Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יתנו שום דו״ח על חניה בשטח פרטי, וזו לא בדיוק השגת גבול.

בנוסף, לבית משפט לתביעות קטנות אין סמכות להוציא צו עשה בכלל. רק לשלום אם רוצים להוציא צו עשה.

אני חוזר - מחסום עד שיתרגל שלא ניתן לחנות. אם יש חשש שישבור, כדאי לצלם מהבית, ובמידה ששובר אז לגשת למשטרה ולהגיש תלונה כדי לקבל את פרטיו.

אם רוצים בכל זאת לגשת להליך משפטי, הייתי שם שילוט של חניה פרטית, וכותב שהחונה בחניה הפרטית יתבע בעלות החניה לפי תעריפי חניון. לאחר תיעוד של מקרים כאלה מגיש תביעה בקטנה עבור עלות החניה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, sperial כתב:

דוגמה קטנה: ההורים שלי קנו דירה לפני 15. שנה. ידעו שהחניה רשומה בטאבו. חנו כ-12 שני בחניה שהראו להם כאשר רכשו את הדירה (כולל מי ששכרה את הדירה אחרי שאבי נפטר ואמי עברה לבית אבות). לא היתה שום בעיה - מבחינת כל הדיירים היה מדובר בחניה שלהם.

באיזה שלב היה צורך לבדוק את התשריט. התברר שהחניה שמוצמדת לדירה שלהם היא חניה אחרת. כנראה שבאיזה שהוא שלב (אפילו לפני שרכשו את הדירה) נעשו שינויים ברישום הבית המשותף וחלה טעות בסימון החניה. כיוון שכל השכנים היו מורגלים לא היו שום סכסוכים על הנושא.

הדירה נמכרה זה לא מכבר, לא יודע מה נסגר עם הרוכש.

אצלי בדירה הקודמת היה מקרה דומה.

18 שנה חנו הדיירים לפי מה שהורגלו (עשו לעצמם דין - וסימנו חניות ציבוריות כ"פרטיות" ובחניות שהיו בטאבו כל אחד חנה לפי ראות עיניו וככה כולם היו מרוצים).

עד ש... יום הגיע ואז אחד הבבונים מהבניין שלי החליט שהוא חונה בחניה "שלי".

מוציא תשריט ומגלה שהחניה שלי במקום אחר בכלל.

ניסינו להבין מה הוביל את הבבון לחנות דווקא אצלנו - מסתבר שזה קרוב לדירה שלו (ובכל מקרה לא מדובר בחניה שלו בטאבו). הסברנו לדביל שהוא נובח על העץ הלא נכון, ואם כבר חניה קרובה לדירתו וב"טאבו" - אזי שמדובר בחניה הצמוד לחניה "שלי". אבל, כידוע, עם קופים אי אפשר לדבר בהיגיון...

מי שחנה בחניה שלי בטאבו היה בכלל שכן מהבניין ליד.

פנינו בטוב - לא הלך. פנינו באיומים קלים - לא הלך. הוא שלח לנו תשריט שבו הדיירים בבניין שלו סימנו לעצמם את החניות שהם רוצים - אבל בפועל לא התקבל, כי בטאבו יש תוכנית אחרת שמתנגשת עם רכוש (חניות) של דיירים מבניין אחר. שלחתי לו מכתב עם הסבר לעניין בתקווה שהוא יבין. לא הבין.

שלחנו לו מכתב בדואר רשום עם התשריט ובקשה לפנות את החניה לאלתר. במידה ולא יפנה - יקבל דוח מהמשטרה ו/או יתבע.

יומיים אחרי התחלתי לחנות בחניה שלי בטאבו - וכל הדיירים שלו בבניין לקחו מברשת וצבע לבן וסימנו לעצמם את החניות שלהם לפי התשריט של הטאבו שאני שלחתי לו. וככה נגמר לו הרגל מגונה של 18 שנה בו לאורחים לא היתה חניה בגלל חמדנות של דיירים שרצו לחנות קרוב ולא ללכת עוד 10 מטר לחניה שלהם. בסופו של דבר כולם הרוויחו מזה - אבל זה היה מאבק עיקש על הגב שלי.

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Be roo כתב:

איזה דו״ח?

אין סעיף בחנ״א על חניה בשטח פרטי. זו לא עבירת תעבורה.

עד שלא יאפשרו בארץ הזמנת גרר פרטי שיגרור את הרכב על חשבון בעליו, המקרים האלה ימשיכו.

