Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה, יש פה מישהו שממש (אבל *ממש*) מבין באופיס/פאוורפוינט?

יש לי איזה בעיה שאני מ****ן איתה כבר חודשים ולא מצליח למצוא פתרון.

מופעל אצלי תיקון שגיאות אוטומטי. השפה היחידה בה הוא פועל היא אנגלית. כשאני כותב באנגלית, ובטעות למשל (זו דוגמה, קורה בכל תיקון) כותב שתי אותיות גדולות בתחילת מילה, הוא מתקן את זה אוטומטית. עד כאן מעולה.

הבעיה היא שאח"כ הוא מסמן את החלק שהוא תיקן כמילה לא נכונה, ואי אפשר לבחור אותה עם דאבל קליק (אלא נבחר רק אחד החלקים).

ניסיתי לשנות שפת תצוגה, פרופינג, ואוטוקורקט מועדפות, ניסיתי למחוק את כל השפות ולהתקין מחדש. ניסיתי כל דבר שמצאתי באינטרנט ועדיין זה קורה. יש למישהו רעיון/כיוון לפני שאני מודה בכישלון?

*מדובר במחשב של העבודה שאי אפשר להתקין עליו כלום אז הצעות של להשתמש בתוכנות אחרות לא ישים. 

*מדובר במחשב של העבודה שאין בו גישת אדמין, אז הצעות של "תתקין מחדש" כנראה לא יעבדו. 

*מציין שפעם פעם לאיזה רגע מתוק אחד הבעיה נפתרה, אבל אז חזרה. אז כנראה יש לה פיתרון "ברמת המשתמש". 

תודה. תבורכו. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אפשרויות - הגהה - תוריד את הסימון מ: התעלם ממילים באותיות רישיות / סמן שגיאות דקדוק בעת הקלדה.

אבל מה אכפת לך תכלס? זה מתקן לך את המילים וכשאתה מפיק את המצגת הסופית זה לא יראה סימון של שגיאה מתחת למילה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אצלי הוא לא עושה את זה, הנה האפשרויות הגהה כמו שהן מותקנות אצלי- אולי אם תשנה אצלך בהתאם הבעייה תיפתר. 

image.thumb.png.4dd83f886bc1e78f2f31ee1c66d80213.png

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אפשרויות - הגהה - תוריד את הסימון מ: התעלם ממילים באותיות רישיות / סמן שגיאות דקדוק בעת הקלדה.

אבל מה אכפת לך תכלס? זה מתקן לך את המילים וכשאתה מפיק את המצגת הסופית זה לא יראה סימון של שגיאה מתחת למילה.

אבל אני רוצה שהוא יתעלם ממילים באותיות רישיות ושהוא יסמן שגיאות 😅 מה שמעצבן אותי זה פירוק המילה, לא הסימון. 

זה חשוב כי אני מוודא את עצמי שלא טעיתי באיות, זה קורה, וכשזה קורה ואני צריך לתקן, אני בדרך כלל מסמן את כל המילה וכותב מחדש, או בוחר את האיות הנכון מהאפשרויות, וכשאני בוחר את האיות הנכון זה בכלל מתחרבש לחלוטין כי הוא מחליף רק את החלק שהוא חושב שהוא המילה שבחרתי. וזה בכלל במקרה שהוא הבין מה המילה, לרוב הוא פשוט מסמן ולא מבין מה רציתי ולא נותן שום אופציה, אז אני צריך לסמן את כל המילה עם לחיצה-גרירה, לכתוב אותה שוב, ולבחור את האופציה של התיקון. 

פורסם

@ברווז הרפורמה לא עברה וכנראה גם לא תעבור אז אתה יכול להפסיק עם גרמנית של אחרי הרפורמה. השילוב הזה נראה מפחיד מידי.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

אצלי הוא לא עושה את זה, הנה האפשרויות הגהה כמו שהן מותקנות אצלי- אולי אם תשנה אצלך בהתאם הבעייה תיפתר. 

image.thumb.png.4dd83f886bc1e78f2f31ee1c66d80213.png

חוץ מהחלק של ערבית, גרמנית ושאר שפות של גויים טפי, זה נראה בדיוק אותו דבר (אבל באנגלית, כי אני מתנשא). 

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

@ברווז הרפורמה לא עברה וכנראה גם לא תעבור אז אתה יכול להפסיק עם גרמנית של אחרי הרפורמה. השילוב הזה נראה מפחיד מידי.

היי, אני עובד עם מה שיש לי... לא חושב שאי פעם נכנסתי להגדרות האלו של PP. עד היום.

לפני כשעה, פבל כתב:

(אבל באנגלית, כי אני מתנשא). 

אם רק היו שואלים אותי באיזו שפה אני רוצה את מערכת ההפעלה שלי (ואת האופיס), גם אני הייתי אומר להם שרק לא בעברית. 

אבל לא שאלו אותי. 

אז הנה. 

וקיבינימט לך תזכור איך קוראים לפונקציות החשובות בעברית כי התרגום אף פעם לא מקביל בצורה טובה.

פורסם

בוא נתחיל מהבסיס ונראה שאנחנו מאופסים

תבדוק אם זה עובד לך

ואולי זה יעזור??

בהצלחה (:

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 11.9.2023 בשעה 19:55, DareDevil כתב:

תבדוק אם זה עובד לך

ואולי זה יעזור??

בהצלחה 🙂

בתאריך 11.9.2023 בשעה 19:55, DareDevil כתב:

תבדוק אם זה עובד לך

ואולי זה יעזור??

