקומפוננטים אירופאים, מכונות ייצור ורובוטים במפעל מאירופה). האירופאים שולטים בייצור בסין, וגוזרים קופון יפה. בסוף אם יש לך בחניה ג'ילי או פולקסווגן זה לא באמת מעניין אף אחד.

אגב, אם מפעלים יסגרו באירופה אתה לא תשמע על זה באיזה כתבה רדודה של 100 מילים באתר קיקיוני.
היבשת תרעד!

כשסוגרים מפעל שימורים בגליל אתה שומע על זה בחדשות והפגנות לממשלה,

אתה חושב שסגירת או צמצום התעשיה באירופה, ובייחוד בגרמניה, המתועשת מכולן, תעבור בשתיקה?

כבר היה נסיון של קבוצת VW לסגור מפעל גדול ביבשת ב-2016/15 והאדמה רעדה, ולא רק שלא נסגר, הורחב והיום עובד יותר מתמיד.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 49 דקות, yossi_s1 כתב:

אני לא בטוח שזו רק הכחשה. היצרנים האלו התעוררו מאוחר, חברות כמו טסלה פתחו פער מאוד גדול בכל הנוגע לחשמליות. ליצרנים לא היה מוצר חשמלי זמין ולכן "חירבנו" עליו.

ההתעוררות המאוחרת היא לא רק עיכוב בפיתוח. היצרנים האלו לא שריינו לעצמם מלאי של סוללות באמצעות חוזים ולכן איבדו את הסיכוי ליתרון תחרותי. גם עלות הסוללות עבורם גבוהה משמעותית ממי שדאג לשריין וגם האספקה היא בכמות מצוצמת.

יחד עם כל זה, לסינים יש יתרון תחרותי גם בעלות של חומרי גלם וגם בעלות של כוח אדם + ספקולציות על עזרה ממשלתית.

כלומר, ליצרנים הותיקים יש קושי אדיר להתחרות ביצרני החשמליות הגדולים ולכן לא נשאר אלא לחרבן על המוצר המתחרה.

על פניו זה היה נראה לי כמו תחילת הסוף של היצרנים הותיקים. כן אני יודע שהם עצומים עם כוח רב אבל בהינתן המוצרים שהם מוציאים כרגע, במחירים שהם דורשים, זו פשוט בדיחה.

ואז קראתי את הכתבה הזו:
https://www.reuters.com/world/europe/eu-launches-anti-subsidy-investigation-into-chinese-electric-vehicles-2023-09-13/
בקצרה: עקב ההצפה של חשמליות זולות מסין, שהאירופאים לא יכולים להתחרות איתם, האיחוד הקים וועדה שתבדוק האם הממשלה הסינית עוזרת ליצרנים כספית כדי לתמחר את המוצרים הסינים בצורה שלא תשאיר סיכוי לתחרות ותמחוק את התחרות.

הוועדה תבחן האם להטיל מכס על מכוניות שמיובאות מחוץ לאיחוד.

וזה אולי באמת מה שישאיר את היצרנים האלו בחיים.

יחד עם זאת, בכתבות אחרות רשום שזה סתם מהלך פוליטי וכרגע לא צפוי שיוטל מכס. אז גם אי אפשר להאמין לחצי ממה שרשום...

כמו שרשם יוסי שקיים מצב באירופה של שינוי מגמה והחברות נלחמות להישאר בראש הרשימה (עדיין). 

בנוגע למה שרשמת לגבי המשאית של טסלה, גם כן לא נכון ובתור חברה שעד עכשיו לא היו משאיות כלל, לפחות ממה שאני "שומע" ברשת היא תתברג בצורה דומה למצבה ברשימת מכוניות הפרטיות. 

פורסם (נערך)
בתאריך 25.9.2023 בשעה 17:28, viper83 כתב:

מצב באירופה של שינוי מגמה והחברות נלחמות להישאר בראש הרשימה (עדיין). 

עדיין לא ברור לי על ההתעקשות לשינוי מגמה..

אם כבר הפוך. אירופה הובילה את מהפכת החשמל מראשיתה. זה שיש לטסלה שם של אחת כזו זה נטו כי הם אלופים ביחסי הציבור (כמו אפל.. רק של מכוניות.)

בתאריך 25.9.2023 בשעה 17:28, viper83 כתב:

בתור חברה שעד עכשיו לא היו משאיות כלל, לפחות ממה שאני "שומע" ברשת היא תתברג בצורה דומה למצבה ברשימת מכוניות הפרטיות. 

עולם המשאיות לא דומה לרכב הפרטי.

זה סקטור שמתבסס על התאמה אישית ללקוח. יקח זמן לטסלה ללמוד את השוק ולהתאים את עצמה.
בזמן הזה החברות הקיימות בשוק פשוט מעמיקות את שורשיהן (ועושות את זה גם ב-fully electric).

עריכה אחרונה על ידי דג
  • שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...