אין לי מושג. אצל ההורים שלי הגיעו אחרי שהנהג לא ענה בטלפון שעה. אמרו שלא ניתן לאתר בעלים. נתנו לרכב דו"ח, לדעתי 500 או 250 שקלים, אבל לא הייתי שם והאמת לא זוכר. זהו פעם אחרונה שהרכב הזה חנה שם. 

עריכה

עכשיו כשאני חושב על זה, יש סיכוי שהשוטר הגיע עם פקח והפקח של העירייה הוא שנתן את הדו"ח. אני חא בטוח שאני זוכר את זה נכון, כי יש לי כמה מקרים בראש, אבל יש מצב שזה מה שהיה. בכל מקרה הכל נפתר באותה שיחה למשטרה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 22 שעות, sperial כתב:

דוגמה קטנה: ההורים שלי קנו דירה לפני 15. שנה. ידעו שהחניה רשומה בטאבו. חנו כ-12 שני בחניה שהראו להם כאשר רכשו את הדירה (כולל מי ששכרה את הדירה אחרי שאבי נפטר ואמי עברה לבית אבות). לא היתה שום בעיה - מבחינת כל הדיירים היה מדובר בחניה שלהם.

באיזה שלב היה צורך לבדוק את התשריט. התברר שהחניה שמוצמדת לדירה שלהם היא חניה אחרת. כנראה שבאיזה שהוא שלב (אפילו לפני שרכשו את הדירה) נעשו שינויים ברישום הבית המשותף וחלה טעות בסימון החניה. כיוון שכל השכנים היו מורגלים לא היו שום סכסוכים על הנושא.

הדירה נמכרה זה לא מכבר, לא יודע מה נסגר עם הרוכש.

כנ"ל. 16 שנה ידעתי שיש לי חניה ומחסן מסויימים. כשהוצאתי תשריט מסתבר שהחניה והמחסן אשר מוצמדים לדירתי אחרים לגמרי
והרבה יותר טובים בפער. למזלי בעלת החניה והמחסן שאיתה חל הבלבול לא גרה כאן ולא כל כך מעניין אותה הסיפור

אז החלפתי עם השוכרת שלה, כך שכל אחד ישתמש בשלו וזהו.

פורסם
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

זה לא השגת גבול?

אני מבקש את סליחתך וסליחת רוב עם ישראל, אבל הכתיב, אוי, הכתיב.

כפי שצומת לב ובצפר מוציאים אותי מדעתי, כך גם "השגת גבול".

מדובר בהסגת גבול - מסיגים אותו (מזיזים אותו לאחור), כמו נסיגה מהשטחים. זה לא ציון שאתה משיג במבחן, וזה לא רכב שאתה משיג (עוקף) בכביש, ואפילו לא השגה (ערעור) על החלטת הפקיד בעיריה. 

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צודק, בדרך כלל זה לא קורה לי.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 שעות, ניקו פ. כתב:

והפקח של העירייה הוא שנתן את הדו"ח

תמוה ביותר. פקח או שוטר, לשניהם אין סמכות לטפל בענין. זו לא עבירת חניה.

אולי השוטר נתן דו"ח על סעיף אחר שהצליח להדביק.

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, Be roo כתב:

תמוה ביותר. פקח או שוטר, לשניהם אין סמכות לטפל בענין. זו לא עבירת חניה.

אולי השוטר נתן דו"ח על סעיף אחר שהצליח להדביק.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5254060,00.html
https://www.tazkirim.gov.il/sfc/servlet.shepherd/version/download/0683Y000009E379QAC

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, Boltik כתב:

לא הכרתי, בקובץ התקנות שלי זה לא מופיע.

מה שלא הצלחתי למצוא זה קנסות שהוגדרו לענין, וגם לא מופיע בגרסת החנ"א שנגישה לי. מכאן שעדיין לא ניתן לתת דו"חות לפי סעיף זה.

מישהו יודע אחרת?

פורסם (נערך)

עידכון גובה קנסות לכלים חשמליים וחונים שלא כחוק | הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים (www.gov.il) 

שימו לב לסעיף 1.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

זו חסימת מקום חניה, לא תפיסה.

לפני די הרבה שנים חסמו לי את היציאה מהחניה, החוסם כובד בקנס של 250 ש"ח (על ידי הפיקוח העירוני).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

זו חסימת מקום חניה, לא תפיסה.

בסופו של דבר מי שתופס הוא גם "חוסם"...

יש לי חבר שחנה פעם בשבת בחנייה של בית בשיפוץ שלא גרים בו. במהלך השבת הגיעה בעלת הבית ודרשה להזיז את הרכב. מכיוון והוא שומר שבת, הוא כובד בקנס של 250 ש"ח ע"י שוטר שהוזמן למקום.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תוכן חדש...