בהצלחה 🙂

לא עזר... 

Big SAd... 

מה שזה כן חשף בפני, זה שהבעיה היא לא ספציפית בקפיטליזציה, אלא בכל תיקון אוטומטי של מילה ש"אפשר" לפרק לכמה חלקים. תיקון הקפיטלזיציה פשוט תמיד מופעל כשהוא נכתב לא נכון, ובהתאם מפרק את המילה, באבל בתיקון האוטומטי ה"רגיל" זה קורה רק עם מילים ארוכות, וגם אז לא תמיד... תעלומה. 

בתאריך 11.9.2023 בשעה 20:43, makatuvkan כתב:

פשוט אל תטעה.

וואלה, הבאת רעיון. 

פורסם

את שאר האפשרויות, ניסית? 

כך זה מוגדר אצלי- ואני חושב שהסרת הסימון (זה שהחץ מצביע עליו) והחזרתו (או הסרתו, עשיית שגיאה מכוונת, תיקון שלה, ואז החזרתו- או גם ביטול תיקון אוטומטי ואז תהליך זה) עשוי לפתור לך את הבאג המרגיז.

image.png.e96de569d71dc4951bb47549fb50efcc.png

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, פבל כתב:

לא עזר... 

Big SAd... 

מה שזה כן חשף בפני, זה שהבעיה היא לא ספציפית בקפיטליזציה, אלא בכל תיקון אוטומטי של מילה ש"אפשר" לפרק לכמה חלקים. תיקון הקפיטלזיציה פשוט תמיד מופעל כשהוא נכתב לא נכון, ובהתאם מפרק את המילה, באבל בתיקון האוטומטי ה"רגיל" זה קורה רק עם מילים ארוכות, וגם אז לא תמיד... תעלומה. 

לפחות למדנו מזה משהו.

הלוואי והיה לי כוח לנבור עוד ביוטיוב מבלי להביא לך אנשים שצועקים למיקרופון בדולר, עם דיסטורשיין של החיים.

מחר אנסה לפנות קצת זמן לחפש לך תשובה. לא מבטיח שיהיה, נחיה ונראה.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הבנתי את כוונתך, אז הייתה לי גם בעיה כזו שגם לי היא הוציאה את הנשמה. בסוף התברר שזה נובע מנטייה חצי-ברורה של אופיס להסתמך פעם על איות לפי אנגלית בריטית ופעם לפי אנגלית אמריקאית. עכשיו תגיד שזה קורה גם במילים שהן זהות בשתי הוורסיות, וזה נכון, אבל הבעיה היא שהתיקון האוטומטי יתקן למשל לפי אנגלית בריטית (כי כך הוא מוגדר), בעוד שהמקלדת* מוגדרת לפי אנגלית אמריקאית. לדעתי התכונה עובדת ככה שבפועל אופיס מוחק את החלק השגוי בתחילת המילה וכותב אותו מחדש לפי שפת ברירת המחדל של התיקון האוטומטי.

מה שפתר לי את הבעיה היה פשוט להשוות את המקלדת לתיקון השגיאות של אופיס. לדוגמה אצלי, הייתי במקור עם מקלדת בריטית או בינלאומית, לא זוכר, בכלל מבנה התאריכים המועדף עליי, בעוד שהאופיס היה עם אמריקאי. בסוף העברתי את הכל למשהו אחיד ונפתרה הבעיה ברוב המקרים. עדיין היא חוזרת כשפתאום הOneNote מחליט שהוא משבר במבטא אחר. לדעתי זה כי עשיתי את השינויים הללו אחרי ההתקנה של ווינדוס ואופיס וזה גורם לאיזשהו גליץ').

אז אם אקצר את הקדיחה הזו, אציע שבהינתן זה שאת שפת המערכת של ווינדוס והשפה של המקלדת אתה כנראה לא יכול לשנות, אז הייתי מנסה להתאים אליהן את שפת הפרופינג. אני כן אגיד שכשניסיתי את זה אצלי, האופיס המשיך להתעקש לחזור לכל מיני ניבים באנגלית שכבר הסרתי ממנו. אבל ייתכן שזה סתם באג מקומי אצלי כי התקנתי-שיניתי-מחקתי שפות מערכת (גם של ווינדוס וגם של אופיס) 600 פעם.

* לגבי השימוש במילה 'מקלדת' - אני מתכוון למה שמוגדר בווינדוס, שאתה עובר עם alt+shift אם היה ספק.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם
בתאריך 13.9.2023 בשעה 21:02, daniel.asu כתב:

הייתי מנסה להתאים אליהן את שפת הפרופינג. אני כן אגיד שכשניסיתי את זה אצלי, האופיס המשיך להתעקש לחזור לכל מיני ניבים באנגלית שכבר הסרתי ממנו.

יאסססס! זה עבד!!! 

שיניתי דווקא את השפה בווינדוס. המקלדת הייתה מוגדרת על English (israel) והיות שבאופיס היא לא קיימת, החלפתי את המקלדת ל-English (United States) כדי שתתאים לשפת ה-proofing. 

*אם אני זוכר נכון, הרציונל המקורי להגדרת השפה הזאת היה בשביל ה-Regional settings, שהתאריך והזמן יוצגו כמו שמקובל פה ולא באמריקאית

עכשיו עובד גם ה-Auto complete בתוכנות אופיס האחרות, ומפלס ה"עאאררעעעעע" שלי ירד באיזה 92% לפחות. 

תודה תודה תודה!!! אלף ברכות על ראשך! 

• אהבתי 3
  • מצחיק 1

• תוכן חדש...