Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר אוטומט powershift בפורד פוקוס 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני מעוניין בקניית רכב מהדגם הזה, אך שמעתי על בעייה תכופה בגיר אוטומט בטכנולוגיית powershift שמותקנת בפוקוס 3, מצד שני שמעתי ממוסכניק שהיה פעם ריקול והחליפו חלק כלשהו ברכבים האלו כדי לפתור את הבעיה הזו.

אשמח למידע בנושא זה, האם ניתן לבדוק אם לרכב ספציפי היה ריקול ועל מה כדי לשים לב בבדיקת הרכב מהבחינה הזו של גיר?

עריכה אחרונה על ידי sevi
פורסם

יש שם שני תקלות שחוזרות על עצמם, מצמד, ומח גיר.

לא היה שום ריקול, היתה אחריות מורחבת של 160/200 אלק"מ, והחלקים הפגומים הוחלפו בחלקים זהים, עדיין עלול לחזור בדיוק כמו במקור.

אלו שקיבלו החלפה במסגרת אחריות - זה אמור להופיע בהסטוריית טיפולים במוסכי היבואן, כמה שאתה מקבל אותו קרוב יותר להחלפה - יהיה לך ככל הנראה שקט להרבה זמן (בשונה מקניה סטנדרטית שאתה מעדיף להתרחק מרכב שהוחלף לו מנוע או גיר כי זה לא היה אמור לקרות ומעיד על בעיות נוספות, כאן זה כן היה אמור לקרות, וטוב שקרה אצל הבעלים הקודם ולא אצלך)

נהיגה נכונה בהתאם ליכולות הגיר - תאריך את חייו לזמן ארוך.

עלות תיקון במוסך מורשה לכל אחד מהתקלות הנ"ל - 5 עד 9 אל"ש

פורסם
לפני 56 דקות, chezik כתב:

יש שם שני תקלות שחוזרות על עצמם, מצמד, ומח גיר.

לא היה שום ריקול, היתה אחריות מורחבת של 160/200 אלק"מ, והחלקים הפגומים הוחלפו בחלקים זהים, עדיין עלול לחזור בדיוק כמו במקור.

אלו שקיבלו החלפה במסגרת אחריות - זה אמור להופיע בהסטוריית טיפולים במוסכי היבואן, כמה שאתה מקבל אותו קרוב יותר להחלפה - יהיה לך ככל הנראה שקט להרבה זמן (בשונה מקניה סטנדרטית שאתה מעדיף להתרחק מרכב שהוחלף לו מנוע או גיר כי זה לא היה אמור לקרות ומעיד על בעיות נוספות, כאן זה כן היה אמור לקרות, וטוב שקרה אצל הבעלים הקודם ולא אצלך)

נהיגה נכונה בהתאם ליכולות הגיר - תאריך את חייו לזמן ארוך.

עלות תיקון במוסך מורשה לכל אחד מהתקלות הנ"ל - 5 עד 9 אל"ש

תודה! מאוד מפורט

פורסם

עדיין מלא בעיות גם אחרי עדכוני תוכנה שעשו ו"מצמדים משופרים" ששמים במוסכי היבואן.

יש לעובדת שלי סטיישן כזאת החליפה מצמדים 3 פעמים מאז שהרכב אצלה נרכש חדש מהיבואן. לגבי המח גיר הייתה פעם אחת תקלה שהם פתרו בעדכון תוכנה בלי החלפת חלק.

לא מומלץ בכלל הרכב לקחת בחשבון

פורסם
לפני 56 דקות, TZR84 כתב:

יש לעובדת שלי סטיישן כזאת החליפה מצמדים 3 פעמים מאז שהרכב אצלה

כמה שנים/ק"מ האוטו אצלה?

זה מאד תלוי בהרגלי נהיגה, אצלי פעם ראשונה הלך מצמד בסביבות 150/160 אלק"מ, (רכשתי אותו עם 125 אלק"מ), המצמד החדש החזיק משהו כמו 30/40 אלק"מ, כי זה היה בתקופה שנתתי את האוטו הרבה פעמים לעובד שנהג בלי רחמים ולא היה אכפת לו מה יקרה לאוטו, לאחר החלפה שניה רק אני נוהג עליו, בינתיים עשה 100 אלק"מ ולא מראה סימני עייפות, וזה לא שאני נוסע כמו באוטו חשמלי(😉), אני דוקא די מנצל את היכולות של האוטו, אבל מכיר את ההתנהלות הנכונה עם גיר רובוטי וכך שומר עליו.

פורסם
לפני 2 דקות, TZR84 כתב:

12 שנה כמעט

אז זה אוטו מהראשונים על הכביש, עכשיו ימלאו 12 שנה לתחילת שיווק הדגם (2012)

למי שקנה 00 מהיבואן זה באמת נפילה, כי שילם מחיר מלא על אוטו שהתברר כפחות מוצלח ויקר לאחזקה, אבל מי שקנה אותו בהמשך במחירי רצפה הרוויח בגדול, ממוצע החלפת מצמד ל-4 שנים, יוצא משהו כמו 165 ש"ח לחודש (בלי לדבר על הפעם הראשונה שהיתה בחינם כנראה), על אוטו שמחיר הרכישה שלו בחלוקה למשך האחזקה גם יוצא סכום ממש מגוחך - יוצא תמורה לשקל גבוהה במיוחד.

אגב, האוטו שלה אמור להיות שווה עכשיו 15 עד 20 אל"ש ככל הנראה.

• תוכן חדש...